The Dyatlov Pass Case

The Dyatlov Pass Case

SUBTITLE'S INFO:

Language: Dutch

Type: Human

Number of phrases: 208

Number of words: 2576

Number of symbols: 12611

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:13
Vroeg in 1959 een groep van Skiërs besliste om naar een expeditie te gaan door een bergachtig regio van het westelijke Sovjet Unie. De groep bestond uit 9 ervaart mannen en vrouwen erg bekend met het Siberische wildernis. Toch, lijkt deze avontuur om hun laatst te zijn. Zelfs als een crimineel onderzoek, foto's, en een dagboek, blijft het onderzoek onopgelost na meer dan een halve eeuw. Dit is het geval van Dyatlov Pass. In de vroege morgen van Januari 23st, 1959, een ski en hiking team van 10 gingen op een trein wijzen voor de Ural bergen in de middel van de Sovjet Unie De groep bestond uit 8 mannen en 2 vrouwen met Igor Dyatlov als de groep leider. Wanneer de trein langzaam dieper in de bergachtig Siberische Taiga rijde kreeg de groep dagboek een finale boeking. "Ik vraag me af wat er op deze wandeling wacht? Zal er iets nieuws gebeuren?" Over de volgende paar dagen, volgt de groep met wisselen van vervoersmiddelen.
01:34
Eerst een bus, dan een vrachtwagen, dan een paard en slee, en uiteindelijk gaan ze te voet en met ski's. Op Januari 28st, een van de skiërs, genoemd Yuri Yudin, begon ziek te voelen en uiteindelijk koos om terug te gaan wanneer de rest van de groep ging verder zoals gepland. Deze foto's waren juist getrokken voor dat ze weggen scheiden en het zou de laatste keer zijn dat hij zijn vrienden levend zag. De groep hervatte hun expeditie over de sneeuw-bedekte buitenland en documenteerde alles van notitie met behulp van dagboeken en meerdere camera's. Herstelde foto's en dagboeken stelde dat de trek ging zoals men zou verwachten zonder geen onvoorziene complicaties. Gewoon veel sneeuw, bittere koude, en een steeds moeilijker landschap. Op 1 Februari kwamen ze aan de voet van een berg Bekend tegen de inheemse Mansi bevolking als Dead Mountain. Zij hebben het beter deel van de dag doorgevoerd klimmen en uiteindelijk besloten om een camp allen een paar honderd meters van de top te zetten. Deze zijn een paar van de laatste foto's gevonden van de camera's en de laatste zin van de vermelding luidt :
02:44
"Het is moeilijk om comfort te zoeken, met een schrill huilwind honderden van kilometers weg van menselijke nederzettingen." Een paar weken later, vrienden en familie begonnen zorgen te maken. Niemand hoorde van Igor of iemand anders van de groep. Na veel discussie gaan er uiteindelijk een team vrijwilligers uit om ze te vinden. Op Februari 26st, de zoektocht partij heeft eindelijk de locatie van de camp gevonden. Het is duidelijk bij de eerste scene dat iets vreselijk slecht ging gebeuren. De tent is in ruiten, bedekt met een dunne sneeuwjas. De spullen en uitrusting van de hikers werd op een ordelijke wijze in de tent geplaatst, maar de tent hetzelf was met een mes van binnenaf gesneden. De volgende dag, negen paar voetafdrukken leidde de vrijwilligers naar beneden door de bos. Gezien het feit dat de voetafdrukken vrij lichte indentaties verlieten in de sneeuw, zou dat voorstellen ze de helling op een rustige en ordelijke manier dalen, in tegenstelling tot weglopen van paniek.
03:57
De voetafdrukken kunnen voor ongeveer een halve kilometer van de tent worden gevolgd tot de route volledig door sneeuw was bedekt. Dus ze bleven verder zoeken en onder een grote ceder boom bij de rand van de bos naast de overblijfselen van een geïmproviseerd kampvuur vonden ze de bevroren lichamen van Yuri Doroshenko en Yuri Krivonischenko. Het zou twee maanden duren voor de lichamen van alle 9 hikers te vinden. De eerste twee waren gevonden ernstig onderdrukt. Geen jassen, geen broeken, geen handschoenen, mutsen, schoenen of iets men zou zien op zo'n temperatuur. Alleen lichte shirts, onderbroeken, en sokken. Bij de tijd van hun dood moest het bij -30°C zijn. De ceder boom had tekens van schade zoals iemand probeerde het te klimmen, met kapotte takken tot vijf meters hoog. Misschien probeerde zij de tent zoeken in het pikzwarte duisternis of misschien probeerde ze te verstoppen van iemand of iets.
04:59
De volgende drie hikers waren gevonden op verschillende afstanden tussen de tent en de boom bedekt met een paar centimeters van sneeuw. Ze waren beter gekleed dan de vorige twee maar niet zoveel als ze nog onmisbaar waren dingens zoals schoenen, mutsen, en handschoenen Ze waren allemaal gevonden op de richting van de tent alsof ze probeerden terug te kruipen op het moment van het dood. De meeste hadden niet veel verwondingen, maar ze gingen alle dood door hypothermie Het moet ook opgemerkt worden dat all vier van hun gingen dood dronken. De laatste vier hikers waren gevonden bij de onderkant van een kleine heuvel, bedekt met 3 meters van sneeuw, 75 meters van de boom, in de tegenovergestelde kant van de tent. Drie van hun hadden dodelijke verwondingen. Een had een gebroken schedel en twee hadden meerdere ribben gebroken en lijdt massaal inwendig bloeden. De medische inspecteur geloofde dat de wonden waren gekregen door een val en vergeleek het met een auto-ongeluk. De wonden kregen ze wanneer ze alle levend waren en het kon niet door een mens gemaakt worden.
06:03
Twee waren gevonden met lege oogkassen en een van de vrouwen had een verloren tong. De laatst van de vier had een gebroken neus en een deformeerde nek maar ging dood door hypothermie. En meest mysterieus van alles, drie stukken van kleren waren later gevonden om abnormaal radioactief te zijn Op Mei 28st, de geval was stopgezet met een cryptisch en onduidelijk conclusie. De Hoofdonderzoeker schreef in de finale rapport 'De oorzaak van de dood was een onbekende dwingende kracht die de wandelaars niet konden overwinnen.' Niet exact de meest bevredigende antwoord en bijna geen conclusie helemaal. Dus alleen als het Galactische Rijk niets te maken heeft met de dood van de wandelaars, is het mogelijk om een ​​aantal van de raadselachtige details op een minder vage maar geloofwaardige manier uit te leggen? Laten we het probeeren De feit dat Dubinina had haar tong verloren, is buitengewoon ingezet.
07:06
Sommigen zeggen dat het afgesneden of uitgetrokken was wanneer zij nog leefde, anderen zeggen het was gegeten door scanvegers na dood, wanneer anderen zelfs beweren dat de tong ergens anders was gevonden. Maar ik heb de medische rapport geleest en dit is wat ze moesten zeggen : "Het membraan van de mond en de tong ontbreekt." Dat is het. Er is niets over snijden of trekken of iets. Ik weet niet hoe of waar het begon maar er lijkt een overdreven belang te zijn op deze verloorde tong wanneer in het echt het is een kleine detail. Minstens de medische inspecteur geloofde het voor een kleine detail, anders zou hij meer erover praten. Bijvoorbeeld, dezelfde sectie van dezelfde rapport zegt: "Gapende oogkassen, de oogballen zijn afwezig." Net zo mysterieus, toch? Well nee, omdat de medische inspecteur geeft wel een uitleg voor allebei. "Zachte weefsel verwondingen op de hoofd [...] Zijn postmortem veranderingen (verrotting en ontleding) naar Dubinina's lichaam, die kort geleden Blootgesteld was aan water"
08:08
Hij voegt zelfs toe "(verrotting en ontleiding)" tussen haakjes om precies te bedoelen wat hij zegt. En dit was niet eens exclusief voor Dubinina, want de vier laatste lichamen waren allemaal beschadigd door de smeltende sneeuw. Nou, sommigen die beweren dat haar tong was verwijderd wanneer ze nog levend was hebben gewezen naar de feit dat ze ongeveer 100 gram bloed in haar buik had . Maar dat is ook niet exact waar. Het relevante gedeelte van het onderzoek luidt: "De maag bevatte tot 100 cm3 van een donkere rode slanke massa" Dat is 10 cl van iets (hoogstwaarschijnlijk voedsel) gemengd met iets rood (hoogstwaarschijnlijk bloed). Dus we weten niet HOEVEEL bloed ze had, we weten alleen dat ze bloed in haar maag HAD. Dat is niet zo vreemd gegeven dat ze massieve Interne bloeding had. Een van de meest mysterieuze aspecten van deze geval is dat drie verschillende stukken kleren, gevonden op twee van de lichamen, waren gevonden om radioactief te zijn. Dat klinkt ook een beetje mysterieus maar je moet
09:13
onthouden dat bijna alles een beetje radioactief is. Dus we hebben meer details nodig. De Radiologische studies bewijzen dat onder normale situaties een plaats van 150 cm2 Mag niet hoger zijn dan 5000 diesintegraties per minuut (dpm). Alleen drie stukken kleren overschreden of gelijkstelde de limit van 5000 dpm, 5600 dpm, en 9900 dpm. De enige uitleg gegeven in de rapport is dat: "... de kleding was vervuild als radioactief stof uit de atmosfeer viel, of de kleding was gevoelig voor verontreiniging bij contact met radioactieve stoffen." In andere woorden, ze waren niet in staat om te bepalen hoe de kleren waren vervuild maar het is niet onrealistisch om te geloven dat het was een resultaat van naturelle processen. Maar alleen in het geval het was niet natuurlijk, kan er een alternatieve uitleg zijn. Kolevatov werkte vroeger bij een faciliteit die ontwikkelde nucleair materialen en Krivonischenko
10:13
werkte vroeger op een top-secret plutonium product plant voor nucleaire wapens. En de drie stukken van radioactieve kleren behoorde tot Kolevatov en Krivonischenko. Rond de tijd van het verdwijnen van de wandelaars hebben talloze bronnen beweerd dat UFO's in de vorm van lichtbollen al een paar seconden tot enkele minuten over de nachtelijke hemel hebben bewogen. Deze bevatten drie soldaten en twee anderen hiking groepen. Sommigen getuigen beweren ook dat de inheemse Mansi bevolking en een groep geologen hadden hun verteld dat ze observeerde vuurballen in de hemel rond de tijd van het ongeluk. De probleem met UFO waarnemingen is dat ze, wel, onbekend en vaak niet te verifiëren zijn als resultaat. Alleen 1 van de hiking groepen meldde dat ze een UFO 's nachts hadden gezien op de tijd van de incident, wanneer dat de anderen voor of na ze zagen. Dan is er dit. Dit is de aller laatste foto getrokken met één van de hikers camera's.
11:16
Het lijkt een foto te zijn van een soort licht te zijn die midden in de nacht genomen werd. Jammer genoeg, de foto is zo onbeschrijfelijk zoals de UFO, dat mensen beweren het is. Het kan ongetwijfeld, een foto van een UFO zijn, het kan ongetwijfeld een foto van een kaars, zaklamp, vuur, oven, of iets anders zijn. Maar laten we aan nemen dat dit is een foto van iets uit de hemel, wat zou het mogelijk afbeelden? Ik kan van een paar mogelijkheden denken. Een racket, een stuk van een racket, een mens gemaakte ruimtepuin tijdens opnieuw binnenkomen, een neerstortte vliegtuig, of misschien een meteoor. Geen van die zou te verrassend zijn, aangezien dit de Sovjet Unie in het midden van de Koude Oorlog en het ruimte race. Dus er zou veel luchtactiviteit geweest zijn. Op de tijd wanneer ruimtelijke exploraties was zo fresh zoals een prins die in een LA buurtte woont, het is niet verrassend dat mensen konden de mysterieuze lichten niet identificeren. Hoe dan ook, het kon niet dicht de hikers landen omdat ze zoude het dan vinden.
12:23
En als de object al was verwijderd, er zou dan een aanwijzing zijn in de vorm van een crash zicht, voetstappen, en andere activiteiten op de grond. Dus gegeven de feit dat er was geen duidelijk connectie tussen een UFO en de hikers verwijdernis, Ik zal dit in de bange "iets wat de aandacht afleidt" doos zetten. Dus, wat gebeurde er? Waarom verlieten ze de tent? Waarom was het vanbinnen gesneden? Hoe hebben sommigen van hun zo'n grote verwondingen gekregen wanneer de rest gewoon door de kou dood gingen? Waarom waren er zo veel die onderdrukt waren? Ik denk de grootste mysterie is dat er zo veel informatie is een het blijft toch een mysterie. Dus nadat ik, huurde meerdere Russische vertalers, lies door een enorme stuk materiaal, variërend van theorie's van een KGB bedekking van een simpel lawine accident, dit is wat ik geloof om de beste uitleg te zijn. Allereerst, waarom zouden ze de tent verlaten? Dit lijkt om een belangrijke stuk van de puzzel te zijn.
13:28
Ik zou betogen dat de enige ding dat zou hun maken weg gaan is een onmiddellijke bedreiging van binnen de tent. Als iets buiten was, zoals een dier of een UFO, dan zou er geen reden zijn om de tent vanbinnen snijden. Er waren geen tekens van een lawine, toch, konden ze ontsnappen geloven dat een lawine was tuimelen naar hun. De probleem met dat theorie is dat de voetprenten toonde dat ze stapte op een kalm en ordelijk manier tegenover weg lopen in paniek. Dus iets maakte hun panikeren binnen de tent maar buiten kalmeerde ze en maakte een bewust beslistheid om naar beneden te gaan. Nu, kijk op deze foto. De pijp die uitsteekt in de tent ingang is de uitlaatpijp van de interne kachel. Dit was een helemaal uniek en huisgemaakt design die de leider zelf maakte. Wij weten dat ze de kachel hadden gebruikt voor de ongeluk omdat ze gedeeltelijke stukjes ham en spek hadden binnen de tent gevonden.
14:29
Ik denk dat na het demonteren van de kachel en de uitlaatpijp verwijderen, de gloeiende sintel binnen de kachel was per ongeluk ontstoken. Na dat de uitlaatpijp verwijderd was, de rook zou de tent in seconden vullen. Terwijl ze probeerden de vlammen controleren, hadden ze een paar holen in de tent gemaakt om de rook te ontluchten. Wanneer dat niet werkte begon het moeilijk om te ademen, de kant van de tent was gesneden open en ze ontsnapte in een staat van paniek. Er is zelfs meer bewijs om deze theorie te ondersteunen. Sommigen leden van de groep waren gevonden met brandwonden op hun lichamen en kleren. Dat kan ook zeker de resultaat zijn van de improviseerde vuur onder de boom of misschien een schietende heet metaal kachel. Sommigen van hun waren ook gevonden met bloed rond hun monden en bloed ophoesten kan een symptoom van rook inademen zijn. Dan is er dit foto, getrokken een dag voor de ongeluk De jas was duidelijk verbrand maar de vraag is hoe? Het is mogelijk dat de vonken van de kachel per ongeluk de jas op vuur staak.
15:33
Oké, ze gingen buiten en begrepen vlug in wat een verschrikkelijke situatie zij in zijn. Sub-zero temperaturen, geen beschutting, onderdrukt, in de middel van een sneeuwstorm, in de middel van de nacht, in de middel van nergens. Op dit punt, denk ik dat een of meer van hun maakte de beslissing om naar de dichtste beschutting te gaan, die ze zouden weten zoals de bos. De reden voor deze beslissing is waarschijnlijk veelzijdig. De rook in de tent kon het onmogelijk om naast te blijven zijn en/of de rook zou hebben hun maken geloven dat de tent in brand was. Sommigen van hun waren dronk en kon hun mening en gevoeligheid voor de kou zou hebben beïnvloed. En ze konden ook geloven dat ze dichter bij de bomen waren, dan ze eigenlijk waren Dus eindelijk zijn ze bij de bos en onmiddellijk maken ze een vuur. Sommigen klimmen de boom en doorzoeken de area terwijl anderen die beter gekleed zijn gaan dieper in de bos. Ongeveer 75 meters van de boom, vier van hun veroorzaken een kleine lawine die hun mee trekt
16:34
tot de rand van een ravijn met een val van ongeveer 3 meters. Terwijl de grond is gevuld met stenen en ijs krijgen ze dodelijke verwondingen. Drie van de andere vijf hikers besluiten om terug te gaan terwijl de anderen twee langzaam om de verdovende vlam doodvriezen.

DOWNLOAD SUBTITLES: