ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP24——主演:肖战、王一博、孟子义

ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP24——主演:肖战、王一博、孟子义

SUBTITLE'S INFO:

Language: Hungarian

Type: Human

Number of phrases: 511

Number of words: 2345

Number of symbols: 13012

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
01:56
[The Untamed] [24. rész] - Igen. Ez nagyszerű! - Valóban nagyszerű. - Így van - Menjen bele, Jiang klánvezér. A nővérem még mindig szereti azt a pávát. De az eljegyzés már fel lett bontva egyszer. Ha most belemegyek, úgy fog tűnni, mintha a Jiang klán felfelé taposna. Jin klánvezér, értékeljük kedvességét! Jin klánvezér, a házasság örök életre szól. Úgy vélem, a nővéremet kell erről megkérdezni Jiang Cheng helyett. Egyetértesz, Jiang Cheng? Wei Wuxian, a nagybátyám Jiang klánvezérhez beszélt. Hogy mered félbeszakítani? Rendben, akkor kérdezd Jiang Cheng-et te magad. Jin klánvezér, ezt valóban nem a két klánnak kellene megítélnie. Mikor apám élt, neki is ez volt a véleménye. Erről a nővéremnek kell döntenie. Másokra... nem tartozik az ügy. Igazad van. Jiang kisasszony véleményét kell hallanunk. Shijie. Értékelem a kedvességét, Jin klánvezér. A Jiang klán nagy nehézségeken ment át.
04:13
A Jiang klán tanítványaként az egész klán ügyét szem előtt kell tartanom. Vissza kell térnem Yunmeng-be és újjáépíteni Lótusz Révet. Most nem mehetek férjhez. Jin klánvezér, kérem bocsásson meg. Ez.. Apám. Kedves barátok, az előző Jiang klánvezér lelkét biztosan megnyugvással tölti el, hogy ilyen lánya van. Nem csak a Jiang klánt, de az összes klánt nagy veszteség érte a Wenek elleni hadjárat során. Ezekben az időkben fontos az újjáépítés, ám embereink száma megfogyatkozott. Jól mondja. - Így van. - Igaza van. Jól beszél. Mostanában ez nyomta apám lelkét. Szerencsére meglelte a megoldást. Apámat képviselve, kérem engedjék meg, hogy meginvitáljam önöket az Aranyhal Bástyába most ősszel. A Jin klán megteszi a tőle telhetőt, hogy megszervezze az idei év Főnix-hegyi vadászatát. Főnix-hegyi vadászat? Nem mindenki tudná anyagilag fedezni a vadászatot. Pontosan. Milyen nagylelkű a Jin klántól, hogy gondol más klánok szükségére. Mily kegyes tett! Így van. Pontosan. Tehát kedves barátaim, remélem ti is részt vesztek a vadászaton.
06:49
Köszönjük, Jin klánvezér. Milyen jólelkű, Jin klánvezér. Jin klánvezérre! Egészség. - Jin klánvezérre! - Így van! Egészségünkre. Kérem. Igyunk. Finom ital. Egészségedre. Köszönöm. Apám. Mindenki elment? Igen. Szép munka. Köszönöm a segítséget. Örömmel. Az a feladatom, hogy segítsek apámnak. Megtudtad hol van a Sötét Fém? Még nem. Kérem bocsásson meg. Habár.. Habár? Amikor az Éjtelen Városban éltem, Wen Ruohan egyszer említette, hogy az utolsó darab Xue Yang kezében van. Ha jól emlékszem te altábornok voltál a Nie klánnál. Találkoztál vele? Igen, de sem a Chang klánnál, sem Xue Yang-nál nem találtuk a Sötét Fém darabot. Viszont.. Beszélj úgy, hogy értsem. Igenis, apám. Van még egy lehetőség. Talán valaki elvette a darabot Xue Yang-tól. Emlékszel ki maradt kettesben vele?
09:38
Rajtam kívül csakis Wei úrfi. Wei Ying? Wei Wuxian? Wei Wuxian... Wei Wuxian... Apám. Azon alkalommal Wei úrfi csak őrizte Xue Yangot, ezen kívül közeli barátságban áll ifjabb Lan úrfival. Nem hiszem, hogy ilyet tenne. Továbbá, habár a Sötét Tigris Amulett hasonlít a Sötét Fémre, talán nincs is közük egymáshoz. Hol van Wei Wuxian? Wei úrfi és Jiang klánvezér épp most távoztak. A Sötét Fémnek van lelke, éppen ezért tartották a darabjait messze egymástól. Összesen négy darab létezik a világon. Három Wen kézbe került. Az utolsó eltűnt Xue Yang-gal egyetemben. Micsoda egybeesés, hogy amikor Xue Yang eltűnt, Wei Wuxian megjelent a Sötét Tigris Amulettel. A-Yao, mivel most tértél haza, menj az Aranyhal Bástyába és üdvözöld nagyanyád. Igenis. Wei Ying pedig... Légy nyugodt apám, küldök valakit, hogy megfigyelje.
12:27
[Qishan Wen zászló] [Lótusz Rév] Az íjász megfogja a markolatot és meghúzza az íjat, vállat ellazít, kart megfeszít és vár a megfelelő pillanatra. Így nem véti el a célt soha. [Vívás Csarnok] [Csendes Szoba] Bátyám. A tanítványok szerint, ahogy Hanguang-Jun visszatért azonnal a Könyvtár Pavilonba vette az irányt és kikölcsönzött néhány zenei könyvet. Azt mondják éjt nappallá téve csak játszik, ezért jöttem. Bátyám. Szeretnék engedélyt kapni a tiltott részleg hozzáféréséhez. Miért? Hogy dalokat tanulhassak. Zewu-Jun, Hanguang-Jun. Lan úr kéreti önöket. Menjünk. [Elegáns Szoba] Haragot tisztítani? Igen. Habár nem voltam ott amikor megtámadtátok Qishant, tudom milyen szörnyű volt az a csata. Hallottam Wei Ying-ről is. Ha egy rendszert megdöntenek, az emberek szenvednek.
17:44
Mindenütt holttestek hevernek. Vonzani fogja a gonoszat. Ezen felül, a Wen klán kultivációja démoni, ha nem tisztítjuk meg időben, a jövőben nagy nehézségeket okoz majd. Igenis, nagybátyám. Nagybátyám- Wangji. Nem kell a bátyádat elkísérned. Neked más feladatot adok. Aznap Xichen magával vitte a régi könyveinket. A sietségben voltak amik megsérültek vagy elvesztek. Most a régi könyvek és a Lan szabályok restaurálása a legfontosabb feladatunk. Szabályok nélkül nincs fegyelem. A klánunk alapját a szabályok jelentik. Remélem ezt nem felejted el. Nagybátyám. Szeretnék belépni a tiltott részlegbe. Elolvastad már a Könyvtár Pavilon összes könyvét? Nagybátyám. Szeretnék belépni a tiltott részlegbe. Ha még nem, akkor nincs keresnivalód ott. Wangji, tudod miért nem engedem, hogy elmenj Xichennel? Most menj. Én, Jiang Cheng, Jiang Fengmian és Yu Ziyuan fiaként mától fogva
20:56
hivatalosan is a Jiang klán klánvezére lettem. A Jiang klán mottója, hogy próbáljuk meg a lehetetlent. Az utolsó leheletemig hű maradok klánom eszméihez. Nem hagyom, hogy még egyszer ekkora katasztrófa sújtsa a klánomat. Jiang klánvezér. [Írtsd ki a gonoszt, állíts fel szabályokat, s így a jóság örökkévaló lesz.] Egy! Magasabbra! Kettő! Három! Használd a csuklód! Ne a karodat! Négy! Csak ennyi az erőd? Így nem tudsz kardvívást tanulni! Klánvezér. Klánvezér, ez az Ezhou klán belépő levele. Kettő! Három! Négy Most nem érek rá. Vidd ezt Wei Wuxianhez. Shi... Shixiong nincs most Lótusz Révben. Megint? Ismét a városba ment? Négy! A-Cheng. Nővérem. Egy! Mindjárt megyek. Te szolgáld fel a teát. Ne várakoztasd meg a vendégeket. Igenis. Három! Lótusz Rév újjáépült, de minden megváltozott. Lehet csak nem szokott még hozzá. Nem szokott hozzá? Talán én igen? Csak ahhoz van szokva, hogy keverje a bajt. És még azt mondta, hogy segít újjáépíteni a klánt. Hát nem úgy tűnik!
23:51
A-Cheng. Négy! - Egy! - Használd a csuklód! Magasabbra a kezedet! Kettő! Három! Zewu-Jun. Micsoda véletlen! Wei úrfi, örülök a találkozásnak. Hogyhogy Zewu-Jun Yunmengben lézeng? Ha nem siet sehova, igyunk együtt! Ah, elfelejtettem. A Lan klán tagjai nem ihatnak. Nem teljesen. Zewu-Jun, maga tényleg tud inni! Teljesen más, mint Lan Zhan. Csak nem... Csak nem szokott Zewu-Jun is titokban inni, mint én tettem Felhőzugban, igaz? Zewu-Jun. Sajnálom, ez meggondolatlan volt. Az Arany Magom segítségével szabadulok meg az alkoholtól. Szóval ezt nem igazán lehet ivásnak nevezni. Zewu-Jun tényleg elképesztő! De Zewu-Jun, a haragos szellemek megtisztítása általában Lan Zhan feladata szokott lenni. Ő miért nem jött el? Nagybátyánk arra utasította, hogy maradjon otthon és restaurálja a szabálykönyvünket. Több, mint háromezer szabály van! Zewu-Jun, ez egyszerűen kegyetlenség! Annyi szabályt leírni... Ez nem olyan, mintha börtönben lenne? Legalább három évig nem tudja majd elhagyni a hegyet!
26:02
Na mindegy. Mostanság úgysincs dolgom. Pár nap múlva elmegyek önnel Felhőzugba, hogy meglátogassam. Régen ő őrködött felettem, amíg a Könyvtár Pavilonban másoltam a szabályokat. Most én leszek az ő pozíciójában. Sokkal mókásabbnak tűnik. Ha Wei úrfi eljön Gusuba, meghallgathatod az új dalokat, amiket Wangji megtanult. Mind megtisztítja az elmét és segíti a koncentrációt. Miért mondod ezt, Zewu-Jun? Wangji a "Megtisztítást" tanulja mostanában. Gondoltam talán te tudod az okát. Zewu-Jun azért jött Yunmengbe, hogy meggyőzzön engem? Akkor valaki más helyett van itt. Zewu-Jun, hát ennyire szeretnek a Lan klán tagjai beleszólni mások dolgába? Wangji az öcsém. Mindig tudom mire gondol. Mindegy, hogy meghallgatod-e vagy sem, szeretnék egy pár szót mondani. A világnak megvannak törvényei, a tisztességnek pedig a szabályai. Ha egyedül te léteznél csak a Földön, akkor azt tehetnél, amit csak akarnál. Azonban sajnos mindenkinek meg van a saját véleménye. Remélem nem leszel túl önző, mert azzal azoknak ártasz, akik törődnek veled.
27:43
Ha bízol bennem és Wangjiban, akkor a Gusu Lan klán segíthet neked, hogy ismét forgathasd a kardodat. Bízok bennetek. De nem akarok ismét kardot forgatni. Wei úrfi. A sötét út árt az elmédnek. A Tigris Amulettet nehéz irányítani. Ha az elméd meggyengül, akkor... Én akkor is ezt akarom csinálni. Ki tudja? Talán én vagyok korunk legnagyobb tehetsége. Jiang Cheng, még ébren vagy? Tökéletes, hoztam italt. Tűnés! Miért tisztogatod a kardod egész nap? Mégis hányszor kell egy nap megtisztítani a kardodat? Hol a tiéd? Mikor tisztogattad meg utoljára? A szobámban hagytam. Elég egyszer egy hónapban. Sosem hordod magadnál a kardod. Egész nap csak iszol. Még a végén azt hiszik, hogy Lótusz Rév a fogadó, ahova akkor jársz, mikor már eleget ittál! Ne legyél ilyen mérges, Jiang Cheng. Menj innen! Na mi van? Túl részeg vagy, hogy irányítsd a spirituális energiádat? Nézz magadra! És még azt mondtad, hogy segítesz újjáépíteni a klánt. Maradj ott! Ezt hogy érted? Kötekedsz? Fáradt vagyok. Majd holnap megküzdünk. Megyek aludni. Shijie. A-Xian. Gyere ide. Megint veszekedtél A-Chenggel?
31:18
Már megszoktam, hogy mindig veszekszünk. Nem nagy ügy. Pár nap múlva rendben leszünk. Ne aggódj. A-Xian, nem... nem szeretnél Lótusz Révben maradni? Miről beszélsz, Shijie? Lótusz Rév az otthonom. Ha nem itt maradok, akkor mégis hová menjek? Nem úgy gondoltam. Csak félek, hogy... Shijie. Ha Jiang bácsikám nem fogadott volna be, akkor még mindig az utcán koldulnék. Bármi is történjen, nem hagyom el Lótusz Révet, és legfőkeppen nem hagylak el téged és Jiang Chenget. Shijie, tudom, hogy mostanában meggondolatlanul viselkedtem. De megváltozom. Nem leszek többé olyan. Kérlek, ne haragudj rám. Butuskám. Hogy haragudhatnék rád? Nem azt mondtad, hogy már nem emlékszel a gyerekkorunkra? Nem emlékszem, de arra igen, amit Shijie mondott. Menj máshová! Tűnés. Tűnés. Tűnés. Honnan jött ez a kis koldus? Díszített esernyőt! Díszített esernyőt! Wei Ying? Wei Ying, szeretnél hazajönni a bácsikáddal? Mosollyal az arcodon születtél. Mindig tudsz mosolyogni. Sohasem hagytad, hogy a szomorúság lehúzzon.
34:02
A helyzettől függetlenül mindig boldog tudsz lenni. Emiatt a hozzáállásod miatt tudod elviselni A-Cheng dühkitöréseit. Shijie. Shijie, nincs olyan jó természetem. Igazából ez a te érdemed. Ha te nem lennél mellettem, Jiang Cheng már rég halálra vert volna. Butus. Ne tévesszen meg A-Cheng megjelenése. Igazából, nagyon törődik veled és aggódik érted. Most már nincsenek velünk a szüleink. Csak mi hárman maradtunk egymásnak. Shijie. Éhes vagyok. Miért viselkedsz még mindig úgy, mint egy gyerek? XianXian most lett három éves. Oh tényleg, Shijie. Lenne egy kérdésem, amit már fel akartam tenni egy ideje. Akkor tedd fel. Miért szeret egy ember egy másik embert? Tudod melyik szeretetre gondolok. Honnan jött ilyen hirtelen ez a kérdés? Csak nem tetszik neked valaki? Nem, nem dehogyis, Shijie! Nem tetszik senki. Legalábbis,
36:08
annyira nagyon nem tetszik. Máskülönben nem olyan lenne, mintha a saját nyakam köré kötnék béklyót? Nem vagy te három éves. Maximum egy éves. Nem, a három éves az három éves. A három éves XianXian éhes. Van még leves a konyhában. Egyél egy kicsit. Csak nem tudom, hogy az egyéves XianXian feléri-e a konyhapultot. Ha nem érem fel, akkor majd a nővérem felemel. Már megint tréfálsz. Hé! Nem szégyenled ilyen idősen kihallgatni mások beszélgetését? Nem hallgatóztam. Most már egész Lótusz Rév az enyém, oda megyek ahová akarok. És nem állíthatsz meg. Shijie most mondta, hogy készített nekem egy kis lótuszgyökeres sertésborda levest. Hová lett? Megettem. Már csak lótuszgyökér maradt. Edd meg azt, ha enni akarsz. Jobb ha visszaöklendezed! Visszaöklendezhetem, de akkor meg kell enned mindet! Rendben. - Gyerünk csinád. - Máris csinálom! Elég volt, mindketten. Hány évesek vagytok? Civakodni egy kis sertésbordán. Készítek nektek még egy adagot. A-Cheng, hát így viselkedik egy klánvezér? Tényleg, emlékszel még, hogy azt mondtad, ha klánvezér leszek,
37:51
akkor teljes szíveddel támogatsz, mint ahogy az édesapád támogatta az enyémet? Persze, hogy emlékszem. Ha Gusunak van két Jádeköve, akkor Yunmengnek lesz két büszkesége. Ne húzz vissza. Mikor húztalak vissza? Rendben. Készítek egy kis levest. Amúgy, egy hónap múlva tartják a Főnix-hegyi csoportos vadászatot. Ez az első csoportos vadászat amire az összes klán elmegy a Napfogyatkozás Hadjárat óta. Viselkedj, amíg Lanlingben leszünk. És kerüld el Jin Zixuant. Ő mégiscsak Jin Guangshan egyetlen fia. És a Jin klán örököse. A jövőbeli klánvezérük. Mint klánvezér mégis mihez kezdjek, ha összeveszel vele? Segítsek neked megverni? Vagy inkább büntesselek meg? Nincs most már egy Jin Guangyao is? Nem beszéltem vele sokat, de így is úgy gondolom, hogy sokkal kellemesebb társaság, mint az a páváskodó alak. A társasága nem számít. Mindegy hogy mennyire kellemes vagy okos, csak a vendégek fogadására alkalmas. Nem viheti többre az életben. Össze se lehet hasonlítani Jin Zixuannal. Jiang Cheng, hadd kérdezzek valamit. Tényleg mit gondoltál, amikor Éjtelen Városban voltunk? Komolyan azt szeretnéd, ha ő és Shijie... Nem elfogadhatatlan.
39:15
Nem elfogadhatatlan? Nem tudod, mit tett a Napfogyatkozás Hadjárat alatt? Azt mondod nekem, hogy "nem elfogadhatatlan"? Biztosan megbánta már azóta. Kit érdekel, ha megbánta? Mindig meg kell bocsájtani, ha valaki elnézést kér? Továbbá, nézd csak meg az apját mennyi nővel fekszik össze. Lehet, hogy olyan, mint az apja és ő is nőcsábász lesz. Ha Shijie hozzá menne el tudnád viselni? Próbálja csak meg! Azonban, a döntés, hogy megbocsájtást érdemel-e, nem a mi kezünkben van. A nővérünk kedveli. Csak nem értem, Shijie miért választaná azt a páváskodó... [Könyvtár Pavilon] Különös. Biztos vagyok benne, hogy ma reggel bezártam. Nincs itt senki. Lehet, hogy rosszul zártam be. Sizheng, ezt ne említsd meg Hanguang-Junnak. Nézd csak! Lassan. Ne siess. Eltaláltál! Ha, nem talált! Lassabban! Vigyázz! Talán visszatérni a régi szép időkhöz nem is annyira nehéz. A feliratot guifei, paltime_e és itsedina készítették. (The Untamed Magyar Fordítói Csapat) ♫ A fuvola hangját hallva, átölelem magányos fájdalmam. ♫
42:50
♫ Az ég még mindig felhős és az éj sötét ♫ ♫ Helyes, vagy helytelen mind a múlt részei. ♫ ♫ Hogyan kezelhetném csupán álomként, ha ébren is vagyok ♫ ♫ Hogyan mérik a hírnév pusztulását, nyereséget, vagy veszteséget e földi világban ♫ ♫ Forró vér és hideg pengék vesznek minket körül ♫ ♫ A hegycsúcs magas, a folyó távoli ♫ ♫ A qin hangját ismét hallom ♫ ♫ Régi érzésem még nem hunyt ki. Puha virágok mezején fekszem a Holdat átölelve, amely olyan, mint a hó ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫ ♫ Amíg a Hold felkel, nincs ok bánkódásra ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫
43:54
♫ Amíg a Hold felkel, nincs ok bánkódásra ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫

DOWNLOAD SUBTITLES: