I SUED THE SCHOOL SYSTEM (2021)

I SUED THE SCHOOL SYSTEM (2021)

SUBTITLE'S INFO:

Language: Albanian

Type: Human

Number of phrases: 78

Number of words: 1147

Number of symbols: 5239

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:00
Albert Einstein dikur ka thënë: Çdo njëri është një gjeni. Por nëse e gjykon një peshk në bazë të aftësisë së tij për t’u ngjitur në një pemë atëherë ai do ta jetojë të gjithë jetën duke besuar se është i paaftë Zonja dhe zotërinjë të jurise sot në gjykim. Ne kemi një shkollim modern gëzohem që erdhët këtu sot. Jo vetëm që e bën një peshk të ngjitet në një pemë, por edhe e bën të zbres dhe të vrapon 10 milje Më thuaj, Shkollë. A jeni të kënaqur me gjërat që keni bërë? Duke kthyer miliona njerëz në robotë. Ju duket kënaqësi juve? A e keni idenë se sa fëmije ndjihen si ky peshku që noton në rrjedhjen e sipërme në klasë, pa gjetur aftësitë e tyre? Duke të menduar se janë të paaftë. Duke besuar se janë të padobishëm. Epo ka ardhur koha, jo më justifikime Unë e akuzoj shkollen për vrasjen e kreativitetit, individualitetit dhe për të qënë intelektualisht abuziv. Ai është një institucion i vjetër që ka tejkaluar përdorimin e tij Kështu që i nderuar gjykatës kjo ishte deklarata ime, dhe nëse më lejoni të ju prezantoj me dëshminë e rastit tim, dua ta dëshmoj -Vazhdo.-Ekspozita A: Ja ku kemi një celular modern, e njohim
01:07
Këtu kemi një telefon nga 150 vitëve më parë. Ndryshim i madhë apo jo? Qëndroni me mua Këtu kemi një makinë në ditën e sotme dhe ja ku kemi një makinë nga 150 vitëve më parë. Ndryshim i madhë apo jo? Por kushtoni vëmendje kësaj: Ja ku kemi një klasë në ditën e sotme dhe ja ku është një klasë 150 vitëve më parë A nuk është një turp ky? Dhe vertët një shekull ka kaluar pa pasur asnjë ndryshim. Ju pretendoni që i përgatisni studentat për të ardhmen?! Por më dëshmi si këto më duhet të ju pyes, a i përgatisni studentat për të ardhmen apo për të kaluarën? Bëra disa hulumtime rreth teje dhe zbulova se jeni bërë për të trajnuar njerëz që të punojnë në fabrika Kjo shpjegon faktin përse i vendosni studentat në rreshta të drejtë dhe të rregullt. I thoni që të rrinë ulur dhe të ngrinjë dorën nëse duan të flasin. Ja dhuroni një pushim të shkurtër për të ngrënë dhe 8 orë të tëra i tregoni se si të mendojnë. Oh! Dhe i bëni të konkurrojnë për të marë një A (10)! Një notë që vendosë kualitetin e produktit mishë në nivelin "A". E kuptoj që gjërat kanë qënë ndryshe atëher. Të gjithë e kemi një të kaluar Une personalisht nuk jam një Ghandi, por sot ne nuk kemi nevojë të krijojmë robotë-zombie. Bota ka përparuar dhe tani kemi nevojë për njerëz që mendojnë kreativisht, novatore, në mënyrë kritike
02:10
në mënyrë të pavarur, me aftësite për tu lidhur E di, çdo shkenctar do t'ju tregojë që nuk ka dy trurë njësoj dhe çdo prindër me dy ose tre fëmije më shumë do ta konfirmon këtë Pra, ju lutem, më shpjegoni përse i trajtoni studentat si kapele të nje mase që të gjithëve duhet patjeter të ju përshtasin Ndyrësi! [Gjykatësi: Kujdes gjuhën] Me falni i nderuar gjykatës por nëse një doktor i përshkruan të njejtin ilaç për të gjithë pacientat e tij rezultatet do të jenë tragjike. Shumë njerëz do sëmuren, por kur vjen puna tek shkolla, kjo është pikërisht çfar ndodhë. Ky keqpërdorimi edukativ ku një mësues qëndron para 20 fëmijë. Çdo njëri me forcë të ndryshme, nevoja të ndryshme, dhurata të ndryshme, ëndrra të ndryshme dhe ju i mësoni të gjithve gjërat njëlloj, në mynëren njësoj. Kjo është tmerruese. Zonja dhe zotërinjë, i pandehuri nuk duhet të lirohet. Kjo mund të jetë një nga veprat penale më të këqijat ndonjëherë Le të përmendim mënyrën e së trajtuari punonjësve tuaj Kundërshtim! [Gjykatësi: Refuzoj. Dua ta dëgjoj këtë.] Është një turp Mësuesit kanë një nga punët më të rëndësishme në planet dhe gjithsesi paguhen shumë pak Nuk është çudi që shumë studenta marrin kaq pak në këmbim. Le të bëhemi të sinqertë mësuesit duhet të paguhen aq sa paguhen doktorët sepse një doktor mund të operoj një zemër dhe të shpëtoj jetën a një fëmiju
03:19
Por një mësues i mirë mund të prekë zemrën e një fëmiju dhe ta lejojë që të jetojë Mësuesit janë heronjë që shpesh herë e marrin fajin, por ata nuk jan problemi. Ata punojnë në një sistem pa pasur shumë mundësi Programi mësimor është krijuar nga krijues që nuk kanë mësuar fëmijë asnjëherë në jetë. Janë të fiksuar me teste të standardizuara. Ata mendojnë se duke punuar me pyetje me shumë zgjedhje, do të përcaktojnë sukses. Është e quditshme. Në fakt këto lloj teste janë aq të papërpunuar, sa që duhet të braktisen Por mos më dëgjoni mua. Dëgjojeni Frederick J Kelley. Burri që krijoi teste të standardizuara, që tha, dhe po e jap kuotën: "Këto teste janë tepër të papërpunara për t'u përdor dhe duhet të braktisen." Zonja dhe zotërinjë të jurisë nëse ne vazhdojmë poshtë kësaj rruge, rezultatet do të jenë vdekjeprurëse Nuk kam shumë besim në shkollën, por kam besim në njerëzit Dhe nëse mund të personalizojmë kujdesin shëndetësor, makinat dhe faqet e Facebook-ut, atëherë është detyra jonë të bëjmë të njejtën gjë për edukimin. Ta përmirësojmë dhe ta ndryshojmë. Ta shkatërrojmë shpirtin shkollor sepse është i pavlerë po të mos punojmë për shpirtin e çdo studenti. Kjo duhet të jetë detyra jonë
04:22
Nuk ka më bazë të përbashket. Në vend të kësaj le të arrijmë thelbin e çdo zemre në çdo klasë. Natyrisht, matematika është e rëndësishme, por jo më e rëndësishme sesa arti apo kërcimi Le t'i japim çdo aftësie një shans të barabartë E di që kjo tingëllon si një ëndërr por shtetet si Finlanda po bëjnë gjëra mbresëlënëse. Ata kanë ditë më të shkurta, mësuesit paguhen mirë, detyra të shtëpisë nuk ekzistojnë edhe ata përqendrohen tek bashkpunimi në vend të konkurrimit, por pjesa më mbresëlënëse djem dhe vajza është që sistemi i tyre arsimor mposhtë çdo shtet tjeter në botë. Vende të tjera si Singapore me sukses të vazhdueshëm, shkolla si programet e Montessori, si akademia Khan, nuk ka asnjë zgjidhje. Por le të vazhdojmë sepse ndërsa studentat janë 20% të popullimit tonë, ata janë 100% e ardhmja jonë kështu që le të përkushtohemi tek ëndrrat e tyra. Nuk e kemi idenë se çfarë mund të arrijmë Kjo është një botë ku unë besoj se një peshk nuk duhet të jetë i obliguar për të ngjitur një pemë Kjo ishte e gjitha. Përshëndetje të gjithve, unë jam Prince Ea dhe dua të ju falenderoj shumë që shikuat video-en time Por tani dua të di çfar mendoni ju. Si mund të krijojmë bashkë
05:42
një mënyrë për të mësuar më mirë dhe një të ardhme më mësim më effektiv dhë të dobishëm Dua që të vizitoni faqen neste.com/preorderthefuture dhe të shpërdani mendimet dhe idetë e juaja rreth kësaj teme.

DOWNLOAD SUBTITLES: