I SUED THE SCHOOL SYSTEM (2021)

I SUED THE SCHOOL SYSTEM (2021)

SUBTITLE'S INFO:

Language: Romanian

Type: Human

Number of phrases: 78

Number of words: 1125

Number of symbols: 5527

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:00
Albert Einstein a spus odata "Toata lumea este un geniu, dar daca judeci un peste dupa abilitatea lui de a se urca in copac, acesta isi va trai intreaga viata crezand ca este prost." Doamnelor si domnilor jurati. Astazi acuzatul este scoala moderna Ma bucur ca ati putut veni. Scoala moderna nu numai ca face pestii sa se urce in copac, dar ii face sa si coboare si sa alerge 10 mile. Spune-mi scoala! Esti mandra de lucrurile pe care le-ai facut? Ti se pare distractiv sa transformi milioane de oameni in roboti? Iti dai seama cati elevi, in clasele lor, sunt asemenea pestelui care inoata impotriva curentului apei, negasindu-si abilitatea de a gandi? Crezand ca sunt prosti, ca sunt inutili. Ei bine, a venit timpul sa nu mai acceptam scuzele Chem scoala sa raspunda in fata juratilor la acuzatia de ucidere a creativitatii, individualitatii elevilor, de comportament abuziv intelectual la adresa acestora. Este o institutie invechita care si-a depasit termenul de utilizare. Domnule judecator imi inchei aici pledoaria de deschidere si, daca imi prmiteti, voi prezenta dovezile in favoarea acuzatiilor facute. Continuati! Prima proba: aici este un telefon modern, il recunoasteti?
01:07
Uitati aici un telefon de acum 150 de ani; e o mare diferenta nu? Ramaneti cu mine! Uitati aici o masina de azi si aici este una de acum 150 de ani, mare diferenta nu? Si acum priviti o clasa de astazi si o clasa de acum 150 de ani. Nu e o rusine ca in mai bine de un secolnu s-a schimbat nimic? Pretindeti ca pregatiti elevii pentru viitor? Dar privind dovezile trebuie sa intreb: pregatiti elevii pentru viitor sau pentru trecut? Am urmarit putin evolutia ta istorica si asa cum rezulta din documente, scoala a fost organizata cu scopul de a forma oameni care sa lucreze in fabrici, ceea ce explica de ce aranjezi elevii in randuri drepte, frumos ordonat si le spui sa stea drepti sa ridice mana daca vor sa vorbeasca le dai o pauza mica de masa si timp de opt ore pe zi le spui ce si cum sa gandeasca. Oh! si ii faci sa concureze pentru a obtine un A(10). Litera A este litera care simbolizeaza calitatea produsului, de unde carne de gradul A (cea mai buna calitate). Inteleg! Pe atunci vremurile erau diferite. Toti avem un trecut. Eu insumi nu sunt Gandhi, dar astazi nu mai trebuie sa producem zombii roboti. Lumea a progresat si in prezent acum avem nevoie de oameni care sa gandeasca creativ, inovativ, critic,
02:10
independent, oameni care sa aiba abilitatea de a se conecta. Vedeti voi, orice om de stiinta va va spune ca oricare doua creiere nu sunt identice si fiecare parinte care are cel putin doi copii va confirma aceasta afirmatie. Atunci te rog, explica-mi de ce tratezi elevii ca pe formele de taiat prajituri sau ca palariile, dandu-le aceeasi unica forma stupida, "o marime care se potriveste tuturor". (Judecatorul): Ai grija la limbaj! Scuze domnule judecator. Dar daca un doctor ar prescrie acelasi medicament tuturor pacientilor sai, rezultatele ar fi tragice. Atatia oameni s-ar imbolnavi si mai grav. Totusi atunci cand vine vorba de scoala se intampla exact acest lucru. Malpraxisul in educatie este atunci cand un profesor sta in fata unei clase cu 20 de elevi fiecare avand origini diferite, nevoi diferite, calitati diferite, vise diferite si tu ii inveti acelasi luru in acelasi mod. Este ingrozitor! Doamnelor si domnilor jurati, acuzatul nu ar trebui sa fie achitat; aceasta ar putea fi una din cele mai grave infractiuni care ar putea fi comisa vreodata. Sa mentionam si modul in care iti tratezi angajatii. Obiectie! Se respinge! (Judecatorul) Vreau sa aud asta. E pacat! Ma refer la profesoriicare au cea mai importanta meserie de pe planeta si care totusi sunt cel mai prost platiti. Nu-i de mirare ca atat de multi elevi sunt schimbati atat de putin. Sa fim cinstiti. Profesorii ar trebui sa castige la fel de mult ca si doctorii, deoarece un doctor poate face o operatie cardiaca si poate salva viata unui copil.
03:19
Dar un profesor bun poate ajunge la inima acelui copil si sa-l faca sa sa traiasca cu adevarat. Vedeti voi, profesorii sunt eroi care adesea sunt invinuiti, dar nu ei sunt problema. Ei lucreaza intr-un sistem fara multe optiuni sau drepturi. Planurile-cadru sunt create de politicieni, dintre care, majoritatea, nu au predat o zi din viata lor, politicieni care sunt obsedati de teste standardizate; ei cred ca daca un elev incercuieste un raspuns la un item cu alegere multipla atunci aceasta va insemna succesul. Este revoltator. De fapt aceste teste sunt prea crude sa fie folosite si ar trebui abandonate Dar nu ma credeti pe cuvant. Credeti-l pe Frederick J Kelly, omul care a inventat testele standardizate si care a spus, citez, "Aceste teste sunt prea crude pentru a fi folosite si ar trebui abandonate", doamnelor si domnilor jurati daca mai continuam pe drumul acesta atunci rezultatele vor fi letale. Nu am multa incredere in scoala, dar am incredere in oameni. Si daca putem personaliza/adapta sistemul medical, masinile si paginile de Facebook, atunci este datoria noastra sa facem la fel pentru educatie, sa o imbunatatim si sa o schimbam, sa eliminam spiritul scolastic. deoarece este nefolositor si ar trebui sa muncim pentru a elimina acest spirit din fiecare elev, aceasta ar trebui sa fie sarcina noastra!
04:22
Fara trunchi comun. Sa ajungem in schimb la fiecare inima din fiecare clasa; desigur matematica este importanta dar la fel de importante sunt artele sau dansul. Sa dam fiecarei discipline, fiecarui talent o sansa egala! Stiu ca asta suna ca un vis. Dar sunt tari ca Finlanda care fac lucruri impresionante, au scurtat programul scolar, profesorii au un salariu decent, elevii nu au teme acasa, au inlocuit competitia cu colaborarea, Sistemul lor educational depaseste orice alta tara din lume. In Singapore exista scoli care se dezvolta si reusesc rapid, exista pedagogii ca Montessori, programe precum academia Khan. Nu exista o singura solutie. Daca nu ne miscam rapid, avand in vedere ca in prezent elevii reprezinta 20% din populatia tarii, sa nu uitam ca ei sunt 100% din viitorul tarii si atunci sa le ascultam visele. Nu exita obiective de neatins. Aceasta este lumea in care cred: o lume in care pestii nu mai sunt fortati sa urce in copaci. Imi inchei pledoaria aici. Hey prieteni, numele meu este Prince Ea si vreau sa va multumesc foarte mult pentru ca mi-ati urmarit videoclipul Dar acum, as vrea sa stiu ce credeti voi. Cum putem noi impreuna
05:42
sa cream un viitor mai eficient si mai bun pentru invatamant? Vreau sa vizitati neste.com/preorderthefuture si sa impartasiti gandurile si ideile voastre despre subiect Pace!

DOWNLOAD SUBTITLES: