ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP34——主演:肖战、王一博、孟子义

ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP34——主演:肖战、王一博、孟子义

SUBTITLE'S INFO:

Language: Hungarian

Type: Human

Number of phrases: 453

Number of words: 2307

Number of symbols: 12205

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
01:56
[The Untamed] [34. rész] Tündérke! Lan Zhan, ments meg! Örülök, hogy időben ideértél. Micsoda erkölcstelenség! Milyen felfuvalkodottak a nagy klánok ficsúrjai! Barátom, köszönettel tartozom neked az előbbiért. Köszönetképp fogadd el ezeket. Olcsón eladhatod őket, három érme darabja, sokat érnek. Miféle köszönetnyilvánítás ez? Ha tényleg meg akarsz ajándékozni valamivel, akkor készíts róla jobb rajzokat. Rendben, rendben. De akármit is mondasz ezekről, már mind a tiéd. Várj csak. Szeretnék valamit kérdezni. Mivel azt mondtad, hogy régóta itt üzletelsz, hallottál vagy láttál-e valami furcsaságot mostanában? Bölcs döntés, hogy engem kérdez. Hosszú évekkel ezelőtt telepedtem le itt. Az emberek úgy hívnak, hogy Qinghe mindentudója. Milyen fura jelenségek után érdeklődik? Például olyasmik, mint gonosz lelkek kísértése, darabolós gyilkosságok, vagy mondjuk egész családok kiírtása!
05:17
Itt ilyenek nem történtek. Viszont úgy 5-6 lire innen található az Utazók Hegygerince. (5-6 li = kb 3 km) De nem ajánlom, hogy oda menjenek. Miért? Ezt az Utazók Hegygerincét úgy is szokták nevezni, hogy az Emberevő Hegygerinc. Ön szerint miért? Csak nem azért, mert emberevő szörnyek vannak az úton? Közelebb! Azt mondják, hogy van egy Emberevő Erőd a hegygerincen. A szörnyek ott csak embert esznek. Ha valaki véletlenül oda téved, akkor biztos felfalják a csontjaival együtt. Holttest se marad utánuk, kivétel nélkül. Félelmetes, mi? Bizony annak hangzik! De ha nem maradtak holttestek, akkor honnan tudják, hogy megették őket? Te... Valaki biztos látta. Dehát most mondtad, hogy minden oda tévedőt felfaltak és holttest se maradt utánuk. Kivétel nélkül. Akkor ki volt elég erős ahhoz, hogy élve kijöjjön onnan és elmesélje ezt a történetet? Jaj, te... mindegy, ezek csak pletykák. Nem tudom én se. Azt tudod, hogy mennyi embert ettek meg, mikor ették meg őket, mi volt a koruk, a nemük, a család és keresztnevük, és hogy hol laktak?
06:39
Fogalmam sincs. Qinghe mindentudója? Ne menj, ne menj! Ne menj még. Van még egy utolsó kérdésem. Az Utazók Hegygerince Qinghe-ben van, igaz? Qinghe pedig a Nie klán igazgatása alá tartozik. Ha emberevő szörnyek vannak az Utazók Hegygerincén, miért hagyja figyelmen kívül a Nie klán? A Nie klán? Ha a régi Nie klán lenne, biztos rögtön foglalkoznának vele. Amint meghallanák a hírt, rögtön oda sietnének és elpusztítanák a szörnyeket. De mostanság a Nie klán vezére az a Semmittudó, nem igaz? Nem tudom. Nem tudom. Tényleg nem tudom. [Nie Huaisang] [Nie Huaisang] Ne... Ne kérdezzetek engem. Tényleg nem tudok semmit. Mégis mit tudna tenni? A Semmittudó? Nem tudom elhinni, hogy Huaisang fivérem lett a Nie klán feje. És az lett a beceneve, hogy a Semmittudó. De nem tudom elképzelni, hogy a bátor és erős Chifeng-Zun mégis hogy halhatott meg olyan körülmények között? Én sem voltam jelen akkor.
08:15
Beleőrült a helytelen kultiválásba és többek szeme láttára halt meg. Kutya! Kutya! Kutya! Kutya! Wei Ying, nincs itt kutya. Ne nézz így rám! Miért félsz a kutyáktól? Ne kérdezd, hogy miért. Lan Zhan. Rendben, elmondom neked. Elmondom. Én... Kiskoromban az utcán éltem, és gyakran harcoltam kóbor kutyákkal az ételért. Szerencsém volt, hogy Jiang nagybátyám elvitt Lótusz Révbe. De emiatt Jiang Cheng el kellett hogy küldje a kutyáit, Szerelemkét, Hercegnőt és mivoltanevét... Most Jin Ling is ilyen. Látszik, hogy rokonok. Pont úgy utál engem, mint Jiang Cheng. Lan Zhan, menjünk. Ez ez ez már tényleg egy kutya, igaz? Messze van, miért bújsz el? Az, az nem számít. Cs-cs-csak hagyd hogy elbújjak. Ez Jin Ling spirituális kutyája. Ugat, szóval biztos történt valami. Né-né-né... Nézzük meg, mi az? Hanguang-Jun, mozdulj! Hogy menjek, ha te nem indulsz el? Először engedj el. Útvesztő Csapda. Ezt emberi kéz állította fel.
10:51
Úgy tűnik az Utazók Hegygerincéről szóló pletykák nem alaptalanok. Lan Zhan, nézd! Miért csak az ugatást hallom, de nem látom a kutyát? Akármennyire is erős egy spirituális kutya, nem tud csapdákon áttörni. Lehet az útvesztőn kívül ragadt. És Jin Ling? Lehet ő is a csapdán kívül van? Ha Jin Ling kint lenne, nem lenne ilyen nyugtalan a kutya. Ez igaz. De hogy tudunk bejutni? Lan Zhan, várj meg. Jin Ling biztos betörte az erőd falát, de valami történt, miután bement. Menjünk. Mi az? Nagyon zajos. Itt lelkek vannak. Jin Ling. [Kard Sírhely] Jin Ling. Jin Ling! Jin Ling! Jin Ling! Furcsa. Miért csak kardok vannak itt? Lélekhívás? Itt van. Kérdezd a nevemben. Mi ez a hely? Miért épült? És mégis ki által? Mit mondott? Nem tudom. Azt mondta "Nem tudom." De jó vagy, Lan Zhan. Már azt is tudod, hogyan viccelj meg engem. Ezt értettem! Még mindig azt mondja, hogy nem tudja, igaz? Mit kérdeztél? A halála okát. Ha orvul gyilkolták meg, akkor tényleg nem tudhatja, hogyan halt meg.
17:25
Lan Zhan. Miért nem kérdezed meg tőle, hogy ki ölte meg? Egy lélek rekedt itt. Nem tudja, hogy hol van, vagy hogy miért és ki ölte meg. Most látok először olyan lelket, akinek egyáltalán fogalma sincs arról, hogy mi történt vele. Lan Zhan, lehet hogy Nie Huaisang az? Csak vicceltem, ne légy ilyen. Lan Zhan, mi lenne ha megkérdeznénk a nemét? Ezt biztosan tudni fogja. Férfi. Legalább erre választ kaptunk. Lan Zhan. Kérdezd meg, hogy járt-e erre egy 15-16 körüli fiatal fiú. Igen. És most hol van? Azt mondja, "pont itt". Úgy érti, hogy az Erődön belül? Most néztünk körbe mindenhol, és semmit sem találtunk. Lan Zhan. Nem tud hazudni nekünk ugye? Amíg én itt vagyok, lehetetlen. Mi mást kérdeztél? Hány éves? Honnan jött? Mi a válasz? Tizenhat éves és Lanlingba való. Jin Ling az? Jin Ling. Jin Ling. Jin Ling! Jin Ling! Lan Zhan, hol van? Maradj ahol vagy és nézz délnyugat felé.
20:22
Figyelj a húr hangjára. Ha pendül egyet, tegyél egy lépést előre. Ha a zene abba marad, akkor pont előtted van. Ne mondd, hogy a falban van! Jin Ling. Jin Ling. Jin Ling! Lan Zhan. Ide nézz! Fölöttünk. A talpunk alatt. Észak, dél, kelet, nyugat. Áll, ül. Fekszik, guggol. Mi ez a hely? Jin Ling. Lan Zhan. Ne időzzünk itt sokáig. Valami van odakint. Nézzünk körül. Lan Zhan. Siess utána! Amíg én üldözöm, te és Jin Ling... Addig leviszem a hegyről. Keress egy helyet Qingheben, ahol maradhatunk. Tényleg, volt ott egy fogadó, ahol találkoztunk azzal az emberrel. Ott várj rám. Most siess utána, mielőtt eltűnik. Majd oda megyek. Lan Zhan! Légy óvatos! Aprónak tűnik a termete, de igazából elég nehéz. Egy átok nyoma. Ki átkozná meg? Az Emberevő Erődtől lenne? Szerencsére még nem érte el a mellkasát. Mit csinálsz? Miért vetkőztetsz le? Hol van a kardom? És a kutyám? Mitől vagy ilyen ideges? Nem volt egyszerű kiásni a falból. Még meg sem köszönted. Ez az egyetlen oka, hogy még nem végeztem veled. Ne csináld!
26:48
Figyelj. Egy halál bőven elég volt. Légy jó fiú és tedd le a kardod. Jin Ling. Ez a jáde medál... Az anyám hagyta rám. Ne nyúlj hozzá! A-Xian. Apánk dolgozószobájában találtam. Úgy hiszem neked hagyta. Vedd el. Mit csinálsz? Miért futsz el? Jin Ling! Felháborító! Ez a kölyök... Egy kicsit összeszidlak és már el is futsz. Mi vagy te, egy úri kisasszony? Egyre rosszabb a viselkedésed. Jaj, ne! Jiang Cheng. Nem tértem vissza épségben? Muszáj kioktatni? Épségben? Nézz magadra. Hogy mondhatod, ha úgy nézel ki mint aki sárban hempergett. A klánod egyenruháját viseled, nem szégyenled magad? Menj és öltözz át! Mondd meg, kivel találkoztál? Már megmondtam, hogy nem találkoztam senkivel. Megcsúsztam és elestem. Értelmetlen volt az egész nap. Ne rángass! Nem vagyok három éves. Azt hiszed nem fegyelmezhetlek? Hadd mondjam el, harminc éves korodban is ugyanígy rángatni foglak. Ha még egyszer szó nélkül elmész, akkor szíjat hasítok a hátadból az ostorommal. Nincs szükségem mások segítségére vagy irányítására. Pontosan ezért mentem egyedül. Ha eltekintünk a többitől,
28:38
Jiang Chengnek igaza van, hogy megszidja. Úgy viselkedik, mint egy úri kisasszony. És mit fogtál? Hol van az a spirituális kutya, amit a nagybátyádtól kaptál? Lan Zhan elijesztette valami sarokba. Ne... ne... kérlek ne! Leveszed magadtól vagy korbácsoljam le rólad Zidiannal? Nincs semmi mondanivalód? Nem tudom, mit mondhatnék neked. Egy csepp megbánás sincs benned. Nem fejlődtél előre semmit. Rendben, akkor lássuk, hogy ki nem fejlődött semmit. Shijie! Gyorsan üldözd el! Shijie! Kit hívtál? Hogy mered előttem említeni? Igaz is, a Yiling Pátriárka számára semmi sem szent. Nem veted meg a nemes klánokkal való barátkozást. Tizenhat év telt el. És Lan Wangji még mindig védelmez. Azonban, lehet, hogy nem is téged véd. Mindenki emlékszik még a Gusu Lan klánból, arra amit te és Wen Ning műveltetek. Hogyan képes egy hozzá hasonló elismert és magas rangú személy elviselni a létezésed? Ki tudja, milyen ördögi alkut kötött azzal, aki visszahozott.
32:57
Jiang Cheng! Fékezd a nyelved! Azt sosem fékeztem, vagy elfelejtetted? Ez igaz. Ki vagy te, hogy azt mondd, fékezzem a nyelvem? Aznap, a Dafan-hegyen te fékezted a nyelved Jin Ling ellen? Valóban egy kis gazember, akit megszült az anyja, de nem fegyelmezett. Nem fegyelmezte az anyja. Oda ütsz, ahol fáj. Neked köszönhető, hogy Jin Linget az anyjával sértegetik. Túl fontos alak vagy, hogy mindenre emlékezz. Elfelejtetted, mit mondtál, vagy mit ígértél. De ne felejtsd el, hogy haltak meg a szülei. Nem felejtettem el, én csak... Te csak? Én csak... Nem jutsz szóhoz? Nem számít. Visszajöhetsz Lótusz Révbe. Miközben anyám előtt térdelsz, ráérsz lassan kidadogni. Szerinted nem szeretnék visszamenni? Csakis arról álmodtam. Mit motyogsz az orrod alatt? Semmit. Hol van? Kicsoda? Wen Ning. Hol van? Fogalmam sincs. Fogalmad sincs hol lehet a kutyád? Azt képzeled elhiszem? Hiszel nekem vagy sem, tényleg nem tudom hol van. Rendben. A Dafan-hegyen temérdek ember látott vele.
34:26
Jiang Cheng, annyi idő eltelt már. Még mindig ennyire gyűlölöd? Wei Wuxian, most tényleg azt kérdezted, gyűlölöm-e őt? Tényleg ezt kérdezted? Ha ő nem lett volna, Jin Zixuan még élne. A nővérem nem halt volna meg, ha ti ketten nem.. Mi rosszat tett a klánunk, hogy ilyen bosszút érdemeljen? Jiang Cheng, nyugodj meg. Belegondoltál, hogy Wen Ning miért van még mindig életben? Nagybátyám. Nagybátyám. Nem azt mondtam, maradj veszteg? Miért jöttél ide? Valami fontosat akarok mondani. Mit? Miért nem akkor mondtad, miután leteremtettelek? Talán pont mert leteremtettél. Akarod hallani vagy sem? Elmegyek. Mondd, aztán tűnés. Ma valóban valami baljósba botlottam. Azt hiszem láttam Wen Ninget. Mikor? Hol? Ma délután. Több kilométerre délen van egy romos kis ház. Oda mentem, mert azt mondták nem mindennapi. Valaki rejtőzött ott. Miért nem mondtad korábban? Nem voltam benne biztos. Az a valaki nagyon gyors volt. Egy szempillantás alatt, mindössze egy árnyat láttam elsuhanni. Viszont hallottam a láncok hangját, akárcsak a Dafan-hegyen.
36:10
Ezért gondolom, hogy ő lehetett az. Ha nem hordtál volna le a sárga földig, akkor már rég elmondtam volna. Ha ezúttal nem kapod el, akkor csakis magad okolhatod, engem nem. Később számolok veled, most tűnés. Amikor visszatértél, nem Lótusz Révbe mentél, hanem ahhoz, aki megölte Jin Zixuant. Ő egy bábu, én pedig egyszer már meghaltam. Mi mást vársz még tőlünk? Mit várok? Hallgass figyelmesen. Még ha ezerszer is haltok meg, a gyűlöletem nem fog enyhülni. A Jin klán nem pusztította el. Legyen. A saját kezemmel fogom el ma és hozom ide eléd. Elégetlek titeket és szétszórom a hamvaitokat. Klánvezér. Nagybátyám. Tartsátok szemmel a foglyot. Ne higgyetek egy szavának sem. Ne engedjétek hangoskodni. Ha fütyül vagy fuvolázik, tömjétek be a száját. Tudom, tudom. Képes vagyok őrizni. Itt kell őt tartanod. Ha elmenekül mire visszaérek, tényleg eltöröm a lábad. Emberek. Kövessetek. Igenis. Ti álljatok őrt a bejáratnál.
37:58
Ti pedig a lépcsőnél. Igenis. Én megnézem őt. Indulás. Kutya! Kutya! Kutya! Milyen szégyenteljes. Tündérke nem harap. Azt hiszed ő egy átlagos kutya? Vá..vá..várjunk egy percet. Minek nevezted? Tündérke. Ez a neve. Így neveztél el egy kutyát? Mi baj van vele? Kölyök korában Kicsi Tündérke volt a neve. Már felnőtt, nem nevezhetem Kicsinek. Nem a nagyságával van itt a gond. Ez a névadási tehetség.. Biztos a nagybátyádtól örökölted. Egy férfi ne akadjon fent apróságokon. Miért foglalkoztat ennyire? Sértegetted a nagybátyám. Ezért az életed felével jössz. Én azonban elengedlek. Így kvittek vagyunk. Jin Ling, tudod miért tartott fogva a nagybátyád? Igen. Azt hiszi te vagy Wei Wuxian. És te? Nem hiszed azt? A nagybátyám már több embert meggyanúsított. Továbbá, Zidian hatástalan volt rád. Úgy hiszem, nem ő vagy. Nem érdekel a személyazonosságod. Viszont... Viszont? Ha maszkot akarsz viselni, akkor ne Mo Xuanyu-ét válaszd.
40:12
Ő elég... arcátlan. Zaklatni merte... nem, nem. Bárhogy is, kvittek vagyunk. Menj. Miért nem mész? Várod, hogy elkapjon a nagybátyám? Figyelj, habár megmentettél, nem köszönöm meg. Egyéb gyomorforgatót sem fogok mondani. Fiatalember, az életben két gyomorforgató szót meg kell tanulni kimondani. Miket? Köszönöm és sajnálom. Nem akarom és senki nem kényszeríthet. Egy nap, könnyek közt ejted majd ki őket. Jin Ling, sajnálom. Mit? Amit mondtam neked a Dafan-hegyen. Sajnálom. Nem számít. Nem te vagy az első, akitől ezt hallom. Így van, nincs anyám aki neveljen, de ez nem azt jelenti, hogy kevesebb lennék másoknál. Azt akarom, hogy lássák be, mindegyikőjüknél erősebb vagyok. Jiang Cheng, hallgass meg! Kérlek! Habár nem tudok minden rossz átkot megsemmisíteni, szerencsére át tudom őket helyezni. A feliratot guifei, paltime_e és itsedina készítették. (The Untamed Magyar Fordítói Csapat)
43:34
♫ A fuvola hangját hallva, átölelem magányos fájdalmam ♫ ♫ Az ég még mindig felhős és az éj sötét ♫ ♫ Helyes, vagy helytelen mind a múlt részei ♫ ♫ Hogyan kezelhetném csupán álomként, ha ébren is vagyok ♫ ♫ Hogyan mérik a hírnév pusztulását, nyereséget, vagy veszteséget e földi világban ♫ ♫ Forró vér és hideg pengék vesznek minket körül ♫ ♫ A hegycsúcs magas, a folyó távoli ♫ ♫ A qin hangját ismét hallom ♫ ♫ Régi érzésem még nem hunyt ki. Puha virágok mezején fekszem a Holdat átölelve, amely olyan, mint a hó ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫ ♫ Amíg a Hold felkel, nincs ok bánkódásra ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫
44:43
♫ Ha a Hold felkel, akkor nem kell bánkódni ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫

DOWNLOAD SUBTITLES: