Google — Year in Search 2020

Google — Year in Search 2020

SUBTITLE'S INFO:

Language: Malay

Type: Human

Number of phrases: 77

Number of words: 763

Number of symbols: 4924

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:01
[muzik memudar masuk] [suara perawi lelaki ] Sifat manusia yang paling utama adalah sifat ingin tahu. [“mengapa”] [“mengapa”] Dan pada tahun yang paling menguji semua insan di seluruh dunia, carian "mengapa" menjadi lebih kerap berbanding tahun sebelumnya. [pelbagai suara mengajukan soalan dalam pelbagai bahasa] [muzik tiba-tiba berhenti] [nyanyian sayu koir bermula] ["mengapakah ia dipanggil covid-19"] [suara penyampai berita wanita British] Penularan wabak koronavirus telah mencapai tahap yang sangat ketara. [suara perawi lelaki ] Dan walaupun kita tidak menemui semua jawapannya, [muzik perlahan yang menaikkan semangat memudar masuk] kita terus bertanya. ["mengapa planet Marikh berwarna merah"] [suara juruhebah pelancaran wanita] Roket telah dilancarkan! ["mengapa filem parasite sangat bagus"] [suara perawi lelaki ] Ada beberapa soalan yang mencetuskan kegembiraan. Yang lain pula, keterujaan. [tiba-tiba bersorak] ["mengapa perlawanan NBA ditangguhkan"] [JaVale McGee] Life in the Bubble. Whoo! — Sayang saya tak? — Ya. — Sayang. Saya. Tak? — Ya. [bercakap dengan loghat British] Saya tidak tahu apa itu pecahan tak wajar. ["mengapa saya sangat letih"] Saya tidak tahu apa itu pecahan tak wajar. Usah ambil peduli gangguan di sekeliling anda. ["mengapa tisu tandas habis dijual"] — Kami dapat membeli tisu tandas akhirnya. — Syukur! Letakkan ia di atas kereta mainan, gerakkan kereta itu untuk saya. [suara Leslie Jordan] Apakah yang sedang kamu lakukan? [lelaki dan budak lelaki bersorak] Masih lagi dalam bulan Mac. Ada berapa hari … dalam bulan Mac? [muzik tiba-tiba berhenti] [suara perawi lelaki ] Ada soalan yang membuatkan kita menangis. [nyanyian sayu koir bermula] [suara Kobe Bryant] Anda tahu, kita sudah melalui jatuh bangun dalam kehidupan.
01:03
Saya rasa apa yang paling penting adalah kita bersama-sama menghadapinya. [orang ramai bersorak] Saya menyayangi anda semua! ["mengapa australia terbakar"] [suara perawi lelaki ] Ada yang membuatkan kita risau mengenai batu berputar yang kita diami ini. ["mengapa begitu banyak kebakaran terjadi"] batu berputar yang kita diami ini. ["mengapa begitu banyak kebakaran terjadi"] [suara penyampai berita wanita ] Kebakaran telah dikesan di hutan hujan Amazon. ["mengapa langit berwarna jingga"] [suara penyampai berita wanita ] Kebakaran telah dikesan di hutan hujan Amazon. [suara perawi lelaki ] Kenapa begitu ramai orang kehilangan nyawa? [suara penyampai berita wanita British] Hampir 1.5 juta orang kehilangan nyawa akibat wabak COVID-19 di seluruh dunia. [“mengapa”] [suara perawi lelaki ] Mengapa kita masih bertanya soalan-soalan yang sama? ["mengapa orang memprotes"] [beberapa orang penyampai berita menyebut nama "George Floyd"] ["mengapa orang memprotes"] [suara penyampai berita lelaki] George Floyd berulang-kali memberitahu pegawai polis dia tidak boleh bernafas. [suara perawi lelaki ] Jadi, kenapa kita masih mempunyai kekuatan untuk meneruskan kehidupan? [nyanyian koir bermula dengan perlahan mengulangi lirik “Get it together somehow”] [suara penunjuk perasaan wanita ] Saya yakin dengan kuasa anda. ["mengapa black lives matter"] [orang ramai berteriak kembali] Saya yakin dengan kuasa anda. ["mengapa black lives matter"] Saya yakin dengan kuasa kita. [orang ramai berteriak kembali] Saya yakin dengan kuasa kita. [suara penyampai berita lelaki] Teriakan “Black Lives Matter” berkumandang daripada ribuan penunjuk perasaan ["Rio de Janeiro, London, Sydney, Helsinki" ] [orang ramai berteriak "Black Lives Matter"] di bandar-bandar di seluruh dunia. [suara perawi lelaki ] Mengapa kita tidak mengalah? [suara John Lewis] Kita telah mencipta terlalu banyak kemajuan, dan kita tidak akan melangkah ke belakang. Kita akan maju ke hadapan. [suara penyampai berita wanita ] Kapal-kapal terbang mula tiba di Beirut, [nyanyian koir menjadi semakin bersemangat, mengulangi lirik “Get it together somehow”] sarat dengan bantuan antarabangsa. [suara penyampai berita wanita ] Anggota bomba dari seluruh dunia tiba di California.
02:09
[suara penyampai berita wanita ] Terdapat lebih 100 vaksin koronavirus yang sedang dibangunkan di seluruh dunia. ["mengapa empati itu penting"] [suara lelaki] Ini adalah salah satu masa ketika orang ramai ["mengapa empati itu penting"] saling membantu satu sama lain dan menjaga satu sama lain. [suara perawi lelaki ] Kite meneruskan perjuangan untuk mereka yang menunjukkan jalan. [Ruth Bader Ginsburg] Fikirkan dunia bagaimanakah yang anda inginkan untuk anak-anak dan cucu-cucu perempuan anda. ["mengapa demokrasi penting"] [suara Chadwick Boseman] Jangan lupakan perjuangan yang dilalui selama ini yang membentuk diri anda untuk tujuan anda sendiri. Tingkatkan perjuangan dengan rasa bangga. Dan tingkatkan perjuangan dengan bertujuan. [suara perawi lelaki ] Mengapa pula tahun ini menunjukkan sisinya yang terburuk, ["mengapa orang masih bermimpi"] dan kita masih menemui cara untuk mencapai kejayaan? [suara juruhebah sukan lelaki] Satu kejayaan yang luar biasa daripada Maya Gabeira. [suara juruhebah sukan lelaki] Naomi Osaka. Kejohanan Terbuka AS. [suara lelaki] Jangan biarkan koronavirus menghalang anda. [muzik semakin kuat] Jangan biarkan kuarantin menghalang anda. [suara perawi lelaki ] Jadi sehingga kita menemui setiap jawapan ... [muzik berakhir dengan nyanyian koir “We will get it together somehow”] ["Teruskan mencari." ] …kami masih mencari.

DOWNLOAD SUBTITLES: