[Eng Sub] เพราะเราคู่กัน 2gether The Series | EP.1 [1/4]

[Eng Sub] เพราะเราคู่กัน 2gether The Series | EP.1 [1/4]

SUBTITLE'S INFO:

Language: Malay

Type: Human

Number of phrases: 370

Number of words: 1571

Number of symbols: 7508

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:01
Pernah tak kau tertanya-tanya kenapa banyak perkara berpasangan? Macam kawan atau kekasih Terutamanya bila kau mencari pasangan yang sesuai, Kau juga akan buat apa sahaja untuk bersama dengan orang itu Seumur hidup aku Aku telah bercinta dengan ramai gadis Ging, jom kita tengok wayang lepas siap kerja ni. Aku ada kelas tambahan Matematik lepas ni. Kalau esok? Kalau esok... Esok aku ada Biologi. Lusa? Fizik, Kimia, Pengajian Am, Sains, Bahasa Inggeris, dan Matematik balik. Sebut lychee! Aku nampak gemuk. Jom lagi sekali Cherry! Cherry. OK dah? Jom makan. Kejap! Jom ambik swafoto lagi. Swafoto? Strawberry! Patut tak kita minta bil? Aku dah tak ada selera nak makan!
01:12
Sayang nak makan apa? Apa yang Noomnim nak? Apa-apa pun boleh Ais krim? Nanti gemuk Roti bakar madu? Manis sangat Puding, Bingsu, Krim Choux? Yuck! Dah muak. Apa yang Noomnim nak? Tak kisah Namwan marah saya ke? MANA ADA! Amboi, kuatnya! Kalau saya ada buat salah, saya minta maaf. Kenapa kau mintak maaf? Aku tak marah! AKU TAK MARAH!! Habis tu kenapa? Aku belum bertemu dengan pasangan yang sesuai untuk aku, jadi aku datang untuk mencarinya di Universiti ini. Aku tak fikir pun kali ni, yang sesuai untuk aku adalah sangat berbeza daripada yang aku fikirkan
02:45
[Tine: Ujibakat Penyorak dah tamat tetapi aku belum jumpa pasangan yang sesuai.] [Dua minggu yang lalu] Kita nak pastikan baju ni muat untuk awak Dah elok dah, P'Fang Baguslah Saya baru tahu yang kita berkongsi kod pelajar yang sama Betul tu Kenapa kau nak jadi penyorak? Saya nak cuba perkara baru... dan buat kawan baru
04:14
Baguslah kalau macam tu Oh ya, ada orang kirim ini untuk awak. KIta belum buat apa-apa lagi dan kau dah popular. Hey! Saya tak kisah sangat dengan hal ini Saya cuma nak beri tumpuan saya pada pelajaran dan aktiviti universiti Baguslah kalau macam tu KIta akan makan bersama pelajar lain yang berkongsi kodminggu depan Jumpa nanti Saya nak buka ni... [Tine, saya dah nampak awak sejak Minggu Haluan Siswa. Saya ada sesuatu nak beritahu. Jumpa saya di padang bola.] Awak boleh luahkan perasaan awak sekarang Saya tiada banyak masa Kau cakap dengan aku ke? Iyalah. Engkau kan yang tulis surat ni untuk aku? Kau dah gila? Kau ingat kau tu Nadech? Gatal Miang! Saya yang tulis Nama saya Green Saya pelajar Tahun 1 di Fakulti Kemanusiaan dan Sains Kemasyarakatan Terima kasih Tine Teepakorn, pelajar Tahun 1 Fakulti Undang-Undang, Saya sukakan awak! Apa? Akhirnya kau jumpa orang yang kau cari Kau dah lama hidup ke Fong?
05:53
Kau tak suka lelaki lembut? Mestilah TAK! Aku mempunyai banyak kawan lembut dan gay di sekolah menengah Tapi tu tidak bermakna aku boleh bercinta dengan dia Kau cakaplah dengan dia Aku dah bagi tahu. Aku dah bagi tahu dia aku suka perempuan Tapi tengok ni, dia kata, dia akan buat aku tukar fikiran. Alamak! Dia betul-betul serius. Siapa sokong Team Green? Aku Sial lah kau Phuak, kawan kau tengah kusut ni Jangan risau Jangan pedulikan dia dia akan mengalah nanti. Percayalah. Betul? -> Bagunan Serbaguna -> Kediaman Pelajar hai Tineeeeeeee.... Saya datang nak jemput awak. Naiklah! Cepat! Apa tunggu lagi Tineeee! Tine, tunggu saya! Cuba teka siapa yang aku jumpa pagi tadi? Siapa? Green ke? Betul tu! Dia datang untuk jemput aku di asrama. Nasib baik aku dapat larikan diri. Kejap!! Macam mana kau tahu? Sebab aku nampak seorang lelaki datang ke arah kau.
07:34
Ni Blue Hawaii, kegemaran awak. Ambil ni. Minum. Aku tak cantik, tapi aku sedap sangat! Terima kasih Sayangku, Tine. Adakah awak memerlukan apa-apa lagi? Awak juga boleh mempunyai hati saya jika awak mahu. Anjir! Aku rasa dia akan berak untuk aku kalau dia boleh Aku dah cakap dia tak melawak Kau bagi tahu aku, kalau aku tidak memberi perhatian dekat dia, dia akan berputus asa. Sekarang tengok lah! Korang kena tolong aku cari jalan untuk hampuskan Green. Aku tahu! Kalau kau berlembut dengan dia dan dia tidak pergi, kau perlu... Main bola keras Bola keras? Bola keras... Macam bola sepak? Boleh tak korang serius dekat sini? Macam besbol. Aku suka sangat Tine, saya sangat gembira kerana anda ajak saya berjalan-jalan
09:07
Dekat sini? Kenapa? Cantik tempat ni. Waktunya pun tepat Betul-betul cantik Rasa macam tak cantik pun Jomlah pergi tempat lain. Jom! Tunggu! Tengoklah Green. Cantik! cantik sangat Korang dengar tak ada orang berborak dekat sini? Korang ni menyebalkan! Apa yang korang buat dekat kawasan aku malam-malam ni? Aku sangat benci apabila orang sedang bercinta Klau kau tidak mahu berakhir di hospital putus sekarang dan jangan kembali lagi Green, Jom kita buat apa yang mereka suruh supaya kita tidak dicederakan Putus je. betul. Cepat! Tine tunggu sini. Biar saya uruskan Dia ingat dia bagus. Sial! Kau tu Green ke John Wick? Saya ada belajar tinju sikit. Itu bukan sikit. Awak okey ke? Tine? Awak sakit? Sial lah nyamuk ni! Saya akan teman awak ke asrama, takut mereka datang balik. Bahaya tau. Saya akan jaga awak
10:34
Awak tidak cedera, betol tak? Awak terlalu lemah. Biarkan saya menjaga awak. Kita sudah sampai Awak pasti tidak mahu saya temankan awak malam ni? Ya. Saya okey Awak boleh pergi. Tolonglah balik OK Tetapi jika awak memerlukan apa-apa, saya akan menjawab pangilan awak 24/7. Sayan akan cek sekitar hostel untuk berjaga-jaga Telefon saya Jaga diri Bye Tine, kawan kesayangan aku, Macam mana kau? Terok, sahabatku tercinta ku Phuak. Semua kawan aku tinggalkan aku dengan dia sorang-sorang Macam mana kita nak teruskan? Dia hampir patahkan lengan aku. Habislah kita. Kita perlukan bantuan Bantuan? Kita perlukan peninju atau ahli bina badan? Bukan itu yang kita orang maksud kan Kita memerlukan seseorang untuk menjadi teman wanita palsu kau. Teman wanita aku? Green membayangi kau kerana kau masih tidak mempunyai sesiapa. Cari seseorang untuk menjadi teman palsu kau. Green akan tinggalkan kau nanti
12:02
Cantik! Tapi siapa? Awek cun Fakulti kita dah habis Macam mana awek dekat dorm yang mintak ID Line kau? Dia single tapi tak cun. Aku tak nak rosakkan reputasi lelaki yang bergaya Dengan fake girlfriend pun nak serius sangat Cari je la mana-mana awek HOT yang nak tolong kau. itu je. aku nak awek cantik yang mungkin single tetapi... Tapi kau yang putus dengan aku. Kita bukan kembali betol-betol pun. Hanya berpura-pura menjadi teman wanita aku untuk menipu seseorang Tolong. Kita berada di Universiti yang sama. Boleh tolong tak? Apa yang aku dapat kalau tolong? Apa yang kau nak? Aaa Apa-apa je? Satu beg dari mana-mana jenama yang aku sebut tadi. Aku faham. Tapi tu bukan 'apa-apa' je Baiklah Aku akan pinjam satu untuk kau. Beli! Beli? Setuju! Aku akan bantu kau, tapi jangan sampai boyfriend aku tahu.
13:15
Senang je. Jumpa kau di The Freshy Night pada hari Jumaat. Seseorang akan patah hati. Tine. Adakah awak menunggu lama? Adakah awak berasa kesepian di sini? Tidak lama dan aku tidak kesepian sebab aku tidak berseorangan Apa maksud awak? Ini adalah Noomnim, teman wanita aku. Sekarang kau tahu kenapa kita tidak boleh bersama. Tolong putus asa dengan aku Okey. Tine, kau tak fikir ia terlalu kasar? Maafkan aku sebab buat macam tu Saya tidak mahu awak membuang masa lagi kepada saya. Jadi awak berpura-pura bercinta dengan teman wanita orang lain untuk menipu saya? Betul tu. Eh? macam mana kau tahu? Noomnim tu kekasih kawan saya Saya nampak mereka di Fakulti setiap hari Kecil betul dunia ni!! Kalau kau dah tahu, asal kau menangis? Saya sedih kerana awak menipu saya untuk membuat saya mengalah.
15:09
Tetapi awak datang untuk pujuk saya. Saya faham sekarang. Faham apa? Awak hanya mahu menguji jika saya benar-benar suka atau tidak, betul kan? Kau tak betol. kau betul-betul tak betul. Mestilah betul Jangan malu-malu Ya! Saya suka awak lebih banyak sekarang. Jom masuk Mari pergi. Bye bye Noomnim. Jumpa awak dalam kelas. Tine jom la. Ada banyak makanan Balinglah bola Awak teruk lah. sangat hampir! Kali ni mesti semua jatuh. Oops! Macam mana kalau gagal? Aku ada plan B. Ini dia Di sini Ini akan buat dia tidur Cari masa untuk letak dalam air dia dan lari Kami akan uruskan selebihnya. Betul ke ni? Yew~
16:33
Bolehkah saya mendapatkan lagi tiga bola dan bermain? Aku tidak mahu mulakan. Green, kau dah haus? Aku pergi ambik air Haus? Adakah dia okey? Pandan Bertenaga tak kot. Roselle Serba Boleh Teh Bunga Berkuasa Teh Hitam Gajah Kuat Saya nak dua cawan Berapa semua? 20 Baht (RM 2.60) Cawan kanan. Cawan kanan. Awak buat apa tu? Apa yang buat awak lama sangat? Aku ambikkan minuman. Air apa? Teh Hitam Gajah Kuat Pekatnya Sedap sangat Kiri ke kanan? Sama je kan? Jom. Band seterusnya akan muncul tidak lama lagi.
18:41
Saya tidak sepatutnya berjaga tengok drama malam tadi. Kejap. Kau menguap kerana kau berjaga malam tengok drama? Ya. tengok smpai pagi untuk habiskan nya. Jadi.... Cawan ini ... Awak sakit ke? Adakah awak mahu saya membawa awak kembali ke asrama? tak apa Di jemput Sssss ..! atas pentas. Hai semua. Kami Ssssss..! Walaupun aku separuh terjaga aku sedar yang ini lagu favorite aku Lagu ni bertajuk... "Bersama" Tiada siapa yang sesuai untuk tugas ini selain daripada lelaki ini. Apa yang kau nak?

DOWNLOAD SUBTITLES: