How Facebook is Stealing Billions of Views

How Facebook is Stealing Billions of Views

SUBTITLE'S INFO:

Language: Albanian

Type: Human

Number of phrases: 66

Number of words: 1025

Number of symbols: 4828

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:00
Disa ditë më parë, Facebook shpalli me krenari se ata kishin arritur tetë miliardë Shikime në ditë Kjo është me të vërtetë mbresëlënëse, derisa ju mësoni se në tremujorin e parë të vitit 2015, 725 nga mijerat e videove më të shikuara në Facebook ishin vjedhur,mbreslenese një total prej 17 miliardë shikime. Vende dhe bashkime përmbajtjes vjedhin video nga YouTube për të shkuar viral në Facebook. Këto video shkojnë viral shkak Facebook është cheating. Litarë algorithm e tyre në mënyrë që të videos uploaded në lojtar e tyre janë të preferuar për lidhjet e YouTube Për shkak se përdoruesit duhet të mbahen për aq kohë sa të jetë e mundur në vend, kështu që Facebook mund të tregojnë atyre sa më shumë reklama të jetë e mundur. Kjo është, në fund të fundit, modeli i tyre i biznesit. Por ajo gjithashtu cheats, kur është fjala për shikime Një pamje llogaritet pas tre sekonda, edhe në qoftë se video është mbytur Që do të thotë se për shkak të auto-play, nëse ju lëvizni me afat kohor tuaj ngadalë të mjaftueshme, ju llogaritet si një shikues. Kjo do të thotë angazhimi është e tmerrshme Krahasuar me pikëpamjet e YouTube, Facebook views peshë pas disa sekonda, sepse shumica views nuk janë reale
01:02
Por një numër i madh janë mbresëlënëse, kështu që Facebook mban pretenduar Ndërsa kjo virality e detyruar është e çuditshme, problemi i vërtetë është i ashtuquajturi "Freebooting", vjedhja e videos Që Facebook preferon lojtarin e vet, video vjedhur arrijnë mënyrë më shumë njerëz se origjinali. Kohët e fundit kjo ka ndodhur për ne gjithnjë e më shpesh Shembulli më i fundit grumbulluar 3.2 milionë shikime dhe 140 mijë aksione në dy ditë, Ndërsa vetë pas ynë arriti vetëm 100 mijë njerëz dhe u ndanë 1000 herë. krijuesit e tjera janë të goditur edhe më shumë. Videot Smartereveryday për të vjedhur vazhdimisht, duke u shikuara deri në 17 milionë herë Por edhe kjo është dwarfed nga shembujt si Tyrese Gibson, një këngëtar që vjedh videos viral si ky, me 86 milion shikime në faqen e tij në Facebook. Ai shton një lidhje për të blerë muzikë e tij shumë. Ai nuk është i vetëm në këtë, Një grup i tërë i njerëzve kanë ndërtuar praninë e tyre në internet rreth punës së popujve të tjerë stealin ' Kjo është me të vërtetë e keqe për krijuesit e pavarur. Në kundërshtim me besimin popullor Përmbajtja vjedhur jep krijuesit të afërta me asnjë ekspozim në të gjitha
02:04
Vetëm hajdut dhe Facebook fitim nga kjo. përmbajtje me cilësi të merr një shumë të krijimtarisë, koha, dhe dashuri. Në rastin tonë, një video të vetme fjalë për fjalë merr qindra orë për të bërë Edhe ne, me shumë se një milion abonentë, janë të varura nga reklama dhe ekspozimit. Pa reklama, dhe mbështetjen e Patreons tona bujare, ne nuk mund të bëjë video. Për një krijues të vogël, një video viral mund të kuptohet dallimi në mes një karrierë dhe një hobi Në YouTube ky lloj i vjedhjes nuk është një problem për shkak se ata kanë garanci të mëdha që mbrojnë përmbajtje nga të qenit të vjedhura, Edhe pse sistemi përmbajtja ID është larg nga të përsosur, sidomos për kritikët e filmit dhe lojtarë. Facebook, në anën tjetër, pretendon gjithçka është në rregull dhe vazhdimisht shpall një moment pas tjetrit. Por gjërat nuk janë të mirë. Le të shikojmë në procesin e claming autorit tuaj në Facebook në vitin e fundit: 1. Merrni një email ose cicëroj nga një tifoz që ju jep një lidhje të drejtpërdrejtë me video tuaj. Nuk është e mundur për të kërkuar për video tuaj në Facebook veten, ju varet nga fat për të gjetur videot tuaja të vjedhura.
03:05
2. Kërko për "Facebook shkelje e autorit" në Google, për shkak se kjo është në fakt më e shpejtë në këtë mënyrë 3. Plotësoni një formular annoyingly gjatë kontaktit. 4. Shikojnë pikëpamjet mbi videot tuaja të vjedhura të rritet. 5. Facebook më në fund tërheq videon Përshtatshme, video tashmë ka fituar 99% të të gjitha pikëpamjet ajo do të merrni ndonjëherë Vjedhësi nuk duhet të frikësohen ndonjë pasoja negative në të gjitha. Kjo është ajo që krijuesit e suksesshme duhet të merren me të vazhdimisht, dhe në krye të humbur jashtë në drejtim të ekspozimit dhe të holla, ajo vetëm ndjehet si shkelje të trajtohet si kjo. Në një deklaratë të kohëve të fundit, Facebook njoftoi se ata duan të ndryshojnë Por është e vështirë për të marrë ato seriozisht, kur ai ende merr ditë për një video viral vjedhur që të merret poshtë dhe Facebook nuk i ndajnë fitimet e bëra prej saj. Në këtë pikë, Facebook nuk është një partner krijuesit shohim përpara për të punuar me të. Ata kanë ndërtuar perandorinë e tyre video në përmbajtjen e vjedhura dhe mospërfillje për krijuesit përmbajtje origjinale. Kjo është absolutisht unnacceptable për një korporatë vlerë miliarda dollarë. Facebook tashmë është duke testuar modele të ndryshme monetization që do të japin uploaders një prerje të të ardhurave ad
04:11
I cili, me gjendjen aktuale të luajnë, është shqetësuese. Tani për tani kjo është vetëm duke u testuar me kompanitë e mëdha të medias, por si krijuesit, ne nuk do të ndjehen si ne jemi duke kërkuar ose marrë në konsideratë nga gjigandi që është Facebook. Çfarë mund të, si një shikues, të bëni për të ndihmuar këtu? Në qoftë se ju vend vjedhur përmbajtjen e FB, të bëjë një koment lidh me përmbajtje origjinale. Alert krijues origjinal, sepse vetëm ata mund të paraqesë një raport të drejtën e autorit Ndajeni këtë video ose një të bërë nga Smartereveryday Ne të gjithë duam të njëjtën gjë, internetin e lirë që është i bazuar për kreativitet, komunitetin dhe gjëra të mëdha Ne sinqerisht shpresojmë se Facebook do të disa të bëhet një parter, në vend të kësaj një pengesë për këtë qëllim Për informacion më të thelluar, ne rekomandojmë këtë artikull nga Hank gjelbër Dhe në qoftë se ju doni të na mbështesin në përpjekjen tonë për të mbijetuar në botën e videos online. Ose të bëjë më shumë video. Ju mund ta bëni këtë në Patreon.com

DOWNLOAD SUBTITLES: