2 Days & 1 Night Season 4 EP.89 | KBS WORLD TV 210905

2 Days & 1 Night Season 4 EP.89 | KBS WORLD TV 210905

SUBTITLE'S INFO:

Language: Malay

Type: Human

Number of phrases: 2268

Number of words: 14513

Number of symbols: 62314

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
00:02
(Daun hijau gelap ada di mana-mana.) (Ogos yang panas, lewat musim panas.) (Percutian apa yang menanti kita hari ini?) Wah, ini pokok apa? Bukankah ini buluh? Ia pokok metasequoia. Itu nama pokok itukah? - Ya. / - Yakah? - Meta apa? / - Metasequoia. - Ini hutan metasequoia? / - Ya. (Ini hutan metasequoia.) Meta apa? - Ia dipanggil apa? / - Ia dipanggil meta Berapa kali awak nak dengar? Bukankah awak datang dengan kami? Metasequoia. Jongmin, tengok di TV. Nanti akan ada sari kata juga. (Jongmin, tengok betul-betul.) (Saya bukan pokok buluh.) (Saya tinggi dan sedang menuju ke langit.) (Saya melepaskan bau fitonsid.) (Saya pokok metasequoia.) - Helo. / - Helo. - Helo. / - Helo. Awak nampak lebih cantik selepas berehat lama. Sudah sebulan. Saya rindukan kamu semua. Sudah lama kita tak jumpa, dan dia sudah berisi. Susah nak percaya. Beratnya bertambah 6kg.
01:15
Awak cuba naikkan badan? Kenapa berat awak naik? Entahlah. - Jadi awak takkan buka baju, bukan? / - Betul. - Sayangnya. / - Itu kali terakhir. (Tiada lagi tayangkan badan) Destinasi hari ini ialah tempat untuk menikmati laut dan hutan hijau. Yeongdeok di Wilayah Gyeongsang Utara. Yeongdeok! (Yeongdeok) Yeongdeok! DinDin, tepuk tangan. Yeongdeok! - Marilah. / - Saya dan Jongmin rasa curiga. - Kenapa? / - Kami datang sebab Seonho. - Kenapa? / - Apa? (Bagaimana dengan Seonho?) Kita akan rakam pembukaan di Yeongdeok? Berdekatan Pohang? Dia ada penggambaran drama di Pohang. Saya juga rasa curiga, kemudian saya pasti bila saya nampak kakinya bila keluar dari kereta. (Bagaimana dengan kaki dia?) - Ya, tengok! / - Aduhai. (Tenang sungguh) Seolah-olah dia keluar dari hotel. Dia macam orang tempatan. Awak dari Pohang? - Sudah tentu. / - Ya, betul. Sebab itulah saya dan Jongmin... Aduhai, ini... Saya tak pernah lihat dia bergaya begini. Saya dah agak.
02:22
(Sekarang awal pagi dan dia sudah bergaya.) Perjalanan satu jam bagaikan ulang alik harian. Seonho sajakah yang awak pedulikan? Macam mana dengan yang kami? (Kita sampai sejauh ini untuk Seonho?) (Itu tak benar, tapi...) (Tolong sokong drama dia.) Awak ada apa-apa helah atau pengetahuan untuk menewaskan haba musim panas? Apa itu? Pada zaman dulu tiada penghawa dingin. - Kipas saja. / - Ya. Bagaimana awak lalui musim panas ini? - Saya pasti awak kena kipas sendiri. / - Saya... Saya bersenam dengan lebih kerap. - Awak memanaskan diri? / - Lawan api dengan api. Macam mana awak bersenam? Di gimnasium? - Saya berjalan baru-baru ini. / - Atau... Atau saya ke gim di dalam bangunan golf. Ada banyak cara untuk bersenam. Awak bersenam seperti orang tua. Saya tak tahu dia akan kata dia pergi berjalan. Biasanya, saya... Dia mempunyai rutin senaman sama macam ibu saya. Mereka berdua berjalan dan pergi bermain golf. Bagi saya, saya asyik minum air. Saya cuba makan sesuatu yang hebat. Mi kacang sejuk hidangan musim panas yang hebat. - Sejuk dan nyaman. / - Aduhai. - Sedapnya. / - Hebatnya. Nak tambah yang mana? Garam atau gula? Betul. Mari kita bincangkan hal ini.
03:28
(Undian secara spontan, garam lawan gula) - Ini / - Awak letak garam atau gula? - Saya tambah garam. / - Mestilah garam. - Saya tetap letak garam. / - Saya tambah garam. - Saya tambah gula. / - Saya juga masukkan gula. - Saya tambah gula juga. / - Yakah? Hanya Generasi MZ yang perlu menambah gula. - Begitu. / - Betul. (Sekejap!) (Apa itu Generasi MZ?) (Generasi M ialah orang yang lahir pada 1980.) (Generasi Z ialah orang yang lahir sebelum 2000.) (Dalam erti kata lain, ini ialah "pemuda".) (Lelaki dari Generasi XY sangat kalut.) Tak. Bukan begitu. Saya akan beri awak contoh. Tabur garam pada tembikai, ia jadi lebih manis. Itu prinsip yang sama. - Kenapa tambahkan garam pada tembikai? / - Ya. Ia menjadi lebih manis. Itu prinsip yang sama. - Kenapa tambahkan garam pada tembikai? / - Ya. - Awak tak tahu? / - Orang selalu buat begitu. (Aduhai. Jangan tipu saya.) - Betul. / - Awak tak tahu tentang ini. - Dia tak tahu. / - Betul. Orang menambahkan garam kepada tembikai? - Adakah mereka celup dengan garam? / - Yakah? - Kalau taburkan garam, / - Orang celup garam. ia menambahkan kemanisan. - Ia memaksimakan rasa manis. / - Betul. Tak. Kami tak tahu sebab kami dari Generasi MZ. Budak lebih muda daripada awak mengetahuinya. - Saya terlalu muda untuk tahu. / - Yakah? Hei, MZ bermakna " dungu" dalam bahasa Korea? "Dungu." - "Dungu." / - "Dungu." - Kamu berdua saja yang dungu. / - Marilah. (Kamu berdua saja yang dungu.) Jadi awak bercakap tentang makanan. Tapi ada cara lain untuk menggembirakan suasana yang memenatkan selain makan makanan.
04:32
- Bermain di dalam air? / - Muzik. Muzik? Saya nak jauhkan diri daripada kepanasan Macam lagu musim panas? (Keluar dari kamera) Okey. Awak boleh balik begitu saja. (DinDin sedang aktif dan Seyoon tidak pandang.) (Masuk ke dalam kamera) Jadi episod istimewa kita sediakan hari ini ialah Festival Lagu Musim Panas. - Lagu musim panas. / - Festival Lagu Musim Panas. (Aduhai!) (Festival Lagu Musim Panas!) (Mendengar lagu ini mengurangkan kepanasan.) (Koleksi lagu-lagu musim panas yang terkenal) (Anda dah bersedia untuk berseronok?) (Mari mulakan Festival Lagu Musim Panas!) - Apa lagu-lagu musim panas? / - Yakah? Sebenarnya, lagu CEO saya ialah lagu yang terbaik. - "Dalam Musim Panas". / - Aduhai. - "Dalam Musim Panas". / - Betul. Betul. ("In Summer" oleh Deux) (Lagu hit dari tahun 90-an cipta versi baru.) (Lagu semua orang mesti dengar pada musim panas.) (Lagu musim panas legenda) Tapi orang dari generasi saya mendengar Lagu COOL setiap musim panas. (Mereka terus mula menyanyi.) (Menari) (Dia dah pandai buat koreografi.) - Dia juga tahu gerak tari itu. / - Apa?
05:41
- Awak tahu juga koreografi mereka. / - Tapi Junghoon pasti berlatih gerak tarinya di rumah. Lagu-lagu ini popular semasa kami membesar. - Lagu saya "City Escape" oleh Clon. / - Aduhai. - Lagu hebat. / - Sesuai dengan rancangan ini. ("City Escape" oleh Clon) (Kerjasama sempurna) - Mari kita keluar dari bandar / - Mari kita lari (Tapi budak Generasi MZ nampak tak berminat.) (Tapi lelaki pertengahan usia ini sangat teruja.) (Berseronok) Cuma kita saja yang ketawa dan mereka tak ketawa. (Hanya OB yang boleh kaitkan kejadian ini.) - Awak patut ketawa. / - Awak patut buat begitu. - Awak patut ketawa. / - Hei. (Dia hanya beza empat tahun daripada Seyoon.) - Saya tersenyum. / - Awak patut ketawa. - Hei. / - Hei. Awak tahu apa yang dia buat? Saya menonton Seonho. Aduhai. "Saya nak sertai mereka." Dia nampak macam itu. Hei. (Ketawa) Tapi bagi saya dan Ravi... - Kita dah dengar lagu-lagu SISTAR. / - SISTAR. - Sentuh badan aku / - SISTAR. (Menggoyangkan pinggulnya) Awak bagus. (Ya, ini gerakan yang sama.) (Menutup matanya) Hei! Kali ini, awak dibahagikan kepada 2 kumpulan 3. Awak dibahagikan kepada kumpulan kamu sekarang. - Okey. / - Aduhai.
06:47
Untuk membahagikan kumpulan, awak akan bermain 10 Lagu Terkini Musim Panas. - Boleh juga. / - Okey. Bagus. "Top 10 Songs". Juruhebah, Son Bum Soo, menghoskan rancangan ini. Hebatnya. ("Top 10 Songs") (Rancangan carta lagu popular dari 1982 ke 1998) (Ia sebahagian besar dari sejarah muzik di Korea.) Dulu, "Top 10 Songs" rancangan muzik terbaik. - Memang terbaik. / - Biar betul. Itu rancangan - paling berprestij. / - Bukankah Lee Duk Hwa hos "Top 10 Songs"? - Apa? / - Apa? - "Tolonglah." Dari mana? / - "Tolonglah." - Itu / - "Saturday Night Music Show". - "Saturday Night Music Show". / - Begitu. (Ini rancangan TV yang Junghoon ingat.) (Tolonglah!) (Rancangan "Saturday Night Music" sangat popular.) (Ketika itu, ia program TV yang paling popular.) Awak tak boleh kembali ke masa itu. Awak patut lihat awak awak tonton di umur 20-an - "Saturday Night Music Show" / - Yakah? adalah rancangan sebenar? - Apa? / - Sudah tentu. - Saya ingatkan / - Sudah tentu. cuma parodi "Infinite Challenge" saja. Awak perlukannya untuk membuat parodi. Awak perlukan persembahan sebenar. - Awak tahu apa maksudnya? / - Betul. - Jadi rancangan itu benar-benar wujud? / - Ya. Ia rancangan pancaragam hebat di hujung minggu.
07:54
- Yakah? / - "Saturday Night Music Show". Saya akan tunjukkan 10 lagu terbaik dari drama muzik paling popular di KBS. Mereka di tempat pertama sehingga ke-10 masa lalu. - Okey. / - Aduhai. Salah satu lagu itu takkan didedahkan. Jadi anda perlu teka tajuk dan artis lagu ini. - Senang saja. / - Saya akan menang kali ini. Saya akan beri awak tiga soalan. Ahli yang dapat jawapan betul akan bergabung. Ahli-ahli yang jawab dengan betul? Awak sudah berpeluh. Ahli-ahli yang mendapat jawapan yang betul akan mendapat barang yang berguna hari ini. Ia adalah barang penting untuk musim panas. - Kopi kosong? / - Kipas tangan? - Saya beri awak kipas tangan. / - Kipas tangan? Ya. Seyoon benar-benar perlukannya. (Ya!) (Rugi ucap selamat tinggal pada musim panas!) (Mari menyanyi lagu-lagu musim panas yang hebat.) (Top 10 Summer Songs) Baiklah. 10 Lagu Terbaik Pada Musim Panas. (Bersorak) Carta muzik pertama adalah dari tahun 1996. - Ini dari zaman kita. / - Ini dari zaman kita.
09:01
Okey. 1996. Saya tahu lagu-lagu ini. (Era untuk ahli-ahli tua) Ketika itulah saya mula bekerja sebagai penari. Saya berusia enam tahun ketika itu. Aduhai. Saya baru berusia tiga tahun. Itu ketika R.ef debut. - Jadi / - Saya berusia 18 tahun ketika itu. Carta muzik dari minggu pertama bulan Ogos 1996. - Ogos. Musim panas. / - Musim panas. Ini berita seterusnya. (Musim panas 1996 sangat panas.) (Orang pergi ke gunung) (dan pantai untuk kekal sejuk.) (Tempat percutian musim panas sesak.) (Ini lagu-lagu yang mereka dengar dulu!) (Mari kita lihat lagu apa yang disayangi.) (Minggu pertama bulan Ogos dalam 1996) Beritahu tajuk lagu yang berada di tempat kedua - dan artisnya. / - Aduhai. Ini Saya dah dapat. "Kung Ddari Sha Bah Rah". ("Kung Ddari Sha Bah Rah" oleh Clon) - "Kung Ddari Sha Bah Rah" oleh Clon. / - Ya. - Betul? / - Itu ada dalam senaraikah? Saya rasa sekurang-kurangnya ada dalam senarai. Yakah? - Ia di tempat pertama? / - Tempat pertama? (Kagum) - Serius, Seyoon? / - Tempat ke-10... Apa? Tapi saya tak dapat apa-apa. Itu seperti meneka tempat ke-10. ("Kung Ddari Sha Bah Rah" oleh Clon) (Ia lagu yang terkenal) (yang menggempar Korea bila ia dikeluarkan.) (Ia menang Piala Emas) (selepas menang tempat pertama selama 5 minggu.)
10:09
(Hanya lagu ini dari 1996 memenangi Piala Emas.) (Dulu, Clon sangat popular.) (Tapi Junghoon) (Pengembaraan masa) (Dia ingat sesuatu yang gila?) - Selalunya pelawak? / - Saya dah dapat. "Summer Story" oleh DJ DOC. "Summer Story" oleh DJ DOC. Saya pasti salah satu lagu ada dalam senarai itu. (Minggu pertama bulan Ogos dalam 1996) Tempat ketiga? (Tempat ketiga, Summer Story" oleh DJ DOC) Aduhai. Tak mungkin. Apa? Sekejap. Lagu yang mana di tempat kedua? (Ahli-ahli OB sangat bagus.) (Ia lagu terkenal yang sesuai untuk) (dalam industri muzik.) (Ia masih digemari sebagai lagu musim panas.) (Selepas Clon menang Piala Emas) (mereka menang tempat pertama selama tiga minggu.) Jadi semua lagu ini adalah daripada 1996? Macam mana dengan Turbo? Jadi lagu apa ada di antara mereka berdua ini? - Saya akan dedahkan beberapa tangga. / - Okey. - Yakah? Okey. / - Ya. Ini dia tempat ke-10. - Apa itu? / - "Tragic Love". - Apa itu? / - Ia "BB". (Mereka tahu lagu itu.) (Idola pertama yang memenangi hati askar-askar) (BB kesayangan kita.) Adakah BB untuk Baby V.O.X? - Apa? / - Tidak.
11:17
Nama mereka ialah BB. Ia adalah duo. (Saya berumur tiga tahun ketika itu.) (Awak tak tahukah "Heaven's Land Star's Land"?) - Saya tahu lagu itu. / - Tidak. - Mereka sangat popular. / - Mereka sangat hebat. - Wanita duo. / - Betul. Tempat kelapan ialah Kim Gunmo, "Speed". - "Speed". / - "Speed". (Mari, kawanku!) (Saya tak percaya ini terjadi kepada saya) (Satu, dua, tiga!) (Menjadi lebih muda) (Tubuh mereka ingat iramanya.) (Saya sangat seronok!) - Ini menyeronokkan. / - Hei. Tengok. - Seronok tak? / - Saya sangat seronok. - Saya akan teka. / - Kami tahu lagu-lagu ini. - Sebab kita tahu lagu-lagu ini. / - Aduhai. - Ini menyeronokkan. / - Ia sangat menyeronokkan. - Kalau tak, tak seronoklah. / - Betul. - Dengar sini. / - Awak tak tahu lagu ini? - Mari bahagi 2 kumpulan. / - Mari tukar tempat. - Sekejap. / - Mari kita tukar tempat. - Kita patut bersatu begini. / - Saya suka ini. Aduhai. Itu tempat duduk terbaik dalam rumah. Tak. Awak patut tukar tempat duduk dengan dia. - Okey. / - Tidak. - Awak berpura-pura jadi pasukan kami. / - Tidak. Bukan begitu. - Hei. / - Seonho tiada rakan-rakan. - Saya nampak mata awak. / - Saya sedang melihat. Awak bertiga sepasukan. Dan kita berdua sepasukan. - Dia ada di tengah-tengah. / - Betul. (Apabila pak cik saudara seteruja ini) (dia sangat teruja.)
12:22
Seonho. - Tunggu. Saya dah dapat! / - Ada apa? Apa? "Meant to Be" oleh Solid. - Itu sebelum 1996. / - "Meant to Be" oleh Solid. - Bukan lagu musim panas. / - Ia di tangga kelima. - Aduhai. / - Yakah? ("Meant to Be" oleh Solid) (Lagu ini tentang lelaki berjumpa teman wanitanya) (di janji temu tanpa pengetahuan teman wanitanya.) Boleh awak nyanyikan untuk kami? Satu, dua, tiga. Saya diberitahu yang dia cantik Ini festival yang hebat. (Enggan mengikut) Mereka menyanyikan lagu itu. (Mari kita berseronok dengan lagu ini.) (Pak cik berdua, makanlah.) (Ini dia!) Hari ini hari janji temu rahsia. Saya beranikan diri dan dandan rambut saya Sudah lama saya tak keluar janji temu Saya fikir apa yang saya nak cakapkan Tak rasa macam janji temu kita Saya keluar rumah dan rasa teruja Cuaca sangat baik dan angin saya baik Apa pun, saya gembira (Apa pun, mereka bahagia.) (90-an adalah yang terbaik!) (Rasa macam dia dah bertambah muda 20 tahun.) - Bukan begitu. / - Saya sangat teruja. Biar saya dedahkan lagu lain dalam senarai. - Aduhai. / - Ia sangat sukar. - Saya boleh ingat dengan jelas. / - Bukan saya.
13:31
Aduhai. Biar betul. - Saya tak tahu. / - Adakah Jo Sungmo? Ini petunjuk yang penting. Lagu kumpulan campuran di tangga kedua. - Ini lagu COOL. / - Apa? - Ini lagu COOL. / - Saya setuju. KOYOTE debut pada tahun 1998. Kalau pada tahun 1996, ia mesti lagu COOL. (COOL adalah kumpulan terkenal pada musim panas.) (Adakah lagu COOL di tempat kedua?) - OKEY. / - Tapi lagu-lagu COOL Sekejap. Bukan "Sorrow". - "Woman on the Beach." / - "Jumpo Mambo"? - Salah. / - "Beer and Peanut". COOL bukan kumpulan yang betul? Bukan sebab COOL. Saya dah dapat. Adakah ia Space A? Tidak. (Pak cik ini teruja dan gunakan suara kepala.) "Adakah ia Space A?" - Adakah ia dua? / - Saya dah dapat! "The Angel Who Lost Wing" oleh Roo'Ra. ("The Angel Who Lost Wing" oleh Roo'Ra) - Salah. / - Aduhai. - Ia lagu Roo'Ra. / - Ia lagu Roo'Ra. - Saya dah dapat! / - Saya dah dapat! - Saya dah dapat. / - Ia lagu Roo'Ra. - Seyoon lebih pantas. / - Ia mesti jadi lagu ini. - Bersedia. / - Saya tahu lagu ini. Saya tahu lagu ini. Sebaik saja saya jawab, terus mainkan lagu ini. - Awak tahu, bukan? / - Saya tahu lagu ini. Kita mula dari kanan. - Saya tahu lagu itu. / - Saya rasa ini dia.
14:36
- Kita mula dari sini, bukan? / - Ya. Betul. - Ia lagu tanpa ini? / - Tidak. - Marilah. Biar saya masuk! / - Tidak. - Buat begini. / - Okey. - Saya dah dapat. Itu dia. / - Awak dah tahu. - Kami tahu lagu ini, bukan?/ - Ini mesti betul. Ia "3! 4!" oleh Roo'Ra! Betul. (Menyanyi) (Lagu yang dinyanyikan oleh OB dan YB bersama.) (Tempat kedua, 3! 4!" oleh Roo'Ra) (Ia lagu hit Roo'Ra yang paling terkenal) (yang mewakili musim panas di Korea.) ("3! 4!" bermaksud kalau mereka jatuh 3 kali) (mereka akan bangun pada masa ke-4 mereka.) (Macam ini!) Ya. Ia seperti ini. (Begini.) (Pak cik paling tua sedang berseronok.) Betul. (Ia lagu musim panas semua orang.) - Saya dah berpeluh. / - Ketika itu... Seyoon betul. - Ini kipas untuk awak. / - Terima kasih. - Ia dicas sepenuhnya, bukan? / - Ya. Aduhai. Seronoknya. (Mereka pasti sangat seronok.) (Berpeluh-peluh) Sudah sejuk sekarang. - "3! 4!" lagu terkenal. / - Ada Chae Rina. - Tak pernah menang tempat pertama? / - Tapi - ia tidak pernah di tangga pertama / - Yakah? - kerana / - Yakah?
15:44
lagu yang berada di tangga pertama. - Lagu Clon. / - "Kung Ddari Sha Bah Rah". - Itu adalah era yang hebat. / - Dan DJ DOC "Summer Story" juga menang tempat pertama. Lagu-lagu ini diterbitkan pada masa yang sama. Mari kembali ke saat-saat akhir. - Betul. Lagu-lagu itu terlalu lama. / - Tidak. Tak apa jawapan saya salah, tapi saya berseronok. - Betul. / - Tidak. Jangan datang lagi. Mari kita ke era Piala Dunia. Kembali ke 2002. (Kembali ke 2002, Piala Dunia?) Carta kedua dari 2008. Okey. Lollipop, datang kepada saya Bukan 2008. - Umur saya 15 tahun. Saya di gred lapan. / - Ya. Saya tahu lagu dari zaman ini. Saya rasa saya pun dah dapat. - Awak kata, "2008"? / - Apa yang awak buat? - Saya pernah sertai tentera dulu. / - Apa? Awak paling banyak dengar lagu. Awak selalu dengar lagu. - Inilah masanya. / - Awak selalu dengar lagu. - Inilah masanya. / - Ya. Giliran kita pula. - Saya rasa / - Saya merakam "East of Eden". Saya sedang menonton "East of Eden" ketika itu. - Yakah? / - Ya. 2008. - Saya juga menontonnya. / - Awak menontonnya? Selepas tamat tugas, saya sentiasa menontonnya. - Ketika itulah ia dimainkan. / - Betul. (Industri muzik yang agak hebat pada bulan Ogos.) Kali ini, awak perlu teka lagu dari minggu kedua bulan Ogos 2008. Teka lagu di tempat keenam.
16:48
(Teka lagu di tempat keenam.) - Tempat 10 didedahkan. / - Kita akan tahu nanti. Di tempat ke-10 ialah "Energy" oleh Mighty Mouth. (Terkejut) - Hyundo akan tulis lagu itu! / - Mighty Mouth. Aduhai. Itu lagu hit. (Ia memberi tenaga kepada para pendengar.) Sekarang saya dah tahu. Aduhai. Ia dah sampai ke tempat itu sekarang. - Masa itu, Mini-homepages terkenal. / - Ya. Tempat 9 "Don't Go, Don't Go" oleh Brown Eyes. (Tempat 9 "Don't Go, Don't Go" oleh Brown Eyes.) (Menggabungkan sentimen generasi milenium) Aku masih Hiduplah. Seperti orang dungu - Awak patut nyanyi begini. / - Awak berseronok. - Kita semua berseronok sekarang. / - Ini hebat. Saya rasa agak ketinggalan. Mendedahkan setiap lagu sangat menyeronokkan. - Tempat kelapan. / - Jadi beginilah rasanya. (Pada minggu kedua Ogos 2008) ("Disco" oleh Uhm Junghwa, "Moai" oleh Seo Taiji) (Semua lagu kecuali untuk lagu) (Tempat pertama dan keenam akan didedahkan.) Saya dengar semua lagu sekurang-kurangnya sekali. Ini menyeronokkan. - Aduhai. / - Saya tak tahu. (Tapi) Kita bercakap tentang lagu tahun 2008, Junghoon - dah jadi sangat senyap. / - Aduhai.
17:50
(Dia sangat seronok tadi.) Selepas 2008, ia seperti dia sedang mogok dengan senyap. Awak patut biar saya jawab soalan pertama. Saya patut buat begitu. Saya terlalu sibuk. - Dia tak boleh sertai kita sekarang. / - Betul. Saya dah dapat. Lee Hyo Lee, "U-Go-Girl". Ia menang tempat pertama. - "U-Go-Girl" Lee Hyo Lee. / - Di tangga pertama. (Jangan fikir tentang kedudukan.) (Lagu ini menakluk musim panas 2008.) ("U-Go-Girl" berada di tempat keenam?) "U-Go-Girl" Lee Hyo Lee memenangi tempat pertama. (Tempat pertama, "U-Go-Girl" oleh Lee Hyo Lee) (Ya. Saya boleh menari sekarang!) (Mereka gembira walaupun mereka salah teka.) (Tak sangka betul.) Apa yang berlaku? Bagus. - Ramai orang meniru lagu itu. / - Bagus. Lee Bong Girl dan Lee Yeon Girl. Ada banyak parodi video. - Lee Bong Girl. / - Lee Bong Girl. "Baiklah. Campak ke atas bahu." Lebih kurang begitu. - Lee Yeon Girl. / - Ini sangat menyeronokkan. Lagu apa yang memenangi tempat keenam? (Baiklah. Mari kita kembali ke kuiz sekarang.) - Saya patut buat semua. / - Ketika awak di sana siapa kumpulan kegemaran kamu? - Wonder Girls. / - Yakah? Girls' Generation dan Wonder Girls terkenal. - Sentiasa di tanggap pertama. / - Mereka popular. - Wonder Girls sangat hebat. / - Betul.
18:56
(Girls' Generation and 2007 Girls debut.) (Adakah salah satu kumpulan ini telah menang) (Tempat pertama pada tahun 2008?) - Saya dah dapat. / - Itu saja? Dulu saya peminat mereka. "Gee, Gee, Gee, Gee" oleh Girls' Generation. ("Gee, Gee, Gee"?) Apa jawapan awak? "Gee, Gee, Gee, Gee, Gee". Berapa kali awak cakap, "Gee"? (Gee) (Sayang) (Gee) (Ada empat "gee".) - Girls' Generation / - "Gee, Gee, Gee, Gee". - "Gee, Gee, Gee, Gee". / - Ya. Salah. (Kalau begitu) Saya dah dapat. "Tell Me" oleh Wonder Girls. - "Tell Me" Wonder Girls / - Itu juga hebat. Salah. Mereka berdua tak ada dalam carta. "Tell Me" keluar semasa saya di gred tujuh. Lagu ini diterbitkan pada tahun 2007. Di sekolah, pelajar lelaki lain tanya saya "Siapa ahli kegemaran awak di Wonder Girls?" - Mereka selalu tanya saya soalan itu. / - Betul. Girls' Generation untuk saya. "Siapa kesukaan awak?" - Aduhai. "Tell Me" / - Boleh awak lakukannya? Apa lagu mereka seterusnya selepas "Tell Me"? - Saya dah dapat. / - Brown Eyes... "So Hot" oleh Wonder Girls. - Betul. / - Aduhai. Panasnya Saya sangat cantik
20:03
(Tempat keenam, "So Hot" oleh Wonder Girls) ("So Hot" menghangatkan tahun 2008.) ("So Hot" oleh Wonder Girls) (Lagu di tempat pertama dalam carta muzik 2008.) "So Hot" di tempat pertama selama lima minggu - sejak minggu pertama bulan Jun. / - Betul. - Ia masih dalam carta. / - Saya masih ingat. (DinDin dapat kipas yang dipegang tangan itu.) Mereka sangat hebat. - Betul. / - Mereka dah pun menang tempat pertama. Saya masih ingat ini. Saya berikan latihan kepada askar-askar pelatih. Junior saya akan panggil saya. "Sila datang ke asrama." Maknanya mereka akan buat persembahan "So Hot". 6 jurulatih sarjan menari ke lagu itu. (Ketika itu, semua orang gilakan Wonder Girls.) Mesti awak sukakannya semasa berkhidmat tentera. - Aduhai. / - Saya pun sama. DinDin dan Seyoon dalam pasukan yang sama. - Apa? / - Mereka akan jadi pasukan yang kuat. Baiklah. Kali ini tahun yang mana? Kita akan pergi pada Tahun 2011. - Saya tak ada peluang. / - Junghoon tersingkir! (Kecewa) - Junghoon tersingkir. / - Anda teka sebuah lagu dari minggu ke-3 Ogos 2011. Saya tahu banyak lagu pada bulan Ogos 2011. - Lagu apa? / - Saya tahu setiap lagu. Saya dengar semua lagu baru selepas habis lagu ke kem latihan dan ditukarkan ke unit saya.
21:09
Ketika itulah senior saya main semua lagu baru. - Itu dia. Saya tahu setiap lagu. / - Betul. Saya di kolej. Selepas saya berkhidmat tentera dan bila saya berkelakuan seperti orang tua. Saya tahu setiap lagu. - Saya orang tua. / - Lepas awak keluar hospital? (Penggunaan telefon pintar) (mula menjadi kebiasaan pada tahun 2011.) (Zaman perubahan ini membawa erti hidup baru.) (Lagu musim panas menghadapi dengan genre baru.) Teka lagu di tempat ke-4 untuk pada minggu ke-3 Ogos 2011. - Saya tahu banyak lagu. / - Baiklah. Pertama sekali, BEAST akan menduduki carta. - Lama tak jumpa / - 2NE1 "I Don't Care"? Salah. "I Don't Care" tak ada dalam senarai. - "Ugly" oleh 2NE1 di tempat ketiga. / - "Fire". - "Api". "Ugly". / - "Ugly". (Tempat ketiga, "Ugly" oleh 2NE1) Dan lagu di tempat ketujuh (Tempat ketujuh, "Saya Terbaik" oleh 2NE1) - Mereka sangat popular. / - Mereka sangat hebat. (Mendengung) - Lagu HyunA di tangga kelapan. / - "Bubble Pop". (Tangga kelapan, "Bubble Pop" oleh HyunA) (Bubble Pop) (Prebet Lim sangat teruja.) (Kenapa dengan dia?)
22:20
- Biar betul. / - Masa saya dalam tentera saya sangat terkejut selepas menontonnya. Masa saya tengok dia, saya sangat terkejut. - Hei, ambil kelas Pilates. / - Aduhai. - Badannya agak kejang. / - Aduhai. Saya ingatkan seseorang menghentakkan pinggulnya. Awak patut buat Pilates. (Mari teruskan dengan kedudukan!) Ini tangga keenam. - "Good-bye Baby" oleh Miss A. / - Begitu. (Tangga keenam, lagu selamat tinggal, lagu Miss A) Tangga kelima ialah "Be Mine" oleh INFINITE. (Tangga kelima, "Be Mine" oleh INFINITE) - Saya tahu lagu ini. / - Betul tak? (Prebet Lim Cheol tahu semuanya.) Tempat kedua ialah "Roly-Poly" oleh T-ARA. - Tempat kedua. / - Ya, tempat kedua. (Sekejap!) - 2PM, 2AM. / - Entahlah. Saya dah dapat. (Dia mengangguk dan dia betul!) - Ada satu lagi lagu. / - Saya kenal mereka semua. Saya terkejut kali pertama saya nampaknya. (Terkejut) (Jika Cheol sangat sukakannya) Mereka semua adalah idola ketika itu. Awak mesti tahu. Awak mesti tahu. SISTAR. (Betul! Ketika itu...) Betul. (Ada SISTAR!) (Ratu musim panas yang tiba setiap musim panas)
23:27
(SISTAR) "Shake It" oleh SISTAR! Salah. - SISTAR. / - SISTAR. - Awak patut jawab dengan betul. / - SISTAR. Ini SISTAR. Ini lagu apa? - Ada lagu ini. / - SAYA (Kecewa) Ravi. "Touch My Body" SISTAR. - Salah. / - Apa? SISTAR. Yang sebelum "Touch My Body". - Ravi. / - Saya dah dapat. "Push" SISTAR. "Push Push". Salah. Sebelum itu. Tangga keempat. Kenapa awak tak tahu? - Kenapa saya tak tahu? / - Pening kepala saya. Saya rasa saya tahu. Saya mesti tahu. - Ada sebuah lagu. / - Saya... Da Som selalu pakai pakaian biru. Tajuk lagu ini sesuai dengan tema hari ini. Biar betul. Saya harap hari ini juga sama. - Jongmin! / - Ravi! - Jongmin! / - Ravi! - Saya dah dapat. / - Jongmin yang cakap dulu. - Jongmin lebih laju. / - Mari kita lihat. - Saya tahu. / - Jongmin. - Aduhai, ia dah berakhir sekarang. / - Okey. - Tolong cakap kuat-kuat. / - Hei, sudah tamat. - Awak tak tahu. / - SISTAR - SISTAR / - "So Cool". ("So Cool" oleh SISTAR) - Betul. / - Aduhai. (Saya hanya ketawa)
24:38
(Tangga keempat, "So Cool" oleh SISTAR) (SISTAR menjadi ratu musim panas dengan lagu ini.) (Ia di tangga keempat sebaik saja) (ia dikeluarkan pada minggu ketiga bulan Ogos.) Betul, saya tahu lagu ini. Mereka mainkan lagu "So Cool" dalam tentera. Saya hadap musim panas di Cheorwon dengannya. (Sepuluh Lagu Musim Panas, Pasukan) (Jongmin, Seyoon, DinDin v Junghoon, Seonho, Ravi) (Mereka dibahagikan kepada 2 kumpulan.) - Pasukan yang sama macam tadi. / - Bagus. Saya minta maaf bagi pihak Junghoon. - Kalau saya jawab soalan itu / - Saya tahu. - kita boleh sepasukan. / - Betul. (Kita boleh berseronok bersama hari ini.) Sayang betul. Baiklah. Kita tak boleh biarkan hal ini bila kita bercakap tentang lagu musim panas. - Pantai? / - Kami akan pergi ke pantai. - Betul. / - Awak akan pakai pakaian renang. - Kita akan ke pantai. / - Mari. - Mari main di dalam air. / - Okey. (Mari kita pergi cepat) (Ke laut) Mari teruskan menyanyi. - Teruskan menyanyi. / - Saya kasihankan Junghoon. Aduhai. - Dia sepatutnya menari. / - Jangan rasa bersalah. - Tak apa. / - Okey. Mari. (Mari kita pergi ke laut.) (Menukar pakaian renang)
25:43
- Panas. / - Aduhai, panasnya. - Musim panas ialah / - Awak seorang saja. Pengumuman rasmi dibuat. Teruskan, Jongmin. - Okey. / - Apa halnya itu? (Adakah Seyoon dan Jongmin bincangkan sesuatu?) - Kami berbincang. / - Ya. - Apa? / - Kami berbual. Saya berbincang sekejap dengan Jongmin - bila kami datang ke sini. / - Betul. Sebenarnya, setiap generasi ada lagu-lagunya. Tema hari ini ialah lagu. (Lagu? Generasi?) Kalau Junghoon dalam pasukan itu, saya risau. dia mungkin tak biasa dengan lagu yang awak tahu. (Dia risau tentang abang sulung bersama YB.) Jadi awak mahu saya pergi? (Awak nak saya keluar dari pasukan saya?) - Itu pendapat peribadinya. / - Itulah maksud dia. - Saya turun di sini. / - Aduhai. - Saya turun di sini. / - Bertenang. - Saya turun di sini. SAYA / - Duduklah. Saya pun tak nak. Duduk dan dengar apa saya nak cakap. - Siapa kata saya mahukan ini? / - Dengar dulu. Mari kita berbincang. Sekejap. Sebagai langkah berjaga-jaga - Awak boleh ambil kipas itu. / - Awak ada kipas. - Peminat setia itu milik awak. / - Tidak. (Beri saya dua orang peminat.) Beri saya dua orang peminat. (Dia cadangkan yang dia ada semua peminat.) - Berikan semuanya. / - Aduhai.
26:51
- Tanggalkan kipas. / - Baiklah. Kalau begitu, saya akan beri awak Junghoon. - DinDin adalah... / - Tiba-tiba... - Dia tiba-tiba saja buka kipas. / - Kenapa? Kenapa awak tiba-tiba guna kipas itu? (Ketawa) (Patutkah kita pilih Junghoon yang naif) (untuk melengkapkan Pasukan OB?) Kenapa kita nak bahayakannya untuk Junghoon? (Adakah mereka akan pilih peminat yang berharga?) Tanggalkannya. Kontrak kita melanggar perjanjian. (Inilah penamatnya!) Tutup. Itu melanggar perjanjian. - Okey. Ini adalah / - Tutup dan beri kepada ahli-ahli saya. - "Ahli-ahli saya"? / - Beri kepada pasukan saya. (DinDin, awak yang terbaik.) Tanggalkan, Jongmin. - Awak boleh selamatkan satu. / - Nanti, Junghoon Aduhai. (Mereka menjadi Pasukan YB.) - Pasukan OB! / - Ya! (Pasukan OB) - Saya pun nak sertai kumpulan ini. / - Bagus. Muka Junghoon tiba-tiba terpancar. (Bersinar) - Saya tiba-tiba teruja. / - Jadi... Kamu semua dah setuju, kita tukar pasukan begini. - Okey. / - Kami pergi dulu. (Dengan Pasukan OB dan Pasukan YB) Saya sangat teruja bila "Kung Ddari Sha Bah" - telah dibebaskan. / - Betul, kami semua teruja. - Ada siaran KMTV dan Mnet. / - Betul. - Terdapat gaya yang unik / - Ada kesensitifan.
27:58
- di video muzik ketika itu. / - Betul. Dulu mereka ada skrin besar di rumah kopi. - Betul. / - Betul. - Kami menonton video muzik / - Saya tahu. - sambil makan parfait. / - Aduhai. - Dan mereka ada telefon di atas meja. / - Ya. - "Sesiapa ada alat kelui?" / - Betul. (Ada sesiapa yang panggil alat kelui?) Kami pernah menontonnya. - Apa yang awak cakap ini? / - Biar betul? Bila? - Saya pun nak tengok. / - Saya... Apa yang awak cakapkan ini? (Mereka tak dengar suara dia) (kerana mereka dalam dunia mereka sendiri.) Kita boleh buat panggilan tempatan di kafe. Hanya datuk saya sebut, "Panggilan tempatan". Ketika itu, kita berjalan di Stesen Gangnam Mereka pernah bermain lagu di tepi jalan. Ada banyak pita yang tak sah. - Itu biasa. / - Mereka jualnya di tepi jalan. - Beli di tepi jalan. / - "Carta Papan Tanda." Ya, dulu kita panggil "Carta Papan Tanda" saja. Kami bawa ia bersama bila kami keluar. - "Barefooted Youth". / - Betul. Saya ingat itu. (Tak berhenti bercakap) (Mereka asyik bercakap tentang masa lalu.) (Menyanyi) - Mari pergi. / - Mari pergi. (Memandang) Kita bagaikan tiga orang tua. (Ketawa) (Tak ada bezanya) "Mereka terus bercakap."
29:08
(Tak boleh berhenti sebab kita terlalu teruja.) Hentikan! Hentikan! (Abang-abang ini teruja) (tak kira apa yang mereka kata.) (Akhirnya mereka tiba di pantai!) Awak berdua sangat bagus. (Pantai!) (Bunyi ombak yang sejuk akan menambat kita.) (Pengembaraan apa yang menanti di Laut Timur?) (Itu perkara biasa.) (Kami merakam mengikut) (peraturan keselamatan COVID-19.) Aduhai, mereka dah meluncur. (Mereka teruja berada di pantai.) Saya nak naik luncur jet. Kita main permainan makan tengah hari di sini. Menu makan tengah hari ini istimewa musim panas yang buat awak berselera semula. - Sup ayam sejuk. / - Aduhai. - Sup ayam sejuk. / - Sup ayam sejuk. (Ais halus) (Sup ayam sejuk masam manis) Saya tak pernah makan. Dengar macam enak. Juga ada hidangan sampingan yang sesuai dengannya. Kami sediakan krep gandum kuda dan kimchi tauhu. Ia sesuai dengan sup ayam sejuk. Ia sangat sesuai dengan sup ayam sejuk. - Okey. Ayuh! / - Pergi! Ia makanan yang mencergaskan. Permainan makan tengah hari ialah hidangan lengkap hidangan istimewa musim panas
30:19
- ialah Festival Sukan Lagu Pantai. / - Ya! - Tunggu. Pesta sukan? / - Pesta sukan? Adakah ini festival sukan? Ada tiga pusingan keseluruhannya. Pasukan menang 2 pusingan pertama akan menang. Di antara pelbagai lagu musim panas kami pilih tiga lagu yang sesuai dengan pantai. Kami sediakan 3 permainan yang padan setiap lagu. Permainan pertama ialah... Lagu musim panas terkenal yang anda boleh fikirkan bila nampak pantai. (Laut saya) Lagu "The Sea" oleh UP. Lagu hit musim panas popular pada zaman 90-an. - ialah "The Sea". / - "The Sea". (Lagu mewakili kumpulan bercampuran jantina, UP.) (Ia lagu musim panas yang) (popular bersama "Ppuyo Pyuyo".) (Ravi yang lahir pada 1993 juga tahu lagu ini.) Kita betul. (Si tua itu juga tahu koreografinya.) (Teruja) Awak tahu gerak tarian yang menghala ke langit. - Kami pernah tunjuk. / - Sesuatu seperti ini. Kami akan jelaskan peraturan selepas semua sedia. - Okey. / - Baiklah. (Siap sediakan makanan tengah hari) (YB Ravi berlari ke laut.) (Percikan) Aduhai, hebatnya. (DinDin si kecil sertai dia bermain dalam air.)
31:25
- Di sini lebih baik. / - Ini lebih baik. (Ketawa) Aduhai. - Sempurna sekali. / - Ini lebih baik. Hebatnya. Ia sangat hebat. Mereka nampak seperti bapa yang tak mahu masuk ke dalam air bersama anak-anak mereka. (Ayah penat.) Keluarlah bila mak awak cakap makanan dah siap. (YB mula bermain di dalam air.) Masuk dalam kolam. (Menjerit) (Cheol sangat teruja.) (Dia masuk ke dalam air dengan rela.) Saya nak kelihatan bergaya. Awak semua, jaga masa muda kami. Siapa kita? - Two Days One Night! / - Two Days One Night! (Two Days One Night) (Mengusik) Hei, budak. (Tak guna.) - Hei! / - Cantiknya. (Semuanya siap sementara mereka main dalam air.) Saya akan jelaskan tentang Permainan Laut. Ada bendera dan serpihan kayu. Pemain pertama akan berdiri di sebelah bendera berhampiran laut. Pemain kedua akan berdiri di atas sekeping kayu. Dan pemain terakhir akan berdiri di sebelah bendera berhampiran tangki air. Kamu semua akan bersedia dengan baldi. Atas isyarat, pelari pertama akan berlari ke laut
32:34
- Untuk senduk air. / - dan isi baldi dengan air. Dia akan menyapu air pada pemain kedua. Perlukah kita simbah air begini? - Simbah? / - Awak simbah air. - Okey. / - Awak patut hantar. - Kami akan terima dari sini. / - Ikut sini. Dan kita akan simbah lagi. Dan pemain ketiga menuangnya ke dalam tangki air. Pasukan yang ada lebih banyak air menang. Pasukan yang mendapat lebih banyak air dalam 100 saat akan menang. - Turutannya sangat penting. / - Betul. Kumpulan manakah akan mula dulu? - Awak pergi dulu / - Mereka patut pergi dulu. - Mereka akan mati dulu / - Pasukan YB mula dulu. memandangkan mereka dah tua - jadi mereka pergi dulu. / - Orang tua dulu. Macam mana awak pasti siapa yang akan mati dulu? (Marah) Mari kita buat perlawanan sebelah kaki. - Mari kita lakukan perlawanan sebelah kaki. Jongmin asyik menang perlawanan sebelah kaki. Perlawanan sebelah kaki. (Ayam senior rancangan aneka ragam, Jongmin) DinDin, awak boleh menang. Saya memang selalu berbasikal kebelakangan ini. Awal tahu saya tewaskannya di tinju kaki, bukan? Mula! (Pasukan pemenang akan mula sebentar lagi.) Mula! (Jongmin tak cukup nafas dari mula.) Mula! (DinDin tunggu dia dengan postur yang stabil.) (Adakah Jongmin akan terus menyerang?) (Dia tersasar.) - Kenapa dia / - Apa itu?
33:41
(Dia tak sentuh pun Myung-soo.) (Jatuh) (Dimalukan) Saya dah agak. Kita dah berpengalaman. - Apa itu? / - Bagaimana awak menunggang basikal? Kaki saya jadi lemah disebabkan mengayuh basikal. Otot saya belum sembuh sepenuhnya. Okey. (Berlari) Dia berlari. (Dia masuk ke dalam air untuk kali kedua.) (Ada sesiapa tahu kenapa dia buat begini?) Dia fikir dia nampak hebat kalau dia buat begitu. Dia asyik buat begitu untuk nampak bergaya. Okey. (DinDin dah pulih.) Seonho ambil posisi sukar. Dia seorang sarjan. Sedia. - Lajunya dia. / - Mari. (Datang semula pada kelajuan maksimum) (Seonho penuhkan air mencukupi di baldi.) Dia sembur dengan baik. (Dia dapat jumlah air yang sedikit.) Aduhai. (Ravi menyimbah sedikit.) Ravi tak simbah dengan baik. Dia patut simbah air dengan betul. (Sedikit saja) Pergilah. Hei, jangan simbah begitu. Betul, begitu. Tidak. Aduhai, apa yang dia buat? - Apa awak buat? / - Ravi, awak sangat bagus. Ravi, awak buat dengan baik. (Ia meletihkan.) (Mencuba dengan gigih) - Beri pada saya. / - Nah.
35:00
(Seonho simbah air dengan banyak.) - Ravi tak pandai main. / - Okey. Hei, Ravi. Betul. (Ravi hanya berdebur sedikit.) Tidak. (Dia juga rasa malu.) Ravi tak pandai. - Ravi sangat teruk. / - Kenapa dia begitu teruk? - Okey. / - Ravi sangat teruk. - Awak boleh bertenang sekarang. / - Ravi. (Adakah dia akan gagal begini?) Ayuh! (Seonho belum berputus asa.) (Tercungap-cungap) - Ravi. / - Mari. - Saya penat. / - Saya buat dengan baik di sini. Hei, Ravi. (Kali ini, Ravi dapat banyak air.) Cuba baling begini. - Tinggi lagi. / - Baling. Ke hadapan. Betul! (Menyimbah air laut) - Betul. / - Bagus. - Betul. Terbalikkan. / - Okey. (Adakah mereka akan dapat air yang mencukupi?) Kita tak perlu buat banyak kali. Kita hanya perlu teliti. Tinggal 30 saat lagi. - Bagus. / - Ya. Bila ia akan berakhir? - Baling seperti tadi. / - Tinggi lagi. Betul. (Dia sudah faham caranya) Berapa saat? - Tengok. / - Tidak. - Okey. / - Dia dah faham caranya. - Dia sudah pandai. / - Tapi dah terlambat. - Anda ada 10 saat. / - Kita ada 10 saat. Cepat.
36:09
- Dalam 8, 7. / - Ravi. Tamat! Apa? Okey, semua dah berakhir. - Okey, dah tamat. / - Mari kira yang terakhir. - Okey. / - Awak puas hati? - Awak tak apa-apa? Awak puas hati? / - Saya tahu. Seonho boleh berulang alik kerana dia cukup kuat. Ia akan membunuh kamu semua. (Orang yang berada dalam posisi yang sukar) (ialah Jongmin daripada semua orang.) Tidak, mari sini. (Dia ditangkap ketika cuba bergerak lebih awal.) Jongmin, mari makan sup ayam sejuk. - Okey. Sedia. / - Posisi pertama sangat sukar. Jongmin, awak cuma perlu buat tiga kali sahaja. - Isikan. / - Sikit saja. Jangan terburu-buru. - Awak terlalu perlahan. / - Jangan buat begitu. - Okey, simbah air. / - Tak perlu lari. - Jangan terburu-buru. / - Simbah. Tak apa. (Simbah) (Menitik) Awak tak buat dengan betul. Bagus, Jongmin! - Apa patut saya buat? Ke hadapan? / - Pergilah. - Okeykah? / - Awak patut buat lebih baik. Okey. (Mereka akan simbah dan terima dengan baik.) Okey. (Seyoon dan Junghoon sudah pandai.) (Terkejut) Ryu Hyunjin. (Buat begini.) Bagus. (Jongmin juga dah pandai.) (Si Gemuk Ryu?)
37:28
(Pukulan dengan bola laju) (Penangkap Junghoon menangkapnya.) Awak seorang pelempar bola. (Si Gemuk Ryu memang puas hati.) Ini sukar dipercayai. (Kagum) (Mereka terus membaling bola.) (Berteriak) (Kemenangan?) Dia patut sertai pasukan besbol kebangsaan. Penatnya. (Jongmin benar-benar keletihan.) (Tercungap-cungap) (Stamina) (Baldi jatuh.) Kenapa awak baling? (Tercungap-cungap) (Dia dah kehabisan tenaga.) Kita belum selesai lagikah? Jongmin penat. Aduhai. Jongmin, awak buat dengan baik. (Ia menyedihkan, tapi ia kelakar.) Penatnya. (Adakah Jongmin akan buat baik?) - Anda ada 10 saat. Sepuluh. / - Cepat. - Sembilan. / - Lapan, tujuh - Enam. / - Aduhai. Maafkan saya. (Balut dengan bersahaja) Maafkan saya. (Permainan Laut Pasukan OB telah tamat.) Okey. (Tercungap-cungap) Bibirnya menjadi biru. Saya tak boleh berlari dalam cuaca panas begini. Awak fikir ia mudah, tapi ia terlalu panas.
38:44
Nampak susah. Tapi kita juga buat dengan baik. Betul, akhirnya awak buat dengan baik. Akhirnya kita buat dengan baik. (Apakah keputusannya?) Okey. Satu, dua, tiga. (Sekali pandang, dalam tangki Pasukan OB banyak.) - Kita berpengalaman. / - Kita buat dengan baik. Bagus. (Pasukan OB menang!) Bagaimana kita boleh jadi sangat teruk dengannya? Permainan kedua Festival Lagu Sukan Pantai. Lagu ini mengingatkan anda akan laut. Lagu-lagu 70-an dan 80-an. The 70s and the 80-an. (Ia bukan lagu untuk Pasukan YB.) Lagu legenda pada masa itu. - Ia 70an dan 80-an. / - Pada tahun 1985 Saya dah dapat. (Dia teka betul selepas dengar tahun 1985?) - "Lying on the Sea". / - Betul. (Jongmin buat dengan bagus hari ini.) - "Lying on the Sea". / - Betul. (Kami tahu lagu ini.) ("Lying on the Sea" oleh The Treble Clef) (Lagu ini memenangi hadiah utama) (di Festival Lagu Kolej tahun 1985.) (Ia naik tangga carta setiap kali musim panas.) - Baring di pantai / - Baring di pantai Jadilah orang yang kesunyian
40:00
(Menyanyi) (Badan dia menari secara automatik.) - Maafkan saya. / - Apa? Awak tahu lagu itu. Apa? Awak tahu lagu itu. - Maafkan saya. / - Aku dilahirkan sebagai lelaki. (Mencampakkan umpan) (Saya mengalah.) (Saya kena menari lagu ini.) Maafkan saya. (Maaf, saya berseronok sedikit.) Saya rasa kita patut bahagikan kumpulan di sini. Kita patut bahagikan kumpulan begini. Lagu ini memenangi hadiah utama - Treble Clef. / - di Festival Lagu Kolej. "Lying on the Sea" oleh The Treble Clef. Nanti, tajuknya agak tidak menyenangkan. - Sekejap. / - "Lying on the Sea"? - "Lying on the Sea"? / - "Lying on the Sea"? - "Lying on the Sea"? / - Kami dah pernah ke sana. Dalam permainan ini, Lying di Laut sama seperti tajuk lagu, awak perlu buat pemain lain - berbaring di laut. / - Kita akan kalah. (Bekalan: Papan luncur dan sarung tangan kayuh) Setiap ahli akan bertanding satu lawan satu. Sambil berdiri di atas papan luncur yang terapung di laut, awak perlu tolak orang lain jatuh dari papan dengan sarung tangan yang bersambung pada dayung. - Boleh juga. / - Betul, kita boleh buat begitu. - Kekuatan tak penting. / - Kena imbangkan badan. Saya dan Seonho mahir melakukannya.
41:07
Saya pun tak kisah. Kalau kita tak boleh berdiri di atas papan? Kita boleh mulakan permainan selepas semua orang berdiri di atas papan. Tak adil jika kita duduk sebaik saja perlawanan bermula, bukan? Kita patut berdiri. Semuanya akan berakhir. (Berlatih) Ia semakin tenggelam. (Cuba untuk berdiri) (Tenggelam) Awak ada papan yang lebih besar? Tidak? Imbangkan badan awak. Okey. Saya dah dapat. Selamat tinggal. (Selamat tinggal, mancis.) - Habislah kita. / - Mari kita tamatkannya. Seyoon. - Awak yang pegang? / - Ya! (Yang ini pun kita sedang pegang.) (Aduhai.) Saya kehilangannya. (Tolong saya.) (Berapa kali dia masuk ke dalam air hari ini?) Lepaskan. - Lepas? / - Lepaskan. (Ya.) Jangan lepaskan. Hidung saya sakit. (Tapi bukan Seyoon saja yang susah.) (Menjerit) (Jatuh) (Sebuah parti penghantaran bermula.) (Dia terjun.) (Saya pun nak masuk juga.) - Maksud saya / - Ini tak boleh jadi. Awak naik saja papan luncur - dan bangun terus. / - Betul. Tapi tak boleh, sebab ia tak boleh.
42:25
- Begini. / - Hei! - Sebab dia ringan. / - Saya cakap apa tadi? Sebab dia ringan. Lepaskan. (Mereka mula terbiasa.) - Pergi! / - Okey. Biar saya naik sekejap. Selamat tinggal! Saya dah cakap jangan buat dia teruja! (Junghoon teruja lagi.) - Dia nak ke mana? / - Awak nak ke mana? Awak tahu apa rasa lautnya? Ke mana Junghoon mahu pergi? (Selamat tinggal) Lagu "The Old Man and the Sea" dalam 2021. ("The Old Man and the Sea", jilid 2021) (Orang tua itu belayar) (seperti biasa.) Pemain pertama pasukan, sila tampil ke hadapan. Pemain pertama kita ialah Daun Terup. (Daun Terup akan ke depan?) Ini saya. (Siapa yang akan menentang Seyoon?) Itu saya. Awak pun sama. Sayalah orangnya. - Sayalah orangnya. / - Awak pun tertipu! - Itu dia. / - Ini saya. Awak pun sama. Ini saya. - Apa ini? / - Mereka main-main.
43:36
- Awak sudah susun turutankah? / - Jadi siapa? - Ini saya. / - Ya, pergilah. Awakkah orangnya? Okey. Dia tak mampu melawan saya. Ini tentang keseimbangan. Kekuatan teras awak. Tak masuk akal. Berapa banyak awak makan. (Kekuatan Nasi Seyoon vs Kekuatan Tubuh Ravi) (Perlawanan bermula.) - Lepaskan dia. / - Semoga berjaya! Awak menang! Terima sajalah, Seyoon. Selamat tinggal! Selamat tinggal! (Setelah takdir ditentukan) (Seyoon berada di permukaan laut.) (Saya lepaskan awak sekarang, papan luncur air.) (Ravi menang tanpa buat apa-apa pun.) Awak boleh bertahan. Nasib baik! (Tak ada orang lain rasa dia bernasib baik.) (Junghoon lawan Seonho) - Ayuh! / - Sedia. (Perlawanan bermula.) Nampak bagus! Ayuh! Mari kita pergi ke "Hometown Cha-Cha-Cha"! Ayuh! Mari kita pergi, "East of Eden"! Awak boleh! Junghoon lepaskan serangan air itu! (Mereka mula simbah air.) Ya! (Dia ditolak dari papan itu.) (Junghoon menang tanpa buat apa-apa.)
44:53
Kita menang! (Bersemangat) (Kekok) - Jongmin, awak yang terakhir. / - Okey. Ini perlawanan terakhir. Saya akan hapuskan dia dengan satu pukulan sahaja. (Jongmin lawan DinDin) (Mereka bermain dalam liga untuk mengelak) (memenangi gelaran paling lemah di sini.) (Pesaing tersembunyi dalam rancangan ini) Marilah! Dengan satu pukulan. (Mari kita selesaikannya hari ini.) Mula. Apa kata kita dekatkan mereka? (Mengisytiharkan perang) - Siaplah awak. / - Lepaskan. - Lawan. / - Ayuh! (Terhuyung-hayang) Pergi! Pukul saya! Saya akan dayung ke sebelah awak, pukul awak dan... Tangkap dia! Tolak dia! (Dalam perlawanan antara dua petinju paling lemah) (Akhirnya ia perlawanan yang sesuai.) (Mereka menjangkaui liga mereka sendiri) (dan sekarang mereka bertaruh yang dinantikan.) (Mereka berdua berbalas tumbukan.)
46:06
(Mengujakan) Pergi! (Dia berjaya elak?) (Jongmin dalam bahaya.) (Untuk tumbukan akhir dia) (Jongmin bangkit.) (Adakah ia akan berkesan) (Selamat tinggal.) (Orang tua ini hilang keseimbangan) (dan jatuh ke dalam air.) (DinDin yang paling lemah telah lakukan tugasnya.) Ya! (Pasukan YB menang dalam Pusingan 2.) Pusingan ketiga ialah finalnya. - Okey. / - Okey. Pusingan akhir, pusingan ketiga. Saya rasa gembira. Saya akan menang. (Menjadi kompetitif) - Lari! Sekarang kita lari. / - Lari. Cuma tak berlari. Tolonglah. (Kenapa mereka sangat yakin tentang berlari?) (Seonho menang.) (Seonho dan Ravi bermain Balloon Tag di Pohang.) (Meluru) (Kedua-dua kuda memecut.) (Jika lari, Pasukan YB pasti akan menang.) Permainan terakhir Festival Lagu Sukan Pantai untuk menentukan siapa yang akan menang hidangan
47:19
termasuk sup ayam sejuk... - Lari! / - "Relay" oleh S.E.S? Ia mesti lebih mudah daripada yang kita fikir. (Tolong bukan balapan dan padang.) - Mari buat yang mudah. / - Berlari? Dengan menyimbah air... (Simbah?) (Ia lagu generasi kita akhirnya.) (Lagu rancak itu) (Da, da, da, da.) ("Dolphin" OH MY GIRL mendapat banyak perhatian) (terima kasih pada lagu yang menarik) (walaupun ia bukan tajuk lagu.) (Awak simbah saya lagi) (Menunjukkan kaki yang laju) Lari! - Lari! / - Saya disimbah lagi... (Dan orang-orang tua yang tak boleh menikmatinya) Kita lari sambil simbah air? - Awak tak tahu lagu ini, bukan? / - Ya. - Ada apa? / - Jadi macam mana kita nak main? Junghoon tak tahu. Ia daripada "Dolphin" oleh OH MY GIRL. Dalam Permainan Dolphin kesemua enam ahli akan bermula serentak. Masuk dalam semburan air dan selamatkan ikan lumba-lumba di laut untuk menang. (Jadi ia berlari.) - Kita menang. / - Garisan permulaan... Garisan permulaan... Junghoon baru saja kata,
48:26
"Kita hanya perlu halang mereka berdua." Awak patut dengar dengan jelas. Awak tak dengar apa dia cakap? Ya. Kita cuma perlu patahkan kaki mereka berdua. - Dia kata, "Patah." / - Seorang ambil satu kaki. Baiklah. (Tolong selamatkan nyawa kami.) Sila bergerak ke garisan permulaan. Tapi ia sangat pantas. Mari kita bersetuju terlebih dahulu. Awak nak berlaku adil atau main kotor? - Kita patut berlaku adil. / - Yakah? Mari main kotor. - Main kotor. / - Okey. Mark Seonho. Lajunya dia. Seonho sangat pantas. Kita patut pilih dia. (Dia tak pernah berhenti main kotor.) Akan nampak ikan lumba-lumba bila sampai di sana? - Mana ikan lumba-lumba? / - Ia akan muncul. Yang mana satu ikan lumba-lumba? Adakah itu ikan lumba-lumba? (Memecah arus air) (Adakah ia luncur jet?) Awak nak kami tangkap ski jet? Macam mana kita nak tangkap? (Bukan saya. Ini.) (Sayalah ikan lumba-lumba!) (Selamatkan saya.) Bersedia! - Jongmin tak boleh halang saya. / - Pegang dia. (Orang yang cuba menghalang)
49:38
(dan mereka yang cuba mengelakkan diri) (Dalam ketegangan yang melampau) (Pemain handalan setiap pasukan meluru ke depan.) Tangkap dia! (Macam mana?) (Pemain handalan setiap pasukan meluru ke depan.) Tangkap dia! (Memecut) (Junghoon dan Seonho berlari dengan pantas.) (Semakin kasar) (Ravi mula di belakang untuk elak penghalang.) (Terpercik) (Dia lari dari terakhir hingga ke hadapan.) (Dia seperti berjalan di atas air.) (Junghoon dan Seonho ikut.) Tidak! (Mereka tak boleh lari sebab air itu agak dalam.) (Kemudian kita berenang!) (Ravi mendahului) (dan di belakang Junghoon.) (Bagaimana dengan Seonho?) (Dia ditarik oleh Seyoon sebaik saja dia terjun.) (Tersingkir) (Pertarungan 1 lawan 1 antara Junghoon dan Ravi.) (Perlawanan yang sengit.) (Tapi dolfin itu lebih dekat pada Junghoon.)
50:55
(Dia juga berenang lebih laju daripada Ravi.) (Junghoon dapat pegang ikan lumba-lumba dulu.) (Mereka tunggu Junghoon untuk berikannya.) (Junghoon, Seyoon, dan Jongmin) (Pasukan OB hanya perlu lepasi ikan lumba-lumba.) (Dia cuma perlu baling kepada Seyoon.) Baling! (Saya tak boleh benarkan.) (Pasukan YB menyerang tanpa henti.) Baling! (Seonho mencuri) (Dia curi daripada tangan Junghoon) (dan membalingnya.) Di belakang awak! Apa? (Ikan lumba-lumba lebih dekat dengan Ravi.) (Pasukan YB menang semula ikan lumba-lumba.) Baling pada saya! (DinDin, Ravi, Seonho) (Dia boleh serahkan saja pada DinDin!) Baling pada saya! (Dia nampak DinDin.) (Saya akan tunjukkan balingan saya yang hebat!) (Seyoon ada di belakang.) (Dia geletek Ravi) (dan mencampak dia.) Seyoon! (Piranha ini dikerumuni daging yang berisi.) (Mereka semakin hampir dengan Seyoon.) (Dia tiada tempat lain untuk pergi.) (Mampukah mereka ambil ikan lumba-lumba?) Apa yang awak buat? (Ayuh, ikan lumba-lumba!) (Tolong ikan lumba-lumba itu.) (Dia baling kepada Jongmin, jauh dari orang.) - Hei! Keluarkan! / - Keluarkannya! (Kita tak boleh kalah begini.)
52:10
Keluarkannya! (Pasukan YB mengejar dengan pantas.) (Saya takkan ditangkap!) (Dia bawa keluar ikan lumba-lumba dan keluar.) Bawa kasut saya! (Selamatkan saya juga.) Bawa kasut saya. (Jong-derella berlari berkaki ayam.) (Pasukan OB menyelamatkan ikan lumba-lumba.) Kita menang! Ia pasti lazat! (Kemenangan dan keraian kemenangan) (Sedih) Saya terjun dulu, bukan? Tapi saya sedar bila saya dah masuk. "Tunggu. Saya tak pandai berenang." (Dia kalahkan Junghoon selepas bergelut) (dan terjun ke dalam laut.) (Betul. Saya tak pandai berenang.) (Dia ditangkap hanya untuk minum air laut.) Memang kelakar Seonho tak pandai berenang. - Dia sangat pantas. / - Betul. Saya fikir, "Macam mana nak ke sana?" Saya dah buat keputusan. Pasukan OB menang. (Pasukan OB makan tengah hari.) - Mari makan! / - Tapi... Junghoon ahli pasukan kami. (Kalaulah Junghoon dalam pasukan kita) Sepatutnya Junghoon milik kita. - Berdiri bulu roma saya. / - Permainan yang baik. - Maksud saya... / - Lihatlah DinDin. - Dia sepatutnya milik kita. / - Betul. - Junghoon / - Dia milik kita.
53:20
Hei! Apa yang berlaku? (Lihat betapa bagusnya awak tanpa saya!) Dia rasa itu buat dia nampak hebat. Dia rasa gaya menyelam itu nampak hebat. Awak boleh bersiap ke tempat makan. Okey. (Pergi ke tempat makan tengah hari) Bukankah saya dah kata saya tak boleh berenang? Saya rasa saya beritahu Junghoon. "Seonho, boleh awak berenang?" "Tidak." Kami bercakap dengan satu sama lain, "Kami akan lari ke arahnya dan tangkap saja." Awak nampak kecewa dengan perlawanan ini. Saya betul-betul nak makan tengah hari itu. (Seyoon cuma penat.) Saya kehabisan tenaga. Saya penat permainan itu. (Kelaparan juga timbul selepas keletihan.) (Penat dan lapar) (Bas itu penuh dengan rasa letih dan lapar.) - Baiklah. / - Mari. Mari kita pergi. (Mereka sampai di tempat makan tengah hari.) (Selepas berehat beberapa minit) (Untuk memulihkan kekuatan mereka...) Bawa sup ayam sejuk. - Sup ayam sejuk! / - Sup ayam sejuk! (Ini sup ayam sejuk awak.)
54:38
(Hidangan musim panas, sup ayam sejuk) (Sup masam manisnya tiada tandingan.) (Sup ayam sejuk yang mengurangkan kepanasan) Hebatnya. Aduhai. - Terima kasih untuk makanan ini! / - Aduhai. Ini hidangan yang mencergaskan. Mari kita rasa supnya. (Sup dahulu) - Sedap tak? / - Bagaimana rasanya? (Sejuknya.) Sup ini memang sedap. Sedapnya. (Minum dari mangkuk) (Berteriak) (Bagaimana rasanya?) (Kagum) Bagaimana rasanya? Awak tahu bila awak dahaga dan nak minum soda? Ini yang awak perlukan. Inilah dia. Minum sajalah. Awak yang terakhir Boleh kami tunjukkan mengikut urutan 1, 2, dan tahap ke-3? - Baiklah. / - Kita mula dari Tahap Satu. - Tahap Satu. / - Tahap Satu. Tentu menyegarkan. Awak tak boleh dapat ini di tempat lain. - Itu saiz biasa? / - Saiz biasa. Macam mana? Macam mana? (Dia gambarkannya secara ringkas.) Sekarang Tahap Dua. - Saya Tahap Dua. / - Itu yang paling besar. Ya, saya nak makan mi lagi. - Makan dengan ayam. / - Ini ayam. Sup dan stok ayam
55:50
Tahap Dua. Tahap Tiga ialah... Boleh cepat tak? (Saya lapar, jadi cepat sikit.) - Baiklah. / - Okey. (Ini dia Jongmin dari pemakan mi.) (Pemakan mi Jongmin yang menghirupnya) Jongmin. (Semua mata melihat dia) Awak naik badan sebab kamu makan berselera. (Ada sebab dia naik 6kg.) Sekarang acara utama. Dia nampak dah sedia nak makan. Dia dah pun pegang mi. (Jumlah yang luar biasa) Rendamkannya. Sama macam Seonho di laut tadi. Rendam mi dalam sup seperti... "Tunggu. Saya tak pandai berenang." Ini dia. (Gigitan pertama yang mengujakan) (Menghirup) (Satu lagi hirup) Kita perlu dengar penilaian Seyoon. Berseleranya dia makan. (Menutup matanya) Beritahu kami bagaimana rasanya. Saya nak rasa sesuap lagi. Sup ini sangat sedap. Dibuat daripada stok ayam dan ianya menakjubkan. - Beritahu mereka. / - Seyoon. Gambarkan rasanya. Kita semua keletihan. Kita kekurangan semangat sejak kita berpeluh dan bermain di dalam air.
56:58
Dengan minum kuahnya yang ada mustard dan cuka, ia membangkitkan tenaga kita. Rasanya sangat menyegarkan. Ia menyegarkan. (Hidangan terbaik musim panas) - Saya nak rasa. / - Cuba krep gandum kuda. Dan kimchi tauhu. (Makan krep gandum kuda yang kenyal) - Ia nampak sedap. / - Ada daging. (Suapan besar kimchi tauhu) Banyaknya yang dia makan. (Khusyuk) (memakan sup ayam sejuk) Tengoklah dia. Ia lebih sukar sebab kita bermain dalam air. Kami juga sediakan hidangan sesuai dengan tema Festival Lagu Musim Panas untuk tiga orang lagi. (Ais batu campur) Saya nak ais batu campur. (Ais batu campur dengan kacang merah di atas) Ada naengmyeon juga. (Naengmyeon) (Semangkuk naengmyeon sejuk?) (Mereka berharap dapat makan semua sup ayam) (Kenapa kami perlu beri awak?) Hidangan istimewa untuk mereka bertiga ialah berdasarkan lagu SISTAR, ratu musim panas. Lagu "Shake It". (Kalau lagu "Shake It", ada kemungkinan)
58:10
Ini minuman protein? - Atau susu kocak? / - Saya suka. Susu kocak? - Mungkin. / - Tolong bawa masuk makanan "Shake It". Perlukah kita goncang? Ada apa? (Terkejut saya) Itu bekal makanan kotak yang lama. Makanan tengah hari? (Makanan tengah hari?) - Tak mungkin. / - Ia 2.9 dolar di bar troli. (Makanan tengah hari si kalah) (Kotak makanan nikel perak dari zaman dulu) - Sedapnya makanan ini. / - Apa yang berlaku? - Panas. / - Panas! Patutkah kita goncang sebelum membukanya? (Menggoncang kotak bekal makanan) Saya bau minyak bijan. Saya bau minyak bijan. (Ia berbau savuri.) - Boleh kita buka? / - Satu, dua, tiga. (Membuka kotak makanan mereka) (Makanan kotak penuh dari zaman dahulu) (Dari situ,) (kami keluarkan bahan utama.) Ada ikan bilis goreng dan kimchi. - Hebat. / - Aduhai. - Apa? / - Tak mungkin. Ini sesedap makanan tengah hari pemenang. Awak guna banyak tenaga dalam air jadi kami beri hidangan yang kaya dengan kalori. (Kalori untuk mereka yang bermain di bawah panas) Sepatutnya ada sosej dan telur goreng di atasnya.
59:20
Jangan jadi angkuh. Berani awak cakap begitu? Kami dah cukup bersyukur dapat makanan. Yang kalah tak boleh merungut. Nampak sedap. (Perlahan-lahan, mereka menikmatinya.) Apa? Ia sangat sedap. Apa? Sedap tapi saya dah tersedak. Betul tak? Ia agak kering. Enak kalau ada sup. (Menunjukkan niat sebenarnya) Saya mula tercekik. (Dah tiga kali dia cakap begitu.) (Aduhai.) Sedap, tapi saya kasihankan mereka. Boleh kita beri sesuatu sekurang-kurangnya satu? Biar dia rasa supnya. Mungkin ujian lagu? Awak boleh mainkan sedikit dan kami akan meneka. Kalau begitu, kami akan hidangkan sup ayam sejuk. Tapi awak teka dari awal. - Bagus. / - Bagus. Orang pertama yang teka 3 betul. - Okey. / - Pertama, kita akan mulakan dengan yang paling mudah. Saya rasa orang pertama yang angkat tangan dia akan dapat jawapannya. Ini dia. (Bunyi ombak?) Awak patut tahu! - Awak perlu tahu ini. / - Laut! - Awak betul-betul tak tahu? / - Bunyi lambaikah? (Mereka memang tak tahu apa-apa.)
01:00:42
Saya akan terus bermain. Dengar bunyi ombak. Orang terus tangkap bila dengar bahagian itu. - Betul. / - Kalau kita teka dulu, - Idea yang bagus. / - Jangan beri dia sup. - Baiklah. / - Baguslah. (Kru itu mencabar mereka untuk mengambil sup itu!) (Okey, datanglah.) (Mereka berakhir dengan lebih ramai musuh.) Noh Jinyoung. "In Summer" oleh Deux. "In Summer". Betul! ("In Summer" oleh Deux) Dia tak boleh baca suasana. Aduhai, Jinyoung! Awak patut tahu lagu ini! Saya tak tahu! Bagaimana nak teka hanya dengan bunyi gelombang? Saya Lee Hyundo? Buat masa sekarang, mereka dapat satu mata. Kalau mereka dapat dua mata lagi, awak takkan dapat sup. - Okey! / - Itu perjanjiannya. Tolong mainkan lagu yang lebih terkini. Ini lagu kedua. Saya akan terus mainkannya. Teka betul. Ayuh! (Ddugudus?) (Ddugudus?) - Ini sangat mudah! / - Aduhai, ini... - Ini sangat mudah! / - Saya dah dapat. - Noh Jinyoung. / - Jinyoung. Jinyoung! - Ini sangat mudah! / - Saya dah dapat. (Jinyoung lagi.) Tolong baca suasana ini! Kalau awak betul, awak dapat dua mata. Noh Jin Young, apa jawapannya? "Kong Ddari Sha Bah Rah". "Kong Ddari Sha Bah Rah". Maaf, tapi cakap dengan tepat.
01:01:54
- "Kong Ddari" / - "Kong". (Mereka sedia untuk curi jawapan) (kalau jawapan dia salah.) Noh Jinyoung, salah! - DinDin! / - Salah! - DinDin! / - DinDin! - "Kung Ddari Sha Bah Rah"! / - DinDin. Betul! (DinDin curi jawapan itu.) Dah tentulah saya betul! Saya betul! Saya juga boleh menari! (Saya boleh menari.) - Mari berhenti di sini. / - Syabas! - DinDin. / - Syabas! Mencuri jawapan juga satu kemahiran. DinDin, awak dapat satu mata. Tapi mari main sebagai perlawanan berpasukan. Bermainlah sebagai satu kumpulan. - Pasukan sama? / - Sebagai satu kumpulan. Ya, DinDin betul dengan ini. - Betul. / - Saya setuju! Mari kita main sebagai perlawanan berkumpulan. Kalau awak takut, lupakan saja. Awak buat dengan baik. - Jinyoung angkat tangan / - Awak sangat bagus tadi. Kalau awak takut, lupakan saja. Saya cuma risau awak tak dapat makan. - Mari kita lakukannya! / - Mengarutlah. - Kita tak boleh makan pun. / - Aduhai. Tak dapat makan? Kami dah biasa. - Penat, tak makan / - Dia boleh kalahkan mereka. Tidak, mari main bersama. Semua orang sebagai satu kumpulan! Mari tunjukkan apa itu kebijaksanaan kolektif. - Kru nampaknya menentang kita. / - Okey. - Okey! / - Marilah. (YB lawan kru, siapa yang akan menang?)
01:03:06
- Satu kumpulan. / - Mainlah lagu yang dikeluarkan baru-baru ini. "Kung Ddari Sha Bah Rah" bukan lagu terkini! Awak kata awak akan mainkan lagu baru! Awak kata awak akan mainkan lagu baru! Lagu "Kung Ddari Sha Bah Rah" baru, bukan? - Saya masih belum dilahirkan. / - Saya akan buat. Saya takkan halangnya dengan lagu musim panas. - Okey! / - Okey, ayuh. Saya akan mainkan sebuah lagu - yang semua tahu. / - Main lagu yang popular. Okey. Ini pertempuran kelajuan. Fokus. Lagu seterusnya. Perlawanan antara kru produksi - dan Generation MZ! / - Aduhai, ini... - DinDin! / - DinDin. (Adakah dia akan dapat dalam masa 1 saat?) - Saya tahu lagu ini. / - DinDin! DinDin. Dalam tiga, - ...dua, satu. / - Sekejap. Hentikan kiraan masa. - Salah! / - Itu... Seterusnya. Two Days. (Seorang ahli kru menjerit nama dia.) "Shaky Friendship" oleh Hong Kyungmin. Hong Kyungmin. Betul! - Hong Kyungmin. Betul! / - Aduhai! - Ada apa? / - Aduhai. Hong Kyungmin. (Pengarah Jeon, lahir 1986, umur sama Seonho) (Sambung kerja) - Lagu apa? / - "Shaky Friendship". Awak kata awak akan mainkan lagu baru! Bagus, itu "Shaky Friendship"! Ambil tempat masing-masing. "Shaky Friendship". - Ia bukan lagu baru. / - Persahabatan pun tamat. Lagu ini sangat berbeza dari apa yang saya jangka. - Kita kena ikut majoriti. / - Aduhai.
01:04:22
Maaf, mari kita guna peluang penulis paling muda. Bagaimana kita nak tahu "Shaky Friendship"? Sekarang. Kami terima peluang penulis paling muda. - Okey. Sedia. / - Okey! Okey. Awak patut tunjukkan dulu. Jung Hyun, ikut saja pilihan awak. Sila berikan lagu terbaru. Ini dia. (Soalan ketiga dengan sup ayam sejuk di talian) Okey. Ini lagu yang dipilih oleh Junghyun. Ini dia. - Lagu yang saya tahu? / - Awak tak tahu ini. - Lagu apa? / - Okey, itu dia. DinDin! (DinDin begitu pasti.) "Travel" oleh BOL4! - Betul! / - BOL4, - Jawapan saya betul. / - Mari kita pergi... (Dia gagal buat muka selamba.) - Saya teka betul! / - Mari kita pergi... - Awak pakai baju merah hari ini! / - Okey! - DinDin, betul! / - Ya! Dia tak tahu langsung! Dia tak tahu langsung! Dia hanya tahu "Kung Ddari Sha Bah Rah"! Jawapan dia betul! (Mereka gunakan peluang penulis paling muda.) - Markah 2-2. / - Markah 2-2. Ini soalan terakhir. Ini 1 lawan 1, dan kita cuma ada satu soalan. Semua orang akan mainkan lagu ini pada musim panas dan memandu dengan bersemangat. - Itu pendapat saya. / - Tapi generasi...
01:05:30
Awak akan terus dapat jawapannya. Ini dia. (Hore!) Hore, swallowtail. Seonho. "Swallowtail" oleh Kim Heung Guk. - Dia langsung tak tahu. / - Duduk. Lagu itu terlalu lama. Tiada sesiapa nak jawab? Oh, Two Days. - Saya dah dapat. / - Apa jawapannya? "Bingo" oleh Turtles. Saya rasa dia memang tak boleh pandai suasana. - Ravi! / - Saya rasa dia memang tak pandai membaca suasana. (Dia selalu buat yang terbaik dalam semua benda.) - Ravi! / - Ravi. "Airplane" oleh Turtles. "Airplane" oleh Turtles menentang "Bingo" oleh Turtles. Awak berdua tahu "Bingo" oleh Turtles dan "Airplane", bukan? Saya rasa itu - pilihan lagu yang adil. / - "Bingo". Mari kita periksa lagunya. Jawapannya ialah lagu Turtles "Bingo"! ("Bingo" oleh Turtles, diterbitkan pada 2004) (Saya dah dapat!) - Aku gembira / - Aku nyanyikan sebuah lagu Satu, dua, tiga, empat. Ini kali pertama awak muncul dalam rancangan ini? - Tidak? / - Dia dah lama sertai rancangan ini. - Yakah? / - Dia dah lama sertai rancangan ini. Dengan itu, sup ayam sejuk hilang seperti impian malam musim panas! Awak gagal! - Kru produksi menang! / - Tapi
01:06:42
ini rasa lebih teruk dari bersaing sesama sendiri. - Betul tak? / - Ia rasa lebih teruk. Ingatkan kita sekeluarga, tapi mereka orang asing. Awak yang cari nahas. Awak yang cadangkannya. - Ya. / - Betul. Awak cadangkan perlawanan berkumpulan. - Mereka dah berubah. / - Kita terus main. Mereka kata mereka akan mainkan lagu baru-baru, saya sedar yang mereka lebih tua daripada saya. (Jurang generasi yang jauh) (Makan tengah hari penuh peristiwa itu berakhir) Saya akan beritahu awak satu notis. (Ada apa-apa lagikah?) Kita di tengah-tengah Festival Lagu Musim Panas. Untuk buat festival lebih seronok, kita ada... - Tetamu? / - Tetamu? - penyanyi jemputan. / - Penyanyi jemputan? Hebat. (Ada juga penyanyi jemputan?) Mereka antara penyanyi paling popular sekarang. - Sekarang? / - Adakah ia Brave Girls? - Hebat. / - Brave Girls akan datang ke sini? (Adakah benar itu Brave Girls,) (legenda yang memanjat carta lagu?) ITZY. (Atau adakah ia ITZY?) Bagus. Aespa! - Tahap seterusnya / - Aespa. Mereka tiba di musim panas 2021 dalam merah jambu.
01:07:49
- BLACKPINK. / - Tetamu istimewa hari ini. - 2021? / - Jika warna merah jambu, BLACKPINK! Apink? Kami betul-betul susah nak jemput mereka. - Tapi mereka sangat pemalu, / - BLACKPINK. jadi saya mahu dua orang ahli pergi - dan bawa mereka ke sini. / - Mereka pemalu? Mesti ada sesuatu yang menarik menanti di sana. (Senyum) - Boleh saya berus gigi? / - Kenapa awak senyum? (Kenapa awak senyum?) - Kenapa dia senyum? / - Siapa yang merah jambu? Pada dasarnya, saya rasa itu kumpulan wanita. Biar saya pergi. - Mereka memilih dua orang / - Siapa? untuk mengambil mereka. Awak rasa itu awak, bukan? Saya agak yakin. - Aduhai! / - Seperti yang dijangka. Aduhai! Kita patut undi dulu. - Aduhai. / - Ini tak adil. - Sekarang. / - Saya tak ada peluang. Dua orang yang mereka pilih - Mereka dah pilih. / - untuk menjemput mereka - Tolonglah. / - tak... Ravi. Mesti mereka rapat dengan Ravi. Mereka pilih yang paling muda. - Tentu mereka rapat dengan dia / - Saya tak suka. - Tentu mereka kawan. / - Tentu mereka kawan. Hebatnya, rasa sungguh bagus. - Hebatnya. / - Ada satu lagi?
01:08:55
Dan ada satu lagi. Panggil nama saya sekarang. (Siapakah orang terakhir) (untuk mendapat peluang untuk bermesraan?) - Moon Seyoon. / - Apa? (Yakah?) - Saya? / - Sebab kalau Ravi ada, ia mungkin tak kelakar. - Sebab itu. / - Sebab mereka akan terlalu diam? Awak berdua boleh pergi sekarang dan bawa ke sini. Kita berdua saja? - Ya. / - Yakah? - Ayuh! / - Siapa mereka? Dia Z Youngkah? - Kenapa awak cakap begitu? / - Merah jambu? - Dia kata "mereka". / - Dua? - Merah jambu dan 2? / - Seyoon, hiburkan mereka. Dua orang berwarna merah jambu? Jika mereka berahsia begini, patutkah saya tak perlu menggosok gigi saya? Sila siapkan pentas, dan kami juga akan mengatur kedudukan kamera. (Mereka sediakan pentas untuk tetamu jemputan.) Pentas itu nampak sangat cantik memandangkan berapa cepat mereka memasangnya. (Pentas itu dipasang dengan cepat.) Saya teringat masa pentas persembahan muzik pada zaman saya dulu. Mereka memasang pentas seperti ini - pada musim panas. / - Betul. - Tetamu-tetamu dah sedia. / - Ya! Apa kata kita jemput mereka masuk? - Okey. Sila masuk! / - Sila masuk! Awak siapa? (Siapa penyanyi yang akan tiba di musim panas)
01:10:03
(yang datang ke Festival Lagu Musim Panas?) Sila masuk! - Mesti mereka pakai warna merah jambu. / - Ya. - Apa? / - Apa itu? (4 wanita memakai rambut palsu sembunyikan muka) Apa itu? (memasuki pentas.) Siapa mereka? Awak penari, bukan? Awak penari, bukan? - Awak penari, bukan? / - Awak penari, bukan? (Tak sangka ada cabaran cuba tahan ketawa) (Mereka cari posisi sambil cuba untuk tak ketawa.) (Jika mereka penari memakai pakaian merah jambu) BLACKPINK? (Betulkah itu BLACKPINK?) BLACKPINK? (Mengeluh) Ini yang paling teruk. Penatnya. BLACKPINK? (Tubuh mereka terlalu besar) (untuk menjadi BLACKPINK.) (Seyoon?) (Penyanyi jemputan hari ini ialah Bookku Ddoong.) (Penyanyi baru yang debut seminggu lalu) (Alter ego pelawak Moon Seyoon) Dia tipu kita? Kenapa kita buat begini? (Mereka tak tahu tentang debutnya.) (Mari tonton persembahan Bookku Ddoong sekarang.)
01:11:14
- Ini lagu siapa? / - Apa ini? (Saya Bookku Ddoong.) (Terkejut) ("Shy Ddoong" oleh Bookku Ddoong) (Cuba memahami situasi) Dia bagus! - Bukankah ini lagu Seyoon? / - Betul. Dia keluarkan album? (Mereka mula menyedari situasi ini.) (Jadi ini bermakna) (tiada penyanyi undangan lain, bukan?) (Kekecewaan besar) (Dia tetap teruskan.) (Malu) Sekurang-kurangnya, kita tepuk tangan untuk dia. (Had minimum untuk keakraban persahabatan) (Menawan) (Terima kasih atas sokongan awak.) (Mereka hanya ketawa.) (Wajah baru) (Anak anjing merah jambu masuk.) (Macam-macam mereka buat.) Sekurang-kurangnya, mari kita tepuk tangan. (Menyanyikan liriknya di belakang) (Kesan khas buih) (Kami sediakan buku panduan 100 peratus.)
01:13:03
(Persembahan solo dia lagi) - Dia bagus! / - Awak comel, Bookku Ddoong! - Bookku Ddoong! / - Dia ada kelab peminat! Bookku Ddoong, awaklah yang terbaik! Kenapa pentasnya cantik? Pentas ini cantik! (Dia mengakhiri persembahan dengan kemahiran dia.) - Ya! / - Ya! ("Shy Ddoong" oleh Bookku Ddoong, dibintangi Ravi) (Tamat.) Apa yang berlaku? Sekejap. Apa yang berlaku? Mari sini untuk temu bual. Dia sangat pemalu jadi... Tentu dia pemalu. (Tetamu yang pemalu ini ialah Seyoon?) Lihatlah dia berpeluh! Sangat panas, bukan? - Maksud saya... / - Apa ini? Apa yang berlaku? - Helo. / - Ucaplah helo dulu. Saya penyanyi baru, Bookku Ddoong. Bookku Bokku! (Reaksi kawan sejati) - Aduhai. / - Tolong selamatkan dia! Rantai itu hampir masuk ke dalam kulitnya! - Jadi dia... / - Maafkan saya. - tapi boleh awak tunjukkan mata awak? / - Okey. Saya ingatkan awak anjing Sheepdog Inggeris. - Kami hadir sebagai penyanyi undangan. / - Baik. Betulkah tiada penyanyi undangan lain? - Ini saja? / - Ya. Saya adalah penyanyi undangan bersaiz besar. (Penyanyi undangan yang bersaiz besar)
01:14:11
Ini projek apa? Sila jelaskan. Apa yang sedang berlaku? Awak takkan tahu ketika hari penggambaran, tapi bila episod ini disiarkan, dia sudahpun debut. Dah seminggu sejak saya debut. (Dia penyanyi baru) (yang masih malu dalam perjalanan ke tempat kerja) (tapi dia berjaya tamatkan persembahan pertama.) (Malu) Seperti yang awak semua tahu, Seyoon selalu cakap begini kepada saya. - "Tulis sebuah lagu untuk saya." / - "Ravi." "Bila awak ada masa, tulis lagu untuk saya." "Ia dalam senarai tugasan saya." - Ya. / - Selepas mendengarnya, saya buat keputusan untuk tulis lagu buat dia. Saya rasa bagus kalau boleh tulis lagu berdasarkan apa yang dia selalu cakap. Dia tak selesa berdampingan dengan orang - Dia pemalu. / - dan sentiasa risau. - Aduhai. / - Ravi betul-betul melaburkah? Tak, Seyoon yang bayar. (Pelaburan diri sendiri) Dengan duit awak sendiri? - Untuk impian awak? / - Awak guna duit sendiri? - Ya. / - Dia menakjubkan. - Saya sangat mengagumi semangat dia. / - Ya. - Ya. / - Saya rasa tak begitu teruk - untuk gunakan duit sendiri / - Dia boleh cuba. - demi buat apa yang awak mahu. / - Ya. Tentulah! - Ia agak mengejutkan,. / - Saya...
01:15:24
tapi lagu ini sangat bagus! (Korusnya agak menarik.) Itu saja yang awak perlu tahu. (Saya sebenarnya pemalu) - Ia menarik. / - Mari kita berjanji. - Apa? / - Mari kita naik kedudukan carta! - Okey. / - Tak kira carta yang mana. Memang susah nak dapat tempat ke-100 terbaik. Ia sukar. - Jika ia menduduki tempat ke-100 terbaik. / - Ya. Awak nak buat apa? Bukankah kita sepasukan? Saya hanya membintangi lagu ini. Jika ia menduduki tempat ke-100 terbaik, awak akan dapat banyak royalti hak cipta. - Betul tak? / - Dia tersenyum. - Kita sama-sama terlibat. / - Dia sukakannya. Saya tak tahu kalau ini dikira sebagai janji, tapi saya sendiri mahu dia warnakan rambut merah jambu. (Warnakan rambut berbanding pakai rambut palsu) - Okey! / - Tapi dia - Nah / - Di tempat ini, - warnakan kening juga. / - Okey! Kening juga. Okey, saya akan buat. - Dan / - Di tempat ini, saya akan lakukannya dengan Ravi. - Kenapa saya? / - Tidak, Ravi... - Separuh sebab dia ada. / - Sebab dia terlibat, - hanya buat sedikit saja. / - Okey. - Okey. / - Penyerlah merah jambu! Okey! Kedudukan tak penting, tapi kami tetap akan berjanji. (Sila berikan sokongan anda untuk Bookku Ddoong.) Mari kita teruskan menikmati festival ini. (Saya sebenarnya pemalu)
01:16:29
Kamera ini buat saya malu. Bawanya pergi! Saya memang nak beritahu awak tentang projek itu, - tapi saya pendamkan saja. / - Kenapa? - Awak tak beritahu. / - Saya nak tunjuk hari ini. - Awak nak tunjuk sekali gus? / - Ya. Saya tak ada masa untuk beritahu awak kerana ia kurang dari sebulan - sejak kami mulakan ini. / - Hebat. - Kami bekerja dengan pantas. / - Penerbit Ravi. Saya yang cadangkan dulu. Apabila kami berjumpa, sebagai gurauan, Saya kata, "Berikan saya lagu yang awak tak nak." "Beri lagu harga 30 dolar, bukan lagu 300 dolar." - Tapi awak cakap setiap hari. / - Saya bergurau. Dia cakap begitu banyak kali. Dia tiba-tiba telefon saya. - Ravi telefon? / - Tiba-tiba. Dia sendiri yang menyanyikan lagu itu. Bila saya dengar, saya fikir, "Saya mesti buat." Saya ajak dia berjumpa dan terus lakukannya. Itu kurang dari sebulan lalu. (Bookku Ddoong dicipta dalam sekelip mata.) Dia hantar lagu dan saya beri isteri saya dengar. Dia hampir nak menangis. - Yakah? / - Kenapa? - Kenapa? / - Sebab ia sangat sedap? - Dia cakap liriknya sedih. / - Betul cakap dia. Betul cakap dia, liriknya sedih. (Tolong jangan tanya kenapa saya makan lagi) (Ini hidangan pertama saya untuk hari ini) (Saya bangun awal pagi) (Dan selepas sibuk bekerja)
01:17:37
(Akhirnya saya boleh menarik nafas lega) (Saya juga hidup dengan hebat setiap hari) Saya kata, "Ravi tulis berdasarkan kisah saya." Dan dia rasa sedih. Dengan kualiti ini, saya boleh katakan yang awak banyak berusaha. Seyoon mahu serius tentangnya. Seyoon sangat suka video muzik yang dia rakamkan, - jadi dia tontonnya 2,000 kali. / - Yakah? Bila awak guna duit sendiri, ia menyeronokkan. Betul. - Sejujurnya... / - Kalau orang lain yang bayarkan - ia memberi tekanan kepada awak. / - Betul. Awak mesti bercakap dari pengalaman. Tentulah! Saya takkan jumpa Ravi kalau bukan rancangan ini. - Betul. / - Ya. Kami buat persembahan buat kali pertama di sini. Ia sangat bermakna. - Betul. / - Betul. - Indahnya. / - Jadi... (Mereka berjumpa buat kali pertama) (dalam Two Days One Night.) (Ketawa dan menangis bersama hampir 2 tahun.) (Sebelum mereka sedar,) (hubungan mereka dah jadi rapat.) (Untuk impian kecil Seyoon,) (yang suka menyanyi dan menari,) (mereka bincangkan semasa penggambaran.)
01:18:48
(Mereka luang masa untuk berlatih walaupun sibuk.) (Hasil yang berharga) (yang mereka buat dengan usaha mereka) Keluarkan beberapa lagu single lagi - dan buat album mini! / - Ya. Mari kita bergilir-gilir menjadi penyanyi. Buatkan untuk saya juga. (Penyanyi selama 14 tahun agak cemburu.) Untuk topik ini, mari kita pergi bersiar-siar. Kita boleh jadikannya "Saya berjalan dengan baik". (Saya berjalan dengan baik) (Walaupun aku nampak lemah) (Berdebar) Saya juga ada satu untuk Junghoon! (Saya cepat mabuk) (Tangan kanan saya menggigil) (Ketawa) - Saya ada geletar. / - Geletar tangan. (Saya sebenarnya pandai menyanyi) (Menyanyi) (Semua orang berseronok dalam perjalanan ke kem.) (Episod seterusnya) (Festival Lagu Musim Panas, kisah kedua) (Festival sebenar bermula sekarang!) (Acara yang mengejutkan) (Enam orang lelaki bertenaga) (festival penuh semangat) (Tapi festival ini) (menjadi semakin pelik.) (Bersama DinDin, Moon Seyoon, Kim Seonho) (Kim Jongmin, Youn Junghoon, Ravi)
01:20:01
(Permainan dah bermula.) (Perikatan) (atau) (pengkhianatan) (Festival yang mencurigakan) (mengugut mereka) (Dan takdir yang tak disangka-sangka berlaku) (Bagaimana festival ini akan berakhir?) (Jumpa lagi lain kali.) ("TRIGGER" oleh VERIVERY)

DOWNLOAD SUBTITLES: