Google — Year in Search 2020

Google — Year in Search 2020

SUBTITLE'S INFO:

Language: Dutch

Type: Human

Number of phrases: 77

Number of words: 825

Number of symbols: 4781

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:01
[fade-in met grimmige elektronische muziek] [stem van mannelijke verteller ] Niets is menselijker dan te willen weten waarom. ["waarom"?] ["waarom"] En in een jaar waarin de hele wereld op de proef is gesteld, werd er meer dan ooit tevoren naar 'waarom' gezocht. [meerdere stemmen stellen vragen in verschillende talen] [plotseling stopt de muziek] [somber koorgezang wordt ingezet] ["waarom heet het covid-19"] [stem van een vrouwelijke Britse nieuwslezer] De verspreiding van het coronavirus heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. [stem van mannelijke verteller ] En omdat we niet alle antwoorden hebben gevonden, [fade-in van langzame, opgewekte muziek] bleven we vragen stellen. ["waarom is mars rood"] [vrouwenstem die de lancering aankondigt] Lift-off! ["waarom is parasite zo goed"] [stem van mannelijke verteller ] Sommige vragen leidden tot blijdschap. Andere tot enthousiasme. [plotseling gejuich] ["waarom is de NBA uitgesteld"] [JaVale McGee] Leven in de bubbel. Wauw! — Hou je van me? — Ja. — Hou. Je. Van. Me? — Ja. [met een Brits accent] Ik weet niet wat een onechte breuk is. ["waarom ben ik zo moe"] Ik weet niet wat een onechte breuk is. Zorg dat niets je kan afleiden. ["waarom is het toiletpapier uitverkocht"] — Mensen, we hebben toiletpapier gevonden. — Gelukkig! Zet 'm daarop en start 'm voor me. [stem van Leslie Jordan] Wat zijn jullie aan het doen? [man en jongen juichen vrolijk] Het is nog steeds maart. Hoeveel dagen zijn er … in maart? [plotseling stopt de muziek] [stem van mannelijke verteller ] Sommige vragen maakten ons verdrietig. [somber koorgezang wordt ingezet] [stem van Kobe Bryant] Weet je, we hebben allemaal onze ups en downs meegemaakt.
01:03
Voor mij is het belangrijkste dat we van begin tot eind samen blijven. [juichend publiek] Ik hou van jullie! ["waarom staat australië in brand"] [stem van mannelijke verteller ] Sommigen maakten ons ongerust over deze rondtollende aardbol waarop we wonen. ["waarom zijn er zoveel branden"] deze rondtollende aardbol waarop we wonen. ["waarom zijn er zoveel branden"] [stem van een vrouwelijke nieuwslezer ] Er zijn branden ontdekt in het regenwoud van de Amazone. ["waarom is de lucht oranje" ] [stem van een vrouwelijke nieuwslezer ] Er zijn branden ontdekt in het regenwoud van de Amazone. [stem van mannelijke verteller ] Waarom zijn er zoveel levens verloren gegaan? [stem van een vrouwelijke Britse nieuwslezer] Bijna 1,5 miljoen mensen over de hele wereld zijn nu overleden aan COVID-19. ["waarom"?] [stem van mannelijke verteller ] Waarom stellen we nog steeds dezelfde vragen? ["waarom zijn mensen aan het demonstreren"] [meerdere nieuwslezers zeggen "George Floyd"] ["waarom zijn mensen aan het demonstreren"] [stem van een mannelijke nieuwslezer] George Floyd zei herhaaldelijk tegen de agenten dat hij geen adem kreeg. [stem van mannelijke verteller ] Dus waarom hebben we nog steeds de kracht om door te gaan? [een koor zet zachtjes in en herhaalt “Get it together somehow”] [stem van een vrouwelijke demonstrant ] Ik geloof in jullie kracht. ["waarom 'black lives matter'"] [publiek herhaalt de kreet] Ik geloof in jullie kracht. ["waarom 'black lives matter'"] Ik geloof in onze kracht. [publiek herhaalt de kreet] Ik geloof in onze kracht. [stem van een mannelijke nieuwslezer] De kreet 'Black Lives Matter' wordt door duizenden demonstranten herhaald ["Rio de Janeiro, Londen, Sydney, Helsinki" ] [menigten roepen "Black Lives Matter" ] in steden over de hele wereld. [stem van mannelijke verteller ] Waarom zijn we niet verslagen? [stem van John Lewis] We hebben te veel vooruitgang geboekt, en we gaan niet terug. We gaan vooruit. [stem van een vrouwelijke nieuwslezer ] In Beiroet komen de eerste vliegtuigen aan [koor wordt vrolijker, herhaalt “Get it together somehow”] met internationale hulp. [stem van een vrouwelijke nieuwslezer ] Brandweerlieden van over de hele wereld zijn aangekomen in Californië.
02:09
[stem van een vrouwelijke nieuwslezer ] Wereldwijd worden er meer dan 100 coronavirusvaccins ontwikkeld. ["waarom meeleven belangrijk is"] [stem van een man] Dit is zo'n periode waarin mensen ["waarom meeleven belangrijk is"] voor elkaar zorgen en elkaar ondersteunen. [stem van mannelijke verteller ] We bleven gaan voor mensen die ons de weg wezen. [Ruth Bader Ginsburg] Denk aan hoe je wilt dat de wereld eruitziet voor je dochters en kleindochters. ["waarom is democratie belangrijk"] [stem van Chadwick Boseman] Vergeet niet dat de moeilijkheden die je tegenkomt er alleen zijn om je klaar te stomen voor jouw levensdoel. Zet door met trots. En zet door met een doel voor ogen. [stem van mannelijke verteller ] Waarom hebben we, al heeft dit jaar zoveel slechts laten zien, ["waarom hebben mensen dromen"] toch manieren gevonden om te zegevieren? [stem van mannelijke sportpresentator] Wat een ongelofelijke prestatie van Maya Gabeira. [stem van mannelijke sportpresentator] Naomi Osaka. De US Open. [stem van een man] Laat corona je niet tegenhouden. [muziek begint aan te zwengen] Laat de lockdown je niet tegenhouden. [stem van mannelijke verteller ] Dus totdat we ieder antwoord hebben ... [muziek eindigt met het koor: “We will get it together somehow”] ["Blijf zoeken." ] … blijven we verder zoeken.

DOWNLOAD SUBTITLES: