I SUED THE SCHOOL SYSTEM (2021)

I SUED THE SCHOOL SYSTEM (2021)

SUBTITLE'S INFO:

Language: Dutch

Type: Human

Number of phrases: 76

Number of words: 1088

Number of symbols: 5259

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:00
Albert Einstein zei een keer dat iedereen een genie is, maar als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om in een boom te klimmen zal hij zijn hele leven geloven dat hij dom is. Damens en heren van de jury, vandaag beoordelen we moderne scholing. Fijn dat je kon komen. Hij liet de vissen niet alleen in bomen klimmen, hij liet ze ook naar beneden klimmen en ze een wedstrijd van 15 Km doen. Vertel me, school: ben je trots op de dingen die je hebt gedaan? Miljoenen mensen in robots veranderen. Vind je dat grappig? Realiseer je je hoeveel kinderen betrekking hebben op die vis, omhoog zwemmend in de klas, nooit hun gave vindend, Denkend dat ze stom zijn, dat ze nutteloos zijn. Nou, de tijd is gekomen. Geen verontschuldigingen meer. ik noem school naar de tribune en beschuldig hem van het doden van creativiteit, individualiteit en intellectueel misbruikend zijn. Hij is een oude institutie die zijn nut heeft overleefd. Dus, edelachtbare, dit concludeert mijn openingsargument, en als ik het bewijs van mijn mening mag laten zien, zal ik het bewijzen. Ga verder.
01:03
stel je voor: hier is een moderne telefoon. Herkenbaar? Hier is een telefoon van 150 jaar geleden. Groot verschil, toch? Hier is een moderne auto en hier is een auto van 150 jaar geleden. Groot verschil, toch? Besef dit: hier is een klaslokaal van nu en hier is een klaslokaal die we 150 jaar geleden gebruikten. Is dat niet jammer? In letterlijk meer dan een eeuw is er nog niks veranderd! En jij beweert studenten op de toekomst voor te bereiden?! Maar met bewijs als dit, Moet ik je vragen: bereid je studenten voor op de toekomst, of op het verleden? Ik heb een achtergrondcontrole gedaan en ben erachter gekomen dat jullie gemaakt zijn om mensen te trainen om in fabrieken te werken, wat verklaart waarom jullie studenten in rechte rijen zetten, mooi en netjes, ze zeggen om stil te zitten, je hand op te steken als je wilt praten, ze een korte pauze geven om te eten en zeg acht uur per dag wat ze moeten denken. Oh, en je laat ze concurreren om een 10 te halen. Een cijfer dat productkwaliteit bepaalt. Raakt graad 10 van vlees. Ik snap het: vroeger waren dingen anders. We hebben allemaal een verleden. Ik ben zelf geen Gandhi, maar vandaag hoeven we geen robot-zombies te maken.
02:04
De wereld is vooruit gegaan en nu hebben we mensen nodig die creatiever, innovatiever, kritischer en onafhankelijk denken met de mogelijkheid om te verbinden. Elke wetenschapper zal je zeggen dat twee breinen niet hetzelfde zijn en elk ouder met twee of meer kinderen zal dat bevestigen. Dus leg alstublieft uit waarom je studenten zou behandelen als koekvormpjes of petten en ze deze universele onzin zou verkopen. Jury: let up je woorden! sorry, edelachtbare maar als een dokter exact hetzelfde medicijn aan al zijn patiënten zou geven, zouden de resultaten tragisch zijn, heel veel mensen zouden ziek worden. Maar bij school is dit exact wat er gebeurt, dit leerzame wangedrag waar een leraar voor een klas van 20 kinderen staat, die ieder andere stammen, andere noden, andere gave's en andere dromen hebben, en je leert ze allemaal hetzelfde, op dezelfde manier. Dat is gruwelijk! Dames en heren, de aangeklaagde moet niet worden vrijgesproken, dit is misschien wel een van de ergste criminele overtredingen die ooit gepleegd is. En laten we kijken hoe je je werknemers behandelt. Bezwaar Jury: afgewezen, ik wil dit horen. Ea: het is jammer ik bedoel, leraren hebben de meest belangrijke baan op de planeet, maar toch zijn ze slecht betaald.
03:08
geen wonder dat zo veel studenten weinig veranderd zijn. Laten we eerlijk zijn: Leraren zouden net zo veel moeten verdienen als dokters, want een dokter kan hartoperaties doen en het leven van een kind redden maar een goede leraar kan het hart van dat kind bereiken en toestaan om echt te leven. Kijk, leraren zijn helden die vaak beschuldigd worden, maar zij zijn niet het probleem. Zij werken in een systeem met weinig opties of rechten. Leerplannen zijn gemaakt door politici, die vaak geen dag in hun leven les hebben gegeven Ze zijn gewoon geobsedeerd met standaard toetsen. Zij denken dat meerkeuze vragen succes zullen bepalen. Dat is vreemd. In feite zijn deze toetsen zelfs te ruw om gebruikt te worden en zouden achtergelaten moeten worden. Maar neem mijn woord niet, neem Frederick J. Kelly, De man die standaard toetsen heeft uitgevonden, die heeft gezegd, en ik citeer, "deze toetsen zijn te ruw om gebruikt te worden en zouden achtergelaten moeten worden." Dames en heren van de jury, als we deze weg vervolgen zullen de gevolgen dodelijk zijn. Ik heb niet veel vertrouwen in school, maar wel in mensen. en als we gezondheidszorg, auto's en Facebookpagina's kunnen aanpassen. Dan is het onze taak om hetzelfde te doen voor educatie.
04:12
Om het te upgraden, veranderen en de schoolgeest af te schaffen omdat dat nutteloos is tenzij we werken om de geest uit elke student te halen, dat zou onze taak moeten zijn geen algemene standaarden meer, in plaats daar van laten we de kern van elk hart bereiken. Natuurlijk, wiskunde is belangrijk, maar niet belangrijker dan kunst of dansen. laten we elke gave een gelijke kans geven. Ik weet dat dit als een droom klinkt maar landen als Finland doen indrukwekkende dingen. Ze hebben kortere schooldagen, leraren hebben een fatsoenlijk loon, huiswerk bestaat niet en ze focussen op samenwerking in plaats van op competitie maar hier is het ergste jongens en meisjes: hun onderwijssysteem overtreft elk ander land op de wereld! Andere plaatsen als Singapore slagen snel scholen als Montessori, programma's als Khan academy, er is niet één oplossing. Maar laten we doorgaan, want terwijl studenten misschien 20% van onze bevolking zijn, Ze zijn 100% van onze toekomst. Dus laten we hun dromen bijwonen. We kunnen alles bereiken. Dit is een wereld waarin ik geloof, een wereld waar vissen niet meer gedwongen worden om in bomen te klimmen.
05:20
Ik laat mijn zaak rusten. [applaus] Hey jongens, mijn naam is Prince Ea en ik wil je heel erg bedanken voor het kijken van mijn video. Maar nu wil ik weten wat jij denkt. Hoe kunnen we samen een meer efficiënte, effectieve en gewoon betere toekomst van leren maken? Ik wil dat je neste.com/preorderthefuture bezoekt en je gedachten en ideeën van dit onderwerp deelt. Peace.

DOWNLOAD SUBTITLES: