WW2 - OverSimplified (Part 1)

WW2 - OverSimplified (Part 1)

SUBTITLE'S INFO:

Language: Romanian

Type: Human

Number of phrases: 410

Number of words: 2993

Number of symbols: 15023

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:00
Acest video există datorită lui Skillshare. Churchill a fost un om care avea multe talente. El era un artist, un pasionat de fluturi si a avut un manuscript nepublicat despre extraterestii. Cu siguranta era un om cu o sete foarte mare pentru cunoastere. Poate ar fi putut sa-si porneasca calculatorul, si sa se fi logat pe Skillshare. O comunitate online pentru invatat, ce are mai mult de 19,000 clase de design, bussiness, tehnologie etc. De fapt el a luat in considerare o cariera alternativa in fashion. Dar nu a stiut de unde sa inceapa. Pe Skillshare ar fi gasit cursuri despre fashion design, si croitorie. Sau daca ar fi dorit sa invete sa faca design pentru aplicatii, sa-si imbunatateasca fotografiatul sau doar sa faca o quesadilla buna, El ar fi gasit cursuri pentru toate acestea, pe Skillshare. Skillshare iti da acces la cursuri de calitate inalta tinute de experti autentici in domeniile lor. Eu lucrez foarte mult cu animatia, si am fost uimit de numarul de cursuri folositoare descoperite de mine. Cum ar fi aces curs, plin de sfaturi si trucuri pentru a crea imagini vectoriale. Sau asta, pentru a crea personaje care se misca in cicluri. Pentru un abonament anual, Skillshare costa sub 10$ pe luna. Si daca ai vrea sa incerci mai intai atunci eu am o afacere pentru urmaritorii OverSimplified Primii 1,000 oameni care folosesc acest link,
01:04
ce poate fi gasit in descrierea videoclipului vor primi primele doua luni de Skillshare pentru doar 99 de centi. Incearca-l folosind link-ul din descriere si invata ceva nou azi. Acum, trecand la subiect - Este anul 1902. Un tânăr pe nume Benito Mussolini se mută din Italia în Elveția ca să evite serviciul militar. Se impune în socialism, lucrând pentru unități comerciale, scriind pentru ziare socialiste, pledează pentru o eliminare violentă a monarhiilor Europene, tot ceea ce există. Aceste lucruri îi aduc mici probleme cu poliția din Elveția. Este arestat, trimis înapoi în Italia, eliberat, se întoarce în Elveția, este arestat din nou, se intoarce în Italia IAR, termină serviciul militar după încercarea lui de a-l evita, iar dupa o scurtă pauză ca și profesor la o școală generală, însfârșit se întoarce să lucreze ca un socialist loial. Discursurile lui și abilitățile jurnalistice l-au făcut faimos printre Italienii socialiști. Era împortiva războiului, iar când Italia a colonizat Libia în 1910, acesta s-a revoltat. ...și a fost arestat. Apoi când Primul Război Mondial a izbucnit, din nou, a protestat împotriva implicării Italiei. Însă el s-a gândit, „Stai puțin.” „Acest război ar putea aduce starea socială necesară pentru a da jos monarhiile Europene, și să aducă revoluții socialiste peste tot.” Iar dintr-odată a fost pro-război.
02:08
Dar tovarășilor lui nu le-au plăcut poziția lui pro-război, așa că l-au dat afară din partid. Iar apoi a zis, „Știi ceva? M-am săturat de socialism. Avem nevoie de ceva nou. Nu bazat pe diviziunea claselor ce ne desparte, dar ceva bazat pe unitate prin naționalitate. Vom cuceri Marea Mediterană, si vom reuni toți Italienii, așa cum eram pe vremea Imperiului Roman. Am s-o numesc "Fascismo" (Fascism) și aceasta va conduce națiunea Italiană spre succes.” „Totul sună bine și frumos, D-le Mussolini, dar ce frizură să vă fac?” "Hai să mă faci... chel." OverSimplified Al Doilea Război Mondial Italia a fost de partea câștigatoare în Primul Razboi Mondial, și au sperat că vor obține multe din asta. Dar în final, au câștigat puține chestii și s-au simțit înșelați. Peste asta, o economie proastă, și guverne slabe a însemnat că poporul Italian era puțin nefericit. Deci când Mussolini a apărut, și a zis că va repara totul, mișcarea lui fascistă a obținut multă susținere. În 1922, el a mers la rege și a spus, „Fă-mă prim ministru, sau mă voi face singur.” Iar regele a zis, „Tu și ce armată?” "Armata asta."
03:13
"De acord." Apoi au început să pună bazele unei dictaturi cu el în centrul acesteia. Europa a avut primul său dictator fascist. Urmează: Germania. Germania a fost de partea pierzătorilor, și au fost distruși complet de tratatul de la Versailles. Au pierdut teritoriu, trebuiau să demilitarizeze Renania, au fost nevoiți să-și reducă armata la 100,000 de bărbați, nu au putut sa aibă forțe aeriene, trebuiau să le plătească Aliaților o sumă enormă de bani pe care nu a avut-o, iar o nouă lege a fost stabilită astfel încât orice englez a avut dreptul de a merge în centrul Berlinului, să aleagă orice German voia el, și să-i tragă o mamă de bătaie. Am inventat ultima chestie, dar te ajută să înțelegi cum s-au simțit Germanii cu privire la toată treaba asta. Peste toate acestea, o economie proastă și guverne slabe, a însemnat că atunci când un om mic și nervos cu o mustață caraghioasă a apărut, și să spună că poate repara totul, Germanii l-au adorat. Hitler a fost soldat în Primul Război Mondial, și era un patriot înverșunat. Si nimeni nu era mai nervos ca el când vine vorba de umilirea pe care a primit-o Germania. El a ajutat ca un nou partid politic să apară, iar în 1923, a participat la un marș in München cu „băieții" lui. Și a fost arestat. Dar popularitatea lui a tot crescut, iar în 1933, președintele l-a făcut Cancelar, El credea că era marele salvator al Germaniei, și s-a transformat într-un megaloman, punând bazele unei dictaturi cu el în frunte.
04:15
Europa a avut al doilea dictator. Hitler și Mussolini aveau multe idei comune. Dar ce este mai important, ei aveau aceeași inamici. Și au inceput să se înțeleagă. „Mai vrea cineva să fim prieteni?" Franco? Nu? Ești bine? ” „Eu vreau.” "Cine-i acolo?" Este Japonia. Și au ocupat partea de nord-est a Chinei. Hai să ne întoarcem puțin - Japonia s-a izolat de către restul lumii pentru mai bine de 200 de ani. Până când Americanii au apărut și au spus, „Vei face afaceri cu noi și-ți va plăcea.” Apoi puterile din vest au impus câteva "Tratate inegale.” Însemnând ca economia Japoniei să fie distrusă. De asemenea ei nu au resurse naturale. așa că s-au decis să facă rost. S-au dus la război cu China ca să creeze o sferă de influență peste Coreea. și au luat câteva chestii din China. Dar apoi vestul a zis: "Hei!" Încetează.” Și deoarece Japonia nu s-a putut lua de Vest, Au zis, „Bine, vom merge acasă- Stai puțin! Ce faci?” "Fac avantaj de o Chină slăbită și îmi alcătuiesc sfere de influență." „Dar eu sunt cel ce i-a slăbit." „Știm.” „Iar voi nu m-ați lăsat să am nimic.” „Știm.” "Asta pare nedrept." "Noi nu credem asta." Bine. Ne mai vedem.” Așa că Japonia a zis, "Dă-o-n colo!” și s-a dus la război cu Rusia, si a șocat pe toată lumea prin faptul că a câștigat. Apoi au anexat complet Coreea, dar nu s-au oprit aici. În Primul Război Mondial, ei au luat coloniile Germaniei și insulele din Asia.
05:21
Iar apoi într-un incident care probabil a fost înscenat de armata Japoniei, o bombă a aruncat în aer un tren Japonez în Manciuria, dându-le o scuză să lanseze o invazie și să cucerească. Deci, așa este situația: Germania nazistă, Italia fascistă și Japonia, toate cred că sunt superioare rasial. Toate simt ostilitate înspre Aliați, și toate vor să militarizeze și să cucerească mai multe chestii. Și așa au făcut. Să începem cu Germania. Hitler ura Tratatul de la Versailles, iar acum era pregătit sa înceapă anularea lui. În viloare completă a tratatului, primele escadrile Luftwaffe au fost organizate. recrutările au fost introduse, și și-a împuternicit armata. Aliații nu au făcut nimic. Apoi Hitler și-a trimis armata înapoi în Renania demilitarizată, dând ordine să se retragă imediat dacă Aliații apar. Aliații nu au făcut nimic. Cu o armată întprită, a putut trece la Pasul 2. El a vrut o creștere rapidă a populației ariene. Iar pentru ca asta să se întâmple, a avut nevoie de Lebensraum (spațiu vital), sau cu alte cuvinte, trebuia să cucerească planeta. Dar momentan o bună porțiune din Europa era de ajuns. Și a început să se uite după vecinii lui. Aliații au început să se îngrijoreze, Așa că au implementat o strategie diplomatică destul de inutilă numită „reconsiliere” Și s-a întâmplat așa: Hitler ar zice, "Vreau chestia aia" Iar Aliații ar spune, "Nu poți avea chestia aia-
06:21
Bine, poți avea chestia aia dar nu mai mult." "Vreau chestia aia." Și tot asa. În 1938, Armata lui Hitler a mărșăluit in Austria, și a luat-o pur și simplu, fără rezistență. Bum. Asta e Germania acum. Apoi a cerut să i se dea Sudetenland, o zonă a Cehoslovaciei care are mulți etnici Germani. Aliații au avut o întâlnire cu Hitler în Munich și au spus, „Uite, îți vom da ce vrei- STAI PUȚIN. Aceasta întâlnire este despre teritoriul meu, nu ar trebui să particip și eu la întâlnire?” "În fine, îți vom da ce vrei.” "Serios?" ''Da" "Pur și simplu?" "Dap" "Care-i faza?" "Doar semnează foaia asta promițând că nu vei inada restul Cehoslovaciei.” „Bine.” Apoi Chamberlain s-a întors acasă, fluturând foaia semnată, declarând criza să fie evitată, și continuarea Păcii Mondiale, și am construit o statuie a lui chamberlain în onoarea lui iar pe fiecare 30 septembrie celebrăm Ziua Chamberlain- "Hitler invadează restul Cehoslovaciei." "Ce?" "Hitler invadează restul Cehoslovaciei." "Oh. M-ai mințit." "La ce te aștepți? Sunt Hitler." Ca să nu se lase mai prejos, si Mussolini a vrut să se bage în actiune. S-a gândit, "Nu există cumva o țară care n-a fost încă colonizată pe undeva care sa fie îndeajuns de subdezvoltată ca să se apere împotriva tancurilor noastre efectiv cu arcuri și săgeți și sulițe de lemn? Oh, există? Fantastic!"
07:30
Si așa a luat-o. Italia a vrut de asemenea să controleze intrarea în Marea Adriatică. Deci a ocupat Albania. Apoi, într-un alt incident care probabil a fost înscenat de japonezi, au existat schimburi de focuri între trupele din Japonia și China la podul Marco Polo. Și japonezii au lansat o altă invazie în China. Au trecut prin Beijing și Shanghai, iar apoi au avansat prin Valea Yangtze spre Nanking, capitala de atunci. Acesta a fost momentul în care s-au văzut cele mai mari atrocități japoneze comise împotriva chinezilor. Înapoi in Europa, Germania și Italia și-au oficializat relația semnând Pactul de Oțel. Apoi, Hitler și-a pus ochii pe Polonia, și a urât Coridorul Polonez împărțind Germania în două. La acest punct, Aliații chiar au fost nevoiti să facă ceva. Și l-a averticat că o invazie a Poloniei ar însemna război. Hitler a plănuit să continuie avansarea sa spre est, dar nu și-a dorit să se bată pe două fronturi. Și a facut o alianță cu Stalin, acesta spunând, „Ce ai zice dacă am invata amândoi Polonia și să o împârțim între noi doi, iar eu cu siguranță mă voi abține să nu încalc tratatul cândva în viitor." "Sună... bine." Această nouă alianță a șocat Vestul. La data de 1 septembrie 1939, trupele Germane au invadat Polonia, iar Marea Britanie și Franta au declarat război Germaniei. Polonezii s-au luptat din greu,
08:39
dar nu aveau nicio șansă in fața celor doi giganti care năvăleau peste ei din ambele direcții. Apoi a venit o perioadă numită "Războiul Ciudat", când toată lumea a stat și nu a făcut nimic. Francezii au lansat o invazie mică spre Saar Land dar au menținut o poziție defensivă, iar după ceva timp s-au decis că se întoarcă. Vorbind despre Franța, Francezii încă erau super mândrii de victoria lor în Primul Război, și nu prea au trecut peste. Ei încă foloseau cai, trimiteau mesaje cu motocicleta în loc să folosească radioul, ordinele de la căpitanul-șef erau în general destul de vagi, iau trupele erau rar inspectate. Au construit o linie de apărare la graniță cu Germania, dar nu s-au obosit s-o extindă până la Canal și nu ar fi ripostat împotriva Germaniei din cauza fricii de ofensivă Germană. Într-un război. Ei nu au vrut să atace inamicul. La prima vedere, UK nu o ducea mai bine, Chamberlain încă credea că războiul poate fi sfârșit în mod diplomatic. În loc de raide aeriene, RAF (Royal Air Force) aruncau fluturași de propagandă asupra orașelor Germane. despre care un șerif de aviație a zis că singurul lucru folositor a fost că oamenii puteau folosi acele hârtii pe post de hârtie igienică. pentru durata războiului. De asemenea au trimis 200,000 de oameni în Franța, în timp de Franța a mobilizat milioane. Și Anglia și Franța nu au vrut să se repete un alt război mondial, si au dorit să țină războiul cât mai departe de casă cu putiință.
09:42
Deci și-au îndreptat ochii spre nord. spre Norvegia. Suedia care era neutră exporta fier spre Germania prin Norvegia neutră. Așa că Aliații i-ai întrebat dacă pot să oprească exportul de fier spre Germania. Dar această cerere a fost refuzată. Apoi, Uniunea Sovietică a atacat Finlanda. Si Aliații au spus: "Ce ar fi dacă am debarca trupe în Norvegia și să le mutăm prin Suedia pentru a-i ajuta pe prietenii Finlandezi? Iar apoi pe drum poate sa ia controlul asupra exploatarilor lor de fier." Dar Norvegia și Suedia tot ziceau nu. Iar Anglia a minat apele de lângă Norvegia pentru a forța orice nave de transport în ape internaționale, și de asemenea au atacat o navă Germană pe care au găsit-o în zonă. Hiler a realizat ce puneau la cale Aliații, și a făcut ceva să securizeze sursa lui de fier. A lansat un atac prin Danemarca în Norvegia. Aliatii s-au grăbit să trimită trupe în porturi dealungul coastei, dar Germania preluase controlul asupra aerodromurilor Norvegiene. iar superioritatea lor aeriană a decis să se lupte. Aliatii au trebuit să se retragă. După acest eșec rușinos, Chamberlain și-a dat demisia. Și a fost înlocuit de Winston Churchill care avea o abordare diferită când vine vorba de Germania. Per ansamblu strategia lui Hitler era similară cu cea folosită de Germania în timpul Primului Război Mondial. Atacă Franta, înfrânge Franța, dând-o la o parte pe Anglia în acest proces, apoi să atace Uniunea Sovietică și să cîștige războiul. În timpul Războiului Ciudat, Aliații i-au dat lui Hitler destul timp să-și pregătească forțele.
10:43
Acum el era pregătit sa atace. Aliații voiau să pună trupe în Belgia, dar Belgia a refuzat. Iar printr-o mișcare care nu a surprins pe nimeni, Hilter a lansat o invazie pentru a ocoli linia de apărare a Frantei. Aliații s-au focusat pe Belgia la capacitate maximă, pentru a contracara invazia Germaniei, și părea că se repeta ceea ce s-a întâmplat în Primul Război Mondial. Dar de aceastî datî, Hitler avea un as în mânecă. Blitzkrieg. Pe măsură ce Germanii avansau, ei trimiteau mii de refugiați spre vest, încetinindu-i pe Aliați. Apoi, la sud, Francezii au părăsit zona Ardennes, o zonă plină cu dealuri si păduri, destul de neapărată, deoarece credeau că era impenetrabilă din punct de vedere natural. Dar Germanii au urmat s-o penetreze cu tot ce aveau. Au aruncat în luptă 50 de divizii Wehrmacht, și au încercuit armata Aliaților ca fulgerul. Cele mai bune trupe ale Aliaților acum erau blocate. Germanii i-au strâns din toate directiile, omorând cele mai bune divizii are armatei Franței, și aproape i-au exterminat și pe Britanici. Dar au reușit să facă o scăpare de ultim minut la Dunkirk, cu vase civile Britanice care făceau acest drum pericolos pentru a-și aduce tinerii acasă. Cu majoritatea armatei Franceze epuizate, Germanii au înaintat, ocupând Paris și Franta a căzut. Lucru pe care Germanii nu l-au putut face în Primul Razboi Mondial, Hitler a făcut-o pur si simplu. Hitler spera că odată ce Franța a cazut,
11:44
Anglia va pierde speranță și va cere pace. Dar într-un mod enervant, nu a făcut-o. Și au trebuit să securizeze Frontul Vestic. Așa că a încercat să-i pună la supunere, cu jocuri ale minții. Anglia a rămas singură li Hitler a vrut să sublinieze acest fapt. În primul rând, chiar înaintea căderii Franței, Italia a declarat insfârșit război Aliaților. făcând situația Angliei și mai proastă. Apoi, în schimb să ocupe toată Franța, Hitler a ocupat doar zonele de coastă pentru apărare. și i-a permis Franței sa continue să existe sub forma de stat-marionetă. În acest fel, a arătat ca și cum vechiul alia al Angliei a schimbat taberele. Hitler a sperat de asemenea că Anglia nu va ataca vreuna din porturile sau coloniile din Africa ale aliatului ei vechi , dându-i lui Hitler o linie în plus de apărare in sud. Dar Anglia s-a asigurat să răspundă la asta prin navigarea spre portul Franței din Algeria și distrugând câteva nave. Deci, ia-o p-asta. Apoi Hitler a început să facă planurile unei invazii a Marii Britanii. Înainte ca trupele Germane să aterizeze pe pământ Britanic, el avea nevoie de superioritate navală și aeriană în Canalul Mânecii. Valuri de bombardiere Germane au venit, în timp ce avioanele RAF au luptat cu curaj "peste program" într-o încercare de a inăbuși atacurile Germane. Inițial, Luftwaffe a țintit porturile Britanice și facilitățile de pe coastă, apoi a atacat bazele RAF, paralizănd abilitatea RAF de a apăra națiunea.
12:45
Și părea că venea marea invazie a Britaniei a lui Hitler. Dar apoi, Churchill a ordonat un mic raid aerian pentru a bombarda Berlin. Nu a făcut multe daune, dar Hitler era furios, și a ordonat ca trupele Luftwaffe să-și refocuseze atacurile pe zone civile din Londra. Copiii au fost trimiși la țară, departe de părinții lor pentru a evita pericolul. Iar drumurile frecvente in adăposturile anti-atac au devenit o chestie obișnuită. Dar moralul Britanicilor s-a ținut ferm. Zâmbind, tricotând, relaxându-se ca deobicei, acești oameni aveau tupeu mare. Această refocusare asupra Londrei i-a dat trupelor aeriene RAF spațiu și timp pentru a se reorganiza. Deci Hitler într-un fel s-a împușcat singur în picior aici. Doar în picior deocamdată. Într-un final, trupele Luftwaffe au trimis un atac masiv asupra Londrei, iar RAF-ul a reușit cu succes să respingă atacul. distrugând multe avioane Germane, si obținând superioritate aviatică pentru Britanici. Invazia lui Hitler trebuia să fie amânată, dar bombardarea orașelor Britanice a continuat pentru ceva timp.

DOWNLOAD SUBTITLES: