Jeunesse Longevity TV - Episode 13 - Vidacell

Jeunesse Longevity TV - Episode 13 - Vidacell

SUBTITLE'S INFO:

Language: Hungarian

Type: Human

Number of phrases: 105

Number of words: 1098

Number of symbols: 6928

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:02
Üdvözlök mindenkit, a nevem William Amzallag. Köszöntöm a Jeunesse Hosszú Élet TV 13. epizódjában! Mi a Vidacell? A Vidacell teljes egészében rizsből készül. Rizs és semmi más, de nem akármilyen rizs… A rizst főleg energiát adó táplálékként fogyasztjuk, de sok száz funkcionális összetevőt is tartalmaz. Az egyetlen kérdés az, hogyan ismerjük fel ezeket a funkcionális összetevőket és tudományos szempontból hogyan határozzuk meg az egészségre gyakorolt jó hatásaikat. Tehát, mi a titka ennek a nagyon különleges rizsnek? Az első lépés azt volt, hogy kiválasszuk a világ legjobb rizsültetvényét: a thaiföldi Siam Völgyben van
01:31
Földünk legnagyobb természetes, organikus ültetvénye! A Siam Völgy erősen lúgos termőtalaja gazdag spirulinában, amely egy egészséges tengeri hínár, és tiszta, organikus rizst biztosít. A következő lépés a megfelelő rizsfajta kiválasztása. Ne feledjük, hogy a világon több mint 3,000 fajta rizst termesztenek. Ebből a 3,000-ből a Vidacellben három gondosan kiválasztott fajta található. Nos, mit tettünk ezzel a három különleges fajtával? Beporzás által kereszteztük őket, és a titok az, hogy mindezt
02:40
géntechnológia és a fajták módosítása NÉLKÜL tettük. A következő lépésben kiválasztottunk egyetlen funkcionális összetevőt a több száz közül. Ez az összetevő a glikoprotein: egy cukor és egy fehérje kombinációja. Kivontuk A GLIKOPROTEINT a rizsszemekből. 1 kg glikoprotein előállításához 100 kg válogatott rizsfajtára van szükség. A glikoproteinek testünk számos funkciójának működéséhez szükségesek, többek között: molekulák szállítása, enzimek előállítása, hormontermelés és –felismerés.
03:49
Ezután finomra őröljük a kivonatot, hogy megkönnyítsük a sejtekbe való felszívódást. Ehhez egy nagyon speciális eszközt használunk, amelyet a Thaiföldi Tudományos Minisztérium segítségével fejlesztettek ki. Most van glikoproteinünk por formájában, mit tegyünk vele? A glikoprotein háromféle jó hatással van az emberi szervezet kémiájára és működésére: Először is, felpörgeti az mitokondrium energiatermelését; másodszor, drasztikusan javítja a sejtek közti kommunikációt; harmadszor, létfontosságú a szervezet méregtelenítéséhez.
04:59
Beszéljünk először az energiáról. Amikor sok sejtszintű energiánk van, akkor optimális az egészségünk; a testünk ki tudja javítani a tüneteket és visszaállítja az anyagcsere egyensúlyát. Az egészség és az öregedés a sejtjeinkben rejlik és irányítója az energia. Az energia a sejtjeinkben található erőműből, a mitokondriumból jön; több mint 2500 mitokondrium van minden egyes sejtünkben!! Ahhoz, hogy megértsük, hogyan képes a mitokondrium energia előállítására, kezdjük az elején: az ételnél, amit megeszünk. Amikor eszünk vagy iszunk, az ételek megemésztődnek és tápanyagokra bomlanak le, ezek: fehérjék, szénhidrátok, zsírok, vitaminok, ásványok és nyomelemek.
06:03
Csak ezek a tápanyagok képesek áthatolni a bélfalon. Felszívódnak, átjutnak a véráramlaton és elérik a végső célt: a sejtet. A sejten belül a mitokondriumhoz kerülnek, amely a sejt erőműve. Itt alakulnak át a tápanyagok energiává. Minden tápanyag meghatározott energiatermelő kapacitással bír, például a zsír több energiát képes előállítani, mint a szénhidrátok (1 g zsírból 9 kalória, míg 1 g szénhidrátból csupán 4 kalória). Emellett a mitokondriumban más módon is mérjük az energiát, ennek a neve ATP. ATP előállítása az ételből nélkülözhetetlen az élethez.
07:09
A Vidacell megkönnyíti az anyagcserével kapcsolatos reakciókat, amely energia előállításához vezet ATP formájában. De a Vidacell több, mint energiaelőállító, a Vidacell segít a mitokondrium fiatalon és frissen tartásában. Hogyan? Néhányan tudják, hogy 2 DNS-ünk van: az egyik a sejtmagban, amely a legtöbb génünket tartalmazza (kb. 25,000 gént), és a másik DNS a mitokondriumban, amely csak 27 gént tartalmaz és csak anyai ágon öröklődik (ne kérdezze, miért). Több mint 2500 mitokondriumunk van (kivéve a vörös vérsejtekben), de ahogy az ember öregszik,
08:18
a működőképes mitokondriumok száma csökken, ami azt jelenti, hogy az idősödő embereknek kevesebb energiájuk van, mint a fiatalabbaknak. Mindig, amikor energia képződik, szabadgyökök is képződnek, és a szabadgyökök károsítják a mitokondriális DNS-t. Ez a DNS rendkívül érzékeny a szabadgyökökre és oxigénre, sokkal inkább, mint a sejtmagban lévő DNS. Ha nincs azonnali helyreállító rendszerünk, a károsodás jelentős lesz és az energiatermelés drasztikusan csökken! A Vidacell segíti a DNS javítást a glikoprotein fehérje-része által. Most már tudjuk, hogy a Vidacell, ami a világ legjobb rizséből készült glikoprotein kivonat, több energiát eredményez azáltal, hogy segíti a tápanyagok ATP-vé alakulását a 2,500 mitokondriumban.
09:39
Azt is tudjuk, hogy a Vidacell védi a mitokondriális DNS-t. Mi a helyzet a sejtek kommunikációjával? A sejtek jelek adásával és fogadásával kommunikálnak. A jelek jöhetnek a környezetből, vagy jöhetnek már sejtekből. Ahhoz, hogy választ idézzenek elő, ezeknek a jeleknek át kell hatolni a sejthártyán. A jelek receptor fehérjék bevonásával működnek, amelyek a sejten kívül találhatóak. Emiatt csak azok a sejtek válaszolnak egy jelre, amelynek megfelelő receptorai vannak a felületén. A Vidacell fehérje-része létfontosságú a sejtek közti kommunikációban. A sejtek egymás között kommunikálnak.
10:48
A sejtek beszélnek az agyhoz és az immunrendszerhez. A kommunikációs központ a sejthártyában van és a sejtjeladás elsődleges ábécéje a glikoproteinekre és glikolipidekre épül. Ha hiányoznak a glikopeptidek, kommunikációs törés következhet be, amely zavart okoz, vagy valamilyen betegség tüneteit idézi elő. Ez a legfőbb egészségi előny! Energiaellátó, kommunikációs segítség, és mi még a Vidacell? A Vidacell részt vesz a méregtelenítési folyamatunkban. A méregtelenítés komplex, de létfontosságú folyamat, amelyhez glikoproteinek kellenek.
11:56
De a méregtelenítés folyamata a kiválasztás ELŐTT kezdődik, és messze a legfontosabb szerve a máj. A máj a méregtelenítő központunk: minden méreganyag először átjut a májon, ahol vízben oldható salakanyaggá alakul. Ezen feladat ellátásához a májnak vitaminokra, antioxidánsokra, és egy nagyon fontos molekulára van szükség, amelynek a neve GLUTATION. A glutation a máj által előállított fő antioxidáns, ő a sejtek testőre és fontos antioxidáns szerepet tölt be, főleg a két DNS, a sejtmagi és mitokondriális DNS számára.
13:02
A glutation egy tripeptid (3 fehérje), így szüksége van a Vidacell fehérje-részének segítségére, amely felturbózza a belső glutation-termelést. Most már érti a Vidacell működését, de ha azonnali hatásokra gondolunk, milyen egészségi előnyöket várhatunk a Vidacelltől? Egyértelműen az első előny a jobb fizikai teljesítmény, amely nemcsak a napi testmozgást, hanem a sportteljesítményt is magában foglalja. Sportolók is használhatják a Vidacellt, hiszen CSAK rizskivonatot tartalmaz, amely nem minősül doppingszernek. Mivel hatással van az energiatermelésre, a Vidacell javítani fogja az agyfunkciókat, beleértve:
14:14
javuló memória, jobb fókuszálás és koncentrációs képesség. A Vidacell támogatja a test gyulladáscsökkentő folyamatait. A Vidacell antioxidánsokkal látja el a szervezetet és felpörgeti a test saját antioxidáns-előállító képességét. A Vidacell támogatja az egészséges koleszterin-szintet: egy tanulmány kimutatta az egészséges koleszterinszint fenntartását a Vidacell 3 hónapos fogyasztása után. A fizikai és mentális energia növelésével a Vidacell hozzájárul a hosszabb élethez és segít az öregedéshez kapcsolódó betegségek elleni védekezésben. Végül, hogyan használjuk?
15:27
Rázza vagy keverje össze 1-2 dl folyadékkal (meleg folyadékban oldódik legjobban) vagy szórja rá az ételre. Bármikor fogyasztható, napközben vagy este. Néhány ember felgyorsult emésztést tapasztalhat, ha a Vidacellt 15 perccel étkezés előtt fogyasztja. Naponta 1-3 tasak fogyasztható. Nincs mellékhatása, még a kedvenc háziállat is fogyaszthatja, és ne feledje: ez csak rizs! A Vidacell egy nagyszerű termék, amely egy egyszerű élelmiszerből, rizsből készül. A nevem William Amzallag, találkozunk a következő epizódban!

DOWNLOAD SUBTITLES: