Why Elon Musk says we're living in a simulation

Why Elon Musk says we're living in a simulation

SUBTITLE'S INFO:

Language: Hungarian

Type: Human

Number of phrases: 38

Number of words: 511

Number of symbols: 3032

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:00
Elon Musk szerint majdnem biztos, hogy egy számítógép szimulációban élünk. "Egy a milliárdhoz az esélye hogy ez nem szimuláció." Az állítja, hogy az emberiség valójában a Sims egy fejlettebb verziója. Igen, ez az ötlet elég abszurdnak hangzik. De nem szabad azonnal elvetnünk. Az emberek azt hitték hogy a naprendszer így működik. De majdnem 2000 évvel azelőtt hogy Galileo bebízonyította hogy nem, Szamoszi Arisztarkhosz pontosan ugyan azt az őrült ötletet állította. A valóság talán nem az aminek tűnik. Musk egy erről a teóriáról szóló publikációt ismétel, ami Nick Bostromtól származik. Az ő állásponta így hangzik... "40 évvel ezelőtt ott volt nekünk a Pong, két téglalap és egy pont." 30 évvel a Pong után, ott volt nekünk a Sims. "Most, 40 évvel később, fotórealisztikus 3D szimulációkban emberek milliói játszanak egyszerre és ez évről évre csak jobb lesz." Menjünk tehát mondjuk 10000 évet előre a jövőben Lehetséges hogy mikor odaérünk, a civilizáció teljesen elveszett, mert véges a fejlődésünk tere. Lehet hogy a globális felmelegedés miatt, vagy lehet hogy a önmagukat másoló robotok miatt. "...ha a civilizáció megáll a fejlődésben, azt okozhatta valami szerencsétlenség, amely kitörli a civilizációt."
01:08
De egy másik lehetőség, ha tovább fejlődünk és tegyük fel hogy MINDEN szimulálható a fizikai világból végül, szimulálni fogjuk magunkat. Minden szinapszisát az emberi agynak, mindenkinek a Földön. Elég számítógép energiát szerezni, ahhoz hogy egyszerre futhasson milliárdnyi ősszimuláció, problémás lehet. De Bostrom úgy véli, apró- önmásoló robotokat küldenénk más bolygókra, amelyek a bolygót egy hatalmas számítógéppé változtatnák. És néhány szimuláció elkezdené gyártani a saját szimulációját. E szerint a forgatókönyv szerint, milliárdnyi univerzum létezik, amely megkülönbözhetetlen a miénktől. Ez pedig azt jelenti, hogy van rá esély, hogy mi is egy szimulált univerzumban élünk. Tekintetel a másik lehetőségre - ami azt mondaná hogy a civilizációnknak van egy elkerültetetlen határa - Musk szerint jobb ha azt REMÉLJÜK hogy ez is egy szimuláció. "Vagy elő fogunk állítani olyan szimulációkat, amelyek megkülönbözhetetlenek a valóságtól, vagy a civilizációnk megszűnik létezni. Ez a két lehetőség." Van egy másik lehetőség - talán a jövő emberei csak nem akarnak majd ősszimulációt futtatni.
02:11
Talán úgy gondolják majd hogy nem etikus, mert őrületes emnnyiségű szenvedés van a világban. És ez a szenvedés még így is valóságos lesz a szimulált embereknek. Vagy talán lesznek más prioritásuk. Tehát összefoglalásként, három opció létezik. 1. Az emberiség kihal, mielőtt még képesek lennénk egy ekkora szimulációt futtatni. 2. Az emberiség nem futtat szimulációt, mert nem helyes, vagy unalmas. 3. Egy szimulációban élünk. Elon Musk szerint nagyon kicsi az esély, hogy az első vagy a második lehetőség igaz - Nick Bostrom filozófus szerint 20% az esélye hogy szimulációban élünk. De ha nem tetszenek a futurisztikus jóslatok, Bostrom szerint ez a felvetés választ adhat más kérdésre is. Állítása szerint "Természetes analógiákat állít bizonyos hagyományos vallási nézetekkel." Más szóval, ha szimulációban élünk, létezik egy magasabb rendű lény - de az önmagunk egy verzója! Ez a párbeszédek végtelen erdejébe vezet, emiatt Elon Musknak szabályai vannak hogy mikor beszél erről. "Eljutottam arra a pontra, amikor minden beszélgetés az A.I. és szimuláció beszélgetés volt és
03:16
a bátyám és én elhatároztuk hogy nem beszélünk erről, ha a fürdőkádban ülünk."

DOWNLOAD SUBTITLES: