The Dyatlov Pass Case

The Dyatlov Pass Case

SUBTITLE'S INFO:

Language: Spanish

Type: Human

Number of phrases: 208

Number of words: 2512

Number of symbols: 12341

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:13
I början av 1959 en grupp vandrare beslöt sig för att ge sig ut på en expedition över en bergig region i västra Sovjetunionen. Gruppen bestod av nio erfarna män och kvinnor som var välbekanta med den sibiriska vildmarken. Ändå skulle detta äventyr visa sig bli deras sista. Trots en brottsutredning, fotografier och journalanteckningar, är fallet fortfarande olöst efter mer än ett halvt sekel. Detta är fallet med Dyatlov Pass. Tidigt på morgonen den 23 Januari 1959, en skid- och vandrings team av tio gick ombord ett tåg på väg till Uralbergen i mitten av Sovjetunionen. Gruppen bestod av åtta män och två kvinnor med Igor Dyatlov som gruppens ledare. När tåget långsamt åkte djupt in i bergiga sibiriska taiga fick gruppens dagbok en sista anteckning. "Jag undrar vad som väntar oss på denna vandring? Kommer något nytt hända?" Under de närmaste dagarna, kommer gruppen byta mellan transportsätt.
01:34
Först buss, sedan en lastbil, sedan en häst med släde, och så småningom fortsätt de till fots och med skidor. Den 28 januari, en av vandrarna, som hete Yuri Yudin hade börjat känna sig ganska sjuk och till slut bestämde sig för att gå tillbaka medans resten av grupp av nio fortsatte som planerat. Dessa bilder är tagna strax innan de skilde vägar och det skulle vara den sista gången han såg sina vänner vid liv. Gruppen återupptog sin expedition över den snötäckta vildmarken och dokumenterade allt som var värt att notera och använde dagböcker och flera kameror för att göra så. Återvunna bilder och journalanteckningar tyder på att färden fortsatte som planerat utan några oförutsedda komplikationer. Bara massor av snö, kyla, och en allt mer krävande landskap. Den första februari nådde de foten av ett berg känd för den inhemska Mansi befolkningen som "Dead Mountain". De tillbringade större delen av dagen uppför backen och så småningom besluta att sätta upp ett läger bara några hundra meter från toppen. Dessa är några av de sista bilderna tagna av kamerorna och den sista meningen skriven i dagboken läser.
02:44
"Det är svårt att föreställa sig en sådan komfort på sluttningen, med gäll tjutande vinden, hundratals kilometer från mänsklig civilisation. " Några veckor senare, börjar vänner och släktingar oroa sig. Ingen har hört något från Igor eller någon av de andra medlemmarna i gruppen. Efter mycket diskussioner, ett lag av frivilliga gick till slut ut för att hitta dem. Den 26 februari, lyckades dem frivilliga till slut hitta lägret vid sluttning, Det är uppenbart för dem första på platsen att något har gått fruktansvärt fel. Tältet är i blandar, täckt av ett tunt skikt av snö. Vandrarnas tillhörigheter och utrustning hittades placerat som vanligt i tältet, men själva tältet hade skurits öppen med en kniv från insidan. Nästa dag, nio stycken olika fotspår ledder de frivilliga sökarna nerför en sluttningen mot den närliggande skogen. Med tanke på att de spår som var kvar, var ganska milda fördjupningar i snön föreslog att de gick ner för sluttningen väldigt lugnt och sansat, som är motsatsen till att springa iväg i panik.
03:57
Fotspår kunde spåras till ungefär en halv kilometer från tältet tills leden var helt täckt av snö. Så de fortsatte i riktningen ifrån leden och under en stor cederträd vid skogsbrynet intill resterna av en improviserad lägereld fann dem, de frysta kropparna av Yuri Doroshenko och Yuri Krivonischenko. Det skulle ta över två månader för kropparna av alla nio vandrare att bli hittade. De två första hittades med nästan inga kläder als. Inga jackor, inga byxor, inga handskar, hattar, stövlar eller något annat man kan förvänta sig med tanke på den iskalla klimatet. Bara ljusa skjortor, kalsonger och strumpor. Vid tidpunkten av deras död skulle det ha varit runt -30 ° C (-22 ° F). Cedern träd hade tecken på skador som om någon hade klättrat i det, med grenar brutna upp till fem meter i höjd. Kanske försöker de hitta tältet i becksvart mörker eller kanske försökte de gömma sig från någon eller något.
04:59
Dem nästa tre vandrarna hittades från olika avstånd mellan tältet och trädet som täcks av ett par centimeter snö. De var bättre klädda än de två föregående, men inte mycket, eftersom de fortfarande saknade väsentliga saker som stövlar, hattar och handskar. Alla hittades i riktning mot tältet som om de kämpade för att komma tillbacka vid tidpunkten av deras död. Medan vissa av dem hade lindriga skador, hade alla fem dött av hypotermi. Det bör också noteras att fyra av dem hade avlidit medan de var berusade. De sista fyra vandrare påträffades på botten av en liten kulle, täckts av 3 meter snö, 75 meter från trädet, i motsatt riktning av tältet. Tre av dem hade lidit dödliga skador. En hade en skallfraktur och två hade flera brutna revben och drabbats av massiv inre blödning. Den medicinska granskaren trodde skadorna hade lidit från ett fall och jämfört det med en bilolycka. De hade lidit av skadorna medan de alla var vid liv och kunde inte ha orsakats av en annan person.
06:03
Två hade också funnit med gapande ögonhålor och en av kvinnorna hade en saknad tunga. Den sista av de fyra hade en bruten näsa och en deformerad hals men dog av hypotermi. Och mest mystiska av allt, tre klädesplagg visade sig senare vara onormalt radioaktiv. Den 28 maj, var brottmålet avbrytas med ett kryptiskt och otroligt vaga slutsats. Den ansvarade utredaren skriver i slutrapporten: "Dödsorsaken var en okänd tvingande kraft som vandrare inte kunde övervinna." Inte precis den mest tillfredsställande svar och knappt en slutsats alls. Så ifall det galaktiska imperiet inte hade någonting att göra med döden av vandrare, är det möjligt att förklara några av de mer gåtfulla detaljer i en mindre vag men trovärdigt sätt? Låt oss försöka. Det faktum att Dubinina saknade sin tunga, har tagits ut ur förhållande.
07:06
Vissa säger att det var avskurna eller slets ut medan hon fortfarande levde, andra säger att det var uppäten av asätare efter döden, medan vissa hävdar att även tungan hittades senare någon annanstans. Men jag har läst den medicinska rapporter och detta är vad den säger: "Membranet i munnen och tungan saknas." Det var allt. Det finns ingeting om att skära eller att tungan revas sönder eller något. Jag vet inte hur eller var det började, men det verkar vara en överdriven betydelse placerad på den saknade tungan medans det bara är en ganska liten detalj. Åtminstone så trodde rättsläkaren att det var en mindre detalj, annars skulle han sannolikt ha vidareutvecklat. Till exempel, samma avsnitt av samma rapport står följande: "Gapande banor, ögongloben är frånvarande." Lika mystisk, eller hur? Nej, för att rättsläkaren ger en förklaring till båda. "Mjukdelsskador i huvudet [...] är obduktion förändringar (förruttnelse och nedbrytnings) till Dubinina lik, som nyligen utsattes för vatten före detektion. "
08:08
Han tillägger även "(förruttnelse och nedbrytning)" inom parentes för att klargöra exakt vad han menar. Och det var inte ens exklusivt för Dubinina för det fyra sista kropparna var alla skadade på grund av smältande snö. Nu, några som hävdar att tungan måste ha tagits bort medan hon fortfarande levde har pekade på det faktum att hon hade cirka 100 gram blod i magen. Men det är inte riktigt sant heller. Den relevanta delen av den rättsmedicinska undersökningen lyder: "Magen innehöll upp till 100 cm3 av en mörkröd slemmig massa." Det är ungefär 10 cl något (troligen mat) blandas med något rött (troligen blod). Så vi vet inte hur mycket blod var i magen bara att det var blod i magen. Vilket inte är så konstigt med tanke på att hon led av massiv inre blödning. En av de mest mystiska aspekterna av detta fall är att tre separata klädesplagg, upptäcktes på två av kropparna, var radioaktiva. Som visserligen låter lite mystisk men du måste
09:13
Kom ihåg att nästan allt är något radioaktivt. Så vi behöver mer information. Radiologiska studier hävdar att under normala omständigheter ett område på 150 cm2 bör inte överstiga 5000 sönderfall per minut (dpm). Endast tre klädesplagg överskrids eller motsvarade den gränsen på 5000 dpm, 5600 dpm och 9900 dpm. Den enda förklaring som ges i rapporten är att: "... Kläderna har förorenats av radioaktivt damm som föll från atmosfären, eller måste kläderna vara mottagliga för kontaminering, när den är i kontakt med radioaktiva ämnen. " Med andra ord, de kunde inte avgöra exakt hur kläderna blev förorenade men det är inte orealistiskt att tro att det är ett resultat av naturliga processer. Men ifall det inte var på grund av väder och vind, kan det finnas en alternativ förklaring. Kolevatov hade tidigare arbetat på en anläggning där man utvecklar kärnmaterial och Krivonischenko
10:13
hade tidigare arbetat på en topphemlig plutonium produktionsanläggning för kärnvapen. Och de tre artiklar av radioaktivt kläder hörde till Kolevatov och Krivonischenko. Runt tiden för vandrarnas försvinnande, många källor påstod sig ha sett UFO i form av klot av ljus som rör sig över natthimlen som under några sekunder upp till flera minuter. Dessa inkluderar tre soldater och två olika vandringsgrupper. Några vittnen hävdade också att den inhemska Mansi befolkningen samt en grupp geologer hade sagt till dem att de hade observerat eldklot på himlen runt tiden av händelsen. Problemet med UFO-observationer är att de är, väl, oidentifierad och ofta okontrollerbara som följd. Endast en av vandringsgrupper rapporteras ha sett ett UFO under natten av händelsen medan de andra iakttagelser inträffade före eller efter. Sedan finns det här. Detta är den allra sista bilden är tagen med en av vandrarnas kameror.
11:16
Det verkar vara ett foto av någon typ av ljuskälla som tas i den mitt i natten. Tyvärr är bilden ungefär lika undescriptive som UFO det påstås ha avbildat. Det skulle kunna utan tvekan vara ett foto av ett UFO och det kan också utan tvekan vara ett foto av ett ljus, ficklampa, brand, spis, eller något annat. Men låt oss anta att detta är ett foto av något på natthimlen, vad skulle det potentiellt vara? Jag kan tänka mig några möjligheter. En raket, en bit av en raket, konstgjorda rymdskrot under återinträde, en krascha flygplan, eller kanske en meteor. Inget som skulle vara alltför förvånande med tanke på att detta är Sovjetunionen i mitten av det kalla kriget och rymdkapplöpningen. Så det skulle ha varit en hel del rymd aktiviter. I en tid då utforskning av rymden var lika färsk som en prins lever i ett välbärgat LA stadsdel, är det inte förvånande att människor där inte kunnat identifiera den mystiska ljuset. Oavsett, skulle det inte ha landat nära vandrare eftersom det skulle ha hittats av spaningsstyrkor.
12:23
Och om objektet redan hade återhämtat sig, borde det ha varit bevis i form av en krasch plats, fotspår, och annan verksamhet på marken. Så med tanke på det faktum att det inte finns något tydligt samband mellan ett UFO och vandrarnas försvinnande, Jag lägger detta i den kusliga villospår rutan. Så vad hände? Varför lämnade de tältet? Varför hade tältet skurits inifrån ut? Hur kom några av dem upprätthålla så stora skador, medan andra helt enkelt fallit för kylan? Varför saknade så många kläder efter väder? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jag tror att den största gåtan är hur det kunnat förbli en gåta med tanke på överflödet av information. Så efter att ha tillbringat större delen av denna månad att anställa flera ryska översättare, läsa igenom en stor mängd material som sträcker sig från teorier om en KGB mörkläggning till en enkel lavinolycka, det här är vad jag anser vara den mest troliga förklaringen. Först av allt, varför skulle de lämnar tältet? Det verkar vara den viktigaste saknade pusselbit.
13:28
Jag skulle vilja påstå att det enda som skulle kunna få dem att lämna måste vara en omedelbar hot inne i tältet Om något var utanför, såsom ett djur eller en UFO, då skulle det inte finnas någon anledning att skära tältet öppet. Det var inga tecken på en lavin, men de kunde ha rusat ut i tron om att en lavin var tumlande mot dem. Problemet med den teorin är att fotspåren visade på att dem hade gått i lugn och på ett ordnat sätt nerför sluttningen i motsats till att springa iväg i panik. Så något fick dem att få panik inne i tältet, men väl utanför lugnat ner sig och gjort ett medvetet beslut att gå nedför backen. Nu, ta en titt på denna bild. Röret sticker ut ur tältets ingång och är avgasröret av den inre kamin. Detta var en helt unik och hemgjord design av ledare för gruppen som hade byggt kaminen själv. Vi vet att de hade använt kaminen på natten av händelsen, innan själva händelsen ägde rum som delvis ätit bitar av stekt skinka och bacon var funnet inuti tältet.
14:29
Jag tror att efter att ha tagit ner kaminen och tagit bort avgasröret, glöden i kaminen, av misstag tändes igen. Och så när avgasröret hade blivit avlägsnats, skulle röken ha fyllt tältet på bara några sekunder. När de försökte att få kontroll på lågan så skär de några hål på toppen av tältet för att ventilera röken. När det inte fungerade och det blev allt svårare att andas, så var sida av tältet höggs öppen och alla flydde i tillstånd av panik. Det finns ännu mer bevis till stöd för denna teori. Flera medlemmar i gruppen hittades med brännmärken på både sina kroppar och kläder. Som definitivt kunde ha varit en följd av den improviserade eld under trädet eller kanske ett upprört het metall kamin. Några av dem konstaterades också med blod runt munnen och hosta upp blod kan vara en symptom av rök inandning. Sedan finns det den här bilden, tagen dagen före händelsen. Jackan har uppenbarligen bränts men frågan är hur? Det är möjligt att gnistor från spisen av misstag hade satt jackan i brand?
15:33
Okej, de kommer ut och inser snabbt vilken fruktansvärd situation de är i. Minusgrader, inget skydd, nästan inga kläder, mitt i en snöstorm, mitt i natten, i mitten av ingenstans. Vid det här laget, jag tror att en eller flera av dem tog beslutet att bege sig till närmaste skydd, som de skulle veta vara i skogen. Anledningen till detta beslut är sannolikt mångfacetterad. Röken från tältet kunde ha gjort det omöjligt att hålla sig inom sin närhet och / eller rök kan ha orsakat dem att tro att tältet brann. Några av dem var berusad, som då kunde ha påverkat deras bedömning liksom deras känslighet för kyla. Och de kan också ha trott att vara närmare till skogen än de faktiskt var. Till slut når de skogen och omedelbart bestämde sig för att göra upp eld. Vissa klättra upp i trädet och rensar det omgivande området, medan de som är mera klädd beger sig lite längre in i skogen. Cirka 75 meter från trädet, fyra av dem utlösa en mindre lavin som puttar dem över
16:34
kanten av en ravin med en fall på cirka 3 meter Eftersom botten är fylld med stenar och is, upprätthålla de sig dödliga skador. Tre av de fem andra vandrare väljer att gå tillbaka till tältet medan de återstående två långsamt frysa ihjäl runt ett bleknande låga.

DOWNLOAD SUBTITLES: