How Facebook is Stealing Billions of Views

How Facebook is Stealing Billions of Views

SUBTITLE'S INFO:

Language: Finnish

Type: Human

Number of phrases: 72

Number of words: 651

Number of symbols: 4817

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:00
Muutama päivä sitten, Facebook ilmoitti saavuttaneensa kahdeksan miljardia näyttökertaa päivässä. Se on erittäin vaikuttavaa, kunnes kuulee, että vuoden 2015 ensimmäisenä vuosineljänneksenä 725 videota tuhannesta eniten katsotuista videoista oli varastettuja, keräten yhteensä 17 miljardia näyttökertaa. Nettisivut ja sisältökerääjät varastavat videoita YouTubesta ja laittavat ne Facebookiin esille. Nämä videot menevät viraaliksi, koska Facebook huijaa. He tekevät algoritmistaan sellaisen, että heidän videosoitintaan suositaan YouTube-linkkien sijaan. Käyttäjiä pidetään mahdollisimman kauan sivustolla, jotta Facebook pystyy esittämään mainoksia. Tämä on kuitenkin heidän bisnesmallinsa. Mutta se huijaa myös, kun lasketaan näyttökertoja. Näyttökerta lasketaan 3 sekunnin jälkeen videon aloittamisesta, vaikka mykistys olisi päällä. Mikä tarkoittaa, että jos selaat sivua tarpeeksi hitaasti, sinut lasketaan katsojaksi. Se tarkoittaa, että sitoumus katsojaan on huono. Verrattuna YouTuben katsojiin, Facebookin näyttökerrat katoavat sekunneissa, koska luvut valehtelevat. Mutta koska suuret luvut ovat vaikuttavia, niin Facebook jatkaa teeskentelyä.
01:06
Vaikka pakotettu viraalisuus on outoa, oikea ongelma on ns. "Freebooting" eli videoiden varastaminen. Koska Facebook suosii omaa videosoitintaan, varastetut videot saavat enemmän huomiota kuin alkuperäiset. Viime aikoina tätä on käynyt yhä useammin. Viimeisin tapaus keräsi 3.2 miljoonaa katsomiskertaa ja 140 tuhatta jakamista kahden päivän sisällä, samaan aikaan kun oma julkaisumme saavutti vain 100 tuhatta katsojaa ja tuhat jakamista. Muut sisältöjen luojat kärsivät vielä pahemmin. Smartereverydayn videoita varastetaan jatkuvasti ja ne saavat jopa 17 miljoonaa katsojaa. Mutta tämäkin vaikuttaa pieneltä, esimerkiksi Tyrese Gibsonin rinnalla, laulajan, joka varastaa videoita kuten tämän. Hänellä on 86 miljoonaa katsojaa Facebook-sivullaan. Hän lisää myös linkin, mistä ladata musiikkiansa. Hän ei ole kuitenkaan ainoa, monet ihmiset perustavat heidän läsnäolonsa verkossa varastamalla muiden ihmisten teoksia. Tämä on todella haitallista itsenäisille sisällön luojille. Päinvastoin kuin yleensä uskotaan, varastettu sisältö ei hyödytä sen luojaa millään tavalla. Vain varas ja Facebook hyötyvät tästä. Laatusisältö vie paljon luovuutta, aikaa ja rakkautta.
02:12
Meidän tapauksessamme, yhden videon tekemiseen kuluu kirjaimellisesti satoja tunteja. Jopa me, joilla on yli miljoona tilaajaa, olemme riippuvaisia mainoksista ja julkisuudesta. Ilman mainoksia ja meidän Patreon-tukijoiden avulla, emme voisi tehdä videoita. Pienelle tekijälle viraalin videon teko voi tarkoittaa eroa työuran tai harrastuksen välillä. YouTubessa tällaiset varkaudet eivät ole ongelma, koska heillä on hyviä suojaohjelmia sisällön suojaksi. Vaikka sisällön tunnistusjärjestelmä ei ole täydellinen, varsinkaan elokuvakriitikoille ja tietokonepelaajille. Sen sijaan Facebook esittää kaiken olevan kunnossa ja tiedottaa sen saavutuksista toisensa jälkeen Mutta asiat eivät ole hyvin. Tutkitaan prosessia, jossa sinun varastettu video poistetaan Facebookista tekijänoikeuksien perusteella viime vuonna. 1. Saa sähköposti tai twiitti fanilta, joka antaa sinulle suoran linkin varastettuun videoosi. Ei ole mahdollista etsiä varastettua videotasi suoraan Facebookista, muuten kuin onnella. 2. Hae Googlesta "Facebook tekijänoikeuksien loukkaaminen", koska näin etsintä nopeutuu huomattavasti. 3. Täytä ärsyttävän pitkä yhteydenottokaavake. 4. Katso varastetun videosi katsojamäärän nousua.
03:18
5. Facebook ottaa vihdoinkin videon pois näytöstä. Sopivasti, video on jo saanut 99% näyttökerroistaan, joita se tulee ikinä saamaan. Varkaan ei tarvitse pelätä minkäänlaisia seurauksia ollenkaan. Menestyneiden tekijöiden täytyy huolehtia tästä jatkuvasti, minkä lisäksi he menettävät suurimman osan julkisuudesta ja rahoista. Heitä kohdellaan väärin. Facebook ilmoitti viimeisimmässä lausunnossaan, että he haluavat muuttua. Mutta on heitä on vaikea ottaa tosissaan, kun varastetun videon poistamiseen menee yhä päiviä, eikä Facebook jaa videosta tulleita voittoja. Tällä hetkellä Facebook ei ole odotettu yhteistyökumppani tekijöiden keskuudessa. He ovat rakentaneet videoimperiuminsa varastetun sisällön ja alkuperäisten tekijöiden väheksymisen päälle. Tämä on anteeksiantamatonta yhtiöltä, jonka arvo on miljardeja dollareita. Facebook on jo testannut erilaisia rahastusmalleja, joissa lataajille annetaan osa mainostuloista, mikä on nykyisellä hetkellä ongelmallista. Tällä hetkellä suuret mediayhtiöt testaavat sitä, mutta sisällön luojina meistä tuntuu, että iso jättiläinen Facebook ei huomioi meitä ollenkaan.
04:23
Kuinka sinä katsojana voit auttaa tässä asiassa? Jos huomaat varastettua sisältöä Facebookissa, lisää kommentteihin linkki alkuperäiseen sisältöön. Kerro asiasta alkuperäiselle luojalle, koska hän on ainoa, joka voi lähettää tekijänoikeusilmoituksen. Jaa tämä video tai Smartereverydayn tekemä. Me kaikki haluamme samaa, vapaan internetin, joka perustuu luovuuteen, yhteisöön ja hienoihin juttuihin. Me todella toivomme Facebookin liittyvän mukaan yhteistyöhön, sen sijaan että se estäisi sitä. Syvällisempää tietoa varten, suosittelemme tätä artikkelia Hank Greeniltä. Jos haluat tukea meitä selviytymään matkallamme nettivideoiden maailmassa tai tekemään lisää videoita, voit tehdä sen osoitteessa Patreon.com. Subtitles by the Amara.org community

DOWNLOAD SUBTITLES: