HISTORY OF IDEAS - The Renaissance

HISTORY OF IDEAS - The Renaissance

SUBTITLE'S INFO:

Language: Dutch

Type: Human

Number of phrases: 272

Number of words: 3157

Number of symbols: 16521

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:07
De Renaissance is een van de belangrijkste hoogtepunten van de geschiedenis van de westerse cultuur. Het omvat een periode van ongeveer 300 jaar in Europa, waarbij architecten, dichters en filosofen zich opnieuw verbonden met de stijl en de ambities van de oude Griekse en Romeinse beschaving. De redenen voor het bestuderen van de Renaissance zijn tegenwoordig vaak nog een beetje onduidelijk. Voor de intellectuelen en progressieven kan het rationele volkomen vanzelfsprekend zijn, of voor de meer ongeduldigen of technologisch gerichten kan de studie van de Renaissance overkomen als een complete verspilling van tijd. Wij zijn van mening dat de belangrijkste reden om de geschiedenis (het mooiste vak van de wereld) te bestuderen is om goede, uitdagende en inspirerende ideeën te redden die verloren zijn gegaan in het verleden, om ze in verband te brengen met de dilemma's en problemen van onze tijd. Onze tour van de Renaissance, terwijl schijnbaar over enkele oude lange dooien zal dus echt over ons. Florence, Italië, 1469 Een 20-jarige edelman uit een van de grootste families van Florence, Lorenzo de' Medici neemt het familiebedrijf:
01:13
De Medici Bank, dat is al sinds 1397 en is de meest gerespecteerde financiële instelling in Europa met bloeiende vestigingen in Florence, Venetië, Rome en Genève. Lorenzo hou van zijn ooms en zijn vader voor hem heeft een grote gift voor het bedrijfsleven. Tijdens zijn leven, zal de bank nieuwe buitenposten te openen in Basel, Brugge, Avignon, Pisa, en aanzienlijke sommen geld te lenen aan koninklijke hoven, aristocraten en ondernemers. Lorenzo en zijn familie zijn kenmerkend voor de Florentijnse bovenbouw van zijn leeftijd in het eren van het bedrijf van het maken van geld zonder dat een van de traditionele verdenking van handel in de meeste christelijke samenlevingen. Maar niet alleen zijn Medicies geïnteresseerd in het maken van geld ze zijn ook zeer ambitieus hoe om geld te besteden. Zij geloven dat het uitdrukkelijke doel van wat we nu filantropie zouden noemen is om schoonheid, waarheid en wijsheid te bevorderen in de wereld. Lorenzo de Medici's grootvader had begonnen met het verzamelen van boeken dat werd bekend als The Medici Library en Lorenzo nu uitgebreid is resoluut met zijn onderzoekers schuren van Europa kloosters, rechtbanken en bibliotheken voor verloren of vergeten tekst uit de oudheid.
02:19
Lorenzo was een beschermheer van de vele filosofen waaronder Marsilio Ficino, Poliziano en Giovanni Pico della Mirandola. Onder zijn leiding, deze filosofen ondernam baanbrekende onderzoeken naar de Griekse filosofie. Ze absorberen de ideeën van Epicurus,? en Aristoteles en probeer Plato's theorieën te harmoniseren met het christendom. Lorenzo is misschien het best bekend als een beschermheer van de kunst. Zijn hofkunstenaars opgenomen Verrocchio, Leonardo, Botticelli, Ghirlandaio en Michelangelo. De klandizie was zeer intiem en betrokken. Michelangelo woonde met Lorenzo en zijn familie voor vijf jaar, dineren aan zijn tafel en het deelnemen aan discussies geleid door Marsilio Ficino. Hoewel de Medici waren heel rijk door moderne normen, hun fortuin was een relatief gematigd is. Over vier cruciale decennia van de 1430s aan de jaren 1470, Het is geschat dat de Medici familie brachten het equivalent van ongeveer een halve miljard US dollar op intellectuele patronage, architectuur en kunstwerken, dat is een enorm bedrag in vergelijking met een gemiddeld inkomen, maar het is niet erg aanzienlijk in vergelijking met de rijkdom van de rijkste mensen van vandaag.
03:23
De Medici middelen familie zou ruwweg die van zijn? Cafferata wiens bezit van een visserij bedrijf in Peru is ongeveer 1,5 miljard dollar. Ze is op dit moment 1200 rijkste persoon in de wereld. Lorenzo zou economisch lijken indrukwekkend naast Giorgio Armani, 8,5 miljard, en een onding volgende Bill Gates, 79 miljard. Geld was het belangrijk om wat Lorenzo en zijn familie zonder twijfel bereikt. Dus in dat opzicht is de wereld is verbazingwekkend goed geplaatst om verder te gaan in zijn voetsporen. Er is geen tekort aan geld om het te doen allerlei dingen deed hij. Maar wat ons tegenhoudt vandaag is een gebrek aan visie. Voor de prijs van dit jacht, Lorenzo aangewakkerd de Renaissance voor 30 jaar. Het geheim van de impact van de Medici was dat ze zichzelf niet als er niet te zien gewoon te overhandigen het geld toe te staan kunstenaars, architecten en wetenschappers om te doen wat ze wilden. De Medicies had een visie, een missie voor de kunst en voor filosofie, en we zijn zeer direct en didactische en zetten het naar voren nuttig zo. Geleid door zijn filosoof vriend Ficino, Lorenzo dacht van de kunst het soort onderwijs.
04:27
Onder zijn patronage, werden kunstenaars derhalve verzocht illustreren de belangrijkste filosofische waarheden zeggen over het belang van vriendelijkheid en mededogen. Ze bevorderd rust en verheerlijkt de beste kwaliteiten van de staat en van goed leiderschap. De Renaissance zou nooit worden herinnerd als de vooraanstaande leden die gewoon gemaakt stapels geld. Niemand geeft om die voor langere van tijd. De echte bron van zijn glorie was de verbeelding en intelligentie waarmee zijn grote bankiers en financiën te stellen over het besteden van hun geld. Klooster van Fulda, Duitsland, januari 1417 Een Italiaanse geleerde en humanist, Poggio Bracciolini is op een tour van Duitsland en Zwitserland, op zoek naar verloren Griekse en Romeinse manuscripten. Hij besteedt een paar weken in een Benedictijnenklooster jacht rond de stoffige planken van de grote bibliotheek, wanneer in een vergeten hoekje, maakt hij een van de grote ontdekkingen van de hele Renaissance. Hij komt over wat er nog de enige overlevende manuscripten Lucretius, De Rerum Natura, Op de aard der dingen die ons het meest complete rekening wij bezitten van het geeft filosofie en wereldbeeld van de Griekse filosoof Epicurus. Bracciolini en zijn kring staan ​​versteld.
05:33
Epicurus heeft enorm waardevolle ideeën over de menselijke passies, geluk, religie, het gemeenschapsleven en wetenschap. Dit is slechts het hoogtepunt van een carrière doorgebracht redden verloren manuscripten. Na verloop van tijd, Bracciolini is om door te gaan naar de belangrijkste tekst te ontdekken door Cicero, triljoen en Vitruvius. Toen hij kon niet door tekst, hij was niet vies van een beetje gesjoemel om te krijgen wat hij wilde. Hij beroemde omgekocht een monnik om abstracte een kopie van Livius, de Romeinse geschiedschrijver van ?? in Duitsland. Bracciolini was enorm die geïnteresseerd zijn in klassieke teksten, maar hij was geen geleerde als we zouden de term te begrijpen, dat is iemand die wil het verleden te onderzoeken voor zijn eigen belang en respecteert de inherente nobilty van oude boeken. De Renaissance houding ten opzichte van de geschiedenis en filosofie was heel anders. Haar intellectuele leiders hebben een meedogenloos praktische kijk op de dingen. Ze wilden in de eerste plaats om hun samenleving succesvol te laten verlopen, om hun mensen wijs te maken en prachtige steden te bouwen. De epicurische filosofie Bracciolini hond met zijn nadruk op vriendschap, eenvoud en het aanvaarden van beperkingen was niet spannend voor hem, want het was oud, maar omdat zijn wijsheid was nog steeds nodig.
06:38
Hij was niet op zoek naar het oude idee, zodat hij kon in ontbrekende gegevens in te vullen over hoe het verleden gebruikt te worden misschien om een ​​leerstoel te krijgen in een universiteit, Bracciolini was dringend op zoek naar hulp bij het creëren van betere manieren van denken voor het heden. Florence, 1484 Michelozzo di Bartolomeo één van Cosimo de Medici favoriete architecten het ouderlijk huis completeert: Het Palazzo Medici, vlak bij de stad nieuwe kathedraal. Michelozzo heeft Romeinse oudheden nauwkeurig bestudeerd en tripartiete hoogte van het gebouw mooi uitdrukt de karakteristieke Renaissance geest van rationaliteit, orde en harmonie. Dit is een gouden tijdperk van de bouw in Florence. Leon Battista Alberti heeft gedaan de gevel van de kerk van Santa Maria Novella, ??? en de stad nieuwe kathedraal koepel en vele minder bekende namen van de voltooiing van pleinen, fonteinen en wegen. Hetzelfde geldt voor de andere grote Renaissance steden van Siena, Venetië,?,? en Rome. Stadsbestuurders over het Italiaanse schiereiland zijn verliefd geworden op een opmerkelijk nieuw idee: dat hun steden de focus van een ongeëvenaarde aandacht voor schoonheid zou moeten zijn.
07:44
Het is een beetje gênant om te contrasteren deze inspanningen met onze eigen puinhoop. Een roerende uitzicht zegt dat de Renaissance stadsbestuur maakte leuke plaatsen, omdat ze gelukkig waren: Ze hoefde niet plannen voor auto's, ze hadden niet het bestemmingsplan wetten en toevallig toegang hebben tot goede kwaliteit bouwmaterialen zoals mooie stenen die je kunt krijgen uit steengroeven buiten Florence. Echter, succesvolle stedenbouw is nooit een ongeval. Voor de Renaissance, was het een filosofische missie. De Renaissance gebouwd zulke grote steden als gevolg van een idee: dat we voor een groot deel gevormd door het karakter van de gebouwen om ons heen. Ervoor zorgen dat het publieke domein brengt waardigheid en rust is meer dan een luxe. Het kan helpen om de geestelijke gezondheid, kracht en het geluk van een hele bevolking te waarborgen. Wat meer is, de stedenbouwkundigen en architecten geloofde in regels. Ze had niet gedacht dat het was kans dat een stad ziet er goed uit. Ze schreven volumes codificatie van wat werkt en wat moet worden vermeden, in hun inspanningen om te systematiseren en in hun zorgvuldig na te denken over wat maakt een goede hoek van de straat, bestrating of bank. Ze zetten onze eigen inspanningen en stedenbouw te schande. Zij geloofden in ideale afmetingen voor pleinen, dat een vierkant klein genoeg moeten zijn
08:49
dat een moeder kan bellen vanuit een bovenraam om haar kind te spelen aan de andere kant. Zij dachten dat alle goede pleinen moet groot uitgebreide fonteinen in het midden, maar dat de omliggende gebouwen moet meestal zijn vrij eenvoudig. Ze wisten dat gebouw moet ongeveer vijf verdiepingen in de hoogte en er moeten sierlijke overdekte arcades, zodat burgers met al kon kuieren weersomstandigheden. Renaissance leiders zoals de Medici werden gekenmerkt door het uitzicht op de oude Romeinse historicus Sallust die zeer vijandig tegenover een situatie die zijn ontwikkeld in de decadente periodes van Rome was geweest, waar ze in zijn woorden "Publice egestas privatim opulentia" was geweest, publieke ellende en private weelde. Sallust geloofde en de Renaissance leiders enorm omhelsde zijn idee dat in een gezonde samenleving publieke ruimte zelf moet opulent zijn dat is mooi verfijnd en aantrekkelijk. Op die manier de rijkere mensen in de samenleving zal nooit in de verleiding om in te trekken en uitsluitend betrekking hebben op hun eigen landgoederen en comfort en alle burgers zal worden opgetild door aangename visie van de gemeentelijke leven. Het is een eerbetoon aan deze inspanningen die er zijn nog maar weinig steden op aarde mooier dan die zijn gemaakt over een paar honderd jaar op het Italiaanse schiereiland.
09:57
Maar het is ook getuigenis van onze wanhopige gebrek aan ambitie en visie dat we kunnen rekenen op een hand het aantal steden geconstrueerd sinds de Renaissance dat Florence zijn mooier dan zeggen of Venetië. Idealiter zouden we niet zo te zijn onder de indruk van de renaissance steden. We zouden geïnspireerd worden om aankomst en gelijke hun prestaties in de architectonische idioom van onze eigen tijd. Frarikerk, Venetië, 1488 Een 58 jaar oude Venetiaanse schilder, Giovanni Bellini completeert een drieluik, met in de centrale paneel baby Jesus en zijn moeder. Christian kunstenaars zijn schilderij deze scène voor vele eeuwen maar de zaken zijn slechts geworden deze krachtige in het overtuigen van de laatste honderd jaar of zo. Tot nu toe, Maria en haar zoontje hebben keek stijf vaak verdwenen en houten, maar met Bellini, Jezus is net als een echte kleine jongen. Een soort die we zouden kunnen zien kijken naar meeuwen op het Lido, tot aan zijn gedrongen benen iets gezwollen buik en zoeken ogen. Marry voelt net zo levend, levendig en diep aantrekkelijk en interessant. we kunnen ons voorstellen haar treurige gedachten, en Intuit haar vriendelijke sympathieke en waardige natuur. Als er was een kinderopvang beschikbaar,
11:03
u misschien wel heerlijk om haar uit te nodigen om te de gelateria Grom op slechts een steenworp afstand van de kerk Frari. Het is vaak opgemerkt hoe vreemd en wonderlijke is dat zo veel genieën van kunst op de voorgrond trad in zo'n korte periode op een plaats. Italië van de Renaissance gaf wereldbeschaving Donatello Frangelico, Whichello, Masaccio,?, Leonardo, Michelangelo, Raphael, Titan en ga zo maar door. Hoe is het gebeurd? hoe krijg je zoveel talent in één keer? Het is verdedigbaar dat elke leeftijd heeft ongeveer vergelijkbare hoeveelheden van latent talent onder zijn kunstenaars. Wat maakt bepaalde leeftijden buitengewone, men denkt aan de Gouden Eeuw van Athene, Holland, 19e eeuw in Frankrijk of 1960 Amerika is dat ze weten wat te doen met het talent. Ze geven kunstenaar een missie. Ze hebben een duidelijk beeld van wat kunst is voor, en ze dus te belonen en te investeren in kunstenaar goed. Wat onderscheidt de Renaissance is niet daarvoor een grillige overwicht van artistieke vaardigheid. Het is een intens duidelijke visie van wat kunst zou moeten zijn. De Renaissance kan worden omschreven als een heroïsche leeftijd van reclame. Toch was de focus niet op de verkoop van consumptiegoederen.
12:08
Het was op de verkoop van schoonheid, waarheid en wijsheid. De energie die we nog steeds het gevoel achter hun kunst is ontstaan ​​uit een samenhangend ideologisch programma. De Renaissance wilde schilderen in de dienst van de ideeën die en om deze ideeën voelbaar, effectief en levensveranderend te maken. Een ding de Renaissance werd voortdurend reclame is filosofie. Filosofen in de hoofden van velen, als nu nogal abstract en externe figuren. Dus de Renaissance kreeg een van de meest getalenteerde kunstenaars, Rafael ze geven een beetje van het leven op de muren van het Vaticaan, te laat Aristoteles en Plato en anderen als behorend tot een groep glamour, fascinerende individuen. Voor zijn deel, werd Titiaan gebruikt om een ​​centrale filosofische boodschap over de kortheid van het leven te brengen. In zijn drie levensfasen van de mens, is het bestaan ​​afgeschilderd als wanhopig vluchtig. Het kind is al snel een volwassene en de volwassen binnenkort leeftijden en achteraf, het lijkt allemaal ongelooflijk snel te hebben plaatsgevonden, waardoor het van essentieel belang dat we gebruik maken van onze tijd goed, dat we elkaar vergeven voor onze zwakheden, en de focus op onze mogelijkheden, terwijl er nog tijd is. Titiaan en zijn opdrachtgevers wist dat de meeste mensen niet de zorg te denken over hoe kort het leven is.
13:12
Dat is waar kunst komt in en heeft een enorm voordeel ten opzichte van de filosofie. Titiaan begint met de dingen dat iedereen in de Renaissance al leuk vond: sexy paren en schattige baby engelen. Het beeld is ontworpen om u te nemen zonder dat u zelf in de gaten dat het gebeurt in een belang in hilosophy zodat je natuurlijk beginnen om te gaan met zaken van leven en dood. De verhuizing is iets dergelijks door de beste advertenties van vandaag die hoop om je onbewust geïnteresseerd in het kopen van een chocoladereep of een SUV terwijl charmant je met een mooi koppel of sublieme landschap. Alleen in de Renaissance de filosofische einddoel van de kunst was de moeite waard. De Renaissance concept van de kunst als reclame voor het grote waarheden was ondersteund door een ideologie uitgewerkt door de filosoof Marsilio Ficino. De figuur die door Renzo de Medici geleerd en sprak met Michelangelo bij het diner elke dag voor vele jaren. Ficino betoogd dat we allemaal wezens die houden en liefde is aangetrokken eerste schoonheid, dus wat we willen dat mensen naar We Love moet eerst maken mooie en de schoonheid
14:16
eerst in aanraking als sexiness. Dus het pad naar de hoogst mogelijke menselijke idealen neigt naar beneden te gaan een complex root: eerste sex, dan om schoonheid en dan om lief te hebben. Met een dergelijke theorie voor de hand en het effect ervan op de kunst van de Renaissance kan niet zijn overschat. Ficino was in staat om wat we zouden kunnen gebruiken term sexiness, lust, glamour en celebrity de meest edele en hoogstaande intellectuele ambities te dienen plaats degradeerde mocht vaak in onze eigen tijd aan de verkoop van handtassen en mobiele telefoons. Nooit eerder of sindsdien hebben zo veel grote ideeën zo mooi geweest en vaak seksueel behandeld door grote kunstenaars. Ficino en Lorenzo de Medici was gefascineerd door het idee om Botticelli om deel te nemen onze seksualiteit om ons te prikkelen over ideeën die ze dacht dat het meest nuttig voor de mensheid. Dat is de reden waarom er een heleboel zeer leuke mensen aan het werk Botticelli's. De enorm verleidelijke figuren in zijn Primavera zijn b.v. attent, vriendelijk en ernstige en soms nogal triest. Ze zijn gevuld met tederheid jegens menselijke zorgen en tekortkomingen en
15:22
een enthousiast om ons te herinneren aan de noodzaak om waarderen de cyclus van het leven. Ze zijn ook zeer verleidelijk. Je hoeft niet te geloven in de deugden te willen zijn zoals zij. Maar omdat je instinctief willen zijn zoals zij, je zal daarom streven deugdzaam te zijn. Deze geniale zet gedeeld door filosofen als Ficino rijke politieke leiders zoals Lorenzo en artiesten als Botticelli was om line-up onze fundamentele wens van de kant van het goede. Zodat we uitgegroeid tot een vriendelijker en zoeter en meer intellectueel ambitieuze niet omdat we alle charmes van hebben afgewezen de wereld die bijna niemand ooit kan maar met de hulp van alle charmes van de wereld. In plaats van het verlaten van schoonheid en sexiness aan ijdelheid en domheid, de leiders van de Renaissance, diep geleerde en oprechte mensen, ophouden deze en ze gebruiken om hun eigen doeleinden. Het is deze stap vooral dat helpt om geven de kunst van de Renaissance haar missie gedreven coherentie en betekent dat de kunstenaar nog steeds zo charmant voor ons vandaag. In onze samenleving heeft de Renaissance veel prestige. We denken dat we trouw zijn om het door te gaan rond de grote steden, het onthouden van data en opstijgen sleutelwerken
16:29
maar dit is niet echt wat die hulde brengt aan de renaissance zou moeten betekenen. Het gaat niet over het kijken naar de wereld door de ogen het is over het gebruik van hun ogen naar te kijken onze wereld. We moeten proberen om een ​​Renaissance te genereren in onze eigen samenleving met behulp van deze genieën. Lering uit hen over hoe om veel geld te besteden misschien verdiend in de financiële wereld wijselijk, hoe de geesteswetenschappen te gebruiken om ons leven te verbeteren in plaats van om indruk te maken een wetenschappelijke gemeenschap, hoe u de juiste energie te wijden aan het creëren van leefbare prachtige steden en hoe u de kracht van kunst te benutten, zodat is om de goede dingen te maken in de wereld aantrekkelijk en wenselijk is. Als in plaats van alleen maar dutifull toeristische we leren absorberen de ambities van onze natie leiders kunnen we weg komen uit een studie van de Renaissance klaar aangezien alle grote cijfers van de Renaissance het gewild zou hebben dat we zijn om het ding dat werkelijk van belang is te doen, proberen om onze wereld ten goede te veranderen.

DOWNLOAD SUBTITLES: