ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP42——主演:肖战、王一博、孟子义

ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP42——主演:肖战、王一博、孟子义

SUBTITLE'S INFO:

Language: Hungarian

Type: Human

Number of phrases: 426

Number of words: 2134

Number of symbols: 11743

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:04
A feliratot paltime_e és itsedina készítették. [The Untamed] [42. rész] Úgy tartják, a Lan klán számára fontos az etikett. Viszont a mostani helyzetet tekintve úgy tűnik, ez csak szóbeszéd. Mégis mennyire illendő erővel bejutni egy klánvezér hálójába? Su She. Hanguang-Jun. Su She. Elhagytad a Lan klánt, de még mindig utánzod Hanguang-Junt. Ő is qint használ, és te is. Mire fel bírálod a Gusu Lan klánt? Te.. Mit képzelsz, ki vagy? Elég. Su klánvezér. Nem rejtegetek odabenn semmi szégyellnivalót. Mivel második bátyám ragaszkodik hozzá, ki kell nyitnom mindenki szeme láttára, nemde? [Illatos Csarnok] Miért van itt Jin asszony? Mindenünket megosztjuk. A-Su gyakran jön ide.
04:06
Második bátyám. Mindenki. Ez egy kincses kamra. Mit szeretnétek látni? Nézzetek körbe. Jin Guangyao nem vitte el, vagy ölte meg őt? Nem fél, hogy Qin Su mond valamit? Jin asszony. Jin asszony. Szóval Mo úrfi bevezetett minket egy kincses kamrába, hogy megnézzük Jin asszonyt. A-Yao. Az micsoda? Ez egy ritkaság. A tőr számtalan ember halálát okozta, hihetetlenül éles. Nézd a hegyét. Ha megfigyeled, a tükörképe nem te vagy. Néha egy férfi, néha nő, néha pedig idős ember. Minden tükörkép egy lélek, akivel a tőr végzett. A haragos energia óriási, ezért van itt a függöny, hogy elzárja. Ez biztosan.. Így van. Wen Ruohan tulajdona volt. Aztán Wen Qingé. Jin asszony! A-Su! A-Su! A-Su. A-Su! A-Su. A-Su. Ébredj fel, A-Su. A-Su. A-Yao, sajnálom. Második bátyám, mi történik itt?
07:50
Miért ölte meg magát A-Su? És miért gyűltetek össze az Illatos Csarnok előtt és követeltétek, hogy nyissam ki a kamrám? Mi az amit nem mondtál el? Mi folyik itt? Nemrég, néhány Gusu tanítvány Éjszakai Vadászaton járt. Amikor a Mo birtokra értek egy kard lélek megtámadta őket. Mind haragos energiája és vérszomja, túlcsordultak. A tanítványok ezért rohantak minket értesíteni. Emiatt Wangji nyomozni kezdett az ügyben. Végül Yi városban a kard lélek gazdájának testére bukkant. A test fejnélküli, így nem tudjuk azonosítani. Ám a kard lélek láthatóvá vált. A formája, Baxia. Baxia? A test hát a bátyánké? Hogy lehetséges? A bátyánk oly sok éve eltűnt. Hogy lehetséges? Xichen bátyám? Akiről beszélsz, az én bátyám és a te bátyád, ugye? Klánvezér! Klánvezér! Klánvezér! Hol az orvos? Feldarabolták. Elválasztani a fejet a testtől. Ki tehetett ilyen tébolyult dolgot?
10:27
Nem tudom. Amikor elkezdtük a fejet keresni, a nyomok eltűntek. Eltűntek.. Ezért az én otthonomat nézted át. Azért akartad, hogy kinyissam a kamrám, mert azt gyanítottad a bátyám feje itt van? Erről inkább ne beszéljünk többet. Viszont második bátyám és Hanguang-Jun, honnan tudtátok, hogy a hálómban található egy kincses kamra? És honnan vettétek oly biztosra, hogy a fej itt van? Mit tegyek? Hogy magyarázzam meg, hogy beszöktem a kamrába és akkor láttam Nie Mingjue fejét? Most, hogy Qin Su meghalt, hogy beszéljek a levélről? Xuanyu, te állítottad mindezt a második bátyámnak és a többieknek? Mi volt az értelme e ostoba hazugságoknak? Mo Xuanyu, az illetlen viselkedésedért Jin asszony irányába, kitaszítottak a Jin klánból. Ám a pletykákból úgy tűnik, Hanguang-Jun kegyeltje lettél barátokká váltatok és követed bárhová megy. Hanguang-Jun, akit mindenki kegyességéről,
12:53
és igazságosságáról ismer, miért tűrne meg egy ilyen embert maga mellett? Nehéz megérteni. Nem hozom fel a múltat, de magyarázd ezt meg őszintén. A-Su hirtelen öngyilkosságában, volt benne részed? Kezet le. Neked kéne a kezed levenned róla, Hanguang-Jun. Lan Zhan. Állj félre. A Yiling Pátriárka az! Te vagy a Yiling Pátriárka! Te.. Te vagy az! Fogalmam sem volt, hogy a Yiling Pátriárka visszatért és megjelent becses körünkben. Elnézést a csekély fogadtatásért. Harmadik bátyám, minek hívtad őt? Ő nem Mo Xuanyu? A-Ling, gyere ide. Mindenki vigyázzon. Kihúzta a kardját, biztos, hogy a Yiling Pátriárka az. Wei Wuxian! Bárki húzza ki a kardot, az csakis a Yiling Pátriárka lehet? Harmadik bátyám, Hanguang-Jun. Biztosan valami félreértés van itt. Nincs félreértés. Ő biztosan Wei Wuxian. Legkönnyebb bizonyítani, ha leveszi a maszkját. Várj, Jin nagybátyám. Jiang nagybátyám.
14:54
Nem eltalálta őt Zidian a Dafan-hegyen? Semmi nem történt vele. Ha megszállt mást, akkor nem kellett volna láltnunk Zidian csapása után? Lehet, hogy ő nem Wei Wuxian, igaz? Dafan-hegy? Pontosan. A-Ling emlékeztettél arra, hogy mi jelent meg a Dafan-hegyen. Nem ő hívta elő az Árny Tábornokot, Wen Ninget? Erről nem tudtok, de amikor Xuanyu az Aranyhal Bástyában tanult, látott egy másolatot a Yiling Pátriárka kéziratáról. A kéziraban szerepelt egy sötét dolog, a "Feláldozás Átka". A spirituális tudatod feláldozásával, megmenthetsz másvalakit. Jiang klánvezér nem tudna leleplezni egy ilyen trükköt, még ha több százszor is ostorozná meg. Yiling Pátriárka, mikor leugrottál a szirtről Éjtelen Városban, a kardod a Lanling Jin klán birtokába került. Nem sokkal később, a kardod lezárta magát. Úgy vélem, nem kell megmagyaráznom mit is jelent ez. A kardnak lelke van. Nem enged mást, csak Wei Wuxiant, hogy használja.
16:17
A Yiling Pátriárkán kívül, senki nem tudja kihúzni. Lezárta magát? Viszont most Mo Xuanyu kihúzta a kardot, ami lezárta magát 16 éve! [Illatos Csarnok] Uram, utána eredjünk? Igen. A-Ling, senki nem sejthette, hogy ő a Yiling Pátriárka, Wei Wuxian. Mindenkit becsapott. Nem hibáztatlak azért, hogy apád gyilkosát barátként kezelted és végsőkig védted. Utánuk! Utánuk! Utánuk! Elkapni Wei Yinget! Elkapni Wei Yinget! Élve elfogni a Yiling Pátriárkát! Elkapni! - Előttünk vannak! - Nehogy elmeneküljön! Elkapni! Lan Zhan, maradj távol. Yiling Pátriárka, még mindig miért viseled azt a maszkot? Yiling Pátriárka, felérsz a hírnevedhez. 16 év után élve vissztérsz és a bolondját járatod velünk. Nem csupán Jin Linget, de Hanguang-Junt is rávetted. Így van. Nincs így. Tudtam, hogy ő Wei Ying. Lan Zhan. Lan Zhan, nem kell ezt tenned. Már van gyakorlatom ebben. Menj
19:42
és mondd, hogy becsaptalak. Nem mernek ellened felszólalni. Wei Ying, emlékszel mit kérdeztél Felhőzugban? Lan Zhan, de 16 éve hittél nekem? Ragaszkodni a keskeny palló hidamhoz a sötét végéig, valóban nem rossz érzés. Kit érdekel a széles, zsúfolt út. Én ragaszkodom a keskeny palló hidamhoz a sötét végéig. Lan Zhan. Oh Lan Zhan. Lan Zhan. Adok neked még egy esélyt. Gondold meg jól. Ha velem együtt kilépsz ezen az ajtón, akkor az egész hírneved oda lesz. Akkor harcolunk? Túl sokat beszélsz. Gyerünk! Induljunk! Te vagy Wei Ying? Tényleg te vagy Wei Ying, Wei Wuxian? Jin Ling, ezt később megbeszéljük. Jól vagy? Miért kellett ennek a kölyöknek ugyanoda szúrnia, mint a nagybátyjának? Kibírom. Induljunk. A Sötét Tigris Amulett nem hagyományos módszer. Ha zavart az elméd, nem tudod irányítani. Lan Zhan. Attól tartasz, úgy végzem, mint Wen Ruohan, hogy a Sötét Fém irányítása alá kerülök? De a Sötét Tigris Amulett az nem Sötét Fém. Ahogy én sem vagyok Wen Ruohan. Wei Ying! Min nevetsz? Semmin. Csak az egész olyan vicces.
25:29
A múltban, amikor mindenki csodálta az erőmet és hízelgett nekem te voltál az egyetlen, aki kritizált. De most, mindenki holtan akar látni. Mindenki gyűlöl és elutasít, te vagy az egyetlen, aki mellettem áll. [Csendes Szoba] A seb a hasadon... A seb? Rendben van. Az Feláldozás Átka okozta? Hogy szünteted meg? Most már tudom, ki Mo Xuanyu utolsó ellensége. Amint meghal, az átok magától megtörik. Jin Guangyao az. Minden esetre nem hinném, hogy Mo Xuanyut azért száműzték az Aranyhal Bástyából, mert zaklatta Jin asszonyt. Attól tartok, rájött Jin Guangyao titkára és el akarta mondani Qin Sunak, de Jin Guangyao megelőzte és száműzte. Miért csinálta? Abban biztos vagyok, hogy ugyanaz a személy mondta el a titkot Mo Xuanyunak, aki a levelet írta. Valószínűleg ez az ember hagyta a nyomokat Chifeng-zun halálával kapcsolatban is. Bárki is legyen, sokat tud Jin Guangyaoról
28:40
és őszintén gyűlöli. Gondolod, hogy Jin Guangyao szeretője? Gyűlölet, amit szeretet szült. A kardod. [Suibian] Köszönöm. Tényleg lezárta magát? Ez itt... a Csendes Szoba. Igen. Visszahoztál Felhőzugba? Mi lesz ha a bátyád tudomást szerez róla? Már tudok róla. [Csendes Szoba] Elnézést a kellemetlenségekért, Zewu-Jun. Én kértem meg Wangjit, hogy hozzon ide vissza. Amíg tisztázódnak a dolgok, kérlek maradj itt, Wei úrfi. Ameddig én itt vagyok, senki sem fog Felhőzugban keresni téged. Zewu-Jun, megkérdezhetem, hogy merre van Chifeng-zun teste? Miután minden klán látta bátyám testét, Huaisanghoz került vissza. Én is küldtem pár megbízható embert, hogy őrizzék. Milyen volt Jin Guangyao reakciója? Hibátlan. Azt ígérte, hogy a dolog végére fog járni és mindenkinek válasszal fog szolgálni. Most, hogy Wei úrfi felébredt, Wangji, itt az ideje, hogy te is magyarázatot adj.
31:42
Bátyám. Mit akarsz mit mondjak? Bátyám, Chifeng-zun feje valóban Jin Guangyao tulajdonában van. A saját szemeddel láttad? Ő látta a saját szemével. És hiszel Wei úrfinak? Igen. És Jin Guangyaonak? Nem megbízható. Wangji, hogy döntöd el, hogy melyik ember megbízható? Ahogy te megbízol Wei úrfiban, én úgy bízom Jin Guangyaoban. Azt, hogy tényleg nála van-e fivérem feje, egyikünk sem látta saját szemével. Minden más azon múlik, mennyire ismerjük a másikat, mennyire hisszük el szavait. Úgy véled, jól ismered Wei úrfit, így hiszel neki. Én hasonlóan jól ismerem Jin Guangyaot, így hiszek neki. Bízol a saját ítélőképességedben, de miért ne bízhatnék én is a magaméban? Lan klánvezér. Wei úrfi, nincs ok az aggodalomra. Mielőtt megismerném a teljes igazságot, nem leszek elfogult egyik irányba sem. A hollétedet sem fogom felfedni. Máskülönben nem engedtem volna Wangjinak, hogy idehozzon és nem láttam volna el a sebeidet. Hálás vagyok érte, Lan klánvezér. De Chifeng-zun feje valóban Jin Guangyao titkos szobájában van. Ez az igazság. Nem csak ezt láttam ott, hanem más dolgokat is. Nem tudom, hogy ez bizonyítékként szolgálhatna-e. Wei úrfi, még ha tényleg láttál is valamit
33:38
akkor sem tudod bizonyítani, hogy tényleg abban a titkos szobában láttad Aranyhal Bástyában. Ez igaz. Akkor mondok valami mást. Chifeng-zun halálához valóban fékezhetetlen dühe vezetett. Lan klánvezér, nem gondolod, hogy kissé gyanús az időzítés? A Szablya Lélek ténykedése az egyik ok, de nem véled úgy, hogy lehet más is a háttérben? Mire gondolsz, mi a másik ok? A Tisztító muzsika. Wei úrfi, tudtad, hogy én magam voltam az, aki megtanította Jin Guangyaonak a Tisztító dalt? Akkor Lan klánvezér meghallgatnád a dallamot, hogy feltűnik-e rajta bármi különös? [Csendes Szoba] Ezt tanítottad meg Jin Guangyaonak? Igen Elég ismeretlen dallam, ezért nehéz megtanulni. Jin Guangyao maga választotta a darabot? Igen. Ha olyan nehéz elsajátítani, Jin Guangyao miért ezt választotta, nem pedig valami könnyebbet? Mert azt mondtam neki, hogy bár nehéz megtanulni, a hatása mégis lenyűgöző.
35:54
Valóban nehéz a dallam. te is elrontottad egy részletét Wei úrfi. Elrontottam? Az egyik része hibás volt. Hibás? Lehetséges lenne... Wei Ying. Igen. Hibás. Nem én rontottam el, hanem Jin Guangyao! Pont így játszotta, amikor az Átérzés során hallottam. Megígérhetem, hogy pontosan úgy ismételtem meg, ahogy hallottam. Lehetséges, hogy rosszul tanulta meg? Az lehetetlen. Valóban lehetetlen. Lianfang-zun nagyon intelligens. Kitűnő az emlékezete. Hogy emlékezne rosszul egy dallamra? Valószínűleg szándékos volt. Eljátszom még egyszer. Ez alkalommal figyeljetek, hogy melyik részt játszom rosszul. Állj. Ez az a rész. Ahogy sejtettem. De nem találok semmi nem odaillőtt ebben a részben. Nem kirívó, de biztosan nem része a Tisztításnak. Kövessetek. [Könyvtár Pavilon] Lan klánvezér, itt megtaláljuk a dallam forrását? Nem. De itt igen. Ez a hely... A Tiltott Könyvtár. Ez a részleg tartalmazza az összes különös zenei könyvet. [A Zűrzavar Gyűjteménye] Mi az a Zűrzavar Gyűjteménye?
41:43
Egy titkos zenei gyűjtemény Dongyingból (Ősi Kínában így nevezték Japánt). A legenda szerint egy Gusu Lan tanítvány a tengereket járta hajójával, utazása során eljutott Dongyingba, ahol összegyűjtötte a helyi gonosz dallamokat. Spirituális erővel kombinálva az ebben lévő zene képes arra, hogy másokat kínozzanak vele. Legyengíti a testet és elmét. Nyugtalanná teszik a lelket és becsapja mind az öt érzéked… A magas spirituális energiával rendelkezők három hanggal képesek mások életének kioltására. Ez lesz az. Lan klánvezér, lehet a Gyűjteményben valami, ami képes lenne mások elméjének megzavarására, lelkük felrázására olyannyira, hogy zaklatottá, ingerlékennyé és erőszakossá váljanak? Lennie kell. Kioltani más életét csak három hanggal... Túl feltűnő. Biztosan nem választott ilyen erős zenét. De ha kihasználta az alkalmat, amikor Chifeng-zunnak játszotta a Tisztítást, hogy lenyugtassa a lelkét és három hónapig ezt játszotta, képes lehet a dal lassan megmérgezni Chifeng-zun elméjét és ezáltal dühkitörésre késztetni? A feliratot paltime_e és itsedina készítették. www.theuntamed-hun.blogspot.com
43:59
♫ A fuvola hangját hallva, átölelem magányos fájdalmam ♫ ♫ Az ég még mindig felhős és az éj sötét ♫ ♫ Helyes, vagy helytelen mind a múlt részei ♫ ♫ Hogyan kezelhetném csupán álomként, ha ébren is vagyok ♫ ♫ Hogyan mérik a hírnév pusztulását, nyereséget, vagy veszteséget e földi világban ♫ ♫ Forró vér és hideg pengék vesznek minket körül ♫ ♫ A hegycsúcs magas, a folyó távoli ♫ ♫ A qin hangját ismét hallom ♫ ♫ Régi érzésem még nem hunyt ki. Puha virágok mezején fekszem a Holdat átölelve, amely olyan, mint a hó ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫ ♫ Amíg a Hold felkel, nincs ok bánkódásra ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫
45:02
♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫ ♫ Ha a Hold felkel, akkor nem kell bánkódni ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫

DOWNLOAD SUBTITLES: