Precious Plastic - Building machines (part 3.0)

Precious Plastic - Building machines (part 3.0)

SUBTITLE'S INFO:

Language: Dutch

Type: Human

Number of phrases: 71

Number of words: 772

Number of symbols: 3819

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:00
Welkom! Welkom bij een nieuwe Precious Plastic video In een eerdere video leerden we van alles over plastic. Verschillende soorten plastic en hun unieke eigenschappen Maar om platsic te kunnen hergebruiken voor iets nieuws, heb je... machines nodig. Machines om met plastic te werken bestaan al lang in de plastic industrie. Helaas zijn die voor ons niet beschikbaar of efficient en bovendien heel duur. Dit zijn de redenen dat de industrie liever niet met gerecycled plastic experiementeert of werkt Het zou kun productie kunnen vertragen of zelfs machines kunnen beschadigen. Het risico is te groot, dus maken ze liever nieuw plastic. Daarom hebben wij onze eigen machines ontwikkeld. Ze zijn wél gebaseerd op die van de plastic-industrie... allen zijn onze machines betaalbaar en kunnen ze werken met gerecycled plastic. Voor we begonnen met de ontwikkeling hebben we een hele berg research gedaan om universele onderdelen te ontwerpen om deze machines te maken met onderdelen en materialen die overal in de wereld voorhanden zijn. Waar je ook woont. We zetten de tekeningen en instructievideo's online.. ..zodat iederen zelf zulke machines zou kunnen gaan maken. Let op: als je de plasticindustrie wilt inhalen zijn met deze machines, op snelheid en efficientie
01:11
dat gebeurt niet als we ons focusen op het produceren van een nieuw, goedkoop product elke drie seconden, maar we bevinden ons ergens tussen de grote industrie.. en volledig doe-het-zelf. Kleinschalige productie. Je kunt het wel vergelijken met een houtbewerker, metaalarbeider en een pottenbakker. Een soort.. plastic..bewerk..vakman. Inmiddels hebben we vier verschillende machines ontwropen en elk heeft zijn eigen functie Hier hebben we de versnipperaar Hij knipt je plastic in kleine stukjes Je kunt de grootte van de stukjes zelf bepalen door de grootte van de zeef die je er in zet zodat je de stukjes.. groter en kleinere kunt maken. Stukjes worden in de machine gebruikt om nieuwe.. dingen mee te maken. Hier is de extrusiemachine, en die maakt een heel typisch nieuw materiaal, zoals dit.. snoer wat er uit komt. Je zou het kunnen gebruiken als grondstof voor filament in een 3D-printer of... een ander nieuw rauw materiaal. Allemaal erg interessant. Het is een continue proces. Dat wil zeggen: je kunt er plastic in blijven stoppen en hij blijft gewoon doorgaan Een nadeel is dat het iets moeilijker is om deze machine zelf te bouwen en het duurt wel even..
02:15
voordat je het proces en de juiste temperatuurinstelling helemaal onder de knie hebt. Een pluspunt is dat wanneer het ding eenmaal draait, kun je 'm gewoon zelf laten doorgaan Wat ik zelf erg leuk vind is dat je er een grote mix van kleuren in kunt doen.. en het smelt allemaal samen tot een nieuwe samengestelde kleur die er aan de andere kant uit komt. Dat is een puikbeste lijn plastic! Dit hier is de compressiemachine. In feite niets meer dan een oven waarin je dingen kunt samendrukken. Ideaal voor het maken van prototypes en stevige solide objecten. Je kunt er fijn mee experimenteren omdat je heel precieze controle over de temperatuur hebt. Dus je kunt veel experimenteren en dingen uitproberen. Het is niet zo snel als de andere voor productie.. maar het is goedkoop en gemakkelijk te maken. Dit is de injectiemachine. Het duwt de vloeibare plastic in een vorm. Deze machine is ook eenvoudig te maken en je kunt er heel snel dingen mee maken. Je stopt er snippers plastic in, verwamt het en spuit het in de vorm. En wat ook bij deze machine leuk is, als je een goede vorm hebt gemaakt kun je er gemakkelijk meerdere identieke kopieën van maken. De objecten die je hiermee maakt zijn vaak wel kleiner.
03:21
Het hangt er natuurlijk van af wat je wil maken, welke machine je daarvoor het beste kunt gebruiken. Focus eerst op één techniek en als je die helemaal onder de knie hebt.. bouw dan een andere machine. Alle machines zijn modulair opgebouwd.. dus je kunt ze altijd uitbreiden en repareren, of aan jouw specifieke wensen aanpassen. Bijvoorbeeld de versnipperaar kun je ook op spierkracht laten draaien. Wij zorgen voor de basics, maar samen met de community kunnen we de machines.. beter of sterker maken. Als je een machine wil maar je bent.. niet zo handig dan zou je iemand uit je omgeving kunnen vragen, die krijgt het vast voor elkaar. Of post een vraag in ons forum waar je er eentje kunt vinden. Als je een machinebouwer bent en je bent opzoek naar werk, kun je naar hetzelfde forum gaan en iemand anders ontmoeten die een machine gemaakt wil hebben. Okee, nu kiezen we een machine bekijk de instructievideo en bouw 'm!

DOWNLOAD SUBTITLES: