ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP48——主演:肖战、王一博、孟子义

ENG SUB《陈情令 The Untamed》EP48——主演:肖战、王一博、孟子义

SUBTITLE'S INFO:

Language: Hungarian

Type: Human

Number of phrases: 379

Number of words: 2016

Number of symbols: 11177

DOWNLOAD SUBTITLES:

DOWNLOAD AUDIO AND VIDEO:

SUBTITLES:

Subtitles prepared by human
01:56
[The Untamed] [48.rész] Mikor mondta el neki Wen Ning? Míg eszméletlen voltál. Így hagytuk el Lótusz Révet? Szörnyen érzi magát miatta. Annyiszor elmondtam, hogy tartsa titokban. Titokban micsodát? Wei Wuxian, mily önzetlen és nagyszerű vagy. Folyton jót cselekedsz, aztán magad cipeled a titok terhét. Olyan megható. Most essek a térdemre és könnyes szemmel mondjak köszönetet? Nagybátyám, hagyd abba. Nem kértem, hogy köszönd meg. Hát persze, jó tettért nem vársz viszonzást. Remek ember, ellenben én, ugyebár. Nem csoda, hogy amikor apám még élt, folyton azt mondogatta, te vagy az egyetlen, aki érti a Jiang klán mottóját, hogy igazi Jiang kiállásod van. -Elég! Elég? Ezt is te mondod meg? De igaz, te tudsz mindent. Mindenben jobb vagy nálam. Tehetség, kultiváció, spiritualitás és személyiség. Zseni. Ha alacsonyabb rendű vagyok, akkor az mivé tesz? - Nagybátyám, a sebed! -Jiang klánvezér. Jiang klánvezér, légy megfontolt.
04:05
Jiang klánvezér, nyugodj meg. Minél többet beszélsz, annál rosszab lesz az állapotod. Miért, Wei Wuxian? Mondd meg! Miért? Miért mi? A Jiang klán oly sokat adott neked. Én vagyok a fia. Én vagyok a Jiang klán örököse, de az évek során, mindenben elnyomtál. Neveltetésemben és az életüket.. Az apámét, anyámét és a nővéremét, még Jin Zixuanét is. Miattad Jin Ling itt maradt árván. Wei Wuxian, ki szegte meg az ígéretet és árulta el a Jiang klánt? Az ígérted, egy nap klánvezér leszek és te pedig a jobbkezem. Hogy támogatsz majd életem végéig. Hogy mi van, ha Gusunak két ékköve van, Mi leszünk Yunmeng két büszkesége. Hogy soha nem árulod el a Jiang klánt. Ki mondta mindezt? Azt kérdem, ki mondta? Mi lett a szavaiddal? Mi lett végül? Helyette mentél megvédeni kívülállókat, akik ráadásul Wenek voltak. Mit tettek érted, hogy hezitálás nélkül itt hagytál minket?
05:54
Minek nézed a családom? Te csupán jót cselekedtél, minden rossz akaratlanul történt. Miféle nehézségeken mentél keresztül, amiket nem oszthattál meg? Nehézségek? Soha nem mondtál semmit. Bolondnak néztél! Nagybátyám! Wei Wuxian, mennyivel tartozol a Jiang klánnak? Nincs jogom gyűlölni? Hát nem gyűlölhetlek? Miért? Miért tűnik úgy, hogy sajnálnom kéne téged? Miért érzem azt, hogy ennyi éven át egy bohócnak tűntem? Akkor én mi vagyok? Mindössze annyit érdemeltem, hogy az árnyékodban éljek? Nem kéne gyűlölnelek? Hanguang-Jun, a nagybátyám megsebesült. Hadd jöjjön! Azt hiszed félek tőle? Miért? Miért, Wei Wuxian? Miért nem mondtad el? Mert nem akartalak így látni. Azt mondtad, én leszek a klánvezér, te pedig a jobbkezem. Hogy életem végéig támogatsz. Hogy soha nem árulod el a Jiang klánt. Te magad mondtad! Sajnálom. Megszegtem a szavam.
08:45
Az igazság kiderült, és még mindig a bocsánatkérésed várom. Miféle ember vagyok? Bocsáss meg. Ne kérj tőlem bocsánatot. Vedd úgy, mintha megfizettem volna az adósságom a Jiang klánnak. Mindezen, kérlek ne őrlődj tovább. Felejtsd el. Habár tudom, hogy számodra ez nem könnyű. Hogy fejezzem ki magam? Tényleg úgy hiszem, hogy mindez már a múlt része. Mintha egy előző élethez tartoznának. Engedd el őket, mindkettőnknek tovább kell lépnie. Második fivérem. Hol vagyok? Klánvezér, jól van? Neked köszönhetően igen. Mi történt? Pillanatnyi figyelmetlenség. Minshan, szorítsd a csuklómra. Méreg. Semmi baj, kiszoríthatom energia átirányítással. Klánvezér, majd én! Klánvezér. Klánvezér. Bátyám. Bátyám. Te.. Pontosan mit tervezel? Zewu-Jun, téved Jin klánvezérrel kapcsolatban. Úgy vélem, nem ő temette azt a valamit ide. Még ha el is temetett valamit, valaki már kicserélte.
15:40
Nincs igazam, Jin klánvezér? Wei Wuxian, rászedted őt? Minden szerénységgel mondom, ha az én művem lenne, akkor attól tartok, nem csak egy kar bánta volna. Jin klánvezér, emlékszel a levélre, amit Qin Su mutatott az Aranyhal Bástyában? Qin asszony korábbi szolgálója, Bicao mondott el mindent Qin Sunak. De Bicao miért döntött úgy olyan hirtelen, hogy kitálal? Valaki támogatta? Emellett Sisit, akit bebörtönöztél, vajon ki mentett meg? Ki mondta nekik, hogy menjenek Yunmengbe és tárják fel a titkod? Mivel az a valaki kinyomozta a rejtélyes múltad, lehetséges, hogy már előttünk megérkezett és a dolgot, amit akarsz, csapdára cserélte, és azt ásás aktiválta? Klánvezér, a talaj frissen ásott. Valaki beáshatott a másik oldalról. Tudtam! Jin klánvezér, gondoltad már, hogy
17:19
ma talán te vagy a ragadozó, de egy vadász, lesben áll mögötted? Az, aki mindvégig nyomozott utánad, talán most is figyeli minden lépésed. Ö nem, nem, nem, nem. Valószínűleg ő nem is élő ember. Wei Wuxian, fejezd be a blöffölést! Ne pazarold az energiád civakodásra. Miután eltávolítottam a mérget, készítsd elő az embereket indulásra. Igenis. [Guanyin Csarnok] Klánvezér, minden készen áll. Menj és kezeld le a sebed. Értettem. Ez a Su She mindig utálatos másokkal, de tiszteletteljes Jin Guangyao-hoz. Fordulj erre. Te voltált! Száz lyuk rontás! Mikor nem keres az ember, akkor talál. Második fivérem, mi folyik itt? Szóval a Qiongqi Ösvényi mészárlás is a terved része volt. Megengedted, hogy Wei úrfit meghívjuk, mert előre tudtad, hogy Jin Zixun majd megtámadja a Száz Lyuk rontás miatt.
20:17
Nem igaz? Zixun, volt bármilyen múltbeli összetűzésed Wei úrfival? Második fivérem, miért kérded ilyen hangon? Nem nyilvánvaló? Ha nem átkozták volna meg Jin Zixunt, az utána való dolgok soha nem történtek volna meg. Egyetlen harc megszabadított Jin Zixuan és Jin Zixun-tól, a riválisaidtól. Eltűntetett minden akadályt, ami a Jin klán feje és a Főkultivátori pozicíód előtt állt. Su She szórta el az átkot, de ki állt mögötte? Hát nem egyértelmű? Jin Guangyao, nem tettem ellened semmit. Nem is igazán ismertük egymást. Akkor miért ölted meg Jin Zixuant és vádoltál meg érte? Wei úrfi, ezt tudnod kéne. Tényleg úgy hiszed, nem kerülhetsz bajba, ha nem neheztel rád senki? Hogy lenne lehetséges? A világon eleinte senkire nem neheztelnek, de előbb-utóbb, valaki lesújt az első döféssel. Te alávaló! Alávaló? Mi jogod van a klánvezért annak nevezni? Mindnyájan igazságos és előkelő uraknak tartjátok magatokat.
22:14
De mindössze jó családba születtetek! Mi hatalmaz fel titeket, hogy lenézzetek minket? Mi kívülálló tanítványok, talán nem vagyunk emberek? Ha lett volna erőm megvédeni magam, rettegtem volna másoktól? Akkor is kidobtak volna a Lan klánból, mint egy szemetet? -Igen. -Te! Árulók nem lehetnek Gusu Lan klántagok. Hanguang-Jun, már rosszul vagyok a magasztos viselkedésedtől! Egyetlen kis hibáért, soha nem bocsátasz meg. Mintha születésem óta alsórendű lennék. Jin klánvezéren kívül, melyikőtők tisztelt engem? Na ide figyeljetek. Olyan beképzelt embereknek, mint Jin Zixun soha nem fogok kegyelmezni. Mindegyikkel végezni fogok. Min nevetsz? Semmin. Csak soha nem gondoltam. Mit nem gondoltál? Csak nem gondoltam, hogy annyi embernek ártottatok mindössze.. mindössze ezért? Wei úrfi, csak nem érzed magad palimadárnak?
24:14
Valójában..nem vagy az. -Nem vagyok? -Nem. Wei úrfi, csak gondolj bele. Még ha nem is átkoztuk volna meg Jin Zixunt, attól tartok, úgyis megtámadtak volna téged valami másért. Mert ilyen ember vagy te. Szépen mondva bátor, nagylelkő, egy igazi hős, de csúnyán fogalmazva, bárhová mész, ellenségeket szerzel. Hacsak nem élik le gond nélkül az életüket azok, akiket megbántottál az első adandó alkalommal mikor nehézségük támad, téged okolnak. Te vagy az első, akin bosszút állnak. És ezt nem te irányítod. Még ha nem is veszítetted volna el az irányítást aznap Éjtelen Városban, honnan veszed, hogy az örökre úgy maradt volna? Éppen ezért, a magadfajták, fiatalon meghalnak. Látod? Így belegondolva, nem érzed magad jobban?
25:45
Te vagy a rövid életű! Prostituált fia! Nem érzel szégyent, ha feljebb tudsz mászni a ranglétrán. Jiang klánvezér, higgadj le. Megértem én, hogy mit érzel most. Dühös vagy, mert megtudtad az igazságot. Visszagondolva miket tettél az évek során, a büszke jellemed bűnösnek érzi magát. Ezért keresed a vétkest, aki a Wei úrfival történtekért felelős. A bűnöst, aki hibás mindenért. Jiang klánvezér, ha attól jobban érzed magad, ha mindenért engem hibáztatsz, akkor tessék csak. De meg kell értened, hogy ami Wei úrfival történt, annak te is a részese voltál. Súlyosan részes. Miért akarták annyian megölni a Yiling Pátriárkát? Miért akart vért látni még a sok kívülálló is? Miért gyűlölte mindenki? Mindenki csak sodródott az árral? Persze, hogy nem. Az egyik ok, te voltál. Fogd be! A Napfogyatkozás Hadjárat után a Lanling Jin, Qinghe Nie és a Gusu Lan klán rivalizáltak a hatalomért.
27:42
Az összefogás megszűnt. Ellenben te, újjáépítetted Lótusz Révet egy erős és veszélyes Wei Wuxian-nal az oldaladon. Azt hitted, hogy a többi klán örömmel nézte, hogy egy ifjú vezetőnek ilyen erős támogatója van? Így hát, Jiang klánvezér, ha a hozzáállásod a tanítvány tetsvéredhez kedvesebb lett volna, és látták volna, hogy erős a köteléketek, vagy kicsit elnézőbb lettél volna, megakadályozva, hogy mások viszályt szítsanak köztetek, akkor a dolgok máshogy alakultak volna. Jin Guangyao, ördögi vagy. Az lennék? De Jiang klánvezér, ne feledd, te is a részese voltál Hant Halom ostromának. Mindössze egy "prostutált fia", ennyi szót váltott ki belőled. Úgy tűnik a "prostituált fia" Jin klánvezér gyenge pontja. Nem csoda, hogy megölted Chifeng-zunt. -Indulásra felkészülni -Igenis. Jin klánvezér! Hogyan végezték Chifeng-zunnel. Miért nem osztod meg velünk? Xue Yang és te megpróbáltátok a tőletek telhetőt, hogy bábuvá változtassátok Chifeng-zunt.
30:00
Nem rettegsz? Mitől? Attól, hogy ő visszatér. Meng Yao. Meng Yao, szörnyű halált halsz majd! Meng Yao. Átkozott! Yiling Pátriárka, te aztán felérsz a hírnevedhez. Még ha Xue Yang is hozta helyre az Amulett felét és nincs nálad a fuvolád, még mindig képes vagy irányítani. Zewu-Jun, visszanyerted a spirituális erőd. Jin klánvezér, add át. A kezedben nincs ereje. Jin klánvezér, kérdezhetnék valamit? Hogyan hoztad létre ezt az Amulettet? Mindössze Xue Yang darabjával, nem lett volna elég ereje. Belebotlottam. Jin klánvezér, igazán szerencsés vagy. Csak úgy véletlenül találtál egy Sötét Fém darabot, amiért több száz kultivátor klán epekedett. Ha tudod, miért kérdezel? Tehát az elejétől fogva a Sötét Tigris Amulettet akartad.
36:21
Attól tartok még annál is korábban. A Tisztátalan Birodalomban együttműködtetek Xue Yang-gal, nemde? Wei úrfi, mit keres itt? Elmentem italért és eltévesztettem az irányt. Miért nem veszel részt a lakomán? Figyelnem kell Xue Yangot. A Tisztátalan Birodalom olyan, mint egy fém kalitka. Úgy vélem, Xue Yang nem fog tudni megszökni. Köszönöm a kemény munkát. Kérem. Mondhatjuk. Hát ezt is felvállalod. Ilyen helyzetben mi a különbség, ha eggyel többet, vagy kevesebbet vallok be? Együttműködtél vele, hogy létrehozzatok egy Sötét Tigris Amulettet, Xue Yang elrejtett egy darabot, hogy megmentse Xiao Xingchent. Ezért összefogott velem az Amulett kikísérletezésében. De még kettőnk közreműködésével is csupán az eredeti Amulett felének erejét tudtuk reprodukálni. Wei úrfi, egyetlen dolgot soha nem értettem, bármennyit is elmélkedtem rajta. Mindig meg akartam kérdezni. Mi lenne az? Eredetileg én is úgy véltem, hogy te loptad el a Sötét Fém darabot Xue Yangtól és abból készítetted az Amulettet.
38:24
De nem az történt. Azt kérded, hogyan szereztem meg a Sötét Fém darabot, igaz? Igen. Xue Yang-tól tudtam meg. Mindenki azt hitte, hogy négy darabka létezik, de ez nem igaz. Már értem. A négy égtáj ereje, mind Xuanwu teknőshöz tartozik. Hát ez volt a jelentése. Annyi gonosz dolgot tettél, olyan messzire mentél, csakhogy megszerezd az Amulettet. Ez csak az egyik ok volt. Miért nem kérded miért? Nem voltam teljesen tudatán kívül tetteidnek, de mindig úgy véltem, azoknak oka van. Most azonban, túl messzire mentél. Nem tudom, hogy hihetek-e neked. Második fivérem, hibáztam. Hé..Jin klánvezér, befejezzük a csevegést? Nem küzdhetnénk meg? Küzdjünk meg, rendben? Második fivérem, oly sok éve ismerjük már egymást. Bármit tettem is, tudod jól hogyan érzek irántad.
42:02
Lemondok Főkultivátori pozíciómról, az Amulettet pedig átadtam. Ma éjszaka elutazok messzire. Soha nem térek vissza. Mindezeket figyelembe véve, megkegyelmeznél? A feliratot itsedina készítette www.theuntamed-hun.blogspot.com ♫ A fuvola hangját hallva, átölelem magányos fájdalmam ♫ ♫ Az ég még mindig felhős és az éj sötét ♫ ♫ Helyes, vagy helytelen mind a múlt részei ♫ ♫ Hogyan kezelhetném csupán álomként, ha ébren is vagyok ♫ ♫ Hogyan mérik a hírnév pusztulását, nyereséget, vagy veszteséget e földi világban ♫ ♫ Forró vér és hideg pengék vesznek minket körül ♫ ♫ A hegycsúcs magas, a folyó távoli ♫ ♫ A qin hangját ismét hallom ♫ ♫ Régi érzésem még nem hunyt ki. Puha virágok mezején fekszem a Holdat átölelve, amely olyan, mint a hó ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫
43:49
♫ Amíg a Hold felkel, nincs ok bánkódásra ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫ ♫ Önts egy italt, aminek íze akár az élet, halál, bánat és boldogság. Gyászolj vele egy fiatal ifjút. ♫ ♫ Amíg a Hold felkel, nincs ok bánkódásra ♫ ♫ Miért ne éljünk láncok nélkül, együtt átküzdve magunkat minden nehézségen ♫ ♫ Játsszunk egy dalt és utazzunk a világ végére ♫

DOWNLOAD SUBTITLES: