How to Recognize a Toxic Relationship

How to Recognize a Toxic Relationship

SUBTITLE'S INFO:

Language: Danish

Type: Human

Number of phrases: 101

Number of words: 1980

Number of symbols: 8708

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:00
Hvordan genkender man et giftigt forhold? Det er det, jeg vil tale om i dag. Jeg giver dig 10 røde flag at genkende og fire måder at afgifte forholdet på. Jeg er læge Tracey Marks, en psykiater, og denne kanal handler om uddannelse i mental sundhed og selvforbedring. Jeg udgiver videoer hver uge. Så hvis du ikke vil gå glip af en, skal du klikke på "Abonner". Disse oplysninger er ikke kun for dit forhold til din partner. Det kan være enhver, du er tæt på, og som optager plads i dit liv. En kæreste, søster, mor, og da vi alle har fejl, hvordan kan du fortælle, hvornår du har brug for at acceptere nogens mangler, eller når du overser et alvorligt problem? Folk ændrer sig trods alt, når de modnes. Så det er ikke helt urimeligt at tro, at nogen kan ændre deres adfærd. Men der er nogle adfærd og holdninger, der bare ikke ændrer sig meget med tiden (i det mindste ikke uden professionel hjælp), fordi de er en del af personens personlighed.
01:02
Så her er en liste over nogle adfærd, som jeg synes, du IKKE bør overse eller ignorere og bare tænke at de forsvinder med tiden. Og også, dette er ikke forbigående adfærd, der kun dukker op, når nogen gennemgår en dårlig patch. Dette er adfærd eller holdninger, der vedvarer over tid, uanset omstændighederne. Så nummer et: kronisk vrede. Vreden kan tage form af sprængninger, irritabilitet, humørhed, og det skyldes ikke kun depression eller angst. I dette tilfælde bruger personen vrede til at kontrollere. Så du finder dig selv tiptå omkring deres vrede, og du måler hvad du gør, fordi du ikke vil gøre dem vrede. Nummer to: kronisk sarkasme. Dette er virkelig bare en skjult form for vrede. Nummer tre: nedsættende humor. Og det ligner sarkasme. Sarkasme er vid med bitterhed bagved. Og her lægger personen altid noget eller nogen ned, men på en sjov måde.
02:08
Nummer fire: At have en straffende tankegang. Det føles som om folk fortjener de dårlige ting, der er sket med dem, eller idioter fortjener at tabe. Her er et andet eksempel. Antag, at jeg sprænger ved dig og kalder dig en eller anden, og så bliver du ked af det, og så siger jeg, ”Nå, undskyld, jeg har såret dine følelser, men du trykker på mine knapper. Du skal ikke trykke på mine knapper. ” Det er ikke en undskyldning, for hvad jeg virkelig siger er: "Jeg er ikke - jeg mener, ja, jeg kan ikke lide, at du blev ked af det, men du fortjente min vrede for at være dum." Det er en straffende tankegang. Nummer fem: en kontrollerende natur. Her er et eksempel på dette. Antag, at jeg siger dig, "Jeg synes ikke, du ser godt ud i lilla." Og så ser jeg dig et eller andet sted, og du har lilla på, og jeg bliver sur, for når alt kommer til alt, hvis du virkelig bryr dig om mig, ville du ikke bære lilla, fordi jeg sagde, at du ikke ser godt ud i det . Så iført den skjorte betyder, at du ikke værdsætter min mening, og at du slet ikke er ligeglad med mig.
03:09
Og dit svar er: ”Nå, selvfølgelig holder jeg af dig! Jeg bærer ikke trøjen igen, jeg er så ked af det! ” Nu er du nødt til at tænke to gange hver morgen, når du kigger i dit skab for at sikre, at du ikke tager noget på, som jeg sagde, at jeg ikke kunne lide, og som gør mig ugyldig. Det er kontrollerende. Nummer seks: overdreven usikkerhed. Det er her, personen har brug for, at du konstant beroliger dem. De kan også have brug for, at du er enig med dem, gør hvad de siger, gør det på deres måde osv. For hvis du ikke gør det, føler de sig ikke godt om sig selv, og de vil bebrejde dig for det. Nummer syv: ekstremt meningsfuld. Og dette er en skjult form for en person, der er fordømmende, og som regel med dom kommer kritik. Nummer otte: manipulatoren. Og hvordan gør de dette? De bruger muligvis skyld for at få dig til at gøre ting ved at bruge en masse ”hvis, så” udsagn. Så hvis, som jeg brugte i det foregående eksempel, "HVIS du virkelig var interesseret i mig, SÅ ville du gøre dette."
04:12
Hvis du hører dem bruge en masse "if, thens", er det en indikation eller et tegn på, at de prøver at manipulere dig. De tager heller ikke nej til svar, og de prøver at få dig til at skifte mening meget. En subtil måde, de kan prøve at få dig til at skifte mening på, er ved at stille den samme anmodning fra dig igen og igen og spørge hvorfor. Så du har allerede fortalt dem nej, du vil ikke gøre noget, de vil have dig til at gøre. De spørger dig vedvarende: ”Så hvorfor vil du ikke gøre det?” Lad os som et eksempel sige, jeg siger dig, "Jeg vil gerne have, at du flytter ind hos mig." Og det vil du ikke, du har allerede fortalt mig nej. Og så får jeg min plads sammen. "Nå, HVORFOR flytter du ikke ind hos mig?" Og du siger, ”Åh, jeg bare ... Jeg vil ikke shack. Jeg tror ikke på shacking. ” ”Shacking, hvor fik du det fra? Det er dine forældre, der taler, det er ikke dig. ” Og jeg siger alle disse ting, der skyder din ræsonnement ned. Den samtale forsvinder, vi har samme samtale, jeg bringer den op igen, ”Åh, hvorfor vil du ikke - jeg har dette gode sted, hvorfor flytter du ikke ind hos mig? Kom ind, flyt ind med mig. ”
05:14
Og så, efter et stykke tid, kommer det bare til det sted, hvor du har lyst til at du skal omforme dit svar igen og igen, du har ikke en anden måde at sige det på. Jeg har talt dig ned hver gang du svarede. Så på et eller andet tidspunkt kommer du endelig til det sted, hvor du er, "Nå, jeg antager, at jeg ikke rigtig har en god grund, okay." Og så har jeg vundet. Det er manipulation. Nummer ni: overvejende selvcentreret. Dette er mennesker, der tager mere, end de giver, og de kan stadig give, men først efter at de føler sig tilfredse med, at deres behov er fuldt ud opfyldt, før de giver tilbage til en anden. Og selv når de giver af sig selv, er det let for dem at føle, at de har givet for meget og derefter føle sig udnyttet og udnyttet, og de vil bebrejde dig for det. Så nogle gange føles det ikke engang godt at få noget fra denne person, for du ved, at der vil være en pris at betale i bagenden, når de bebrejder dig for at udnytte dem. Nummeret 10 og det sidste røde, negative flag her er behovet for altid at være i lovovertrædelsen.
06:20
De har et verdensbillede, at folk altid vil prøve at holde det til dig, medmindre du får din først. Så de skal altid komme over på en eller anden måde. For hver transaktion skal de være på hovedet. Hvis du voksede op omkring en person, der gjorde denne slags ting, kan du måske blive tiltrukket af lignende mennesker, selvom du ikke kan lide deres adfærd, fordi selv stødende opførsel kan føle sig fortrolig og behagelig på et eller andet niveau. Hvad hvis du allerede er involveret i et giftigt forhold? Her er fire forslag til, hvordan du afvænder det. Nummer et: tag en pause fra dine interaktioner med personen. Du er nødt til at give dig selv tid til at reflektere over, hvad der generer dig ved forholdet. Hvordan har du det, når du er væk fra personen? Hvor meget savner du dem? Hvad savner du ved personen? Her får du klarhed over de negative og positive forhold i forholdet. Nummer to: Opret følelsesmæssig afstand. Og dette er virkelig nøglen til at løsne sig fra giftige forhold.
07:23
Tænk på, hvor meget nærhed der er behov for. Er denne person i dit liv din ægtefælle? I så fald bør du få professionel hjælp til at forbedre forholdet. Men bortset fra det skal du stadig trække dig tilbage så lidt. Og det betyder ikke, at du skal være kold over for din ægtefælle, men antag, at din kone er kynisk og kritisk, og dette har slået dig ned gennem årene. For at beskytte dit selvværd bliver du nødt til at give hendes mening mindre vægt, så du ikke internaliserer hende enhver negativ mening om dig. Og selv i de nærmeste forhold skal du stadig bevare dine egne tanker og ideer og uafhængighed af din ægtefælle. Nu kan du sige, "Jeg vil ikke holde hemmeligheder for min mand." Dette handler ikke om at holde hemmeligheder. Selvom du er gift, har du stadig separate sind, og det er okay at have nogle tanker, der er dine egne og ingen andres. Dine tanker behøver ikke at smelte sammen i en stor tankebank, og begge dypper bare ud af banken for at vide, hvad der foregår.
08:33
Men hvad hvis den person, som du har dette giftige forhold til, er din forælder? Så er du nødt til at tage fat på og acceptere, at du bare ikke har et intimt forhold til din forælder. Og dette er en hård pille at sluge. Alle ønsker på et eller andet baseniveau at have et tæt forhold til deres forældre. Men mennesker er mennesker, mennesker er mangelfulde individer, og nogle gange er det bare ikke muligt at have den følelsesmæssige intimitet, i det mindste på det niveau, som du synes, du burde, især baseret på det, vi ser i samfundet, af slags de perfekte forhold. Når du først er kommet til denne erkendelse, trækker du dig tilbage så langt som du har brug for for at opretholde det forhold, der er logistisk nødvendigt. Du interagerer på et minimalt niveau, så du ikke lader deres meninger definere dig. Forslag nummer tre: se på dit bidrag. Hvad laver du for at holde dramaet i gang? Vælger du kampe med din partner og provokerer ham til at miste det? Behandler du din mor på samme måde, som hun behandler dig, bare for at komme tilbage til hende?
09:37
Vi forbliver normalt i giftige relationer af en grund, selvom det er en snoet årsag, og når du først er klar over, hvordan du foreviger problemet, skal du se for at ændre adfærd og se, hvordan det påvirker forholdet. Mange gange, når du adresserer dit eget problem inden for det forhold, begynder tingene at bryde ned i forholdet naturligt, fordi du er en anden person, og den dyade, der fortsatte før, ikke klikker og fungerer ikke mere, fordi du spiller ikke din rolle mere. Nummer fire: Få professionel hjælp. Alvorlige ægteskabsproblemer og familieproblemer kræver normalt en form for rådgivning. Du har brug for en objektiv person til at se begge sider af problemet. Og hvis det er et forhold uden for dit ægteskab, så arbejder du med din egen terapeut for at se, hvordan du kan genkende dine blinde pletter og genkende dit bidrag til problemet. Din personlige terapeut eller coach kan forstå dig og hjælpe med at give dig nogle mere specifikke oplysninger om, hvordan du håndterer det giftige forhold.
10:42
Det er det for mig. Det virkede meget længe. Det kan bare være på grund af at tale om al den negativitet. Men der er lys ved enden af ​​tunnelen, og du behøver ikke at blive indlejret i et negativt forhold. Åh, og jeg glemte næsten, jeg lavede en bekræftelsesmeditationsvideo, der følger med denne video i dag. Så jeg sætter et link i hjørnet for dig, tjek det ud. Hvis du kender nogen, der kunne bruge disse oplysninger, bedes du dele denne video. Jeg vil også gerne høre dine kommentarer. Jeg reagerer på kommentarer.

DOWNLOAD SUBTITLES: