ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP31——主演:肖战、王一博、孟子义

ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP31——主演:肖战、王一博、孟子义

SUBTITLE'S INFO:

Language: Hungarian

Type: Human

Number of phrases: 463

Number of words: 2267

Number of symbols: 12220

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
01:56
[The Untamed] [31. rész] Xian bátyó kinevetett engem! A-Yuan. A-Yuan. Ezeket a lótuszmagokat nem lehet megenni. A lótuszmagokat nem lehet megenni? Nem a lótuszmagokat nem lehet. Hanem ezeket a lótuszmagokat nem lehet megenni. Ezek a magok Hant Halom földjében nőttek. Arra a legjobbak, hogy megvédjenek a gonosz dolgoktól. Na, add ide a kis kacsódat. Hordozhatod magaddal, de semmiképp se edd meg. Érted? Jó fiú. Menj, játssz nagyival! A-Yuan, menj játszani! Mi ez? Meghívó, a Jin klán egyik tanítványa hozta. Akkor kaptam, mikor lementem a hegyről. Nincs ráírva semmi. [Wei Ying, hogy vagy? Jin Zixuan úrfi és Jiang kisasszony elsőszülött fiuk egy hónapossá válásának alkalmából bankettet rendeznek az Aranyhal Bástyában. Minden közeli barát és családtag meghívást kapott rá. - Lan Wangji] Mi az, nővérem? Valami baj van? Wei Wuxian. Mi az? Találkozhatsz a nővéreddel. [Szellemi Érték Pavilon] Rengeteg örömteli esemény történt a Jin klánnál.
05:15
Jin kisúrfi egy hónapos lett. Majd kicsattannak az örömtől. Úgy hallottam Jin klánvezér szeretne mindenhol megfigyelőtornyokat felállítani. Megfigyelőtornyokat? Úgy tűnik mostanság ezen megy a vita a klánok között. Döntésre jutottak már? Mégis min veszekednek? Szerintem jó ötlet felállítani őket. Egyrészt segít megfigyelni a mozgásokat minden területen. Másrészt megkönnyíti az üzenetek azonnali kézbesítését. Nem tudom miért veszekednek ezen. Szerintem nem jó. Mi van, ha olyan lesz mint a Wenek megfigyelő központjai? Hogy lenne ugyanolyan? A Jin klán csak megépíti a tornyokat. De a klánok együtt felügyelnék őket. Akárhogy is lesz, még ha együtt is felügyelik, egy idő után a Jin klán fogja átvenni a vezetést. Úgy hallottam, Jin Guangyao úrfi ötlete volt. Habár Chifeng-zunnak nem tetszik a tornyok ötlete, biztos ott lesz Jin Zixuan fiának egy hónapos ünnepségén. Ez az ünnepség valóban hatalmas esemény lesz. Minden klán ott lesz. Hallottátok? Én hallottam. Ott voltam az egyhetes ünnepségen is. Az a gyermek az összes játék közül pont az apja kardját, Suihua-t ragadta meg. A szülei el voltak ragadtatva. Mindenki azt mondta akkor, hogy a gyermek
06:50
biztos rendkívüli kardforgatóvá válik majd. A Lanling Jin klán hű marad a nevéhez. Még egy kisbaba egyhetes ünnepsége is fényűző volt. Hát nem tudod kik a szülei? Persze, hogy komoly ünnepség volt. Nem csak Jin fiatalasszony férje nem engedte volna, hogy átlagos legyen az anyósa és az öccse se elégedtek volna meg kevesebb fényűzéssel. Úgy gondolom ez a mostani ünnepség még pompásabb lesz. Így van. Jin fiatalasszony olyan szerencsés. Biztos jó karmája lehet, hogyha ennyi szerencse éri az életben. Úgy tűnik a legnagyobb szerencse az, ha jó családba születsz. Ő maga nem valami különleges. Azt tudtátok, hogy egy bizonyos valakit is meghívtak az ünnepségre? Kit? Kit? Wei Wuxiant. Wei Wuxian? Az meg hogy lehet? Wei Wuxian. Mégis mit akar ezzel a Jin klán? Hát elfelejtették, mit tett Wei Wuxian a Qiongqi Ösvényen? Ne is mondd! Miért hívott meg egy ilyen embert a Jin klán Jin Ling ünnepségére? Ki mer így elmenni? Én biztos nem fogok. Én sem. Menjetek, ha akartok. Elnézést, ezt szeretném. Rendben. Csak balszerencsét hoz másokra.
08:02
Igen. Ki tudja most milyen szörnyűség fog történni. Naspolyát! Friss naspolyát! Úrfi, sikerült megvenni? Milyen gyönyörű! Csak hogy tudd, ezek a függők nem olcsók. Minden pénzt elköltöttem rá, amit a nővéred adott. Biztos megszid majd minket. Biztos nem! Hiszen Jiang kisasszony gyermekének vettél ajándékot. Nem fog leszidni érte. Szavadon foglak! Ha leszid miután visszatértünk, megvédesz majd tőle. Jin Ling kisúrfinak biztos tetszeni fog majd az ajándék. És ez még csak nem is az ajándék, amit adni akarok neki. Ez csak egy kis dísz. Egy olyan helyen, mint a Szellemi Érték Pavilon csak értéktelen kacatok vannak, amik jól néznek ki, semmi más. Úrfi, akkor mi lesz az ajándékod? Milyen erős füzér! Úrfi, ezen dolgoztál éjjel-nappal több, mint fél hónapon keresztül a Démon Igázó Barlangban? Így van. Amíg az unokaöcsém ezt magánál hordja, egyetlen gyenge démon, szellem vagy szörny se tud a közelébe jutni. Ne érj hozzá! Ha megérinted, neked is bántódásod eshet. Én is érzem. Viszont úrfi,
09:48
most hogy részt veszel Jin Ling úrfi ünnepségén, ha meglátod Jiang kisasszony férjét, kérlek, tartsd kordában az érzéseidet és ne veszekedj vele. Ne aggódj. Tudom, hol a helyem. Mivel az a páva hívott meg, egy évig semmi rosszat nem fogok róla mondani. Mikor megláttam a Jin klán meghívóját, azt hittem csapda lesz. Úgy tűnik tévedtem. Valóban jó ember Jin úrfi. És itt van még ifjabb Lan úrfi is. Nem hittem volna, hogy egyszer visszatérünk ide. Én sem. Érzel akármit? Nem, minden csendes. Túl nagy a csend. Menj! Ki vagy? Wei Wuxian, figyelmeztetlek! Oldd fel a rontást, amivel megátkoztál! Akkor úgy teszek, mintha misem történt volna, és megbocsájtom a régi tetteidet. Milyen átkot? Még mindig nem vallod be? Hát jó. Akkor megmutatom neked, hogy milyen átokról beszélek! Száz Lyuk Rontás? Igen, pontosan a Száz Lyuk Rontás! Megátkoztak a Száz Lyuk Rontással. Miért támadtál meg? Mi közöm van ehhez? Te vagy az ilyesfajta hitvány trükkök mestere. Rajtad kívül ki más átkozna meg egy ilyen elvetemült rontással?
12:20
Nem is emlékszem arra, hogy ki vagy. Miért pazarolnám az időmet a megátkozásoddal? Emellett, nem használok ilyen tisztességtelen módszereket. Ha meg akarnék ölni valakit, akkor az egész világgal tudatnám, hogy az az ember az én kezem által halt meg. Továbbá, ha holtan szeretnélek látni, akkor ezerszer nyomorultabb véged lenne. Nem vagy túságosan gőgös? Mi? Ezek után is félsz beismerni? Nem én voltam. Miért ismerném be? Eddig előzékeny voltam és nem használtam erőszakot, de ha nem vagy hajlandó helyrehozni tetteid, ne hibáztass az udvariatlanságomért. Mit akarsz csinálni? Mivel nem akarod feloldani rólam a gonosz rontásod, kénytelen leszek megölni téged. Megölni? Saját magad? Vagy ők? Ti akartok meghalni, ne engem hibáztassatok majd. Lőjetek! Wei Wuxian, ez az ára a gőgödnek. Lássuk hogyan harcolsz a kardod nélkül. Add vissza! Ezt akarod adni a gyereknek? Ugye nem gondoltad, hogy tényleg ott lehetsz az első hónapos ünnepségén? Állj, mindketten! Zixuan, mit csinálsz itt? Azt kérdezed, mit csinálok itt? Hol van Jin Guangyao?
16:33
Aranyhal Bástyában. Ha A-Yao nem szól a terveidről, akkor tényleg mindenki háta mögött tönkretennél mindent? Megátkoztak a Száz Lyuk Rontással. Miért nem mondtad el nekem, miért cselekedtél titokban? Zixuan, kérlek segíts titokban tartani sógornőm előtt. Miután feloldom magamról az átkot, hivatalosan is bocsánatot kérek tőletek. Még nem késő közös nevezőre jutni. Fejezzétek be, mind a ketten. Közös nevezőre, ezen a ponton? Nem láttad mi van a testemen? Hallottam róla A-Yaotól. Ha hallottál róla, tudnod kell, miért nem várhatok. Azért csinálod ezt, mert sógornő tanítvány öccse? Sógornő kedvéért, nem törődsz fivéred életével? Tudod, hogy nem olyan ember vagyok. Emellett, nem biztos, hogy ő szórta rád a Száz Lyuk Rontást. Miért vagy ilyen türelmetlen? Wei Wuxiant én magam hívtam meg a fiam egy hónapos ünnepségére. Nem gondoltál rá, hogy a viselkedéseddel milyen helyzetbe hozod a feleségem és engem? Jobb is ha nincs ott. Wei Wuxian csak egy semmirekellő. Ki ő, hogy ott legyen a családi ünnepségünkön? Aki a közelébe kerül is bemocskolódik. Zixuan, nem félsz, hogy azzal hogy ma idehívtad, az egész családodat egy életre beszennyezed vele?
18:02
Hallgass! Wei Wuxian, elég legyen! Először fékezd meg Wen Ninget. Ne súlyosbítsd a helyzetet. Miért nem mondod nekik, hogy álljanak le előbb? Nem volt még elég? Miért kell kötekedni? Mind a ketten higgadjatok le! Gyere velem Aranyhal Bástyába. Magyarázd meg magad és akkor tárgyalhatunk. Ha nem csináltál semmit, minden rendben lesz. Álljak le? Amint azt parancsolom Wen Ningnek, hogy hagyja abba, itt fekszem majd több száz nyíllal a hátamban. Hogyan tudnék akkor az Aranyhal Bástyában tárgyalni? Nem úgy lesz! Nem úgy lesz? Hogy lehetsz abban biztos? Jin Zixuan. Van egy kérdésem. Amikor ide hívtál, tényleg nem tudtad, hogy meg akarnak ölni? Te... Wei Wuxian, megőrültél? Jin Zixuan, tűnj az utamból. Nem bántalak, de ne provokálj. Jin Zixuan. Figyelmeztetlek. Ne gyere közelebb! Wei Wuxian, egy pillanatra se tudsz megalkudni? Nem érted, hogy A-Li még mindig... A-Li... ő... még mindig szeretné, ha ott lennél a fiunk egy hónapos ünnepségén...
21:57
Lőjetek! Lőjetek! Wen Ning meggyilkolta Jin úrfit. Menjetek. Menjetek. Jelentsétek a klánvezérnek. Jin úrfit... Wen Ning meggyilkolta Jin úrfit. Jin úrfi. Jó fiú. Miért nincsenek még itt? Már vissza kellett volna érniük. Talán feltartották őket az úton. Ne idegeskedj. Várjunk még. [Vitéz Gyönyörűség Csarnok] Hol van Jin Guangyao? Jin Guangyao? Honnan tudjam? Lehet, hogy a szolgákat utasítja az ünnepség elhalasztására. Miért érdekel? Wei Ying még nincs itt? Nincs. Hanguang-Jun, történt valami? [Vitéz Gyönyörűség Csarnok] Jin úrfi. Hanguang-Jun. A Lan klán tanítványok, akiket a bátyám hozott miért hagyták el a Bástyát Jin Zixunnal? Hová mentek? Meg tudod mondani? Hanguang-Jun, nyugodjon meg. Zixun a Qiongqi Ösvény felé tartott. De nem fajultak el a dolgok. Zixuan utánuk sietett. Valószínűleg... Szörnyűség! Szörnyűség! Lianfang-Zun! Mi történt? Lian... Lianfang-Zun... Az Árny Tábornok...az Árny Tábornok lecsapott. Tessék? Mondd viágosan! A klán örököst... A klán örököst meggyilkolta az Árny Tábornok.
24:34
Nővérkém. Nővérkém. Nem tudod irányítani. Már vártunk erre a napra... Túl régóta vártunk erre a napra. Nem tudod irányítani. Túl régóta vártunk erre a napra. Wei Wuxian. Wei Wuxian. Wei Wuxian. Wei Wuxian. Kit öltél meg? Tudod, kit öltél meg? Xian bátyó! Xian bátyó! A-Yuan, ne sírj. Ne sírj. Gyere játszani. Bárkit megölhettél volna, miért pont Jin Zixuant kellett? Miért? Most hogy ő meghalt, mi lesz a nővéremmel? Mi lesz a babával? Mi lesz velem? A-Yuan, ne sírj. Később készítünk egy pillangót, rendben? Jól van, jól van. A-Yuan, ne sírj. Ne sírj. Miért vonultam el Hant Halomra ennyi éven át? Miért kellett ezt az utat választanom és itt kikötnöm? Megőrültem? Sajnálom. Sajnálom... ez... minden az én hibám. Sajnálom. Az ő hibája lenne?
27:34
Az, hogy ilyenné vált, tényleg az ő hibája? Ki ad választ? Mihez kezdjek most? Mihez kezdjek most? Ki ad nekem választ? Te.. Bocsáss meg. Mit tettél velem? Mikor felébredtél, éppen tanácskoztunk. Már majdnem megegyezésre jutottunk. Miről tanácskoztatok? Ne szórakozz! Húzd ki a tűt! Már megegyeztünk a nővéremmel. Elmegyünk Aranyhal Bástyába a büntetésünkért. Büntetésért? Miféle büntetésért? Pálcát visztek, hogy megbotozzanak? Feladjátok magatokat? A napokban, míg eszméletlen voltál, a Lanling Jin klán küldött üzenetet. Mit üzentek? Úgy kell kiszednem belőled? Beszélj érthetően! A Lanling Jin klán hallani akarja mi történt. Az mondják, ha átadsz nekik kettőnket, akkor lenyugszanak a kedélyek. Még feküdnöd kell néhány napig. A tű 3 napon belül elveszíti hatását. Megkértem nagybátyámat és a többieket, viseljék gondod. Ostobaság. Megengedtem, hogy ezt tegyétek? Azonnal húzd ki a tűt! Húzd ki!
30:21
Az átkot nem én szórtam Jin Zixunre. Nem én voltam. De ők eldöntötték, hogy te tetted. Wen Qing, a gonosz átkokat vissza lehet küldeni arra, aki szórta. Csak meg kell találnuk azt, akinek a testén megtalálhatóak az átok nyomai. Az én testemen nem fognak találni semmit. Nem fog működni. Miért nem? Hogy találnánk meg egy embert ezen a nagy világon? Minden város, minden útján ellenőrző helyeket állítsunk és kényszerítsük őket, hogy vetkőzzenek le? Miért ne működne? Érted senki sem zárná le az utcákat. És mennyi időbe telne megtalálni? Úgy 8 vagy 10 év? Hajlandóak lennének várni? De az én testemen nem lenne nyoma az átoknak. Ma, amikor megtámadtak, kérdeztek róla? Nem. Pontosan, nem kérdeztek. Egyből támadtak. Érted már? Nem kell nekik bizonyíték, vagy az igazság. Nem számít van-e a testeden nyom. Te a Yiling Pátriárka vagy, a sötét kultiváció gyakorlója.
31:57
Ha nincs nyom a testeden, az nem jelent semmit. Olyan kis dolgot, mint az átok szórást, nem kell személyesem neked elvégezned. Hiába tagadnád. Ebben az esetben nem számít ki szórta el az átkot. Ami fontos, hogy Qiongqi Ösvényen azokat az embereket és Jin Zixuant, valóban A-Ning ölte meg. Ha valakinek mennie kell, akkor az én vagyok. Én irányítottam Wen Ninget. Én változtattam gyilkos bábuvá. Én ölettem vele embereket. Miért a kés fizet meg a gyilkos tetteiért? Wei Ying, mind tudjuk, hogy Wen Ning egy kés. Egy olyan kés, amitől rettegnek. Egy kés, amit arra használnak, hogy ártsanak neked. Ha most elmegyünk, nem lesz többé kés. Nem lesz ürügyük a támadásra. Talán ezt az esetet elnézik. Tudjátok mi lesz veletek, ha most az Aranyhal Bástyába mentek? Nem te vagy az, aki védelmezi Wen Ninget? Bármi legyen a következmény, megérdemeljük.
33:43
Ha belegondolok, már rég halottnak kéne lennünk. Ezek a napok együtt, mind ajándékok voltak. Wen Qing, engedj felkelni. Elmondtuk, amit el kellett. Tájékoztattunk, amiről kellett. Elköszöntünk. Így hát, ég veled. Ne tedd, Wen Qing. Nem sokszor mondtam ezt neked, de ma ki kell mondani dolgokat. Többé már nem lesz esélyem. Ne. Sajnálom és köszönöm. A Wen túlélők megölték a fiamat és más klán tagjait. Büntetésük halál. A Lanling Jin klán ma hamuvá őrli csontjaitokat. [Vitéz Gyönyörűség Csarnok] [Jin Zixuan emléktáblája] A-Xian. Shijie. A-Xian. Shijie. A-Xian, gyere elő. Menjünk haza együtt. Hol vagy? Senki nem okol. Sajnálom és
39:51
köszönöm. Ne. Ne. Ne. A feliratot guifei, paltime_e és itsedina készítették. (The Untamed Magyar Fordítói Csapat) ♫ A fuvola hangját hallva, átölelem magányos fájdalmam ♫ ♫ Az ég még mindig felhős és az éj sötét ♫ ♫ Helyes, vagy helytelen mind a múlt részei ♫ ♫ Hogyan kezelhetném csupán álomként, ha ébren is vagyok ♫ ♫ Hogyan mérik a hírnév pusztulását, nyereséget, vagy veszteséget e földi világban ♫ ♫ Forró vér és hideg pengék vesznek minket körül ♫ ♫ A hegycsúcs magas, a folyó távoli ♫ ♫ A qin hangját ismét hallom ♫ ♫ Régi érzésem még nem hunyt ki. Puha virágok mezején fekszem a Holdat átölelve, amely olyan, mint a hó ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫ ♫ Amíg a Hold felkel, nincs ok bánkódásra ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫
44:02
♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫ ♫ Amíg a Hold felkel, nincs ok bánkódásra ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫

DOWNLOAD SUBTITLES: