ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP35——主演:肖战、王一博、孟子义

ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP35——主演:肖战、王一博、孟子义

SUBTITLE'S INFO:

Language: Hungarian

Type: Human

Number of phrases: 494

Number of words: 2781

Number of symbols: 15414

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
01:56
[The Untamed] [35. rész] Hogy merészelsz megütni? Még a nagybátyám se ütött meg. Oh, tényleg? De minden nap azt mondja, hogy eltöri a lábad. Az csak üres beszéd. Mit akarsz? Hadd mondjam el... Hanguang-Jun! Hanguang-Jun, hibáztam! Hanguang-Jun, meg tudom magyarázni! Hanguang-Jun! Még nem végeztem veled! Még visszajövök. Kis buta. Régen azt hittem, hogy Jiang Cheng mindig mellettem lesz, Lan Wangji pedig ellenem. Sosem gondoltam, hogy egyszer pont a fordítottja lesz az igaz. Lan Zhan, jól vagyok. Mi történt? Csak egy egyszerű átok, semmi más. Ha eljön értem, eloszlatom. Nem lesz semmi baj. De ahhoz segítened kell. Egyedül nem fog menni. Amúgy, megtaláltad? Hol van? Őt kerestük? Jin Lingtől vetted át, nem igaz? Találkoztál Jiang Wanyinnel. Amíg mind a ketten ezen a világon járunk
05:39
előbb-utóbb találkozunk. Induljunk. Viszlek a hátamon. Csak megkorbácsoltak Zidiannal. Kicsit zsibbad a lábam, nem tört el. Ráadásul, nem illendő ha egy férfit más cipel. Nem illendő? Szerinted illendő? Egyszer te is szerettél volna a hátadon vinni. Hogy bírnálak el? Rosszul emlékszel. Hogy akartalak volna a hátamon vinni? Sosem emlékszel ezekre. Lan Zhan, biztos rendben van a lábad? Igen. Nem kell tettetned, hogy jól vagy. Mi lenne, ha felszállnál a hátamra? Mindenki azt mondja, rossz a memóriám. Ha rossz, akkor rossz. Attól még nem vihetsz. Mit csinálsz? Lan Zhan, tényleg felismertél a Dafan-hegyen? Honnan tudtad? Tudni szeretnéd? Te magad árultad el. Én árultam el? Jin Ling miatt? Vagy Wen Ning miatt? Nem, egyik sem tűnik jónak. Gondolkozz rajta. Áruld el! Légyszíves. [Zászlós Pavilon Fogadó] Rakd fel a maszkot. Úgy tűnik, tényleg régi barátunk műve volt.
08:26
Nem tudom. Nem tudom. Nem... Nem tudok semmit. Tényleg semmit sem tudok. Hanguang-Jun. Igazán nem én voltam. Hanguang-Jun, csak arra jártam. Semmit sem tudok. Nem tudsz semmit? Akkor hadd meséljem el. Lehet, ha hallod emlékszel valamire. És ki ez az úrfi...? Hanguang-Jun, van bor? Az Utazók Hegygerincén van egy szóbeszéd egy Emberevő Hegygerincről és egy Emberevő Erődről. De nem volt egyetlen igazi áldozat sem. Ezért, valószínűleg csak pletyka volt. És ezek a pletykák távol tartották az embereket az Utazók Hegygerincétől, védelmi célt szolgáltak. És ez csak az első védelmi vonal volt. Az úrfi elég ismerősnek tűnik, láttam már valahol? Ahol van első vonal, ott lesz második is. A második védelmi vonal a gonosz szörnyek és szellemek voltak az Utazók Hegygerincén.
10:37
Ha egy normál embert nem tántorítanak el a pletykák a Hegygerinctől, vagy véletlenül arra téved, rémülten elmenekül a szörnyek láttán. Ami a harmadik vonalat illeti, az a Varázs Labirintus volt a sírhely körül. Az első kettőt az egyszerű emberek ellen emelték, de a harmadik az a kultivátoroknak szól. De ez csak az átlagos kultivátorok ellen működik. Ha valakinél van egy spirituális fegyver, vagy spirituális kutya, vagy mestere a Varázs Labirintusoknak, esetleg ismer olyan magasrangú, erős kultivátorokat, mint Hanguang-Jun, akkor ezt könnyű szerrel kijátszhatja. Az egyetlen célja ezeknek a védelmi vonalaknak, hogy megakadályozzák az Emberevő Erőd felfedezését. Teljesen egyértelmű, hogy ki építette az Emberevő Erődöt. Ez a Qinghe Nie klán területe. A Nie klánt leszámítva senki sem tudta volna ilyen könnyen felállítani a védelmi vonalakat Qingheben. Emellett, te is megjelentél az erőd közelében, még bizonyítékot is hagytál. Mi célból építette az Nie klán az Erődöt az Utazók Hegygerincén?
12:26
Hogy kerültek azok a testek a falba? Tényleg embereket evett? Nie klánvezér, ha ezt ma nem magyarázod meg, számíts rá, hogy legközelebb a többi kultivátor klán fog számon kérni. Attól tartok, akkor még ha magyarázatot szeretnél is adni, már senki sem fog meghallgatni. Senki sem fog hinni neked. Az nem Emberevő Erőd, hanem a felmenőim sírhelye. A felmenőid sírhelye? A felmenőid nem a testüket, hanem a szablyájukat tartották a sírhelyükön? Hanguang-Jun, mielőtt beszélnék, tennél egy esküt? A családaink közti barátságért, hiszen bátyáink esküdt testvérek voltak. Ígérd meg, hogy bármit is mondok sem te, sem a melletted ülő nem árulja el senki másnak. És ha egyszer mégis nyilvánosságra jutna, tanúmként szolgáltok és szóltok néhány jó szót a védelmemben. Hanguang-Jun. Te mindig megtartod a szavad. Ha megesküszöl, megbízok benned. Ahogy kívánod. Válaszolj a kérdéseimre. Azt mondod, nem egy Emberevő Erőd.
13:37
Akkor evett embert, vagy sem? Evett. Nem, nem, nem. Nem úgy, ahogy ti gondoljátok. Nem a klánom hibája volt. Jópár évtizede történt. Akkoriban kezdődött az Emberevő Erődről is a szóbeszéd. Én csak egy kicsit eltúloztam a pletykákat, hogy jobban elterjedjenek. Ezt fejtsd ki jobban. Hanguang-Jun, te is tudod, hogy a Nie klán különbözik a többi kultivátor családtól. A kezdetek óta a kultivátor családok kardművészeten keresztül kultiváltak. Kivétel... kivétel persze Wei... Tudod ki... Ő talizmánok segítségével kultivált. A Nie klán alapítója egy hentes volt. Ezért is használunk szablyákat. Az előző klánvezérek szablyáit körbelengi egy rosszindulatú, gyilkos aura. Majdnem az összes klánvezérünk megőrült és erőszakos halált halt. Ingerlékeny természetük is hozzájárult a dologhoz.
14:49
Amíg a klánvezér életben van, uralma alatt tudja tartani szablyáját. De gazdájuk halála után irányíthatatlanok. Erőszakos Fegyverekké válnak. Ez elég közel áll a démoni kultivációhoz. Teljesen más! Teljesen más! Azt azért hívják démoni kultivációnak, mert emberi életeket használnak hozzá. A mi szablyáinknak nem kell ember áldozat, csak gonosz szörnyek, vagy démonok. Túl sok gonosszal végeztek életük során. Ha nem adunk nekik valamit megölni, zavarttá és nyugtalanná válnak és kísértik a klánunk. Továbbá, minden szablya csak egyetlen mestert ismer el, ezért mások nem is forgathatják. Hozzám hasonló leszármazottak nem olvaszthatják be a szablyákat. Ez tiszteletlenség lenne a felmenőkkel szemben, és az sem biztos, hogy megoldaná a problémát. Milyen gőgösek. Az biztos. A szablyák, melyek segítettek felmenőimnek a harcok során és halhatatlanságot kultiváltak, mindig is önteltek voltak.
15:55
Ahogy a családom klánvezérei egyre erősebbek lettek, úgy lett a helyzet is egyre bonyolultabb. Ekkor a hatodik klánvezér előállt egy megoldással. Egy Emberevő Erőd építésével? Hasonló, de az eredeti ötlet egy kicsit más volt. Készített két koporsót és egy kő erődöt. Ebbe helyezte apja és nagyapja szablyáit. Ami különös volt, hogy habár semmi értékeset sem helyeztek el az erődben, több száz szellemet, démont és egyéb lényt nyomott el. Hanguang-Jun, hadd magyarázzam meg. Nem rossz szándékból gyűjtöttük be a gonosz lényeket. A hatodik klánvezérünk azt mondta, mivel a szablyákban élő lelkek, gonosz erőkkel akarnak harcolni, adjunk nekik mivel küzdeni valót. Így a gonosz lényeket a szablyákkal együtt eltemettük, mintha felajánlási tárgyak lennének, ezzel csillapítva a szablyák lelkének dühét. Ezzel a módszerrel több generáció élt nyugalomban. Miért mondják, hogy embereket evett? Nem úgy evett embereket. Még ha történt is ilyen, nem úgy, ahogy gondoljátok. A felmenőim síremlékeket építettek a szablyáknak. Kívülről teljesen átlagos síremlékeknek tűntek.
17:19
Később, sírrablók törtek be fosztogatni. Mintha egy alvó oroszlánt ébresztettek volna fel. Pontosan. A sírrablók halloták, hogy az Utazók Hegygerincén található egy nagy sírhely. Megegyeztek és felkészülve érkeztek. Mindent felforgatva aranyat és ékszereket kerestek. Ezzel megzavarták a nyugvó szablyák lelkeit. Menjünk. A lelkek felébredtek. Jól mondod. [Szablya Sírhely] Tehát a gonosz lények a falban kiszabadultak a számuk kevesebb lett. Ezért cserébe a sírrablók vették át a lények helyét. Így van. Miután beértek az Utazók Hegygerincébe, eltűntek. Se testek, se csontok. Így született meg a szóbeszéd, miszerint valami embereket eszik az Utazók Hegygerincén. A klánunk úgy vélte, jobb terjeszteni ezt a rémhírt. Gondolván, így senki nem mer a közelébe menni. Ezért találtuk ki az Emberevő Erőd történetét. Nézzétek ezt meg.
19:23
Nem tudom Jin fiatalúr milyen módszert használt a fal betörésére, de az egyik sírrabló csontvázát felrobbantotta. Emiatt, amint belépett, a Zavaró Bűbáj aktiválódott. Amikor elveszítette öntudatát, elkezdte magát befalazni. Gyakran megyek ellenőrizni a helyet, ma pedig ez a látvány fogadott. Amikor lehajoltam a kőért, egy kutya rám támadott és megharapott. Én tényleg.. A Szablya Sírhely olyan, mintha a családi kriptánk lenne. A kultivátorok nem Éjszakai Vadásznak ott, miután megtudják, hogy ez a mi területünk. Ki gondolta.. Ki gondolta, hogy olyan szerencsétlenség ér, hogy egy szabályszegő Jin Lingbe botlasz. Így van. Hanguang-Jun és úrfi, mindent elmondtam, amit szabadott és amit nem szabadott volna. Titokban kell tartanotok. Szavamat adom. Köszönöm, Hanguang-Jun. Akkor... most elmehetek?
20:43
Várj! Nie fivérem! Ez meg mi? Hadd nézzem! Légy óvatos. Ez az egyik kedvenc legyezőm. Nézd milyen kifinomult a festése és páratlan a szerkezete. Na, milyen? Hát nem egy mestermű? Szerintem elmegy. Mi az, hogy "elmegy"? A legyező festése kifinomult és a szerkezete páratlan. Egy igazi mestermű. Úrfi, jó az ízlésed. Most búcsúzok. [Zászlós Pavilon Fogadó] Lan Zhan, te meg mit művelsz? Megtisztítom az átkot. Nem szükséges. Majd én. Már a combomig ér. Itt az idő a "Nyugvásra". Játssz szépen. Sokat szenvedtél, elviselted a rossz játékom. Mi a baja? Megszokta a szörnyű játékom? Már nem jó neki, ha rendesen fuvolázok? Az elmúlt napokban egyszer sem volt olyan nyugtalan, mint most. Mintha valami bosszantaná. Az átok a lábadon. A gonosz átok miatt? Jin Ling akkor szerezte, amikor csapdába esett az erődben. A kard lélek erősen reagál az átokra. Lehetséges... Lehetséges, hogy a Nie sírhelyhez vezet minket a kard?
26:29
Itt is meg kell javítani. Ott is. Óvatosan, lassan. Hanguang-Jun és az úrfi. Nie klánvezér, a falat foltozzátok? Igen. Sajnálom, de később ismét helyre kell hozni. Rendben. Várjunk csak! Nie klánvezér, ne aggódj! Csak szeretnénk megnézni mi van eltemetve a sírhelyben. Nem tart sokáig. Segíts. De... ez... Nyisd ki az erszényt. Később. Még nem tudjuk mihez akar minket elvezetni a kard lélek. Túl veszélyes kiengedni. Igazából... igazából mit kerestek? Talán rosszul gondoltam? A kard lélek nem a gyilkoshoz vezetett minket. A kard lélek... A tulajdonosát keresi. Nem, nem. Téves ez a feltételezés. Nálunk nem kardok vannak. Mi szablyát használunk. Han... Hanguang-Jun, én nem hazudok nektek. Nie klánvezér, valóban nem hazudsz. Mi tévedtünk. Elég nagyot. Az, hogy a lélek meg tudta szállni a kardot, azt jelenti, hogy régen egy spirituális fegyver volt.
29:01
De senki nem tudja, hogy valóban kard lélek-e. Nie klánvezér, kérnék még egy szívességet. M..Még egyet? Nem nagy dolog. Kérlek segíts és hozd ide az összes szablyát a Szablya Sírhelyből. Tessék? Hanguang-Jun, ez nem több a soknál? Nie klánvezér, megkérlek. Nyissátok. Igenis. Ez az utolsó. Felettébb érdekes. Egyik szablyán sem található Sötét Tigris Amulett nyom, vagy a szablyát elhagyó kard lélek. Lehetséges, hogy.. Nie fivérem, családod összes szablyája itt van? Itt van! Mi az? Nincs még eleged sírhelyek bolygatásából? Attól tartok nincs. Te... mit értesz ez alatt? Baxia. Azt mondod, Chifeng-zun szablyája, Baxia, nincs itt? Bátyám! Bátyám! Bátyám! Bátyám! Megöllek téged! Huaisang! Bátyám! Ne menj oda! A fivérünk nem ismer fel minket. Bátyám!
31:13
Bátyám! Bátyám! Bátyám! Bátyám! Bátyám! Bátyám! Én vagyok az, bátyám! Bátyám! Bátyám! Bátyám! Én vagyok az! Bátyám! Bátyám! Más szóval, Chifeng-zunnak elszakadtak az ínjai a Jin klán Száz Virág Bankettje közben, de még így is elmenekült. És senki se látta azóta a holttestét. Pontosan. Talán pont az történt vele, mint velem? Lan Zhan, ha a kard lelke Baxia, Chifeng-zun szablyája akkor azért vezetett ide minket, hogy elmondja ki a tulajdonosa. Szerinted hova fog minket legközelebb vezetni? Nyugatra. Úgy tűnik ez a kard lélek nem akar minket elereszteni. Mit gondolsz? Szerinted elvisz minket Chifeng-zunhoz? Valószínűleg. Akárki is hagyta ezt a kardot a Mo birtokon, azt akarja, hogy megtaláljuk Chifeng-zunt. Szóval nem véletlenül vesztette el az eszét. Ha azt nézzük, hogy mennyire heves a kard lelke, attól tartok, hogy Chifeng-zunt... meggyilkolták.
33:37
Azonban, még ha meg is gyilkolták, annak mi köze van hozzám és az én Sötét Tigris Amulettemhez? Valaki már megint be akarja sározni a nevem? Idővel majd kiderül. Nie klánvezér, gondot okoztunk önnek. Elnézést kérek érte. Semmi gond, Mo úrfi. Ha valóban... a bátyám szablyája követte el azokat a bűntetteket, azt a Nie klán se fogja tétlenül nézni. Miután helyrehoztam a Szablya Sírhelyet, majd meglátogatlak titeket, Hanguang-Jun és Mo úrfi. Hogyha... Ha megtaláljátok a bátyám testét, akkor én... Akkor én majd... Nie klánvezér, ha megbizonyosodtunk abban, hogy az ő teste az, Hanguang-Jun rögtön üzen majd. Menjünk. Hogy van az átok jele? Majdnem eltűnt, már csak egy kicsit látszik. Semmiség. Van, ami jobban zavar, mint az átok jele. Mennyire kicsit? A kicsit azt jelenti, hogy kicsit. Hogy máshogy mondhatnám el? Vetkőzzek le, hogy megmutassam? Lan Zhan, kérdezek valamit!
35:58
Szerinted az, aki eleresztette a kard lelket a Mo Birtokon és aki megölte Chifeng-zunt, ugyan az a személy? Nem. Szerintem se. Ha megölte Chifeng-zunt, akkor biztos nem akarja, hogy megtaláljuk a testét. Értelmetlen lenne szabadon engednie a kard lelkét, hogy aztán az bántsa a Lan klán tanítványait. Hiszen az nyomozáshoz vezetne és lebukna. Az egyik próbálja minden áron elrejteni, a másik pedig azt szeretné, ha megtalálnánk. Szóval emiatt nem állhatnak egy oldalon. Aki megölte Chifeng-Zunt, úgy tűnik sok titkot tud a Nie klánról. Aki pedig a kard lelket hagyta nekünk, ismeri hogy merre járunk. Attól tartok nem hétköznapiak a szándékaik. Egyre több és több a rejtély. Apránként... És te hogy ismertél fel engem?! Találd ki magad. Lan Zhan! Későre jár, keressünk egy fogadót. [Qiting Vendéglő] [Qiting Vendéglő] Remek ital, Lan Zhan! Remek! Uraim, a Chang klán kísértetháza már évek óta itt áll. Kérem, ne menjenek oda! Nagyon veszélyes! Azt hallottam, hogy a Chang klán összes tanítványát mind egy éjszaka alatt ölték meg.
38:00
A házban ragadt lelkeik az éj leple alatt kísértettek. Több, mint tíz évvel ezelőtt történt. Manapság ilyen már nem fordul elő, mivel erre járt pár kultivátor. Még a vendéglőnkben is megfordultak! Emlékszem, pont itt ültek, mint önök. Kultivátorok? Lan Zhan, ó Lan Zhan, nem hittem volna hogy ennyi dolog után pont itt kötünk ki megint. Lan Zhan, direkt csináltad. Biztos nem tudják, hogy akkoriban este az ég színe olyan vörös volt, mint a vér és egész este csak ajtók dörömbölésének hangját lehetett hallani. Rémisztő volt! Utána mi történt? Később fegyveres kultivátorok jártak erre, és elvittek egy férfit. Kit vittek el? Azt nem tudom. Egészségükre! Hát nem tudjátok? Xiao Xingchen és Song Lan itt kapták el Xue Yangot, aki a Wen klán szolgálója volt. De jelenleg már a Jin klánt szolgálja. Gyerünk, igyunk! Igyunk! Az a kis szemét nem halt meg? A Jin klán szolgálója lett? Nem a szolgálója. Tizenhat évvel ezelőtt,
39:18
Xue Yang megjelent az Aranyhal Bástyában. A klánok úgy döntöttek, hogy Xue Yang büntetést érdemel. Egyedül Jin Guangshan ellenkezett. Azt mondjátok, hogy megölte a Chang klán legalább 50 emberét. Látta valaki a saját szemeivel? Nem kezeskedhetek egy ember életéért? Mi történt később? Később, a Chang klán utolsó túlélője, Chang Ping, visszavonta a vallomását. Hogyan? Chang Ping kijelentette, hogy a Chang klán lemészárlásához semmi köze Xue Yangnak. Hát visszaengedték a tigrist a hegyre. Csak azután kapta meg Xue Yang a büntetését, hogy Jin Guangshan meghalt, és Lianfang-Zun, Jin Guangyao lett a klánvezér. Az a Xue Yang már meghalt, igaz? Úgy hallottam, üldözte és megölte őt az ellensége. Kit érdekel? Mindenesetre többé nem látták. Még ha nem is halt meg, úgyse jönne utánunk. Gyerünk, igyunk! Úgy hallottam kapcsolatban állt a Yiling Pátriárkával. Komolyan? Igyunk, igyunk! Már megint én! Gyerünk, fenékig! Nem hittem volna, hogy tizenhat év után is még mindig ennyire utálják a Yiling Pátriárkát.
40:38
Minden rosszat hozzám kapcsolnak. Nem stimmel! Mikor Xue Yangot szabadon engedték, nem jelent meg a tanítvány nagybátyám és Song Lan? Xiao Xingchen eltűnt. Song Lan messzire utazott. Többé nem látták őket. Annyi év eltelt már. Semmi hír nincs róluk? Lan Zhan. Tizenhat évvel ezelőtt, Chang Ping egy éjszaka alatt elvesztette a látását, aztán valaki lingchi által kivégezte. A fegyver, amivel kivégezték... Shuanghua. Tessék? Az lehetetlen! Szóval mindenki azt hiszi, hogy az eltűnt Xiao Xingchen ölte meg őt bosszúból? Yueyang után csupán egyszer találkoztam Song Lannal. Akkor azt hittem találkozunk még. Nem hittem volna, hogy így felfordul a világ. Azóta nem láttam őt, hogy elváltak útjaink. Az igazat megvallva, csodáltam Xiao Xingchent és Song Lant. Akkoriban a Sötét Fém után nyomoztunk. De egyikük sem tartozott neves klánhoz, és a Chang klánhoz se volt közük. Olyan dolog miatt lett szörnyű sorsuk, amihez nem is volt közük.
42:35
Az élet valóban... Az élet kiszámíthatatlan. Így van, az élet kiszámíthatatlan! Igyunk hát sokat! A feliratot guifei, paltime_e és itsedina készítették. (The Untamed Magyar Fordítói Csapat) ♫ A fuvola hangját hallva, átölelem magányos fájdalmam ♫ ♫ Az ég még mindig felhős és az éj sötét ♫ ♫ Helyes, vagy helytelen mind a múlt részei ♫ ♫ Hogyan kezelhetném csupán álomként, ha ébren is vagyok ♫ ♫ Hogyan mérik a hírnév pusztulását, nyereséget, vagy veszteséget e földi világban ♫ ♫ Forró vér és hideg pengék vesznek minket körül ♫ ♫ A hegycsúcs magas, a folyó távoli ♫ ♫ A qin hangját ismét hallom ♫ ♫ Régi érzésem még nem hunyt ki. Puha virágok mezején fekszem a Holdat átölelve, amely olyan, mint a hó ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫ ♫ Amíg a Hold felkel, nincs ok bánkódásra ♫
44:40
♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫ ♫ Ha a Hold felkel, akkor nem kell bánkódni ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫

DOWNLOAD SUBTITLES: