The Dyatlov Pass Case

The Dyatlov Pass Case

SUBTITLE'S INFO:

Language: Finnish

Type: Human

Number of phrases: 208

Number of words: 1924

Number of symbols: 13798

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:13
Vuoden 1959 alussa ryhmä retkeilijöitä päätti lähteä matkalle vuoristoisen Länsi-Neuvostoliiton alueen poikki. Ryhmä koostui yhdeksästä kokeneesta miehestä ja naisesta, joille Siperian erämaa oli erittäin tuttu. Silti tämä seikkailu osoittautui heidän viimeisekseen. Rikostutkinnasta, valokuvista ja päiväkirjamerkinnöistä huolimatta tapaus on edelleen ratkaisematta yli puolen vuosisadan jälkeen. Tämä on Djatlovin solan tapaus Varhain aamulla 23. tammikuuta 1959, kymmenhenkinen hiihto- ja retkeilijäryhmä nousi junaan matkalle kohti Ural-vuoria Neuvostoliiton sydämeen Ryhmä koostui kahdeksasta miehestä ja kahdesta naisesta, ryhmän johtajana toimi Igor Dyatlov. Junan edetessä hitaasti syvälle vuoristoisen Siperian taigalle ryhmäpäiväkirjaan kirjattiin viimeinen merkintä: "Mietin, mikä meitä odottaa tällä retkellä? Tapahtuuko jotain uutta? " Seuraavien päivien aikana ryhmä vaihtelee erilaisten kulkumuotojen välillä.
01:34
Ensiksi kulkumuotona toimi bussi, seuraavaksi kuorma-auto, sitten hevonen ja reki, ja lopulta he etenevät jalan ja suksilla. 28. tammikuuta yksi retkeilijöistä, Yuri Yudin, oli alkanut kokea olonsa varsin kipeäksi ja lopulta päätti suunnata takaisin, kun jäljellä oleva yhdeksän ryhmä puolestaan jatkoi suunnitellusti. Nämä valokuvat otettiin juuri ennen kuin heidän tiensä erkanivat ja niihin tallentunut hetki jäisi viimeiseksi kerraksi, kun hän näki ystävänsä hengissä Ryhmä jatkoi matkaansa yli lumen peittämää sisämaata ja dokumentoin kaiken huomionarvoisen päiväkirjoihin kuin myös useisiin kameroihin. Pelastetut valokuvat ja päiväkirjamerkinnät viittaavat, että vaellus eteni odotetulla tavalla ilman odottamattomia komplikaatioita. Ainoastaan paljon lunta, pistävää kylmyyttä ja yhä vaativampaa maastoa. He saapuivat 1. helmikuuta vuoren juurelle, joka Mansi -alkuperäiskansan keskuudessa tunnettiin "kuolleena vuorena". He viettivät suurimman osan päivästä edeten ylös rinteissä ja päättää lopulta perustaa leirin vain muutaman sadan metrin päähän huipusta. Nämä ovat muutamia viimeisimmistä kuvista, jotka saatiin pelastettua ja viimeinen päiväkirjan viimeisessä merkinnässä luki:
02:44
"On vaikea kuvitella tällaista mukavuutta harjanteella, kimakkaasti ulvovalla tuulella, satojen kilometrien päässä ihmisasutuksesta. " Muutamaa viikkoa myöhemmin ystävät ja sukulaiset alkavat huolestua. Kukaan ei ole kuullut Igorista tai muista ryhmän jäsenistä. Kovan väittelyn jälkeen ryhmä vapaaehtoisia lopulta suuntaa etsimään heitä. 26. helmikuuta etsijät viimein pystyvät paikantamaan leirin rinteellä. On välittömästi ilmiselvää jo ensimmäiselle paikalla olleelle, että jotain on mennyt hirveällä tavalla vikaan. Teltta on palasina, ja sen päällä on ohut lumipeite. Retkeilijöiden tavarat ja välineet löydettiin hyvässä järjestyksessä teltan sisältä, mutta teltta oli viilletty auki veitsellä sisältäpäin. Seuraavana päivänä yhdeksät jalanjäljet johtavat etsijät alas rinnettä kohti läheistä metsää. Huomioon ottaen, että jalanjäljet olivat jättäneet kohtalaisen pienet painaumat lumeen viittasi, että he laskeutuivat rinteeseen melko rauhallisesti ja hallitusti sen sijaan, että olisivat juosseet paniikissa.
03:57
Jalanjälkiä ​​voitiin seurata noin puoli kilometriä teltast, kunnes jäljet olivat täysin lumen peittämät. Siispä he jatkoivat polkua jälkien osoittamaan suuntaan ja suuren setripuun alla, metsän reunalla, improvisoidun nuotion jäänteiden vierestä, he löysivät Juri Doroshenkon ja Juri Krivonischenkon jäätyneet ruumiit. Meni yli kaksi kuukautta löytää kaikkien yhdeksän retkeilijän ruumiit Kaksi ensimmäistä löydettiin erittäin kevyesti pukeutuneina. Ei takkeja, ei housuja, ei käsineitä, hattuja, saappaita tai mitään, mitä voisi odottaa ottaen huomioon kylmä ilmaston. Vain ohuet paidat, alushousut ja sukat. Heidän kuolemansa ajankohtana lämpötila olisi ollut noin -30 °C Setripuussa oli merkkejä vaurioista, ikään kuin joku olisi kiivennyt siihen - oksia oli poikki jopa viiden metrin korkeuteen asti. Ehkä he yrittivät löytää telttansa pilkkopimeässä tai kenties he yrittivät piiloutua joltakin tai joltakulta.
04:59
Seuraavat kolme retkeilijää löydettiin eri etäisyyksiltä teltan ja puun väliltä, muutaman sentin lumikerroksen peittäminä. He olivat paremmin pukeutuneita kuin edelliset kaksi, mutta eivät paljoa, sillä heiltä puuttui vielä välttämätöntä vaatekappaleita kuten saappaat, hatut ja käsineet. Heidät kaikki löydettiin kulkusuunta kohti telttaa, ikään kuin he olisivat vaivoin koittaneet palata teltalle kuolemansa hetkellä. Vaikka joillakin heistä oli pieniä vammoja, kaikki viisi olivat kuolleet hypotermiaan. On myös huomionarvoista, että heistä neljä oli kuollut päihtyneinä. Neljä viimeistä retkeilijää löytyipienen kukkulan juurelta, 3 metrin lumipeitteen alta, 75 metrin päässä puusta, vastakkaiseen suuntaan teltasta. Kolme heistä oli saanut kuolettavia vammoja. Yhdessä oli murtunut kallo ja kahdella oli murtunut useita kylkiluita ja kärsivät runsaasta sisäisestä verenvuodosta. Kuolinsyytutkijan mielestä vammat olivat syntyneet putoamisesta ja vertasi niiden vakavuutta autokolariin. Loukkaantumiset olivat tapahtuneet heidän ollessaan elossa ja eivät olisi voineet olla toisen henkilön aiheuttamia.
06:03
Kaksi oli löydetty vailla silmiä ja yhdeltä naisista puuttui kieli. Viimeisimmällä neljästä oli murtunut nenä ja epämuodostunut kaula, mutta kuoli hypotermiaan. Ja salaperäisintä kaikesta, kolme vaatekappaletta havaittiin myöhemmin epänormaalin radioaktiivisiksi. Rikostutkimus lopetettiin 28. toukokuuta kryptisellä ja uskomattoman epämääräisellä johtopäätöksellä. Johtava tutkija kirjoittaa loppuraportissa: "Kuoleman syy oli tuntematon pakottava luonnonvoima, jota retkeilijät eivät pystyneet voittamaan. " Ei aivan tyydyttävin vastaus ja hädintuskin edes johtopäätös. Joten vain siinä tapauksessa, että Galaktisella imperiumilla ei ollut mitään tekemistä retkeilijöiden kuoleman kanssa, onko mahdollista selittää joitain arvoituksellisimpia yksityiskohtia vähemmän epämääräisellä mutta kuitenkin uskottavalla tavalla? Kokeillaan. Tosiasia, että Dubininalta puuttui kieli, on paisuteltu aivan tarpeettomiin mittasuhteisiin.
07:06
Jotkut sanovat, että se katkaistiin tai revittiin pois kun hän oli vielä elossa, toiset sanovat, että haaskansyöjät olivat syöneet kielen kuoleman jälkeen, kun taas jotkut jopa väittävät, että kieli löytyi myöhemmin muualta. Mutta olen lukenut lääketieteelliset raportit ja tämä on mitä niissä lukee: "Kielenalainen kudos ja kieli puuttuu. " Se siitä. Ei mitään mainintaa leikkaamisesta, repimisestä tai mistään muusta. En tiedä miten tai mistä se alkoi, mutta vaikuttaa, että puuttuvalle kielelle on annettu aivan liian suuri painoarvo, vaikka todellisuudessa se on melko pieni yksityiskohta. Ainakin kuolinsyytutkija piti sitä pienenä yksityiskohtana, muuten hän olisi todennäköisesti selostanut siitä tarkemmin. Esimerkiksi sama osa samassa raportissa todetaan: "Tyhjät silmäkuopat, silmämunat puuttuvat." Yhtä salaperäistä, eikö niin? No ei, koska kuolinsyytutkija antaa antaa selityksen molemmille. "Pään pehmytkudosvammat ovat [...] kuolemanjälkeisiä muutoksia (hajoaminen ja maatuminen) Dubininan ruumiiseen joka oli hiljattain altistunut vedelle ennen löytöä."
08:08
Hän jopa lisää "(hajoaminen ja maatuminen)" suluissa selventääkseen tarkalleen mitä tarkoittaa. Lisäksi tämä ei koskenut pelkästään Dubininaa, sillä kaikki neljä viimeistä ruumista olivat vaurioituneet sulavan lumen vuoksi. Jotkut väittävät, että hänen kielensä on täydytty poistaa hänen ollessaan vielä elossa viitaten faktaan, että hänellä oli noin 100 grammmaa verta vatsassaan. Mutta sekään ei ole aivan totta. Asiaa käsittelevä osa oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa kuuluu: "Vatsa sisälsi noin 100 cm³ tummanpunaista limaista massaa. " Se on noin 10 cl jotain (todennäköisimmin ruokaa) sekoitettuna johonkin punaiseen (todennäköisimmin vereen). Joten emme tiedä kuinka paljon verta hänellä oli vatsassaan, ainoastaan, että vatsassa oli verta. Mikä ei ole niin outoa ottaen huomioon, että hän oli kärsinyt massiivisesta sisäisestä verenvuodosta. Yksi tämän tapauksen salaperäisimmistä piiretistä on, että kolme erillistä vaatekappaletta, jotka löydettiin kahden ruumiin yltä, havaittiin radioaktiivisiksi. Mikä todellakin kuulostaa vähän salaperäiseltä, mutta täytyy
09:13
pitää mielessä, että melkein kaikki on hiukan radioaktiivista. Joten tarvitsemme lisätietoja. Tehtyjen radiologisten tutkimusten mukaan normaaleissa olosuhteissa 150 cm²: n pinta-ala ei saa ylittää 5000 hajoamista minuutissa (dpm). Vain kolme vaatekappaletta ylitti tai vastasi 5000 dpm rajaa arvoilla 5600 dpm ja 9900 dpm. Ainoa annettu selitys raportissa on, että: "... vaatteet olivat saastuneet, kun radioaktiivista pölyä putosi ilmakehästä tai vaatteet olivat alttiita kontaminaatiolle ollessaan kosketuksesssa radioaktiivisten aineiden kanssa. " Toisin sanoen he eivät voineet määrittää, kuinka vaatteet olivat kontaminoituneet, mutta ei ole epärealistista uskoa sen olevan luonnollisten prosessien seurausta. Siinä tapauksessa, että se ei johdu luonnonvoimista, saattaa olla vaihtoehtoinen selitys: Kolevatov oli aiemmin työskennellyt laitoksessa, jonka tehtävä oli ydinmateriaalien kehittäminen ja Krivonischenko
10:13
oli aikaisemmin työskennellyt huippusalaisessa plutoniumia ydinaseisiin tuottaneessa laitoksessa. Ja kaikki kolme radioaktiivista vaatekappaletta kuuluivat Kolevatoville ja Krivonischenkoille. Retkeilijöiden katoamisen aikoihin lukuisat lähteet väittivät nähneensä UFOja valopallon muodossa, joka liikkui yötaivaan poikki muutamasta sekunnista jopa useaan minuuttiin. Näihin kuuluu kolme sotilasta ja kaksi erillistä retkeilyryhmää. Jotkut todistajat väittivät myös, että alkuperäiskansoihin kuuluva Mansi väestö sekä ryhmä geologeja oli kertonut heille havainneensa tulipalloja taivaalla tapahtuman aikaan. UFO-havaintojen ongelma on, että ne ovat, noh tunnistamattomia, ja sen seurauksena usein todentamattomia. Vain yksi retkeilyryhmistä ilmoitti nähneensä UFOn tapahtumayön aikana, kun taas muut havainnot tapahtuivat ennen tai jälkeen. Sitten on tämä: Tämä on aivan viimeinen kuva, joka on otettu jollain retkeilijöiden kameroista
11:16
Se näyttää olevan valokuva jonkin tyyppisestä valonlähteestä kuvattuna keskellä yötä. Valitettavasti valokuva on suunnilleen yhtä epäselvä kuin UFO, joka siinä väitetään esiintyvän Se voisi epäilemättä olla valokuva UFOsta ja se voisi epäilemättä olla valokuva kynttilästä, taskulampusta, tulipalosta, liedestä tai mistä tahansa muusta. Oletetaan kuitenkin, että tämä on kuva jostakin yötaivaalla - mikä siinä voisi esiintyä? Minulle tulee mieleen muutamia mahdollisuuksia. Raketti, pala rakettia, ihmisen aikaansaamaa avaruusromua ilmakehässä, maahansyöksyvä lentokone tai ehkä meteoriitti. Mikään niistä ei olisi erityisen yllättävää ottaen huomioon että kyseessä oli Neuvostoliitto keskellä kylmää sotaa kuin myös avaruuskilpailua. Joten lentotoimintaa olisi ollut paljon. Aikana, jolloin avaruustutkimus oli suunnilleen yhtä tuore kuin prinssi, joka asuu varakkaassa Bel Airissa, ei ole yllättävää, että ihmiset kyenneet tunnistamaan salaperäisiä valoja. Siitä huolimatta, se ei olisi voinut laskeutua lähelle retkeilijöitä, koska muuten hakutiimit olisivat löytäneet sen.
12:23
Ja jos esine olisi jo käyty noutamassa,onnettomuuspaikalla olisi pitänyt olla todisteita jalanjäljkiä ja todisteita muusta toiminnasta maan pinnalla. Joten ottaen huomioon tosiasian, ettei mitään selvää yhteyttä UFOn ja retkeilijöiden katoamisen välilläole , Laitan tämän pelottavaan punaiseen silakkalaatikkoon. Mitä siis tapahtui? Miksi he lähtivät teltasta? Miksi se leikattiin auki sisäpuolelta? Kuinka jotkut heistä saivat niin vakavia vammoja kun taas muut yksinkertaisesti antoivat periksi kylmyydelle? Miksi niin monet heistä olivat alipukeutuneita? Mielestäni suurin mysteeri on, miten tämä on pystynyt pysymään mysteerinä ottaen huomioon tiedon runsauden. Joten kulutettuani tähän päälle kuukauden, palkattuani useita venäläisiä kääntäjiä, luettuani läpi valtavan määrän materiaalia aina KGB: n peittelyä koskevista teorioista yksinkertaiseen lumivyöryyn, tämän uskon olevan järkeenkäyvin selitys: Ensinnäkin, miksi he jättäisivät teltan? Se vaikuttaa olevan tärkein puuttuva pala palapeliä.
13:28
Väittäisin, että ainoan asian, joka voisi saada heidät poistumaan, on oltava välitön uhka teltan sisällä. Jos jotain oli ulkona, kuten eläin tai UFO, silloin ei olisi syytä leikata telttaa auki. Mitään merkkejä lumivyöristä ei ollut. kuitenkin, he olisivat voinneet paeta uskoen lumivyöryn olevan jyrisemässä heitä kohti. Teorian ongelmana on, että jalanjäljet osoittivat heidän kävelleen rauhallisesti ja hallitusti rinteessä alaspäin paniikissa juoksemisen sijaan. Joten jokin aiheutti heille paniikin teltan sisällä, mutta päästyään ulos he rauhoittuivat ja tekivät tietoisen päätöksen kävellä rinnettä alaspäin Vilkaise tätä kuvaa. Putki, joka pilkistää ulos teltan oviaukosta, on kamiinan savupiippu. Tämä oli täysin ainutlaatuinen ja kotitekoinen muotoilu sillä ryhmän johtaja oli rakentanut kamiinan itse. Tiedämme, että he olivat käyttäneet kamiinaa yöllä ennen tapahtumien kulkua, sillä osittain syötyjä paloja paistetusta kinkusta ja pekonista löytyi teltan sisältä.
14:29
Luulen, että kamiinan purkamisen ja piipun poistamisen jälkeen hehkuvat hiilet kamiinan sisällä syttyivät uudestaan. Koska piippu oli poistettu, savu olisi täyttänyt teltan muutamassa sekunnissa. Kun he yrittivät hallita liekkiä he leikkasivat muutamia reikiä teltan yläosaan savun poistamiseksi. Kun se ei toiminut, ja hengittämisestä tuli yhä vaikeampaa, teltan seinämä viillettiin auki ja he kaikki pakenivat paniikissa. Tämän teorian tueksi on enemmänkin todisteita. Usealla ryhmän jäsenistä löytyi palojälkiä vaatteista ja heidän kehoistaan. Mikä olisi ehdottomasti voinut olla seuraus improvisoidusta tulesta setripuun alla tai ehkä polttavan kuumasta metallikamiinasta. Jotkut heistä löydettiin myös suunympärys veressä ja veren yskiminen voisi olla oire savun hengittämisestä. Sitten on tämä valokuva, joka on otettu tapaturmaa edeltävänä päivänä. Takissa on selvästi palamisen jälkiä, mutta kysymys kuuluu kuinka ne ovat syntyneet? On mahdollista, että kamiinasta tulleet kipinät olivat vahingossa sytyttäneet takin tuleen.
15:33
Okei, he pääsevät ulos ja nopeasti tajuavat hirveän tilanteen, jossa ovat. Jäätävä lämpötila, ei suojaa, alipukeutuneina, keskellä lumimyrskyä, keskellä yötä, keskellä ei mitään. Tässä vaiheessa luulen yhden tai useamman heistä tehneen päätöksen suunnata lähimpään suojaan, jonka he tietäisivät olevan metsä. Syy tähän päätökseen on todennäköisesti monitahoinen. Teltasta peräisin oleva savu oli voinut tehdä mahdottomaksi pysyä sen läheisyydessä ja/tai savu oli saattanut saada heidät uskomaan, että teltta oli tulessa. Jotkut heistä olivat päihtyneitä, mikä olisi saattanut vaikuttaa heidän arvostelukykyynsä sekä heidän herkkyyteensä kylmälle. Ja he olivat saattaneet uskoa olleensa lähempänä metsää kuin he todellisuudessa olivat. Joten he saapuivat vihdoin metsään ja ryhtyivät heti tekemään tulta. Jotkut kiipeävät puuhun ja keräävät puita ympäröivältä alueelta alueella, kun taas ne, jotka ovat asianmukaisemmin pukeutuneita suuntaavat hieman syvemmälle metsään. Noin 75 metrin päässä puusta heistä neljä laukaisee pienen lumivyöryn, joka kumoaa heidät
16:34
rotkoon, jonka pohjalle on 3 metrin pudotus. Koska pohja on täynnä kiviä ja jäätä he saavat tappavia vammoja. Kolme muista viidestä retkeilijästä päättää suunnata takaisin teltalle kun taas viimeiset kaksi jäätyvät hitaasti kuoliaaksi häipyvän liekin äärellä.

DOWNLOAD SUBTITLES: