Kardeşim Benim | Full HD İzle

Kardeşim Benim | Full HD İzle

SUBTITLE'S INFO:

Language: Dutch

Type: Human

Number of phrases: 1482

Number of words: 10984

Number of symbols: 49018

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:30
-Gecondoleerd. -Dank je wel broer, bedankt. Dank je wel. Zet die maar daar, tegen de muur. Zal niemand in de weg staan. Broer… De foto’s zijn er. Dank je wel Çetin. -Ga jij maar bij de ingang staan, kan je deze uitdelen aan de mensen. -Goed. -Gecondoleerd. -Bedankt, dank u wel. De heer Ozan. Welkom de heer Ozan, welkom. Alsjeblieft, kan ik deze zo geven. Er zijn teveel journalisten. Ik zal deze zo meteen... -Laat het los, ik doe het wel zelf. -In hemels naam, ik doe wel, is in orde. Alstublieft, alstublieft de heer Ozan. -De heer Ozan gecondoleerd. -Bedankt jongens. De heer Ozan, er wordt verteld dat uw vader laatste dagen ernstig ziek was,... …kunt u wat daarover vertellen? De heer Ozan er werden dingen verteld over dat u niet goed met elkaar had. Vrienden, laat ons met rust, wij hebben een begrafenis. Alsjeblieft. -Geef een persbericht alstublieft. -Kunt u alstublieft een toelichting geven? -Alstublieft. -Geef een persbericht alstublieft. -Gecondoleerd. -Dank jullie wel. Ik zat in de file. Goed gedaan. -Is de begrafenis al begonnen? -Nee. Is nog niet begonnen. Wij wachtten op de hoofdact. Nu jij er toch bent, kunnen we beginnen. Het was al voldoende als je zei dat ik te laat ben. Maak je geen zorgen, jij bent niet te laat. Jouw favoriete deel begint net.
02:23
Kijk zij staan nu al in de rij. Het is niet een rij om je handtekening te vragen, neem er genoegen mee. Jij praat nu onzin. De overledene is ook mijn vader. Hih.. Ga mij ook niet omhelzen omdat ik je broer ben... …zoveel emotie kan ik niet aan. Wacht even, wacht even… Ik ben hun Fadik zus. Een ogenblik. Gecondoleerd. Ozan… Gecondoleerd mijn zoon. Dank u wel. Ach Ozan. Als ik naar je kijk zie ik je vader voor me. Mijn zoon. Mijn zoon. Jij groeide in mijn handen. Noem mij maar zus. Jij noemde mij Fadik zus, noem me zus. -Zeg maar kind, zeg maar. -Als u me los laat, zal ik het wel zeggen... Maar ik kan het niet zeggen. Wat was uw naam zei u? Fadik, noem me Fadik. Maar zeg het hardop zodat iedereen je stem zal horen. Fadik zus, bedankt zus. Kom op zus, er zijn andere mensen in de rij. Ja... Ik zie het. Wij vinden je zo leuk, ik geef het aan jou. Ik zal op je stemmen bij het Eurovisie. Kom op, gecondoleerd. Ik ben jouw Fadik zus, Fadik zus. Wie is deze vrouw, zij wurgde me bijna. Jij bent opgegroeid in haar handen. Zo heeft je Fadik zus gezegd.
03:41
-Gecondoleerd. -Dank u wel. -Hartelijk bedankt. -Dank u wel. Bedankt. Hakan, mijn zoon, er zal niemand als je vader op de wereld komen. -Cemil oom… -Hij was een waardige man Erkan. -Wat doe je Cemil oom? -Hij mocht me ook zeer. Ik weet dat hij je echt mocht. Wat doe je? Sluit vrede met elkaar! Sluit vrede met elkaar mijn zonen! Het kan niet dat jullie met elkaar niet praten tijdens een begrafenis. Cemil oom... Je vader maakte zich ook zorgen over jullie situatie. Wat doe je Cemil oom? Mensen staan in de rij. Zeg dat jullie vrede gaan sluiten, dan laat ik los. Zo Cemil oom, een ogenblik. Wacht nou, in God’s naam. Oké, kijk, kijk, we sluiten vrede. Is het goed? Dus jij komt hier alsof wij hier zitten te onderhandelen over schapen… Cemil oom dus... Het is gelukt dus. Gecondoleerd mijn zoon. Gecondoleerd mijn zoon. -Bedankt Cemil oom. -Bedankt Cemil oom, blijf altijd met ons. Ik heb het alleen gezegd om hem weg te krijgen, vat het niet verkeerd op. Al lange tijd probeer ik jou niet meer te begrijpen. Maak je geen zorgen. Oké broer, we zijn er met Zeynep, we wachten. Oké, oké we laten je weten. Maak je geen zorgen. Weet je nog die bruiloft wanneer deze foto is genomen? Jaa, ik herinner me wel. Deze bruiloft was in Devrek, toch? Waar is die man gebleven? Wat een gebeurtenis was het hè. Familie van de bruid ging ruzie maken toen familie van bruidegom te lang ging dansen.
07:36
Pers staat nog steeds voor de deur. Als ik ze zou zijn, zou ik ook wachten. Beroemde broers, ze praten al jaren niet met elkaar... …en ze zijn op de begrafenis van hun vader. Is er een betere nieuws dan dit? -Broer… -Een ogenblik. Jongens neem me niet kwalijk, ik ben wat laat. Hoe is het nu beneden, overal zit pers. Het is ook zo warm. Wacht nou even. Hou deze maar vast. Mijn zoon is gek op jou, weet je dat? Maar dat, dat is verboden, verboden. Dat is verboden. Ik heb het al gemaakt. Ik heb bananen voor jullie mee. Hij heeft bananen voor ons mee. Die gaan we eten en zo. Nou de heer Ozan, dit kan niet zomaar. Ik zal nu gaan en deze zo in blokjes... ...in plakjes snijden, zal iets leuks in het midden... Wij zijn buiten broer, als je wat nodig hebt -Goed broer, dank je wel. -Jongens... …Welke is de zitplaats van Erkan broer? Deze. Erkan broer zei dat ik deze hier moest zetten. Ja, nu jullie allebei hier zijn, kunnen we nu kijken. -Wat gaan we kijken? -Zijn testament is niet schriftelijk. Erkan broer heeft een video opgenomen,... ...heeft mij gevraagd om deze jullie allebei tegelijkertijd te laten kijken. Ga maar zitten, we gaan kijken. Kom op. Kom op. Als jullie gereed zijn, laat ik deze afspelen
09:12
Wie is dat kind nou? Ons buurjongen. Als je af en toe zou komen, zou je hem kennen. Alsof je altijd bij hem was. Heb je geregeld Ahmet? Ik heb het gedaan Erkan oom. Neemt hij het nu wel op? Neemt nu op, neemt op. Je kan nu praten wanneer je wilt. Oké dan. Ga jij maar nu weg, ik ga ook scheldwoorden gebruiken. Kijk nou ezelskinderen... …nu jullie toch deze video kijken... ...betekent dat ik al naar de andere kant naar jullie moeder ben gegaan. Luister nu goed naar mij. Jullie waren 5 en 3 jaar toen jullie moeder overleed. Wij zijn samen opgegroeid. Ik was en een moeder en een vader voor jullie. Ik kan niet zeggen dat ik een super vader was voor jullie... ...ik kan wel fouten hebben gehad. Maar ik ben vader man, vader. Vaders kunnen hun kinderen slaan en ook ervan houden. Ik heb in dit leven... ...dus in dat leven... ...een ding maar geweten, dat is muziek. Dat heb ik ook maar jullie aangeleerd. Jullie waren succesvol, jullie kwamen hogerop. Ik kon niet verder groeien dan een bruiloften zanger. Maar ja ik heb veel gepraat. Nu er zijn paar dingen... ...die wil ik verdelen.
10:32
Nou, wat heeft hij te verdelen? Een huis en een oude auto. We zullen met het huis beginnen. Jullie weten wij hebben goede en slechte dagen gehad in dit huis. Overal zit vol met herinneringen in dit huis. Man, jullie zijn allebei in dit huis geboren. Daarom is de immateriële waarde van dit huis is zeer groot. Ik wilde dit huis aan jullie laten... ...maar dit heb ik verkocht. Wat heb je gedaan? Heb je het verkocht? -Ik heb het vijf jaar geleden verkocht. -Vader aan wie heb je het huis verkocht? Aan de groenteman heb ik het verkocht. Maar ik heb voor een goede prijs gekocht. Er zijn wat dingen in mijn hoofd, ik wil ze nog uiten. Ik wilde dat regelen voordat ik naar de andere kant zal gaan. Weten we niet wat je in je hoofd hebt. Ik had een deel van het geld apart gehouden,... ...als finale wilde ik naar de bedevaart gaan en zo sluiten... ...het is niet gelukt. Ik heb al wat schulden aan huismeester, dus aan groenteman. Die mag Ozan betalen. Zo zal ik geven, dit is mijn IBAN nummer, op dit nummer kan je. Waarom moet ik de huur betalen nou? Als tegenprestatie... ...krijg je mijn scheerapparaat en 45 toerenplaten Ozan.
11:52
Platen zijn daar dus. Hakan… ...en jij... ...krijgt mijn snorkam en mijn orgel. Overblijvende spullen kunnen jullie geven aan armen,... ...kunnen ze een gebed doen achter mij. Nu is de auto aan de buurt. Jullie weten dat de auto ook vol is met herinneringen als het huis. Dat weten we natuurlijk. Dat weten we toch. We moesten vaak voor de auto wachten na de bruiloften. Nou, ik kan wel laat gekomen zijn na sommige bruiloften. Man ik ben ook eindelijk een man... ...ik heb ook wat behoeftes klootzakken. Ik was een zeer jonge man toen jullie moeder overleed. Je kan toch niet met een paddel naar de tocht. Dokter zei dat ze binnen drie weken een stukje katoen van achteren zou krijgen. Laat iemand niet doodgaan voordat het tijd is. Maar ja... Ik laat de auto aan jou Hakan. Die is oud maar waarom laat hij de auto aan jou? Ik laat de sleutels aan jou Ozan. Neem je ons in maling vader? Wat nou? Jullie zijn verrast hé? Jullie praten al jaren niet met elkaar... ...we zullen zien of jullie dit ook kunnen oplossen zonder te praten? Nu komt het echte onderwerp.
13:09
Eindelijk zal een wereldgoed op de wereld blijven. Ik heb een laatste wens van jullie jongens. Ik wil dat jullie op een bruiloft samen zullen optreden. Een kennis heeft jaren later gevraagd van mij... ...als ik in leven zou zijn, zou ik voorstellen om samen te gaan... ...maar jullie hebben mij allang al begraven. Ik heb de plaats en de datum van het bruiloft aan de groenteman verteld. Wat kijk je? Dit is mijn laatste wens als jullie vader. Als ik een beetje recht op jullie heb als vader... ...doe het voor mij. Laat de batterij maar niet opraken. Mijn kind heeft wel huiswerk voor vanavond. Nou jongens, jullie hebben jullie vader gehoord. Dit is het adres... ...waar de bruiloft is. Als jullie naar de plaats zijn gegaan en zijn testament hebben uitgevoerd... …zal ik het tweede deel van de video naar jullie sturen. Of jullie kunnen mij bellen, zal ik het zelf brengen... ...want ik doe ook thuis bezorging. Wij hebben het verste groenten en fruit meneer. Misschien hebben jullie nog voor het concert behoefte... ...aan fruit. Nogmaals gecondoleerd. Ayşe Yılmaz. Bruiloft is dit weekend, in Urla. Waar komt dit bruiloft nou vandaan?
14:40
Weer heeft hij voor elkaar gekregen voordat hij is vertrokken. Wat kijk je man? Wat kijk je? Ik wil niet met jou optreden. Ik sta ook niet te popelen om samen met jou op een bruiloft te zingen. In het weekend heb ik een concert ik kan absoluut niet. Ik zorg ervoor om samen niet gezien te worden voor de pers... ...en jij zegt dat ik samen met hem moet optreden. Vader wat doe je me aan? Vind ik ook. En dan ook voor een man van wie 3 albums niet zoveel werd verkocht als mijn 1 single... ...moet ik mee samen optreden, toch moeder? Mijn albums worden niet in een kantine verkocht met een surprise chocolade. Maak me niet boos. Het gaat er om dat je muziek iedereen bereikt of niet bereikt, dat is waar het om gaat. Laat gaan! Bruiloft is een excuus hè? Je wilt nog geen eens in mijn buurt komen. Ja. Verbazingwekkend, voor het eerst ben ik het met je eens. Ik ben het ook met je eens. -Prima. -Prima. -Goed. -Goed. Broer? De heer Ozan, ik ben...ik ben hier. Ze zijn er. Ze zijn er! Wat is dit. We wachten al uren, voor een persbericht. Ze zijn er nog steeds. Ik zal de situatie samenvatten de heer Ozan... ...voor de deur hebben ze een kamp gemaakt voor een reportage en ze zullen niet weggaan. Ik kan ze nu wegsturen. Wegsturen...Nee. Broer... ...het ziet er naar uit als jullie het een en ander niet vertellen... ...dat ze niet weggaan. Jou pers gaat niet weg. Ga het een en ander vertellen zodat ze weggaan.
16:05
Waarom moet ik naar buiten? Ga jij maar. Jij houdt er wel van dit soort zaken. Ga jij maar. Als jij niet gaat, zal ik nooit gaan. Ik wacht liever thuis dan dat ik met jou gezien wordt voor de pers. -Goed, wacht maar dan. -Prima ik wacht wel. -Ik wacht ook. -Ik kan tot in de ochtend wachten. -Ik kan ook tot in de avond wachten. -En als ik wil, kan ik in mijn kamer wachten. -Kan ik dan niet in mijn kamer wachten? -Dan ga ik naar mijn kamer. -Ga dan maar naar je kamer. -Ik wacht. Wacht maar. Hakan pizza is geleverd. Çetin, sorry dat je als een soldaat moet wachten. Broer dat maakt helemaal niet uit. We zijn vrienden. Als ik hier vandaag niet ben wanneer moet ik dan wel voor je zijn. Dank je wel. -Eet smakelijk. -Dank je wel. Meneer Ozan, u zult wel honger hebben. Ik heb voor u… een lekkere filet klaargemaakt. Eet smakelijk. Waarom geef je dit niet in een pakketje. Waarom doe je zulke dingen? Zeg ik niet tegen jou dat je niet alles moet overdrijven? Wat is dit? Een bloem. -Heb je dit uit de krans geplukt? -Ja. Ze gooiden het weg. Dat vond ik zonde en dit is decoratief. Het zal je vader rust geven tot zijn geest. Eet smakelijk. Bravo. Ik zweer het je ik zal de magazine afdeling verlaten en een sportverslaggever worden. Tenslotte zijn de voetbalwedstrijden en de tijden duidelijk.
18:03
Wat is dit? Vanaf de ochtend tot in de avond wachten we al. Werken jullie altijd zo. Nee lieve Zeynep normaliter geven ze ons een caravan... ...maar dit keer moeten we het maar hiermee doen. Jij bent zeker nieuw? Ik ben nieuw maar geen blijvende. Kijk vader je ziet het toch? Hij wordt boos en pakt zijn gitaar. Maar ik merk het... ...hij mist de oude dagen. Vader, dit kan toch niet je laatste wens zijn? Je weet dat ik dit niet kan doen, waarom heb je zo’n testament achtergelaten? Wat gebeurt er? Hoewel ik een moment heb aangedacht... ...hoe het zou zijn als we samen konden optreden. Ik zie ervan af. Aa kom op... ...snaren die jaren oud zijn. Ze zijn natuurlijk verrot. Ze zijn verrot. Vader wat kijk je? Wat kijk je? Prima het kan je laatste wens zijn, maar ik wil niet met die man optreden. -Laat ik dit maar opruimen. -Ach Çeto ach. Wat gebeurt er? Ik weet zeker dat ik absoluut van geen een moment kan genieten tijdens het optreden samen. Maar mijn vaders laatste wens moet waargemaakt worden.
20:07
Ik ben ook niet geïnteresseerd in jou. Maar dit is hoe onze vader het wilt, er is hier niks aan te doen. Goed bereid je maar voor. Wat doen we met de pers? Daar heb ik over nagedacht. Haal die pet van je hoofd af in Godsnaam. Denk dat de snaren verrot zijn. Mijn pet ziet er te gek uit man. Ik ben er gek op. -Wat gebeurt er? -Wakker worden, wakker worden! Wacht even. Wacht even. Open de bagage. Niemand is er. Wat doe je? -Geef de sleutel. -Nee, ik ga rijden. Heb je mijn vader niet gehoord? Hij heeft de auto aan mij achtergelaten. Ja en de sleutel aan mij. Maak me niet boos al vanaf de eerste minuten, geef. Goed, hier. Maar af en toe zal ik ook rijden. Ik kijk wel. -Ik kijk wel. -Loop… Loop. Hallo, volgens mij heb ik een verhaal te pakken. Ik ben er niet zeker van, maar er gebeurt iets vreemds op dit moment. Oké? Ik kom nergens naartoe in de ochtend. -Welke weg neem je? -Ik ga man, doe je eigen ding. Ik vind dat we de tweede moeten nemen, hierna kunnen we ervan af. Ik vind dat jij moet slapen. Hier kan je keren, rechts kan je ervan af. Oh mijn God. Goed we kunnen later keren. Waarom keer je niet? -Urla is in Izmir, dat weet je toch? -Ozan! Rij je naar Urla via Edirne?
22:33
Ga slapen man, slapen. En doe je pet af in Godsnaam. Ik kan er niet meer tegen. Zijn we er al? Nee, nog lang niet. -Ozan! Ozan! -Ozan! -Ozan! -Ozan! Hallo. Ik kan niet geloven dat ik nu tegen je praat. Wat ben je voor iemand? Je bent zo leuk. Ik ben je grootste fan! Dat betekent als je de grootste bent dat je op de middelbare school zit? Mag ik een handtekening op mijn t-shirt? Alsjeblieft. -Alsjeblieft? -Goed. -Ik eerst! -Nee ik! Meiden rustig, rustig. Rustig. Ik zal alles ondertekenen, goed. Is hij niet lief? -Dank je wel. -Alsjeblieft. Nog gecondoleerd. We vinden het erg spijtig. Gaat het goed met je? Alsjeblieft, het moet wel goed met je gaan. Meiden bedankt. Eigenlijk zouden we de ferry niet instappen, Omdat jij bent ingestapt zijn wij... Zo meteen stappen we uit en zullen we terugkeren! Ik wil je opeten! Meiden kom op ga naar school. Kom op kom op.
24:12
We houden erg veel van je! Vergeet ons niet! Gozer... ...hoe is het? Gaat goed jongens. -Goed. -Goed. Goed. Met je solo album heb je je stijl wel verpest. Lijkt net op Grunge. We hebben iets nieuws geprobeerd. -Goed. -Goed. Je hebt fout gedaan tegenover de bassist. Je moet hem niet uit de groep zetten. Hij is niet uit de groep gezet. Hij is zelf weggegaan. -Goed. -Goed. Goed. -Goed. -Goed. Goed. Jouw fans, zo te zien zijn het niet je fans. Mijn muziek, wordt vaak afgespeeld. We komen het vast tegen, luister. In plaats daarvan kunnen we muziek luisteren. Wat is die van mij, een soort eten als "hünkar beğendi?" Dit is beter. -Dit is beter. -Nee deze! Deze! -Deze! -Deze! -Deze! -Deze! Nee deze! Wat doen zij? Hier alsjeblieft. Ik luister wel. Ik luister ook wel. Ik… luister ook wel. Goed, luister.
26:31
Waar gaan ze naartoe? Wat is het toch moeilijk om te volgen... ...als ik stoplichten tegen kom… is het over. En als ik autopech heb... Autopech! Laat ik autopech hebben. Het is niet druk op de weg. We zullen vroeg aankomen. Als we er eenmaal zijn kunnen we oefenen. Jij, jij kunt een paar van je eigen liedjes zingen. -Ga jij niet zingen? -Ik zal mijn vaders orgel spelen. Maar, we zouden het op de oude wijze doen. Heeft mijn vader dat niet gezegd? -Volgens mij ben je het vergeten. -Vroeger zong ik ook niet. Ik zal de scène opzetten, geluid instellen, en muziek maken... ...en jij mag zingen. Dus hoe het voorheen ook was. Dus hoe het voorheen ook was. Hey? Ze hebben de afslag genomen.Kom op Zeynep, kom op meid. Eenmaal ingehaald ben je binnen. Waarom heb je deze afslag genomen? Ik hou niet van hoofdwegen. Wat als je net als iedereen de hoofdweg neemt? Dan word ik zoals iedereen. Prima, wordt maar anders, zo raar. Pff.. Goed. Hoe moet ik dit vinden? Laat ik dit er maar uithalen. Wat als het niet meer gerepareerd kan worden.
29:07
Ze heeft autopech. Laten we even kijken wat er aan de hand is. Alsof je in de autogarages bent opgegroeid. Wat ga je doen? Ga je een serenad houden tegen de motor? Man, vrouw heeft autopech, moeten we niet stoppen? Heb ik gezegd dat we niet moeten stoppen? Hallo. Beterschap. Dank je wel. Ik begrijp ook niet wat er aan de hand is... Het deed zo raar en ik moest stoppen. Niemand reed voorbij-- Hey jullie... Zijn jullie niet, jullie?.. Ja wij. Omdat onze albums het niet goed deden zijn wij wegenwacht geworden. -Even kijken wat er aan de hand is. -Heb je verstand van auto’s? Van jongsafaan heb ik me bezig gehouden om deze auto werkende te houden. Heb er een beetje verstand van. Trap de koppeling in. Kijk hem nou. Omdat je met mijn vader twee keer een wiel heb samengedrukt,... ben je een duizend jarig monteur geworden. Nee maar, waar kijk je nou naar alsof je er verstand van hebt? Het is goed zo, laat het. Ja. Radiator is ook in orde. Laten we dit ook nakijken De olie is ook niet verminderd. Bougies… Kleur van de bougies is ook niet donkerder geworden. De accu is in orde. Misschien ligt het aan de driewegkatalysator Laten we het niet moeilijker voor je maken. Neem geen risico. Dit moet een automonteur zien. Tenslotte ben ik niet opgegroeid in de autogarages.
30:49
-Heb je een kabelset? -Nou, kan in de bagage liggen. -Bagage? -Ja, daar is het. -Weet ik. Het zit op slot. -Sorry. Goed, ik zal het meteen openen. -Goed. -Goed. Het is niet gelukt. Niet gelukt? Proberen we het opnieuw. Je hebt daar in feite “een knopje”. Onder “het knopje” daar aan de onderkant en dan moet het lukken. -Mijn hand is daar op dit moment. -Het gaat niet open. -Zullen we anders tellen? -Laten we tellen, goed laten we tellen. Één.. twee.. Drie. Maar ik heb nog geen drie gezegd. ...zulke kleine communicatieproblemen kunnen ontstaan. Geen probleem. Goed. Het spijt me. Goed. Moeten we aftellen? Vanaf drie? Of vanaf één? Omgekeerde. Drie, twee, één, zo. Drie, twee, één. Niet gelukt. Kan er iets anders aan de hand zijn? Kan het aan de bediening liggen, misschien de verbinding... -Nee, eigenlijk-- -Mag ik even? Laat de bagageklep los. Open het nu. Dank je wel Zet dit vast aan onze auto. Hoe ze rijdt. Straks rijdt ze tegen ons aan.
32:33
Langzaam! Maak geen zigzag. Wat? Langzaam! Langzaam! Stop! Langzaam! -Ik zeg maak geen zigzag. -Wat? -Kijk recht… houd het stuur recht. -Ik hoor je niet. Ga rechtdoor, rechtdoor! Rechtdoor! Houd het stuur recht, recht! Ze hoort het niet. Ze begrijpt het niet. Wat zeggen jullie? Laten we ergens stoppen dan kan jij rijden. Verderop heb je een benzinestation, laten we daarnaartoe rijden. Ik moet ook zo nodig. Ik begrijp nu waarom ze autopech heeft. De auto is door de bestuurder in opstand gekomen en heeft gestaakt. Kom op, praat niet teveel. Wat is er? Ozan heeft iets kleins te doen, moeten we even afhandelen. Het lijkt wel een droom.. Het is belachelijk. Waarom? Waarom.. Nou ik heb autopech, twee bekenden muzikanten komen je redden enzo. Niet te geloven, toch? Je auto is erg mooi. Nostalgisch. Je ziet niet veel van deze toch? Nee klopt je hebt niet veel van deze. Je hebt het al heel lang, toch? Omdat je van jongs af aan dit aan het repareren bent. Was van mijn vader. Even tussendoor... ...gecondoleerd. Dank je wel. Daar komt hij weer. -Ja, geef mij de sleutels. -Nee ik ga rijden.
34:05
-Nee, doe geen moeite. -Nee kom op, net als een bestuurder. Ik begrijp het, geef maar. Zal ik hier instappen, hij is daarnaar toe gegaan. -Spring. -Goed. Doe je gordel om. Meester. Meester kijk is. -Meester wil je even kijken?! -Kamil! Breng sleutel 14-15. -Zeg het maar meester. -Man wat is dit? Sleutel 14-15 meester. Wilde je toch. Goed, geef het maar. Meester, mevrouw heeft autopech. Laten we kijken. Doe de motorkap open. Meester hier, hier is het klepje. Hier is het klepje. Meester volgens mij ligt het niet aan de olie. Het ligt aan de driewegkatalysator. God geduld. Zet hem aan, laat me luisteren. Is het beter als zij dit niet doet? Trap maar, trap. Goed, goed. Laat de … los. Is het goed zo? Goed, goed. Niet trappen. Trap de pedaal niet in. -Zo? -Goed, laat maar los, laat maar los. -Waarom heb je gas gegeven? Stop, stop! -Moet ik gas geven? Ik begrijp het niet. Kamil! Haal het omhoog! Het spijt me. Het spijt me, vergeef me. Gaat het goed met u? Nee, het gaat helemaal niet goed met me!
36:21
Het spijt me. Wat is er defect? Zijn jullie daar achter gekomen? Jij! Jij bent defect. Ik zei stop, je gaf gas. Je stikte de motor en mij ook. Maar goed… Broer kan ik het vanavond ophalen? Ja dat is goed. Binnen vijf minuten repareer ik dit wel. Ben je gek geworden, de motor is verbrand, de motor. Hoe je het ook bekijkt dit neemt een week of anderhalve week tijd in beslag. Meester, is onze auto nog steeds niet klaar? Het heeft tijd nodig van een week à anderhalve week. Denk dat de metingen hier een week à anderhalf is. Je stelt dit ook al twee maanden lang met 1 week à anderhalf uit? Kind moet besneden worden, schiet op met de auto. Hij is nog te klein. Laat het volgend jaar snijden heb je haast? Vader volgens mij kunnen we ook wachten. Houd jij je mond. Je wordt besneden, je kan er niet onderuit. Meester zorg ervoor dat de auto op tijd klaar is, alsjeblieft. Ik kijk wel, ik kijk wel. -Je moet dit hier achterlaten. -Ik begrijp het. Dus je zegt 1 week à anderhalve week. Goed zo. Je bent een slechte bestuurder maar je hersenen werken. Hallo? Zeynep waar ben je? Ik ben nog steeds onderweg, ben nog niet aangekomen… mama. Hoe bedoel je mama? Neem je mij in de maling? Schiet op, er is nieuws waar je aan moet werken. Kom op.
38:42
Nou als je is wist wat me is overkomen. Echt een bizarre verhaal. Ik zal het je allemaal vertellen, als ik terug ben. Meid waar ben je nou mee bezig? Er is geen man die nieuws kan maken. Ik geef je aan dat je moet komen. Goed ik begrijp het. Over een paar dagen ben ik in Urla ik bel je terug. Ik vertel het je. -Wat wil je vertellen? -Goed mama? -En ja hoor nog steeds zegt ze mama. -Ik hou ook van jou. -Dag. Kusjes. -Hey Zeynep-- Mijn moeder. Ze is een beetje overbezorgd, ze belt elke minuut. Even tussendoor heel erg bedankt. Jullie hebben me niet halverwege gelaten. Toevallig ga jij ook naar Urla. En? Is het voor een concert, of vakantie? Nou... ...zoiets. Er gaan heel veel verhalen rond over jullie... ...dat jullie ruzie hebben, en zulke dingen. Allemaal leugens. Niet te geloven. Nee, is waar. Wat is dit? Sinds de nacht heeft het mij gek gemaakt. Man doe is rustig, straks maak je het kapot. Dan gaat het maar kapot. Het maakt me boos, het gaat steeds open. Doe het dicht. -Het sluit niet. -Zet dan muziek aan. -Zit geen cassette in. -Volgens mij heb je daar een cassette. Wat is dit nou weer voor een cassette? Zeker bruiloftsmuziek van vroeger.
40:08
Beter dan naar ruis luisteren. Stop het erin kunnen we het luisteren? Hoe is het ezelsveulens? Aangezien jullie dit cassette afspelen zijn jullie in mijn rammelkast. Goed zo. Net als de oude dagen gaan jullie op een bruiloft spelen. -Gaan jullie naar een bruiloft om te spelen? -Sssst! Hoe is het tussen jullie? Goedgemaakt? Hè? Geef dan antwoord man. -Nou… -Niet echt. Wat zijn jullie voor mannen. Jullie krimpen zeker ineen om een antwoord te geven. Hè? Ik ben dood, dood. Doe rustig. Kijk. Er bevindt zich een envelop in de bagage onder het reservewiel. Geef dit aan de dame die zich op het adres bevindt, goed? Ow en de dashboard is defect. Kunnen jullie ergens laten maken. Tot gauw. Natuurlijk is beter voor jullie als we elkaar niet gauw zien. Wat heeft die man veel moeite gedaan. Opnames, enzo. Mag ik een handtekening? Is goed, ik laat het je weten als ik terug ben. Ja we annuleren het optreden van vanavond. Ik heb het opgenomen. Super, super.
41:38
Zeg dat ik keelpijn heb, dat ik ziek ben. Weet ik veel zeg wat. Tot in het weekend heb ik wat te doen. -Stap uit dan. Die mensen?.. Stap uit! -Nou en? Doe je gordel om, je gordel. Mooie meid. Maar een beetje raar. Wat is dan raar aan haar? Normaliter moest ze mij binnen twee minuten leuk vinden. Dit is wat er gewoonlijk gebeurt. Jaa.. Dat is hoe het altijd gaat. Maar ik heb geen hoogte van haar kunnen krijgen. Het lijkt wel alsof ze jou leuk vindt. Interessant. Gozer stil even. Ze zal het horen. -Ze zal het niet horen, doe maar rustig -Hoe bedoel je ze hoort het niet... Ik regel haar voor je. -Laat het aan mij over. -Broer rij de auto. Maak mij niet ziek. -Broer ik regel haar voor je. -Rij de auto. -Goed ik regel haar voor je. -Rij je auto. Je laat me schreeuwen. -Straks hoort ze je. -Ik begrijp jou ook, ik regel haar voor je. -Nou Ozan… -Hou je van haar? Als je van haar houdt, moet je het toegeven. Hoe je je voelt. Je moet lopen, je moet gaan. -Volgens mij wil jij klappen. -Ja zeker wil ik dat. ...maar je houdt ook van haar. Ik regel haar voor je, laat het maar aan mij over. Klaar. -Hoe praat jij. -Rustig Ik zal zeggen dat je van haar houdt. Ik zal zeggen; hij houdt van je maar hij is verlegen en kan zijn gevoelens niet uiten. Hey stil even. Wat is jouw probleem? Stil. “Je staat in brand, je gedachten is bij een meisje”
44:05
“Of het goed is of niet weet ik niet” Wat lach je waterbuffel. Geef mij de citroen. Kijk hoe mijn haren eruit zien. Geef. Geef. Knijp, knijp. Knijp. Goed zo. Goed. -Vader er komt een auto aan. -Laat maar komen. Wat kan ik eraan doen? Als je zo verdergaat dan zie je pas hoe het is om in brand te staan. Je houdt van haar. Vader die vent kijkt niet naar de weg. Wat kan ik eraan doen als hij niet kijkt, in Godsnaam, knijp. -Je houdt van haar. -Kijk voor je. Kijk voor je! Trap op de rem! Trap op de rem! Goed zo. Goed zo! Je staat in brand, in brand. We zien het! Is alles in orde? Mijn zoon?.. Oo hij leeft. Mijn kindje ik kan mezelf opofferen voor jou. Met jou gaat het ook goed. Is er iets gebeurt met de instrumenten? Ze zijn kapot. Wat zijn ze kapot? Moge God stra.. Was jij maar kapot gegaan! Ben jij in orde? Mijn zoon het gaat goed hè? Tato kijk cümbüş is kapot, mijn vaders erfstuk is er niet meer. Heb jij de cümbüş kapot gemaakt? Moge God je straffen, had je jezelf maar kapot gemaakt! Sta op, sta op, sta op. Goed dan niet, blijf dan maar zo. Je rukt het hand van het kind. Je hebt het gerukt. Gaat het goed met jou? Nee het gaat niet goed met hem. Geen van hen gaat het goed. Laat me naar de auto kijken? Heh, het gaat goed met mij. Hey wat doen jullie?! Wat doen jullie? Je hebt de auto gerukt. Zo kom je toch niet aanrijden? Als je nog even had doorgereden kwam je bijna in mijn mond.
46:31
Hey man sorry. Het is tenslotte een aanrijding. Plotseling stond je voor ons. Wat sorry hoe moet dat dan? Kijk acht op acht zijn jullie schuldig. Zie je wat er gebeurt is met de mond van de vent? Kijk alle muzikanten zijn slecht aan toe. Ze vallen uit elkaar. -Wat moet ik nu doen? -Goed broer goed. Geef mij je nummer. Dan draai ik op voor de kosten. Goed ik geef, schrijf. Nul. -Nul. -Ja zal wel, je zal me bellen. Hoe wil je de schade vergoeden. Kijk waar die vent naar kijkt en kijk wat hij ziet. Kijk deze man, zijn handen zijn gerukt, zijn handen. Hij speelt orgel, orgel. Moet hij de orgel met zijn mond spelen. Wat moeten we doen vanavond is er een bruiloft. Ken je geen andere muzikanten? Dan vergoed ik dat ook. Even denken... Nee! Ben ik een cultuur centrum. Zelfs deze heb ik met moeite gevonden, kijk de types. Waar kan ik andere mannen vinden? Kijk naar die mannen ze vallen uit elkaar. Dit zijn muzikanten, Wat moeten ze spelen? Wat moet ik nu doen? -Die vent speelt orgel orgel, zijn handen… -Vader! Wat schreeuw je nou net als een kind van een dier? Ik ken ze, zij zijn muzikanten. Zijn jullie muzikanten? Wat is er? Niet te geloven. Niet te geloven. Kijk waar we aan toe zijn. Kijk de situatie. Ik ben de schuldige.
48:14
Broer ik ben de schuldige. Met welke gedachten ga je reizen met een hersenloze. En stel je bent eenmaal onderweg waarom laat je hem rijden? Ik heb je gezegd dat we de hoofdweg moesten nemen. En dan? Hij neemt niet net als iedereen dezelfde weg. Artiest. Man jij bent een artiest. Ik ben niet degene die met een groep pers komt naar de begrafenis van zijn vader. Dat is waar. Door de pers te slaan en de camera’s te vernielen, wordt je geen artiest. Door de vuist die ik heb gekregen op mijn gezicht kon ik twee maanden niet optreden. Had je verdiend. Je kan het niet hebben dat mensen meer van mij houden, niet waar? -Kijk uit met wat je zegt. -En wat als ik niet uitkijk? Dan breek ik je. Serieus ik kan bijvoorbeeld je neus breken. Ik kan niet wachten. Wat doen jullie? -Wat lachen jullie? Speelt er een film af? -Maar vader. Wat maar vader, ga weg! Gaan jullie ook maar weg. Ga weg. Ga weg! God’s dorpelingen. Laat ze vanavond dansen totdat ze erbij neervallen. Laat ze dansen totdat ze erbij neervallen. Goed? Kom op... Wat is er met hem? Niks, zijn de instrumenten klaar? Ja, klaar. Je hebt het uit elkaar gehaald nu proberen we het te monteren. We gaan de mannen ook monteren, hoop dat ze komen. Is het klaar? Ja.. Fijne avond allemaal. Dank jullie wel. Bedankt. Alsjeblieft. Laatste.. twee.. drie.. vier..
50:13
-Het is te hoog begonnen. -Wat? -De toon. -Ik begrijp je niet. Echt kan niet, waaruit moet ik het zingen? Uit mijn ..nt? Zing het op de toon van mijn vader. Heel erg bedankt. Bedankt. So so. Wie zou zeggen dat de populair cultuur vijand Hakan... ...op een bruiloft klavier zou afspelen. Hallo. Hallo Zeynep, waarom neem je de telefoon niet op? -Waar ben je? -In een dorp waarvan ik de naam niet weet. Ik had je toch verteld dat ik achter een verhaal zit. In een dorp? Wat zijn dat voor geluiden. Lijkt op muziek.Vertel de waarheid waar ben je? Nou, ik ben in een dorp. We hebben je naar een begrafenis gestuurd kijk waar jij bent. Momenteel ben ik op een bruiloft. Ik ben met hun. Een erg vreemde verhaal heb ik te pakken. Ik heb het over iets menselijks. Dit is een overtreffende magazine, begrijp je dat? Hoe weet jij nou wat waardevol is? Goed, stuur dan maar een bewijs. Hoe moet ik weten dat je de waarheid verteld? Goed ik zal je een bewijs sturen. Een foto als bewijs. Zo dit is voldoende. Laat dit aan niemand zien. Misschien alleen aan onze baas. Maar publiceer dit nergens, nergens laten zien, niet afdrukken.
54:13
Begrijp je het? Beloof het me. Wat is er? Is de bruiloft afgelopen? Nee, ik wilde even pauzeren. -Wie speelt de orgel? -Mijn vader. Wat? Ik heb een paar oude bruiloft nummers van mijn vader laten afspelen. Je vader was toch een muzikant die op bruiloften zong? Ja. We zijn overal geweest. De nostalgische rammelkast waar je met moeite een compliment gaf... ...we hebben er veel tijd mee doorgebracht. En je moeder dan? Werd zij nooit boos? Was het niet moeilijk voor je, dat je vader jullie naar veel bruiloften bracht? Doordat ik niet veel tijd met haar heb doorgebracht... ...weet ik niet waar ze wel en niet boos om werd. Ik was vijf jaar toen mijn moeder stierf. Haar gezicht kan ik me heel vaag herinneren. Ozan herinnert zich dit ook niet meer. Alleen vanuit de foto’s. Toen mijn moeder overleed, ben ik mijn kamer niet uitgegaan. Ik kan me herinneren dat ik dagenlang heb gehuild. Mijn vader heeft gewacht totdat ik stopte met huilen. Toen kwam hij naar me toe en zei…. ...vandaag ben je groot geworden. Daarna ben ik ophouden met het zijn van een kind. Ozan is altijd een kind gebleven. Dat blijkt. Kijk dan hij heeft het naar zijn zin.
56:37
Ozan is altijd zo geweest. Elke bruiloft waar we zijn geweest had hij het meeste naar zijn zin. En jij dan? En ik ben zo. Heb je er wel eens over nagedacht om je bij alles neer te leggen? Heb je het wel eens geprobeerd? Als ik het was... ...denk ik niet dat ik van mijn jeugd zo snel zou afstappen. Je leeft maar één keer. Je maakt dit moment maar één keer mee. We zijn maar één keer hier. Volgens mij, moet je doen waar je zin in hebt. Echt waar. Hoe heeft de dichter gezegd... ...je moet als een vis duiken in het leven. Net als dat een je van een rots naar een emerald zee duikt. Ken je dit gedicht? Er is iets wat ik heb geleerd in dit leven. -Ozan, broer. -Ja? -Je laatste vriendin, die mannequin. -Jaa? Heeft zij een zusje? Hoezo dan? Als zij een zusje heeft regel dan voor mij. Echt een mooie meid. Als zij een zusje heeft, zal zij ook heel mooi zijn. Wij zijn vorige week uit elkaar gegaan. Maar nu kijkt ze me niet eens meer aan. Als ik het had geweten, zou ik het zeker regelen. Wat heb je haar aangedaan? Broer jij zit ook niet stil. Als jullie het goed maken hou het in je achterhoofd.
58:12
Is goed,ik zal het onthouden. Ze zijn uit elkaar klootzak. -Ozan, mag ik je handtekening? -Natuurlijk. Hoe zal ik het ondertekenen? Dank je wel. Wat doe jij hier meid? Niets. Ik vraag een handtekening van Ozan. Gaat jou toch niets aan? -Geef die eens aan mij. -Ik geef het niet. Geef het meid! Als je dit... ...aan hebt... ...denk... ...aan mij. Fevziye. Fevziye. Ik zweer het je, ik wist het niet. Hoe kan je het ondergoed van mijn verloofde ondertekenen? Vertel het me maar. Hoe kan je ondertekenen man? -Wacht je vat het verkeerd. -Ik zal je vermoorden man. -Ben je een artiest man? -Oké man hou op. -Wiens arm haal je naar beneden man? -Hoe durf je? Hoe durf jij eigenlijk? “...je moet als een vis duiken in het leven.” “Net als dat een je van een rots naar een emerald zee duikt.” Ga opzij meid! Wat doen jullie man? Jullie hebben de bruiloft verpest. Weet je hoeveel ik hiervoor heb betaald? Zij halen de baas onderuit mannen, loop door! Is het los gegaan? Is er wat los gegaan? Ik ga je opvreten man. Ik ga je opvreten!
01:00:24
-Zijn jullie okè? -Ja wij zijn oké. Buigen! Buigen! Buigen! Kijk naar de bruid. Kom op! Kom op! Lopen! Waar is hij? Waar is hij? Mam, daar komt versterking bij. Vader! Wat is er gebeurd? Het wordt chaotisch. Rennen! Süsük rennen! Süsük! Ik heb jullie te pakken man. Wat doen jullie man? -Kom op we gaan, kom op. -Waar gaan we heen? Naar Mexico. Waar anders, naar het dorp, wees snel. Loop dan. Ozan gaan jullie maar, ik kom zo. War ga jij doen? Ik kom ook. Neem Zeynep ook mee en ga. Kom op. Ik heb je nu te pakken man. Waar blijft hij? Ik ga terug, wacht jij maar hier op mij. Ik heb maar een ding geleerd in mijn leven. Als je een vriend gaat omhelzen, moet je goed omhelzen. Zij komen! Zij komen! Kom op! Naar een gevecht moet je met al je spieren, je lichaam, je passie gaan. En als je gaat liggen op warme stranden, ga je uitrusten als... ...een zandkorrel, als een blad, als een steen. Ben je nu voor een klavier tussen al die mannen gegaan?
01:02:52
Het is een erfstuk van mijn vader uiteindelijk. Het heeft zoveel gevechten overleefd, kan je dat achterlaten? Zo jullie zijn echt gek. Kan je met een hele dorp in gevecht gaan? Kan je niet? Eigenlijk niet. Goed kan je wel terug keren voor het orgel? Eigenlijk niet. Goed van jullie man. Wat gaan jullie doen? Zeer goed. Zal ik jullie wat zeggen, ik kan vanaf nu jullie tato zijn. Wat is tato? Het is net als een manager maar heeft niets met kunst te maken. Jullie hebben zeer goed gespeeld op de bruiloft, zeer goed... Ik zal me offeren voor jullie. Maar ja, we zullen maar gaan. Oké, kom op we gaan, we gaan naar ons. Nee, nee wij gaan. Nou twee kilometers, hier is mijn… Kom op we gaan. Ik denk, dat we kunnen gaan. Zeker, zeker. Kijk nou straks komen jullie dieren tegen, kan niet zo. -Kom op we gaan. -Kom op. Goed dan. Psst, Ozan ik wil je wat vragen. Er is een favoriete liedje van mij en mijn vrouw. Als zij dat hoort wordt zij zeer emotioneel. Zij wordt te gevoelig, begrijp je? Kan jij dat zingen als wij het dorp binnen zijn gekomen. Het is ook niet zo goed tussen ons, kunnen we beter worden, begrijp je? -Zal ik het niet zingen man? -Meen je dat.
01:04:07
Mijn leeuw. Ik zal me offeren voor je. Kom op. De geliefden aan de geliefden Ze hebben niet aanvaard, ze hebben niet aanvaard Mooie ogen van je, leuke woorden van je Ze wilden het niet, ze wilden het niet Zonder haar gaan mijn dagen niet voorbij Mijn ogen mijn geest is zoekende naar jou Vader geeft niet, moeder geeft niet Schoonmoeder wat heb je ons aangedaan We hielden erg veel van elkaar, we vluchten naar mij Tato ging je weer vechten. Verdoemde man. Oké genoeg. Kom naar binnen. Mijn vrouw is weer dol geworden. Kom op. Wat doe je op de dak? Ik kijk naar de sterren. Kom ook. Kom, er is een trap aan de achterkant. Welkom. -En dit is mijn plaats. -Plaats. Is zeer mooi. Die daar. -Welke? -Die. -Die. -Dat is de Noordster.
01:06:14
Er wordt verteld dat de wereld en alle andere sterren verbonden zijn aan deze ster. Waarom dan? Misschien... ...was deze de enige die zoveel last kon dragen. Het is zeer mooi hè? Zeer mooi. Jij bent ook zeer mooi eigenlijk. -Hoezo? -Zo is het. Alsof je dichtbij bent, maar ook ver. Zie ik er zo uit echt? Zo is het. Ik kwam om naar je te kijken, om naar je te luisteren. Toen dacht ik ook hetzelfde. Jij zong alsof niemand in de buurt was. Ik had de hele nacht geprobeerd om in je ogen te kunnen kijken. Maar het is zeer vreemd. Jij zingt altijd met je ogen dicht. Het is alsof je verdwijnt daarin. -Dan is het jammer. -Waarom? Als ik me ogen open had, had ik misschien jou eerder leren kennen. -Het is een beetje koud hier. -Nee niet. -Het is koud ja. Hier. -Nee ik heb het niet hiervoor gezegd. -Nee neem echt. Je moet nemen denk ik. -Oké dan. Neem maar. Gaan jullie maar. Pstt. Laat het niemand ander duwen. Niet iedereen zal van goede aard zijn als ik.
01:08:29
Maak je geen zorgen, dit keer ga ik rijden. Ga weg man. Ga weg. Kom op. Kom op. Denk aan mijn ding Ozan Broer. Alsjeblieft vergeet het niet. Er zijn zoveel tuinen, velden. Die blijven allemaal voor mij. -Ik zal jou ook wat geven. -Maak je geen zorgen. Dat regel ik wel. Hallo. Waar ben je? Wat is er? Ik zeg dat je ziek bent, niet naar het concert kan komen... ...de volgende dag krijgen wij nieuws over dat je hebt opgetreden bij een bruiloft in een dorp Zij hebben ook geld op je voorhoofd geplakt. Nu heeft de advocaat van de organisatie gebeld... …zij zullen de schadevergoeding in de overeenkomst opeisen. Hoezo dat? Wat voor nieuws? Ik heb een mail gestuurd naar je. Kijk als je morgen niet komt voor het concert... ...moeten we een heel hoge schadevergoeding betalen. Je moet meteen terugkomen. Oké. Ik zal je terugbellen. -Broer, ga even twee minuten stoppen. -Wat is er? Ga jij maar stoppen, ik vertel wel. Man serieus is er iets? Nou iemand... ...heeft foto’s van mij genomen tijdens de bruiloft en deze naar de kranten gestuurd. En eronder hebben zij gezet van... …”Hij zei dat hij ziek is, ging op een bruiloft optreden in een dorp.” Oké man, maak je zorgen om dit? Over twee dagen zullen ze het toch vergeten.
01:09:59
Hoezo zullen zei vergeten? Kijk nou ik sta meteen bij trend topics. Stel dat zij het nieuws vergeten. Het concert is geregeld door de reclame bedrijf dat mijn sponsor is. Als ik morgen niet ga optreden moet ik met tonnen geld betalen. Concerten, reclames enzovoort... Ik moet paar telefoons plegen broer. Nee maar wat ik niet begrijp hoe de foto’s van het dorp naar de kranten zijn gegaan? Ik weet het niet. Dus… ik begrijp het niet. Ik weet niet. Is de situatie zeer slecht? Ik denk het. Ik zal hiernaar kijken. Hallo, Zeynep. Hoe is het? Jij zou toch die foto’s niet publiceren. Ik zei tegen je dat je aan niemand moest laten zien dan de chef. Onze chef zei dat iedereen behalve hem dit moest zien. Jij krijgt geen foto’s meer. Dit is al voldoende. Je krijgt zoveel tijd je wenst. Wij kijken ernaar uit om je verhaal te lezen. Oké ik begrijp het. Zijn er nieuws? Als ik morgen niet ga optreden gaan zij mij dagvaarden. Dat meen je niet. Als je wilt, kunnen we terug. Nu alles zo was als vroeger. Alles is ook net als vroeger. Maak je geen zorgen, ik sta naast je. Het is maar een onzin dat je zegt dat jij niet van hoofdwegen houdt, toch?
01:12:03
Mijn vader hield van deze weg. Daarom ging jij ook die richting op rijden. Weet je nog… ...toen wij klein waren, wilden wij allebei voorin zitten. Maar mijn vader liet ons zitten op de achterbank. Daarna begonnen wij ruzie te maken over het links of rechts zitten. Zo was het. Weet je, soms mis ik die dagen zoveel. Ik ook. En nog... -...wat ik je gisteren heb gezegd, vergeet het… -Laat maar. -Ik kan niet zo laten broer. -Laat maar. Je gaat luisteren. Jij hebt ons gered nadat mijn moeder is overleden. Zelfs mijn vader. Je hebt nooit eerst aan jezelf gedacht. Maar ik… ik leek ook precies andersom... ...maar wat ik ook deed, deed ik om jouw waardering te hebben. Deze ben je vergeten. -Snorkam. -Ja. Wat gaan we doen? Gaan we terug? We gaan niet terug. Wij gaan optreden op de bruiloft zoals vroeger. -Zo is het. -Zo is het. Maar ja... …het zal me veel te veel kosten om bij die bruiloft te zingen... ...maakt niet uit. Wij hebben ook wat albums kunnen verkopen. -Ik kan meedragen aan de schadevergoeding, maak je geen zorgen. -Kan niet broer. Verdiensten uit je album kunnen net voldoende zijn voor de benzine op de terugweg. Wat nou?.. Kom hier!
01:13:46
Stop! -Stap in. -Is alles in orde? Ja. Kom op, stap in. Wat is er gebeurd? Deze start niet. Accu is leeg waarschijnlijk. Fijne reis mevrouw. U reed sneller dan het limiet. Voorbumper valt ook bijna af. Uw rijbewijs en kentekenbewijs alstublieft. Meneer de agent, het is niet mogelijk, deze auto kan niet sneller dan 80 rijden. Hij kan wel sneller dan 60 dus. Uw rijbewijs en kentekenbewijs alstublieft. Oké lieve Zeynep, oké. Laat de agent ons boete schrijven en kunnen we verder gaan. Oké dan, kan jij mijn tas achter geven? -Waar is het kentekenbewijs? -Zal achter het zonnescherm zijn. Mijn vader zette het altijd daar. Hier is nog een cassette bandje. Wat, nog één? Zet deze maar even aan. Goed zo. Jullie zijn niet vergeten waar ik het kentekenbewijs leg. Dit keer ga ik niet over mijn testament of erfenis hebben. Deze cassette heb ik opgenomen voor een ander doel. Jullie weten dat ik nooit open was over mijn gevoelens. Ozan... ...toen je het tapijt had verbrand, had ik je een klap gegeven toch. Jij ging hard huilen. Jij zei dat moeder je niet zou slaan, als zij er was. Misschien herinner jij je niet meer, maar dat moment ben ik nooit vergeten mijn zoon.
01:16:36
Sindsdien zie ik ieder keer je moeder als ik naar jou kijk. En ieder keer voel ik die klap op mijn gezicht. Het spijt me. Hakan... ...ik kwam toch naar je kamer toen je moeder overleed... ...had toch gezegd dat je al groot was en dat je broer was toevertrouwd aan jou... ...jij was nog zo klein en ik heb al de last van het leven op je schouders gelegd. Maar je was maar nog een kind mijn zoon. Het spijt me. Zoals ik zei, ik kan mijn emoties niet uiten. Maar minstens wilde ik jullie vertellen hoeveel ik van jullie hou. En… Inmiddels is de keuring van de auto niet gemaakt. Ik had die niet geregeld omdat ik toch dood zou gaan. Regel dat maar even. Wij wisten dit echt niet. Het is een beetje vermoeiend geweest maar... ...het lijkt erop dat we aan het einde zijn gekomen. Zullen we je afzetten waar je wilt, voordat we naar Urla gaan. Dat kan. Kom jij ook maar naar de bruiloft als je wilt. Mag ik echt mee naar de bruiloft? Weet ik veel, als er niemand is wie op je wacht. Nee. Je familie, geliefde... Ging jij alleen naar Urla voor vakantie. Hı hı. Wat vind je ervan? Mag zij samen met ons naar de bruiloft komen?
01:18:17
Dat mag. Oké, dan. -Mag ik even mevrouw. -Zeker. Bedankt. Nou de tafel... …is een beetje aan de lage kant. Neem me niet kwalijk. Ons tafel is wel laag, ja. Wat doet u? Het is ook zeer laat, ik zal... ...ook maar gaan. -Nee, het is nog vroeg. -Nee, nee… ik zal maar gaan. -Kom op, welterusten -Welterusten. God mag jou... Jij mag afrekenen, ik zal dat ding… Oké? Ozan nou… Hij heeft eigenlijk gelijk, hij heeft moeilijk gehad de hele dag. Dus, ja het was... ...een beetje vermoeiende reis. Ja. -Dus. -Dus. -Dus… -Dus ja. Jij bent ook moe zeker. -Nee, ik ben niet moe. -Ik word nooit moe ook. -Ben je niet moe? -Nee, ik ben niet moe. Zullen we lopen? Lopen? We kunnen lopen. Ik kan altijd lopen. Ik ook. -We zullen lopen. -We zullen lopen. Je liet ook het hele dorp achter ons aan komen. -Heb ik dat gedaan? -Jij deed het zeker, heb ik het gedaan?
01:20:45
Zoveel ervaring met bruiloften heb ik wel. Ik zal wat zeggen... ...zullen we op de pier gaan? -Het lijkt me beter van niet. -Wat is er, ben je bang? -Nee zeker niet. -Kom op, ik kan ook voor je lopen als je wilt. Geef je hand. Rustig, rustig. Kijk uit. Zeynep... Hey dolfijnen. Heb je de dolfijnen gezien? Ach, ze zijn zo mooi, kijk ze nou. Waar zie je dolfijnen? -Waar? -Daar. -Waar? -Daar kan je ze niet zien, kom. Kijk hier. Heb je gezien? Oww, die. Ja ik zie het. Zeer mooi. Weet je wat ik wilde worden toen ik klein was? -Ik weet het. -Wat? Ik weet niet. Een dolfijn. Een dolfijn. Denk even na, alle zeeën zijn van jou. Je kan op ieder gewenst moment naar alle gewenste plaatsen gaan. Ik vind dat dit een zeer vrije gevoel is. Zo schattig. Neem jij me in maling? Nee schat. Waarom zou ik dat doen? Ik herinnerde me opeens een verhaal. Mijn vader vertelde mij. Verhaal van een visser. Er was een visser... ...er was een vrouw. Beter gezegd een meisje, een zeemeermin. Als de visser ging vissen, kwam de zeemeermin altijd naar hem toe, ging voor hem zingen.
01:22:38
Zij zong voor hem met de mooiste stem van zeven zeeën. Op een dag ging hij weer vissen,... ...hij zei geef mij je hand, breng me naar de diepe plaatsen. Meisje heeft haar hand aan hem gegeven, hem-- Zal ik je wat zeggen? Jij vertelt de verhalen zeer slecht. Ben ik me van bewust. -Ik moet je wat vertellen. -Nu? Nu. Er is iemand. Nee. Nee, het is niet zo iets. Er is niet iemand anders. Dan. Jij stopte op de meest spannende deel van het verhaal. Zeemeermin. -Mag ik jullie feliciteren? -Wat? -Mag ik jullie feliciteren vraag ik? -Wat praat je nou. Ons vader is er niet maar ik ben er broer. -Man praat geen onzin. -Ik ga de hand vragen? -Wiens hand ga je vragen man? -Van haar, wie anders? Nou jij bent echt veranderd tot een interessante man. -Kom op ik ga. -Waar ga je heen? Waar naar toe denk je, naar het huis van de bruiloft eigenaar waar mijn vader over heeft. Hallo. Hallo. -Zegt u maar. -Wij zijn voor de bruiloft van vanavond hier. Bruiloft? Er is geen bruiloft hier. Is dit niet het huis van Ayşe Yılmaz?
01:25:03
Ja, ik ben haar moeder. Oké dan, zij hebben gezegd dat er vanavond een bruiloft is. Nee mijn kind, er is geen bruiloft hier. Jullie zijn verkeerd gekomen. Erkan Demir heeft ons gestuurd. U heeft met mijn vader gesproken. Zo heeft hij gezegd. -Jouw vader? -Ja. Zijn jullie kinderen van Erkan? Ja. Nou… mijn vader is enkele dagen geleden overleden. Zijn laatste wens was dat wij gaan optreden tijdens deze bruiloft. Hij heeft ook gevraagd om dit aan u te overhandigen. Is Erkan overleden? Wij hebben 20 jaar geleden kennis gemaakt met Erkan. Hij was hier gekomen om in een hotel op te treden. Ik was toen een zangeres. Die zomer gingen we samen optreden. Toen is hij gegaan... naar Istanbul. We hebben elkaar niet gesproken. Beter gezegd eigenlijk wilde ik hem niet spreken. Dus jullie zijn de zonen van Erkan. Ja. Ja maar... ...hij heeft ons gestuurd om op te treden bij de bruiloft van uw dochter. Eigenlijk heb ik... …hem niet gebeld voor de bruiloft. Hoe bedoelt u niet voor de bruiloft. Ik heb voor die bruiloft een concert afgezegd.
01:27:24
-Ik heb voor ons dochter gebeld. -Ik begrijp het niet. Uw dochter? -Ja. -Wacht even, wacht even, hoezo dochter? We hebben een dochter samen met Erkan. Ayşe. Tot twee weken geleden wist Erkan dit ook niet. Maar ik was erg hulpeloos. -Ik moest hem bellen, dokter… -Bent u serieus? Hebben wij een stiefzus nu? Neem jij ons in de maling? Hoe kun je dat doen, hoe? Zie je wat hij ons heeft geflikt? Ik ga terug broer. Hij kan ons niet gestuurd hebben om ons te laten weten dat hij een kind heeft. Er moet een ander reden zijn. Vrouw zei dat zij hulpeloos is geweest. Wat kan nou er zijn? Zij heeft gebeld om geld te vragen nadat zij achter is gekomen wie wij zijn. Hij heeft ons voor de gek gehouden. -Doe even rustig. -Hoe kan ik rustig blijven? -Hoe kan jij rustig blijven? -Ik weet niet, maar blijf rustig! Oké. Oké laat hem gaan, kan hij wat kalmeren. -Hoe gaat het met je? -Ik weet het niet. Ik heb vliegtickets gekocht voor vanavond. Als ik nu ga ben ik net op tijd voor het concert. Weet je zeker? Ik weet zeker. Ik wil niet na deze leeftijd nog een zus. Ik wil deze rammelkast ook niet. Hier mag je de sleutels ook houden.
01:29:28
Ga je met dat meisje afspreken? Mijn vader zei dat... ...wij de rest van de video zullen zien nadat wij naar dat adres zijn gegaan. Nou, wat verwacht je dat hij gaat zeggen? “Ik heb 20 jaar geleden jullie wat geflikt... ...jullie hebben een zus, zorg goed voor haar” gaat hij dit zeggen?? Hij heeft zich nooit moeten verdedigen in zijn leven, hij is altijd weggelopen. Het is zo makkelijk om via een video of een cassette te praten. Wat hij wilde zeggen, moest hij toen in ons gezicht zeggen. Wij konden hem een verklaring vragen. Laten we maar. Jij gaat niet eens een keer verantwoordelijkheid nemen hè? Zoals altijd zul je weggaan zonder om te kijken. Ben jij niet weggelopen? Jij bent niet weggelopen van verantwoordelijkheden maar wel van mensen. Jij ging onder de grond net als een muis. In dat kleine donkere wereld haatte jij me ieder dag. Let goed op wat uit je mond komt. Is dit leugen? Wat je als offer hebt gedaan, ging jij ze me niet steeds verwijten? Misschien heb jij nooit gepraat... ...maar jij liet mij altijd voelen als een gebochelde. Jij was meer dan een gebochelde deel in mijn leven. Jij was iemand die dwaas, bedorven en egoistisch is die altijd aan zichzelf denken. Weet je waarom ik jou ging verduren? Omdat jij alleen van mijn moeder ben achtergebleven. Dat is juist. Tuurlijk, zij was alleen jouw moeder.
01:31:02
Daarom mag jij alleen maar verdriet hebben om je moeder, toch? Wat is er? Nu wij twee dagen goed met elkaar hebben, ga niet gedragen als mijn broer. Ga weg. Ga weg hier. En ik wil je niet meer tegen komen. Dat wil ik ook niet. Ik wens je veel geluk met je nieuwe zus. Hakan. Zeg tegen je vriendin... …de volgende keer als zij iets wil schrijven over mij in de krant... ...mag ze een afspraak maken. Wat zeg jij? Ik heb over Zeynep. Zij werkt voor de krant die foto's in het dorp heeft gepubliceerd. Mijn manager heeft een bericht gestuurd. Een moment geloofde ik erin dat iemand echt van jou kon houden, weet je dat? Maar dit is echt te veel voor zo iemand als jij. Nu ben jij van dat last in je leven af. -Waar gaan we naartoe broer? -Naar de luchthaven. Is dit echt waar? -Heb ik jou voldoende nieuws gebracht? -Hakan... Praat niet zo. Ik geloofde in je. Ik geloofde je. Jij hebt me bedrogen. De poolster, dolfijnen en zo… Waren dat allemaal leugens? Je gedraagt tegen iedereen zo he? Hakan, ik zweer het, ik zou die foto's niet publiceren. Ik zweer het je, ik zou aan jou vertellen. Ik kon niet doen. Alsjeblieft...
01:33:30
Raak me niet aan. Raak me niet aan. Oké raak me wel. Je kan ook zoenen als je wilt. Wat vind je? Je doet toch bij iedereen zo? Dit is toch jouw manier van zaken doen? Door anderen te verleiden. Oké mijnheer, maakt u geen zorgen, hij zal op tijd daar zijn. Heb ik jou niet gezegd dat zij om 3 uur daar moeten zijn, toch? Nee, waarom luister jij niet naar mij? Ik zei om 3 uur. Dit kan niet zo, zo kunnen we niets bereiken. 30 minuten voor podium. De heer Ozan, wenst u wat? Jullie vader wilde dat jullie deze video bekijken… …als jullie mij niet binnen de bepaalde periode zullen bellen. 20 minuten voor podium. Ik weet dat jullie kwaad op mij zijn. Jullie hebben gelijk. Jullie denken dat ik jullie naar een bruiloft heb gestuurd… …jullie kwamen achter dat jullie een zus hebben. Ik wist ook niet tot een maand geleden dat ik een dochter had. Het was zo 18-20 jaar geleden… …jullie moeder was al paar jaar geleden overleden, ik was langzamerhand weer goed. Er was een zomerwerk vanuit İzmir. Ik zou gaan zingen in hotels. Jullie waren nog klein. Ik heb jullie bij familie achtergelaten en ik ben gegaan.
01:36:20
Toen heb ik kennis gemaakt met de moeder van Ayşe. Ik zei tegen haar dat ik haar zou bellen als ik terug was in Istanbul… …maar ik heb niet gebeld. 20 jaar later heeft zij mij gebeld. Zij zei dat zij niet zou bellen als zij hulpeloos was. Dat meisje, dus mijn dochter Ayşe is ziek. Zij heeft beenmergkanker. De dokters zeiden dat de kans groot is dat de weefsels van familieleden geschikt kunnen zijn. Jullie zijn vast wel benieuwd naar waarom ik jullie dit zo vertel. Waarom ik dit niet heb verteld voordat ik overleed. Ik dacht jullie kunnen dit accepteren als dit de laatste wens is van een overleden man. Help dat meisje jongens. Als jullie mijn testament uitvoeren of niet... ...weet een ding zeker... ...jullie zijn de meest waardevolle dingen van mij die ik achter me laat. Jullie zijn aan elkaar toevertrouwd. Dag.
01:37:40
Hij praatte goed. Raakte me diep. Het raakte ook echt. Dus, wat ga je doen? De heer Ozan, laatste 30 seconden voor het podium. Geachte Istanbul reizigers, uw bus vertrekt zo meteen. -Hallo. -Wat heb je gedaan? Is je verhaal afgelopen? -Jij krijgt geen verhaal of zo. -Waar heb je het over meid? -Wat doe je daar? -Ik heb besloten om niet te schrijven. Ik vermoedde het al toen ik niets meer van je hoorde. Ik heb Cem gestuurd. Hij gaat jouw werk afmaken. Heb je Cem gestuurd? Waarnaartoe heb je Cem gestuurd? Ik heb jou niet verteld waar ik ben dat je Cem kan sturen. Meid, ik heb ervaring als journalist net zo lang als jouw leeftijd. Kom maar schat. Rustig, rustig. -Hikmet, kan je even. -Oké. Rustig. Rustig schat, wacht. Wacht. Dank je Hikmet. Geef maar. -Hikmet neem deze. -Ik doe het graag voor je, Ayşe is ook onze dochter. -Hikmet, wil je deze nemen? -Is niet nodig. Hikmet, wil je deze nemen? Kom op, dank je. Kom maar lieverd. Wacht, wacht. Ik help je wel. Wacht. Wacht. Mijn mooie dochter.
01:40:27
Wat hebben de dokters gezegd... ...als de ziekte stopt... ...gaan we ook langzamerhand stoppen met medicijnen. Daarna zal ik de haren van mijn mooie dochter aaien, ik zal ze kammen. -Mama ik ben moe, ik ga liggen. -Kom op schat, kom maar. Rustig. Rustig. Waarom ben je terug gekomen? Ik weet nu alles. Het spijt me, ik heb niet naar u geluisterd. Ayşe. Ayşe. Lieverd. Mama. Ik wacht al zo lang hier, en mevrouwtje komt maar net aan. -Geef die maar. -Wat doe je? -Geef die… Geef die! -Nee. -Wat doe je nou, ben je gek geworden? -Wacht even. -Ben je gek geworden? -Oké man wacht. Hier. Er is geen nieuws hier oké? Ga nu weg. Weet je wat nu aan het doen bent? Net heb je je carrière in de toekomst verwijderd. Ja dat besef ik heel goed. Kan je vertellen als je terug bent. Ze zijn buiten. Wacht! Kijk, kijk me aan. Luister twee minuten. Kijk ik wil je wat zeggen. Dit is echt belangrijk, ja? Misschien zal de krant paar dagen goed verkopen... ...maar daarna zal niemand dit meer herinneren, niet jij niet ik, begrijp je?
01:42:44
Alleen zij gaan zich nog herinneren. Begrijp je dat? Kijk dit is echt belangrijk. Doe het alsjeblief niet. Je doet het zo omdat het meisje ziek is, toch? Wat? Ik heb wat onderzocht over het meisje... ...zij heeft leukemie. Zij wacht al een lange tijd op een donor. Oké, zoals je zegt. Ik ga, kom je mee? Kom maar. Kom maar, rustig. Dokter, wanneer zullen de testresultaten bekend worden? Het kon maanden duren als wij een algemene screening moesten doen. Maar omdat u haar familielid bent, gaan wij ons eerst richten op uw monster. Dit kan weer enkele dagen duren. Voor zo’n korte periode hoeven wij ons patiënt niet onder controle te houden. Als jullie willen, neemt u haar maar naar huis. Zij kan uitrusten. Gaat het met je? Ayşe, ik zal in de buurt in een hotel zijn. Jullie weten mijn telefoonnummer, als er iets dringends is, kunnen jullie bellen. Hotel is niet nodig, je kan hier verblijven. Nee, ik ga. Ik zal je kamer in orde maken, meteen. Dokter, hoe zijn de testresultaten? Dus mag ik donor zijn? Als eerste wil ik zeggen dat... ...het niet makkelijk is om een volledig geschikte weefsel te vinden...
01:46:55
…zelfs bij eerstegraads familieleden. Maar we gaan niet opgeven. Wij gaan door met algemene screening. In sommige gevallen kunnen we ook vinden vanuit het buitenland. Maar dit is natuurlijk een lange periode. Ayşe… …maak je geen zorgen Je hebt de dokter gehoord. Als het nu niet lukt, gaan zij in de toekomst wel een geschikte persoon vinden. Ik denk dat wij geschikte weefsel hebben gevonden. -Wat zegt u? -Hoe? Eerste test resultaten zijn nu binnen. Aan de hand van deze is de weefsel volledig compatibel. -Mama. -Lieverd. Mijn dochter is gered. En wie is de donor dan? -Ozan? -Broer. Ik weet het... ...ik was egoïstisch met het weggaan. Misschien zijn wij haar laatste hoop. Maar zij is ook ons laatste hoop om nogmaals een familie te worden. Ach mijn broer. Kom op. Ayşe Je kleine broer is dus zo. Soms vliegen mijn hersenen weg... ...en komen maar niet terug. -Je moet er maar mee doen. -Dank je wel. Bedankt jongens, bedankt.
01:50:58
Net als deze. Wij gaan met een eenheid drum beginnen. Dit was goed. Gaan jullie maar verder, ik kom eraan. -Broer. -Ayşe. Jullie komen toch vanavond? Mijn moeder heeft veel eten voorbereid. Als jullie niet komen, moet ik alles eten. Als je broer Ozan komt, zullen we komen. Je weet toch je broer Ozan, hij is weer te laat zoals altijd. Goed. We hebben met Ozan broer gesproken... ...bij jouw eerst volgende concert zullen we op de eerste rij staan. Goed? -Oké. Super. -Oké, bye bye. Hoi. Hoi. Mevrouw heeft auto pech gehad... …en de reparatie zal nog een week of tien dagen duren. Heb je aan de mevrouw gevraagd... ...gaat ze voor vakantie of voor werk? -Nou zij zegt… dus… -Kan je aan de meneer zeggen... … mevrouw gaat niet meer op zakenreis. Wat gaat mij dat aan? Zeggen jullie maar zelf. In Godsnaam. Het is mijn fout man. Waarom probeer ik twee geiten met elkaar te laten praten? Dan... ...kunnen we beter de mevrouw niet achterlaten. Volgens mij kan het ook niet. Jongen tevens heb ik een grote verrassing voor jullie. -Nu? -Nu.
01:53:22
-Alstublieft, ik zal het laten zien. -Dit is het moment. -Hij is mooi. -Wat is mooi? Ik kan niet vertellen, ik kan niet vertellen. Hij is zo mooi. -Waar brengt hij ons nou naartoe? -Kom, kom. Ik heb ons vlucht geannuleerd, wij gaan met met deze baby. Hoe nou? -Kom op. -Zo mooi. Wat vind je, staat het goed? Zo, zo, zo… kleur is en zo super. -Hij is goed, hè? -Hij is echt mooi geworden. Nou man hebben jullie goed gekeken in de auto? Er is niets van een cassette of een video, toch? Nou de mensen van de autoreparatie hebben gezegd dat... ...zij een pearl ingelegd doosje met een slot hebben gevonden onder de bekleding maar. Hoe? Het is maar een grapje, grapje. De auto schiet kogels man, kijk nou. -Het is echt zeer mooi. -Maar er moet een laatste punt worden gezet. En dat... …laat ik aan jou. “DANK AAN MIJN VADER”

DOWNLOAD SUBTITLES: