ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP23——主演:肖战、王一博、孟子义

ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP23——主演:肖战、王一博、孟子义

SUBTITLE'S INFO:

Language: Hungarian

Type: Human

Number of phrases: 448

Number of words: 2255

Number of symbols: 12541

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
01:56
[The Untamed] [23. rész] Miért? Miért nem történik semmi? Ki az? Ki? Te vagy az. Wen klánvezér. Örvendek a találkozásnak. Honnan szerezted a Sötét Fém darabod? Mivel egyszer már meghaltam, természetesen a túlvilágról. Wen klánvezér. Nemrég készítettem a spirituális fegyverem. Eddig még senki sem látta. Mi képes a Sötét Fém irányítására? Xue Yangtól kaptad? Mi a fene ez? Wen klánvezér. Ennek a fegyvernek nem Sötét Fém a neve. Hanem Sötét Tigris Amulett. Sötét Tigris Amulett? Wei Ying! Wei Ying. Az összes Wen meghalt. Győztünk! Győztünk! Győztünk! Győztünk! Ennek a Napnak végre leáldoztak.
06:48
Mingjue fivérem. Xichen. Végre felébredtél. Add át a szablyám. Nie klánvezér, hadd magyarázzam el... Mingjue fivérem. Nie klánvezér, megsérültél. Xichen, te ebből maradj ki! Amikor a Nie klán kultivátorait gyilkoltad meg... Nem volt más választásom. Nem volt más választásod? Rajtad állt, hogy megteszed-e, rajtad állt, hogy megölöd őket vagy sem. Tényleg rajtam állt? Nie klánvezér, ha a helyemben lett volna... Nem tettem volna meg! Mingjue fivérem. Xichen. El az útból! Nyugodj meg! Zewu-Jun. Mingjue fivérem. Mingjue fivérem. Miért csinálod ezt? Miért? Miután elhagyta Qinghe-t, csodálkoztam, hogy semmit nem hallok felőle. Szóval azért, mert csatlakozott a Wen klánhoz és segítette azt a zsarnokot az Éjtelen Városban. Mingjue fivérem. Tudod, kitől kaptuk a Wen klán katonai térképét? Tudod, ki juttatott el hozzánk információkat? Nem kell kételkedned. Ma is azért siettünk Wangjival a Perzselő Nap Palotába, mert A-Yao üzenetet küldött. Igazam volt, hogy bíztam benne. Az ő terve volt
09:04
Wen Ruohan figyelmének az elterelése és ő ragadta meg az alkalmat és ölte meg. Ő... Mingjue fivérem. A Qingheben történteket, A-Yao mélységesen megbánta, ezért félt veled újból találkozni. Aztán, amikor Felhőzugból menekültem megmentette az életem. Később, beépült a Qishan Wen klánba, megkereste Wen Ruohant, és titokban leveleket írt nekem. Először nem tudtam ki küldi őket. Azután jöttem rá, hogy észrevettem néhány utalást a leveleiben. Nem mondtál semmit Mingjue fivérünknek? Zewu-Jun, láttad te is. A jelen körülmények között, ha el is magyarázom, Nie klánvezér akkor sem hitt volna nekem. A-Xian. A-Xian, felébredtél. Hogy érzed magad? Fáj valahol? Shijie. Mennyi az idő? Három napot átaludtál. A-Xian. - Három napot? - Gyere. Hol van Jiang Cheng és Lan Zhan? Ne aggódj. Biztonságban vannak. A-Xian. Most, hogy a Wen klánt kiirtották, nincs miért aggódni. Az a legfontosabb, hogy kipihend magad. Amíg eszméletlen voltál A-Cheng és Ifjabb Lan úrfi is nagyon aggódott miattad.
11:46
Még Jin klánvezér is többször meglátogatott. Jin Guangshan? A Wen klán kiirtása után, Jin klánvezér átsietett Lanlingből. Azt mondta, vezeti az üldözést a megmaradt Wenek ellen. Nem láttam a Napfogyatkozás Hadjárat során. Hirtelen nagyon fellelkesült. A-Xian. Nem beszéljük ki a másikat a háta mögött. Rendben, Shijie. Nem kell felkelned. Ifjabb Lan úrfi azt mondta, túl sok spirituális erőt használtál fel az Amulett irányításához. Ha fel is ébredsz, egy pár napot ágyban kell töltened. Shijie. Tudsz róla? Nem tudtam, hogy az én kis XianXian-em ilyen erős lett. De mostantól nem használhatod az Amulettet akármikor. Ifjabb Lan úrfi szerint túl sok spirituális erőt fogyaszt és nem tesz jót az elmeállapotodnak. Ifjabb Lan úrfi így, Ifjabb Lan úrfi úgy. Miért beszélsz róla ennyit? Olyan unalmas alak. Sohasem szólal meg. Megint komiszkodsz. Amíg eszméletlen voltál, Ifjabb Lan úrfi minden reggel és este eljött, hogy játsszon neked a qinen, hogy lecsendesítse az elméd. Máskülönben, nem ébredtél volna fel ilyen gyorsan. Biztosan Ifjabb Lan úrfi segített. Jiang kisasszony. Ifjabb Lan úrfi.
14:17
Köszönöm Ifjabb Lan úrfi. Nélküled A-Xian nem ébredt volna fel ilyen gyorsan. Beszélgessetek csak. Én segítek a sérülteknek. Lan Zhan. Igazából, én... Csendet. Koncentrálj. Lan Zhan. Jól vagyok. Még három nap kell. Tényleg jól vagyok. Nézd. Űzd ki a gonoszt, tisztítsd meg az elméd. Ne vedd félvállról! Űzd ki a gonoszt? Nem kell kiűznöm semmit. Csak túl sok spirituális erőt használtam. Wei Ying. Lan Zhan. Te is azt hiszed, hogy a Sötét Tigris Amulett gonosz és megrontja az emberek elméjét? A világon tényleg létezik olyan érzékelhetetlen dolog, ami megváltoztatja az emberek gondolkodását hűségesből árulóvá, feketéből fehérbe? Megölni őket! Ne bántson! Mindenkit megölni! Embereket fogtak el. Ne engedd el őket! A maradék Weneket. Hol van a 3 Sötét Fém darab? Mindet megölni! Megsemmisültek. Nincs hova menekülnötök! Lan klánvezér, a maradék Wen klán tagokat elkapni gyerekjáték. Nem kell aggódnod. Zixun elintézi őket. De az előbb női hangot hallottam. Nem szükséges a
18:39
fegyvertelen klántagokat fogságba ejteni. Xichen, tudom, hogy nagy szíved van, de hiába töröltük el a Wen klánt, számos alattvalójuk és szolgálójuk szóródott szét a világon. Habár elfoglaltuk az Éjtelen Várost, mi lesz, ha új erőre kapnak miközben mi meg se vetettük még itt a lábunkat? A Lan klán mindig a megvilágosítást hirdette. Amit mondasz, nem ésszerűtlen. Jin klánvezér, miért nem engedjük el ezeket a fegyvertelen Weneket? Chifeng-zun, Zewu-Jun. Nincs semmi baj a jótevéssel, de ne felejtsétek el, hogy habár a Wen klánnak vége és a 3 Sötét Fém megsemmisült, egy darabka még hiányzik. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Nem kell megmagyaráznom a Sötét Fém hatalmát. Ha, hangsúlyozom, ha a Wen klán egy tagjának, vagy egy nagyravágyó embernek a kezébe kerülne, az katasztrofális lehet. Így hát, a klántagok elfogásával nyomozzuk ki a Sötét Fém helyét.
20:15
Jin klánvezér mérlegelte a helyzetet. Jin klánvezér, kit ért "nagyravágyó ember" alatt? Senkit. Mindössze, hogy sok embert érint. Nem engedhetünk el senki gyanúsat. Nem számít, hogy a személy a Wen, a Jin vagy a Jiang klánból származik, mindenkit ki kell kérdezni. Már kértem A-Yao-t, hogy alapos nyomozást folytasson az ügyben. Az az igazság, hogy A-Yao a rég elveszett fiam. Szerencsére volt esélye és visszatalált a családjához. Mily szerencsés! Az új neve, Jin Guangyao. Klánvezérek, [Jin Guangyao] az összes Wen klántagot elkapták Éjtelen Városban. [Jin Guangyao] az összes Wen klántagot elkapták Éjtelen Városban. [Jin Guangyao] Várják az ítéletet. A-Yao, mi a véleményed a maradék klántagokról? Mindenkit kikérdeztem. Senki sem tud a Sötét Fém helyéről. A legtöbbjüknek nincs spirituális energiája. Azt tanácsolom, zárjuk be valahová az öregeket, a nőket és a gyermekeket. Az a fontos, hogy ne követhessenek el gaztettet. Azokat, akik megölték kultivátor testvéreinket, ki kell végezni.
21:52
De hova zárjuk el őket? A Wen klánnak van egy titkos helye, T/N: Qiongqi egy ősi kínai mitikus lény, lényegében egy szárnyas tigris) a neve Qiongqi Ösvény. T/N: Qiongqi egy ősi kínai mitikus lény, lényegében egy szárnyas tigris) Ez egy ősi ösvény a völgyben. Könnyű megvédeni és nehéz megtámadni. T/N: Qiongqi egy ősi kínai mitikus lény, lényegében egy szárnyas tigris) Ez egy ősi ösvény a völgyben. Könnyű megvédeni és nehéz megtámadni. Miért nem tartjuk őket ott? Te aztán ismered a helyet. Tegyünk úgy, ahogy azt A-Yao tanácsolta. A-Yao, ne vedd a szívedre. Mingjue fivérem olyan ember, aki megveti a rosszat és támogatja a jót. Fél hogy rossz úton jársz. "Megveti a rosszat"? Rossz lennék? Nem, nem úgy értettem. Zewu-Jun, nem kell ilyen udvariasnak lenned. Nie klánvezér követője voltam évekig. Jól ismerem. Soha nem vettem a szívemre. Zewu-Jun, menj csak Nie klánvezér után. Majd én gondoskodok itt mindenről. Rendben. Hozzátok őket. Lan Zhan, mit gondolsz ezekről az emberekről? Ki a rossz és ki a jó, mi fekete és mi fehér? Wei Ying, koncentrálj. Szeretnéd megtanulni a "Nyugtatás" dalát? Lan Zhan, azt akarod, hogy megtanuljam a Nyugtatást. Te is kételkedsz bennem, nem igaz? Honnan szerezted a Sötét Fém darabot?
25:22
Mi az, ami még a Sötét Fémet is képes irányítani? Xue Yang adta? Mi az ördög ez? Mikor kultiváltad a Sötét Tigris Amulettet? Lan Zhan, ha azt mondom egy Sötét Fém kardot találtam a Xuanwu barlangban mikor ott voltunk, hiszel nekem? Mikor? Amikor Xuanwut megöltük. Mikor kultiváltad? Mostanában.. Tudtad, hogy Sötét Fém. Miért kultiváltad? Lan Zhan. Elég! Megengedted, hogy segítsek. De ha nem hiszel nekem, hogyan tudnál segíteni? A Sötét Tigris Amulett nem elfogadott mód. He feldúlttá válsz, elveszíted az irányítást. Lan Zhan, attól tartasz olyan leszek, mint Wen Ruohan, akit a Sötét Fém irányított. De a Sötét Tigris Amulett nem Sötét Fém, és én sem vagyok Wen Ruohan. Segítség! Segítség! Segítség! Ne öljék meg a gyerekem! Ne bántsanak minket! Ne bántsanak minket! Segítség! Segítség! Futás! Futás! Futás! Hát ifjabb Lan úrfi az. Megkérdezhetem, miért akar ifjabb Lan úrfi a Weneknek segíteni? Ezek nők, gyerekek és öregek. Hogy számítanának Wen szövetségeseknek?
27:55
A klánvezér parancsa. Nem maradhatnak életben azok, akiknek közük volt a Sötét Fémhez. Nie klánvezér és Lan klánvezér is egyetértett. Talán valami gondja van ezzel a Jiang klánnak? Attól tartok egyre több haragos kísértet lesz Qishanban. Úgy érzem most a Nyugtatásra lesz szükség. Megesküszünk az istenekre! Ma mind a hárman ünnepélyes ígéretet teszünk arra, hogy szolgáljuk klánunkat és megsegítjük az átlag embereket. Föld és Menny a tanúnk rá. Aki megszegi esküjét, az mindenki által elítéltetik és az istenek és emberek haragja fogja sújtani! Ha megszegjük eskünket, mindenki által elítéltetünk és az istenek és emberek haragja sújt majd minket. Jin klánvezér. - Yao klánvezér. -Gratulálok! A Wen klán teljesen elpusztult. Az olyan kis klánok, mint mi, sokat köszönhetünk önnek. Megtisztel, Yao klánvezér. Köszönjük a nagylelkű segítségét, Yao klánvezér. Jin úrfi. (T/N: Rejtett Illat mester) Nem is, most már Lianfang-Zun a neved. Igen szerény vagy. Hiszen a hadjárat alatt neked köszönhettük a legnagyobb segítséget.
32:25
És most Lianfang-Zun, Chifeng-Zun és Zewu-Jun mind jól megérdemelt tiszteleti nevekkel rendelkeznek. Megtisztel! Erre jöjjön. - Csak ön után. -Menjen csak. Jin klánvezér. Jiang klánvezér fiatal és ígéretes. A hadjárat után sikeresen átvetted a klánod vezetését. Gratulálok. Mikor lesz megtartva az öröklési ceremónia? Köszönöm, Jin klánvezér. Még gyászolunk. Nem illik ilyenkor ceremóniát tartani. Igaz, igaz. Fengmian fivérem jó barátom volt. Miután elváltak útjaink Gusuban, nem gondoltam volna hogy többé nem találkozunk. Megérkezett Zewu-Jun és Hanguang-Jun! Gratulálok, Jiang klánvezér. Hiszem, hogy a vezetésed alatt Lótusz Rév ismét felvirágzik, és megvédi majd Yunmeng lakosait. Megtisztel! Remélem olyan jó vezér leszek majd, mint ön. Chifeng-Zun megérkezett! Jin klánvezér. Nie klánvezér. Hogyhogy ilyen későn jött? Mindenki önre várt. Chifeng-Zun. Foglaljon helyet. A-Yao. Elfelejtetted?
35:17
Már esküdt fivérek vagytok, szóval legidősebb fivéremnek kellene hívnod őt. Igaz. Köszönöm az emlékeztetőt, második fivérem. Legidősebb fivérem. Foglalj helyet. Jin klánvezér. Mit jelentsen ez? Nie klánvezér, kérem foglaljon helyet, hogy elkezdhessük az ünnepséget. Jin klánvezér. És mindenki más. Bár az Éjtelen Városban ünneplünk, sosem fogok arra a trónra ülni. Nie klánvezér. Nem csoda, hogy annyian tisztelnek. Az én hibám, túl figyelmetlen voltam. Átrendezzük az ülőhelyeket. Erre jöjjön, Nie klánvezér. Üljön le. Ön után. Wei úrfi! Wei úrfi. Mit szerettél volna mondani nekem? Én? Igen. Úgy tűnt szeretnél mondani nekem valamit, mikor köszöntöttük egymást. Tényleg nagyon jó megfigyelő, nem kerüli el semmi a figyelmét. Semmi különöset. Csak úgy emlékeztem, hogy a fegyvered egy hajlított pengéjű szablya volt mikor megölted Wen Ruohant a hadjárat alatt. Miért nincs ma veled, Jin úrfi? Wei úrfi, kicsit szégyellem magam. Azt a kardot csak úgy találtam. Később rájöttem, hogy az a kard gonosz, ezért megszabadultam tőle.
37:29
Értem. Kérem. Rendben. Emelem poharam Jiang klánvezérre és Jiang kisasszonyra. Köszönöm, hogy megmentettétek az életem. Igyunk. Hát te vagy az, Lan Zhan. Mit szólnál ahhoz, ha együtt eljátszanánk a "Megtisztítást"? Most új dalokat tanulok. Még mindig nem adtad fel? Te annyira... csökönyös vagy. Remek! Jin klánvezér igazságos! A klánok összefogtak, hogy hadba álljanak a Wen klán ellen, ami az utóbbi száz év legszerencsésebb eseménye volt! A hadjárat sikerét a Qinghe Nie klánnak, Gusu Lan klánnak és Yunmeng Jiang klánnak köszönhetjük. Az első poharat azért iszom, hogy kifejezzem tiszteletemet irántuk. Milyen kedves, Jin klánvezér. Nem kellett volna! Kedves összegyűltek, foglaljanak helyet. Sokat gondolkodtam egy bizonyos ügy kapcsán. De a hadjárat alatt illetlenség lett volna szóba hoznom.
40:17
Viszont most, hogy elült a zűrzavar nem halogatom tovább az ügyet. Szerencsére mindenki itt van ma, így remélem mind tanúi lesznek ennek. Ahogy mindannyian tudják, én is Jiang Fengmian klánvezér olyan közel álltunk egymáshoz, mintha testvérek lettünk volna. Illetve a feleségem és Yu asszony is mintha nővérek lettek volna. A fiam, Zixuan, gyerekkorától kezdve jegyben járt Jiang kisasszonnyal. De egy félreértés miatt felbontottuk a jegyességet. Milyen kár! Most, hogy a barátom jobblétre szenderült, a feleségemmel abban reménykedünk hogy a fiam és Jiang kisasszony ismét eljegyzik egymást. Ez egyrészt vigaszt nyújtana elhunyt barátomnak, másrészt ezáltal helyette is vigyázni tudnék a lányára. Ezáltal az én kívánságom is teljesülne. Jiang klánvezér, mit gondolsz erről? Jiang klánvezér. Milyen remek lehetőség. Csak mondj igent! - Valóban, milyen remek dolog. - Bizony, úgy van. - Igen. - Menj bele, Jiang klánvezér. A nővérem még mindig szereti azt a pávát.
41:46
De az eljegyzés már fel lett bontva egyszer. Ha most belemegyek úgy fog tűnni, mintha a Jiang klán felfelé taposna. Jin klánvezér, értékeljük a kedvességét! A feliratot guifei, paltime_e és itsedina készítették. (The Untamed Magyar Fordítói Csapat) ♫ A fuvola hangját hallva, átölelem magányos fájdalmam. ♫ ♫ Az ég még mindig felhős és az éj sötét ♫ ♫ Helyes, vagy helytelen mind a múlt részei. ♫ ♫ Hogyan kezelhetném csupán álomként, ha ébren is vagyok ♫ ♫ Hogyan mérik a hírnév pusztulását, nyereséget, vagy veszteséget e földi világban ♫ ♫ Forró vér és hideg pengék vesznek minket körül ♫ ♫ A hegycsúcs magas, a folyó távoli ♫ ♫ A qin hangját ismét hallom ♫ ♫ Régi érzésem még nem hunyt ki. Puha virágok mezején fekszem a Holdat átölelve, amely olyan, mint a hó ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫
43:27
♫ Amíg a Hold felkel, nincs ok bánkódásra ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫ ♫ Amíg a Hold felkel, nincs ok bánkódásra ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫

DOWNLOAD SUBTITLES: