How Facebook is Stealing Billions of Views

How Facebook is Stealing Billions of Views

SUBTITLE'S INFO:

Language: Norwegian, Bokmål

Type: Human

Number of phrases: 66

Number of words: 900

Number of symbols: 4515

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:00
For noen dager siden annonserte Facebook stolt at de har nådd 8 milliarder video-visninger om dagen Det er veldig imponerende, helt til du lærer at i første kvartal i 2015 var 725 av de tusen mest viste videoene på Facebook stjålet, som utgjør en total på 17 milliarder visninger. Sider og innholdssamlere stjeler videoer fra YouTube for at de skal bli virale på Facebook. Disse videoene blir virale fordi Facebook jukser. De fikser algoritmene sine, slik at videoer som er lasted opp til deres avspiller blir foretrukket fremfor YouTube-linker fordi brukere burde holdes så lenge som mulig på siden, slik at Facebook kan viser så mange reklamer som mulig. Dette er tross alt forretningsmodellen deres. Men de jukser også når det kommer til visninger. En visning blir talt etter bare tre sekunder, selvom lyden er av. Som betyr, pga. auto-avspilling, at hvis du scroller gjennom Facebook sakte nok, vil du bli talt som en seer. Dette betyr at engasjementet er forferdelig Sammenlignet med YouTube-visninger stuper Facebook-visningene etter noen få sekunder fordi de fleste visningene ikke er ekte
01:02
Men store tall er imponerende, så Facebook fortsetter å late som. Mens denne påtvungne viraliteten er rar, er det virkelige problemet såkalt "Freebooting". Stjelingen av videoer. Siden Facebook foretrekker sin egen avspiller strekker stjålne videoer ut til mange flere mennesker enn de originale. I det siste har dette skjedd med oss oftere og oftere. Det siste eksempelet samlet 3.2 millioner visninger og ble delt 140 tusen ganger på to dager. I mellomtiden nådde vårt eget innlegg kun 100 tusen mennesker, og ble delt 1000 ganger Andre skapere har blitt rammet enda hardere 'Smartereveryday' sine videoer ble stjålet konstant, og ble sett opp til 17 milliarder ganger. Men selv dette blir småtterier sammenlignet med Tyrese Gibson, en sanger som stjeler videoer som denne, med 86 millioner visninger på sin Facebook-side. Han legger ved en link hvor du kan kjøpe musikken hans også. Han er ikke alene om dette, en hel gruppe med mennesker har bygd sin tilstedeværelse på nettet ved å stjele andre mennsker mennesker sitt arbeid. Dette er virkelig dårlig for uavhengige skapere. I motsetning til det mange tror, gir stålet innhold nesten ikke noe oppmerksomhet til skaperne.
02:04
Kun tyven og Facebook drar nytte av dette. Kvalitetsinnhold krever mye kreativitet, tid og lidenskap. I vårt tilfelle tar en video hundrevis av timer å lage. Selv oss, som har mer enn en million følgere er avhengige av reklame og eksponering. Uten reklame, og støtte fra våre generøse "Patreons", kunne vi ikke laget videoer For en liten skaper, kan en viral video bety forskjellen på en karriere og en hobby På YouTube er ikke denne typen kriminalitet noe problem da de har massive sikkerhetssystemer som beskytter innhold fra å bli stjålet, selvom innholds-ID-systemet er langt fra perfekt, spesielt for filmkritikere og gamere. På den andre siden later Facebook som at alt er bra, og annonserer til stadighet den ene milepælen etter den andre. Men ting er ikke bra. La oss ta en titt på prosessen for å kreve din opphavsrett på Facebookdet siste året: 1. Få en epost eller tweet fra en tilhenger som gir deg en direkte link til din video. Det er ikke mulig å søke på videoer på Facebook, så du er avhengig av flaks for å finne din stjålne video.
03:05
2. Søk på "Facebook copyright infringement" på google, fordi det faktisk er raskere på den måten. 3. Fyll ut et irriterende langt kontaktskjema. 4. Se at antall visninger på din stjålne video stiger. 5. Til slutt fjerner Facebook videoen. Beleilig nok har videoen nå nådd 99% av alle visninger den noen gang kommer til å få. Tyven trenge ikke frykte noen negative konsekvenser. Vellykkede skapere må håndtere dette konstant, og i tillegg til å miste oppmerksomhet og penger føles det som et overgrep å bli behandlet slik. I en nylig uttalelse har Facebook sagt at de ønske å endre seg. Men det er vanskelig å ta dem alvorlig når det fortsatt tar flere dager å få fjernet en stjålet video og Facebook deler ikke profitten de har skapt fra den. Slik det er nå er ikke Facebook en partner skapere ser frem til å jobbe med. De har bygd sitt video-imperium på stjålet innhold, uten å anerkjenne de originale skaperne. Dette er absolutt uakseptabelt for å være en bedrift som er verdt flere milliarder dollar. Facebook tester allerede ut forskjellige inntjeningsmodeller som vil gi opplastere litt av reklameomsetningen.
04:11
Noe som er bekymringsverdig slik det er i dag. Akkurat nå blir dette kun testet med store medieselskaper, men som skapere føler vi ikke at vi blir spurt, eller tatt hensyn til av kjempen, Facebook. Hva kan du, som seer, gjøre for å hjelpe til her? Hvis du oppdager stjålet innhold på FB, lag en kommentar med en link til det originale innholdet. Gi beskjed til den originale skaperen, fordi det er kun de som kan melde inn en opphavsrett-rapport Del denne videoen, eller den som er laget av Smartereveryday Vi ønsker alle det samme, et fritt internett som er basert på kreativitet, samhold og bra saker. Vi håper virkelig at Facebook snart vil bli en samarbeidspartner, fremfor et hinder for å nå dette målet For mer dyptgående informasjon anbefaler vi denne artikkelen av Hank Green. Og hvis du ønsker å støtte oss i vår søken etter å overleve i denne verdenen av nettvideoer. Eller lage flere kan du gjøre dette på 'Patreon.com'

DOWNLOAD SUBTITLES: